#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Δεν αμύνεσαι; Δεν αντεπιτίθεσαι; Τουλάχιστον παίξε!


Λέμε τώρα, ότι σε έχει χτυπήσει η ανία κατακέφαλα και δεν ξέρεις πως να αυτοκτονήσεις την ώρα σου. Μιλάμε για Τις ανίες όμως, όχι τίποτα ανίες δευτέρας διαλογής, τύπου "μαλακίζομαι μπανίζοντας τούρκικο σήριαλ στην τιβί". Λοιπόν; Τι κάνεις; Άστο, μην παιδεύεσαι, θα σου πω εγώ, τι να κάνεις.

Μετανάστες που γλύτωσαν απ' το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας ξυλοκοπήθηκαν και ληστεύτηκαν από αστυνομικούς


Eίναι συγκλονιστικά όσα αφηγούνται –σε δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας»- Σύριοι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνίας.  (Στα μέσα Νοέμβρη 27 μετανάστες προσπάθησαν με μικρό σκάφος να φτάσουν στην Ιταλία. Το σκάφος τους ναυάγησε ανοιχτά της Λευκάδας με τραγικό απολογισμό 12 νεκροί, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά, αδέρφια μεταξύ τους τα οποία πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ..., ΛΕΝΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Αν νομίζετε πουλημένα τομάρια της συγκυβέρνησης ότι δε θα πληρώσετε για τα εγκλήματα που διαπράξατε σε βάρος του Ελληνικού λαού, «πλανάσθε πλάνην οικτράν»
Θα σαπίσετε στις φυλακές καθάρματα...

ΚΑΝΕΛΛΗ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ!


Την αντι-ΣΥΡΙΖΑ σκυτάλη παρέλαβε από τον παράφρονα Γεωργιάδη και τον γκάου Κεδίκογλου η Λιάνα Κανέλλη!

 Ξέρετε για ποια Κανέλλη λέω. Αυτήν που ήταν παλιά στο βουνό... 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

 ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

Τα μνημόνια παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

 αναφέρει σε νομική γνωμοδότηση γερμανός πανεπιστημιακός

Σε νομική γνωμοδότηση του γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Andreas Fischer-Lescano κατ` εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, υποστηρίζεται ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ.

Hμέρα "Άντε γαμηθείτε" με τρομακτική επιτυχία...
...από τον Μπέπε Γκρίλλο σήμερα στην Γένοβα.
"Άντε γαμηθείτε" έχουν τίτλο οι εκδηλώσεις του κόμματος 5 αστεριών στην Ιταλία...
Εφημερίδες και κανάλια δεν λένε τίποτα!

Ενοικιαζόμενες κυβερνήσεις


 του Γιώργου Μαργαρίτη
Η πολιτική κινητικότητα που διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό αποτυπώνεται στην ειδησεογραφία με όρους πολιτικού παιγνίου στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων, στον κυβερνητικό συνασπισμό ή στην αντιπολίτευση.

“Αυτά τα κόκκινα σημάδια είναι από αίμα…”

 Δεκέμβρης ’44
Του Τάσου Κατιντσάρου
Υπάρχουν σελίδες της σύγχρονης ιστορίας που καίνε… Υπάρχουν γεγονότα που δεν γίνονται λαϊκό ανάγνωσμα ούτε εικονογραφούνται σε περιοδικά ποικίλης ύλης… Υπάρχουν ταξικές συγκρούσεις όπου ήρωες είναι οι ίδιες οι λαϊκές μάζες και όχι «μυθικά» πρόσωπα…

Η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας είναι γεγονός

Συνωμοσιολογία ε;
Το σχέδιο ήταν τόσο απλό: Καταστρέφουμε την πραγματική οικονομία για να μην υπάρχει παραγωγή πλούτου και έπειτα υπερφορολογούμε κτηνωδώς τους πολίτες από τους οποίους στερήσαμε το υγιές εισόδημα.

