#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Η σπορά πυκνώνει

Νιώθω ευτυχής που βιώνω την αλλαγή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, που βλέπω συνεχώς και πιο πολλούς να συντάσσονται στην πορεία μας, να γνωριζόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να ανταλλάσσουμε εμπειρίες, φόβους, ανασφάλειες, αγωνίες, ελπίδες και στο τέλος να νιώθουμε μια ομάδα σφιχτή, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν ζούμε. 
 
  Του Γιάννη Μακριδάκη
Τον τελευταίο καιρό... βιώνω σχεδόν καθημερινά δυο σημαντικές παραμέτρους της εν εξελίξει εντός της ελληνικής κοινωνίας επανάστασης, της επανάστασης που αλλάζει το τοπίο γοργά και σταθερά, μετατρέποντάς το από ανταγωνιστικό και ατομοκεντρικό σε συνεργατικό και οικουμενικό,

ΣΟΚ: Στον αέρα η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ του Ρίο…


Μπορεί οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος με μπροστάρη τον Κώστα Μήτρογλου να πήραν πανηγυρικά την πρόκριση επί των Ρουμάνων για το Μουντιάλ στη Βραζιλία, δεν είναι, όμως, διόλου σίγουρο ότι θα κάνουν τελικά το ταξίδι στο Ρίο…

Το «πείραμα» (εξαιρετικό!)

 
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Το οβάλ γραφείο ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους αποψινούς ισχυρούς επισκέπτες όπως συνέβαινε, άλλωστε, κάθε μήνα τα τελευταία 20 χρόνια, στον προτελευταίο όροφο του ψηλού ουρανοξύστη της μεγαλούπολης.

Η γελοιότητα επελαύνει - η κατάσταση σοβαρεύει…

 
- Ο γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι ο φόρος επί των ακινήτων, αυτός δηλαδή που φορολογεί για όγδοη φορά από γιαπιά μέχρι μαντριά,, είναι ένας… αριστερός φόρος! Φανταστείτε δηλαδή τι έχει να γίνει όταν θα αρχίσουν να επιβάλουν και… δεξιούς φόρους!

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…


ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ


"Το διλημμα"...


Ωστικό κύμα: Ερχεται και ας μην φαίνεται

Στέλιος Ελληνιάδης - "Δρόμος της Αριστεράς"
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, μου θυμίζει, στην κυριολεξία, σκηνικό θεάτρου. Δηλαδή, κρεμασμένα καραβόπανα, βαμμένα και ζωγραφισμένα, σκαλωσιές με σωλήνες και μαδέρια, τοιχία με κοντραπλακέ και νοβοπάν, καρέκλες, καναπέδες και τραπέζια δανεισμένα από εταιρία επίπλων και ανθρώπους που υποδύονται άλλους, που υποκρίνονται ότι είναι κάποιοι που δεν είναι στην πραγματικότητα, ενώ επαναλαμβάνουν εις επήκοον των καθήμενων αυτά που τους υπαγορεύει ο κρυμμένος υποβολέας.

"Ο μόνος σίγουρος και δίκαιος τρόπος"

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - "Unfollow"
H εμπειρία από την κρίση του '29, μια κρίση που έθρεψε το φασισμό, διδάσκει ότι δεν είναι ούτε η φτώχεια, ούτε η δυστυχία, ούτε η μιζέρια που χειραφετούν τις συνειδήσεις. Αντίθετα, είναι η επιμονή για τη διάνοιξη έστω και μιας χαραμάδας, είναι το αίσθημα της προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο που τροφοδοτούν την ελπίδα και που, με τη σειρά τους, όλα αυτά εκφράζονται με τη μορφή μιας νέας αυτοπεποίθησης που σπρώχνει τις μάζες στο προσκήνιο της Ιστορίας.

Όψεις της μαζικής κουλτούρας - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


· Η πολιτική έτσι, που ασκείται μέσω της τηλεόρασης, θεωρείται πολλές φορές ένα άχαρο θέμα, άρα ένα θέαμα χωρίς ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.
· Ως τέτοιο θέαμα αντιβαίνει στο ήθος του Λόγου, για το οποίο μάχεται η ριζοσπαστική σκέψη από τον Ηράκλειτο έως και σήμερα.

Έτσι κάνουν αόρατη την αντίδραση


Ανεργία, φτώχεια, πόνος, μα και αγανάκτηση παντού. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι: Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται; Στο ερώτημα ενυπάρχει ήδη η παραδοχή ότι παρά την φορομπηχτική πολιτική, παρά την άγρια λιτότητα, όλοι μένουν απαθείς, αποδεχόμενοι τα πάντα σαν τα θύματα του ντε Σαντ, που συναινούν στο βασανισμό τους. Έτσι, ο Στουρνάρας μπορεί να λέει, νομίζοντας χωρίς συνέπειες, ότι στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλη η φορολογία και ο Σαμαράς ότι οι πολίτες, η σιωπηρή πλειοψηφία επιδοκιμάζει την πολιτική του....

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Το ιδιο σημειο με διαφορα ενός χρονου Αλλοι μιλανε για επενδυσεις, αλλοι για εργασια, αλλοι για κοκκινες γραμμες και ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

Οι αντιθέσεις του ευρώ και η πρόταση για νέο κοινό νόμισμα του Νότου


Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Καταπέλτης εναντίον της Γερμανίας ήταν η έκθεση του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών για τις διεθνείς οικονομικές πολιτικές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες που εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, εξετάζοντας τον τρόπο που επηρεάζει τις ΗΠΑ η συναλλαγματική πολιτική των οικονομικών της εταίρων. Ως σημαντικότερη πηγή ανησυχίας για την ισορροπία της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτηρίζεται η ευρωζώνη κι ιδιαίτερα η επιμονή της Γερμανίας σε μια πολιτική προώθησης των εξαγωγών.

ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ (ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ) ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ..


Πολίτες που βλέπουν τη πιθανότητα να γνωρίσουν πλέον τι γίνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες. Το εισόδημα αντιμετωπίζεται σαν προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καταπληκτικό. Που τα βρήκες που τα ξέρεις και τα μολογάς. Εχεις σύνταξη? Για να τσεκάρουμε αν πρέπει να έχεις. Μισθό? Προνομιούχος και ύποπτος. Γιατί έχεις ακόμα μισθό εσύ? Γιατί έχεις κάτι στην άκρη? Μήπως δεν ήσουν εργαζόμενος αλλά νονός της νύχτας? Μήπως η γιαγιά έκανε μπίζνες σε ύποπτα στέκια τις νύχτες? Μήπως ο παππούς ήταν μασκοφόρος ληστής?

Αυτούς αναγνώρισε ο Αβραμόπουλος κι ο Βενιζέλος ως...

 
..."κυβέρνηση" των επαναστατών για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας
Αυτούς χρηματοδοτεί η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση για να απομακρύνουν τον "δικτάτορα" Άσσαντ και να προοδεύσει ο Συριακός λαός!

Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή!

  Τελείωσε η πλάκα... ναι γερμανοτσογλάνι, τα υποβρύχια αρκούν σ' αυτή ή σε επόμενη βουλή θα σε χώσουν βαθιά στη στενή!


Μαύρη Εργασία: Κλαυθμυρισμοί και οδυρμοί…


Η γνωστή συνταγή της δημοσιογραφικής ΛΟΓΙΚΗΣ, που σήμερα είναι η λογική της «αλητείας» των ΜΜΕ, είναι τούτη: Επιλέγουν ένα ακραίο περιστατικό, το απομονώνουν και το ανεξαρτητοποιούν και κατόπιν το εμπορεύονται ασυστόλως.

Δημόσιες τράπεζες ανά τον κόσμο


Ποτέ άλλοτε η επίθεση στον δημόσιο τομέα δεν ήταν τόσο σφοδρά συκοφαντική, όσο στις μέρες που ακολούθησαν την κρίση. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου κανείς θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο φταίχτης ήταν το ίδιο το κράτος που καταβαράθρωσε τη χώρα και τις τράπεζες με τα τοξικά του ομόλογα, αλλά το ίδιο συνέβη και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου ο τοξικός φορέας ήταν αποκλειστικά και αποδεδειγμένα ο ιδιωτικός τομέας, και δη οι τράπεζες, που για να καθαρίσουν θα πρέπει εφ εξής να αποσύρουν παράγωγα-στοιχήματα ίσα τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Όλη η αρρώστια και η παθογένεια της αμερικανικής κοινωνίας συμπυκνωμένες σε ένα βίντεο

Την καταναλωτική μανία των Αμερικανών, η οποία αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια του παραλογισμού και της παθολογίας καταγράφει βίντεο, το οποίο «ανέβηκε» προχθες, Πέμπτη, στο YouTube.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σήμερα


Κόλπα ελληνικών μυστικών υπηρεσιών – 1: Η αθέατη πλευρά της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Την αγιογραφία της υπηρεσίας δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του επικεφαλής της ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη κάνουν συχνά τα ΜΜΕ. Μας λένε ότι η υπηρεσία του Σφακιανάκη αποτρέπει αυτοκτονίες νέων παιδιών, ότι συνέλαβε έναν 65χρονο παιδεραστή παπά που αναζητούσε θύματα του στο Ιντερνετ κ.α.

Δήλωση αναρχικού Α.Δ. Μπουρζούκου στην έναρξη της δίκης για την υπόθεση του Βελβενδού

Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ- απέναντί σας- δεν είναι σε καμία περίπτωση για να εκμαιεύσω τη συμπόνια σας, να ζητήσω συγχώρεση ή να διεκδικήσω μία δίκαιη δίκη. Λέξεις και έννοιες όπως δίκαιο και άδικο, το σύστημα που υπηρετείτε έχει φροντίσει να τις εκφυλίσει και να τις απονοηματοδοτήσει πλήρως. Δε δέχομαι κανένα φρουρό της αστικής νομιμότητας , κανένα σκλάβο της εξουσίας να με κρίνει και να με καταδικάσει.

Λέτε να είναι πολύ προσοδοφόρο το επάγγελμα που ασκεί ο ..καραγκιόζης Κεφαλογιάννης;


Αρκετά ετεροχρονισμένο το γεγονός στο οποίο αναφέρεται  η εικόνα που παραθέτουμε και τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  Τα σχόλια που την συνοδεύουν δεν γράφονται.

Γεμίσαμε πουτάνες!!


Ρε μαντράχαλε, πήρες χαμπάρι τι γίνεται στη χώρα;;
Αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις;; Επικοινωνείς;;
ΞΥΠΝΑ!! ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!

Αδύνατη πλέον η σωτηρία της κυβέρνησης Σαμαρά

Του Γιώργου Δελαστίκ
Υπάρχει, άραγε, Έλληνας –εκτός αν είναι πολιτικός απατεώνας– που να νομίζει ότι η Ελλάδα έχει να πληρώσει 110 δις την επόμενη τετραετία;
Πολιτικός… «καρπαζοεισπράκτορας» έχει καταντήσει πλέον η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Όποιο στοιχείο κι αν δημοσιευτεί για την Ελλάδα, κάθε έκθεση διεθνούς οργανισμού αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας σήμερα συνιστούν πλήγμα κατά της πολιτικής που ασκούν Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς αποκαλύπτουν πόσο ολέθρια αποτελέσματα έχει. Ακόμη χειρότερα, διαγράφουν ένα εξαιρετικά ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί δήθεν «ανάπτυξης».

Διεθνής συνάντηση κινημάτων για το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη δημοκρατία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013

Αθήνα
Με συμμετοχές, όπως το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο, του HördurTorfason: εμπνευστή και επικεφαλής της «ειρηνικής ισλανδικής επανάστασης» του 2008, του πολύ γνωστού οικονομολόγου και μέλους της κίνησης Socialismo 21, PedroMontes, του οικονομολόγου MarcoBalestra, μέλος του δικτύου οικονομολόγων Eurotruffa και πολλών άλλων εκπροσώπων Κινημάτων από Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ρουμανία, κ.α., θα διεξαχθεί Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, στην Αθήνα, με διοργανωτή το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ). Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο Δημήτρης Καζάκης , Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ

Η Διεθνής Συνάντηση, έχει θέμα: «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» και θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013, στο «Ciné Κεραμεικός» (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικός ) με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν με ερωτήσεις προς τους καλεσμένους. Το συνέδριο, θα είναι σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης, από πρώτο χέρι, για τις έντονες πολιτικές διεργασίες και τη δημιουργία νέων πολιτικών χώρων, σε πολλές χώρες του κόσμου, με κύρια συνισταμένη την αμφισβήτηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού ως κύριου υπεύθυνου για την παγκόσμια κρίση, μέρος της οποίας αποτελεί και η Ελλάδα. Παράλληλα θα συζητηθεί πώς το χρέος , το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρω-ένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και εν τέλει στην εξαθλίωση. Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές του ίδιου προβλήματος για τις χώρες τους και θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης που προτείνουν.

Δείτε το πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης εδώ.

Παρακολουθείστε το ζωντανά από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ (www.epamhellas.gr), της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ (www.ekpompiae.gr), της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ (www.seisaxthia-epam.blogspot.gr), του καναλιού του ΕΠΑΜ στο ustream (www.ustream.tv/channel/epamicc), ή σε περίπτωση προβλήματος με το ustream, από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ (www.epamhellas.gr) και από το κανάλι του ΕΠΑΜ στο Justin.tv (http://www.justin.tv/epamicc).