#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

όταν ο τοίχος μιλάει


Τελική τοποθέτηση Δ. Καζάκη στην διεθνή συνάντησηΕΘΝΟΠΟΡΝΟΙ

 
Αυτά να τα πουλήσετε αλλού! Το επικοινωνιακό σας τέχνασμα ότι τάχα είπε η Τρόικα “αν θέλετε κοινωνική πολιτική βρείτε καταλύματα σε όσους θα χάσουν το σπίτι τους”, μόνο φθηνό ελληνικοπολιτικό στόμα θα μπορούσε να το πει. Κουβέντες τέτοιου ύφους και χειρότερες ακόμα έχουν ειπωθεί κεκλεισμένων των θυρών από δανειστές και υπαλλήλους τους ουκ ολίγες φορές και κανείς δεν πήρε μυρωδιά. Αυτή η κουβέντα όμως δεν ειπώθηκε από αυτούς και για αυτό πήρε την έκταση που πήρε.

Οι νέοι γενίτσαροι


Όταν ενημερώνεται κανείς για την εκχώρηση του ονόματος «φέτα» στους Καναδούς, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι για την οικονομία της Ελλάδας, είναι δυνατόν να μην χαρακτηρίσει ως ενδοτική τη συμπεριφορά αυτών που υπέγραψαν τη συμφωνία;

 του Βασίλη Βιλιάρδου
“Ο κόσμος των ανθρωπίνων δεινών της εποχής, η τραγωδία της προσβεβλημένης, καθώς επίσης εξευτελισμένης και ταπεινωμένης προσωπικότητας, ήταν αυτά που ενέπνευσαν τον Ντοστογιέφσκι στα έργα του – με τα οποία έδειξε πως η κατάπνιξη της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καταστρέφει την ψυχή του, διχάζοντας οδυνηρά τη συνείδηση του.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!


Ορίστε η μεγαλύτερη προδοσία και το μεγαλύτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην ιστορία του έθνους μας! ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΣΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Αεροδρόμια, λιμανια κ.τ.λ. (και Νησιά με ΑΟΖ βέβαια)
- Οι καλύτερες επιχειρήσεις σε όλα τα Βαλκάνια και απ’ τις καλύτερες στην Ευρώπη με εκατομμύρια ευρώ έσοδα κάθε μήνα (αν τις διαχειριζόντουσαν σωστά οι δοσίλογοι πολιτικοί…)


Να σταματήσουμε τώρα τα εγκλήματα συγκυβέρνησης-τρόικας

Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων. Η Σάρα, 13χρονη μαθήτρια από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή. Η άνεργη μητέρα της στην προσπάθεια να μην πεθάνουν από το κρύο – η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα- χρησιμοποίησαν ένα μαγκάλι. Οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι σκότωσαν την μικρή Σάρα, ενώ κι η μητέρα της κινδύνεψε να πεθάνει. Το τραγικό της ιστορίας είναι πως η μητέρα συνελήφθη για έγκλημα εξ αμελείας!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !

 
"Εδώ βλέπεις το λύκο εσύ ντορό (μυρωδιά) ψάχνεις;"

Λαϊκή Παροιμία
Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη
Βρε τι αγάπη (τάχα) που έχει αυτή η "κυβέρνηση" για τις ιδιωτικές εταιρείες...Την πήρε ο πόνος τώρα για την καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων σε αυτές, πράγμα που δεν πείραζε ούτε τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, αφού με τα πρόστιμα της τροχαίας, διανύουν τις καλύτερες μέρες τους

Η δημοκρατία είναι διακύβευμα αγώνων και συγκρούσεων

του Κώστα Μελά
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας , η οποία στο προσεχές μέλλον έχει μεγάλες πιθανότητες να αποδειχθεί αληθινή : στις προσεχές εκλογές (ας πούμε τον προσεχή Μάιο διότι έχει σημασία και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό) το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα βρεθεί αντιμέτωπο με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις πολιτικές του Μνημονίου. Η οικονομική πραγματικότητα καθορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο (διαμορφωμένο ή υπό διαμόρφωση ) εντός του οποίου και με βάση το οποίο ασκείται η μακροοικονομική και μικροοικονομική πολιτική της χώρας.

Financial Times: Στα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα ή θα χρεωκοπήσει, ή θα βγει από το ευρώ

Ο σχολιαστής της εφημερίδας Βόλφγκανγ Μίνχαου καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα υποστηρίζοντας η στρατηγική της ΕΕ να επιμηκύνει τη διάρκεια των δανείων και να μειώνει τα επιτόκιά τους πλησιάζει στο φυσικό της όριο.

Η μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και τη νέα κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού την επόμενη τετραετία θα προέλθει από την εξελισσόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναφέρει ο σχολιαστής της εφημερίδας Financial Times Βόλφγκανγ Μίνχαου σε άρθρο του με τίτλο: «Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρειαστεί να αθετήσει υποσχέσεις της».

Αλυσίδες και Ελευθερία

Περί "κρατικού αντιφασισμού", "θεωρίας των άκρων" και αντιφασιστικών μαχών

Το παρακάτω κείμενο συνόδευσε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θερσίτη στις 29/11/2013 με θέμα "το σύντομο ανέκδοτο του κρατικού αντιφασισμού και η θεωρία των άκρων". Μέρος του κειμένου αποτέλεσε και την εισήγηση της εκδήλωσης που στάθηκε αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το κείμενο είναι χωρισμένο στις παρακάτω τρεις θεματικές και σε ένα υστερόγραφο.