Αυτοκτονίες: Το πολιτικό σύστημα δολοφονεί


Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε επιστημονική έρευνα που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά τρία χρόνια.
Παράλληλα σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο για εκρηκτική αύξηση των αυτοκτονιών ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να εξακριβωθεί γιατί σύμφωνα με την Σωτηρία Δάλλα, που είναι γιατρός εργαζόμενη στο Ασκληπιείο Βούλας, και έχει 30 χρόνια εμπειρία: «Οι απόπειρες ή οι τελεσθείσες πράξεις αυτοκτονιών από κατάπτωση φαρμάκων καταγράφονται ως δηλητηριάσεις. Μια βουτιά από τον πέμπτο όροφο ως ατύχημα, όπως και ένας απαγχονισμός»!

Εκκλησία: τo καλύτερο μαγαζί γωνία


Της Αριστέας Σερεμέτη
Με εξαίρεση το Ιράν, σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν υπάρχει τόση στενή σχέση, αλληλεπίδραση κι αλληλοεπιρροή, μεταξύ εκκλησίας – κράτους, όση στην Ελλάδα. Σχέση ασφυκτική και τυραννική μιας κι η ορθόδοξη εκκλησία έχει παρεισφρύσει εξουσιαστικά στη ζωή μας με μία σειρά απαράδεκτων προνομίων -και όχι απλά δικαιωμάτων.

Πολίτες αγανακτισμένοι αλλά ακόμη όχι επικίνδυνοι

Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
Καλό μήνα! Θα αρχίσουμε το μήνα με ένα λογοτεχνικό δοκίμιο.
Γράφτηκε τον Ιούνιο του 2011, στην περίοδο που οι πλατείες γέμιζαν από τους «αγανακτισμένου», αλλά αξίζει να διαβαστεί και σήμερα, με εφόδιο το «ιστορικό απόσταγμα» εκείνων των ημερών.
Πολλά γράφτηκαν, άλλα τόσα ειπώθηκαν και ακόμη περισσότερα προβλήθηκαν σε σχέση με τους αγανακτισμένους πολίτες που γέμισαν και εξακολουθούν να γεμίζουν τις πλατείες.

-118Πώς η οικονομική ανάπτυξη στράφηκε κατά της ζωής

Της Vandana Shiva, (Ινδή ακτιβίστρια κατά της παγκοσμιοποίησης)
via Guardian, μετάφραση PPoL.gr
Η απεριόριστη ανάπτυξη είναι μια φαντασίωση των οικονομολόγων, των επιχειρηματιών και των πολιτικών. Θεωρείται συνώνυμο της προόδου. Το «ακαθάριστο εγχώριο προϊόν» (ΑΕΠ) που δήθεν μετράει τον πλούτο των εθνών, αναγορεύτηκε στο ισχυρότερο δεδομένο και την κυρίαρχη έννοια της εποχής μας. Αλλά η οικονομική μεγέθυνση κρύβει τη φτώχεια που προκαλεί λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος, που με τη σειρά της στερεί από τις κοινότητες τα μέσα να καλύπτουν μόνες τις ανάγκες τους.

ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ...


Συγκρότηση διεθνούς δικτύου κινημάτων και πολιτικών σχημάτων αποφασίζεται σήμερα στον Κεραμικό

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
 Στη Διεθνή Συνάντηση που διοργανώνει το ΕΠΑΜ χθες και σήμερα στο Cine Κεραμεικός με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη δημοκρατία, αποφασίζεται η ίδρυση ενός διεθνούς δικτύου κινημάτων, αγωνιστών και προσωπικοτήτων με σκοπό τον γενικό συντονισμό των δράσεων και την αλληλοενημέρωση.

Το διεθνές δίκτυο δεν θα περιοριστεί μόνο στις χώρες της Ευρώπης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα αγκαλιάσει όσα περισσότερα κινήματα μπορεί από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

To 2014 θα είναι χειρότερο από τη χρεοκοπία του 1932

του Νίκου Μπογιόπουλου
“Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή…) τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου».
Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο.

Οι στόχοι του παλλαϊκού Μετώπου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Χούντας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε άλλον ένα πόλεμο περισπασμού, αυτή τη φορά για διάφορα σκάνδαλα, και ενώ η αντικαπιταλιστική Αριστερά περιμένει την σοσιαλιστική επανάσταση για να θέσει θέμα άμεσης μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, ως αναγκαίας προϋπόθεσης εξόδου από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή...