#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

τώρα σε φοβούνται!


Πάγκαλος: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπούμε στο αεροπλάνο να φύγουμε !

info-war
 

Στο Ιράν, εκεί που θέλουν να επανέλθουν οι ιμπεριαλιστές, με αιχμή τους σιωνιστές, και να μεταφέρουν "εκδημοκρατισμό"... οι εβραίοι της χώρας εκλέγονται στη Βουλή και διαδηλώνουν

 
Ο Siamak Marreh Sedq, εβραίος βουλευτής του Ιρανικού κοινοβουλίου κι εκπρόσωπος των εβραίων που ζουν στο Ιράν -ας λένε οι "πολιτισμένοι" αμερικανοί και ευρωπαίοι ότι καταπιέζονται οι μειονότητες στο Ιράν- ανακοίνωσε ότι οι εβραίοι από ολόκληρη τη χώρα θα συγκεντρωθούν και θα διαδηλώσουν μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ στην Τεχεράνη.

Ποιός θυμάται την Οικοδομή;


Κώστας Μασούρας
Η πτώση του εθνικού τοτέμ της ελληνικής οικονομίας

Αν το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο μπορούσε να πάρει κάποια υλική μορφή, αυτή θα μπορούσε να είναι ένα οικοδομικό γιαπί. Λίγα οικονομικοκοινωνικά μορφώματα συμπυκνώνουν και αποτυπώνουν με τόση πληρότητα κι ενάργεια τους βασικούς όρους του κεφαλαιοκρατικού συμβολαίου , όπως συμβαίνει στην οικοδομή:

40 χρόνια τα όνειρα δε σβήνουν!


Όντως, είναι αποστασία!


Του Νίκου Μπογιόπουλου - enikos.gr
Κάθε μέρα που περνάει (μέρα κατά την οποία προστίθενται νέοι άνεργοι, νέα απελπισία, νέα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού) οι απαρτίζοντες το ασθμαίνον πολιτικό σκηνικό, πασχίζουν να οξυγονωθούν με τρόπους που τους καθιστoύν όλο και πιο θλιβερούς.

Σωσμένη χώρα!


Οταν...
1) Παραχωρείται μέρος, ή και το σύνολο, της Εθνικής Κυριαρχίας
Ανεξαρτησίας.
2) Η Χώρα,δια της υπεύθυνης κυβέρνησης,παραιτείται του
 δικαιώματος ασυλίας επί της κρατικής περιουσίας

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ


Το να μιλά για «πολιτική αλητεία» στο ΠΑΣΟΚ είναι ανέκδοτο από μόνο του. Το να καταγγέλλει «πολιτική αλητεία» ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσε να βρει ακροατήριο μόνο αν το έλεγε στα πλαίσια της αυτοκριτικής του. Όμως μέσα στον πανικό τού ψυχοραγούντος, όλα δικαιολογούνται. Απλώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε όλες τις περιπτώσεις να δείχνουμε οίκτο. Και στον πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του, ο οίκτος θα ήταν πολυτέλεια.

Ενας σύντροφος χρειάζεται την ταξική μας αλληλεγγύη


Ενας σύντροφος και αγωνιστής χρειάζεται την ταξική αλληλεγγύη μας. Ο Παναγιώτης Βήχος. Αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και δεν έχει την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει οικονομικά.

Η μαλακία στην εξουσία


Δεν είναι καθόλου τυχαίο περιστατικό, ότι τα καθεστωτικά media επιλέγουν να προβάλουν διαταραγμένους, άτομα που η εξουσία τους έχει διαφθείρει τόσο πολύ, που όλοι έχουν πράγματα για τα οποία μπορούν να ντρέπονται και να εκβιαστούν.

Θα τούς ταράξουμε στη νομιμότητα;


του Σπύρου Μαρκέτου 
Το πλήγμα της ακροδεξιάς κυβέρνησης στη συμμορία που σκότωσε τον ηρωικό Παύλο Φύσσα μπορεί ν’ αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, αλλά σίγουρα όχι σε οποιεσδήποτε αντιφασιστικές ευαισθησίες του Σαμαρά και του επιτελείου του. Αυτές είναι ανύπαρκτες, όπως απέδειξαν λόγοι και πράξεις τους όλα τα περασμενα χρόνια.

Κύπρος γιοκ !

Πως φτάσαμε στο παρά πέντε της καταστροφής ενός κράτους


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; ‘Ηταν κι αυτοί μια κάποια λύσις, παρατηρούσε ο Καβάφης. Στη δική μας περίπτωση όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. «Βάρβαροι» υπάρχουν μεν, με τη μορφή της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός της οποίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε προ ημερών ότι δεν γνωρίζει κράτος με το όνομα Κύπρος. Υπάρχουν, αλλά δεν μας φτάνουν ως λύση, ούτε η ωμότητά τους επαρκεί για να μας αφυπνίσει. Η παντοειδής καταστολή του ελληνισμού, του συλλογικού ενστίκτου επιβίωσης, μοιάζει τόσο βαθειά και βαριά, μοιάζει όσο τεράστια η έκταση της κοινωνικής και εθνικής καταστροφής που αναγγέλλει, αν μια γιγάντια ηθική, κοινωνική, εθνική ανάταση δεν μπει στον δρόμο της την τελευταία στιγμή.

«mySchool» μηχανισμός πειθάρχησης και εντατικοποίησης και όχι αθώο πληροφοριακό σύστημα


Πηγή: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε "Ο Αριστοτέλης"
 Με έκπληξη οι διευθυντές/διευθύντριες και οι προϊσταμένες/προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, παρέλαβαν έγγραφο με την υπογραφή του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου όπου τους καλεί από την Πέμπτη 14/11 έως και τις 20/12 να συμπληρώνουν ταυτόχρονα το νέο πληροφοριακό σύστημα mySchool και το survey σε καθημερινή βάση! Η έκπληξη μεγάλωσε όταν διάβασαν τις οδηγίες και είδαν τις φόρμες που χρειάζεται να συμπληρώσουν.