#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

17 Νοεμβρίου 1941. Νικηφόρα παμφοιτητική απεργία στην Αθήνα, απέναντι στον Τσολάκογλου, η πρώτη στην κατεχόμενη Ευρώπη

 
Στις 17 Νοεμβρίου 1941 ξεσπάει παμφοιτητική απεργία στην Αθήνα με συμμετοχή 4.000 νέων.
Κύρια αιτήματα τους είχαν την καλυτέρευση και επέκταση του συσσιτίου την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κ.α. 
 

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Το ψάρεψα από εδώ : http://777-lucyfer777.blogspot.gr/2013/11/allarme-sanitario-la-sindrome-di.html κι έκανα μα ελεύθερη μετάφραση για να το απολαύσουμε μαζί!


Υγειονομική προειδοποίηση ! Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης έχει μολύνει ολόκληρο το κόσμο.

15 Νοεμβρίου 2013 – Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της OMS (Οργανωση Μαχόμενων Sovversivi) μια παράξενη επιδημία απλώνεται σαν λεκές από λάδι σε όλο το πλανήτη, και νομίζω πως πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά αυτό το κείμενο , γιατί πιθανότατα ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΣΥ! Για όποιον έχει άγνοια σε ιατρικά θέματα, όπως εγώ, το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ένα θύμα - όμηρος μπορεί να αναπτύξει θετικά συναισθήματα (μερικές φορές μπορεί να φτάσει στον έρωτα) για τον απαγωγέα του.

Ο Μαστοράκης προδίδει τους φοιτητές του Πολυτεχνείου

Με παραδέχεσαι, ρε;


Του Δημήτρη Πετρόπουλου
΄΄Ήμουνα προσωπικόςοδηγόςτουΣυνταγματάρχη Ντερτιλή. Ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας.

Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρατήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά, αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.

Το κήρυγμα για το Πολυτεχνείο του παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη


Ποιο ψωμί… ποια παιδεία… ποια ελευθερία…

Αγαπημένα μου παιδιά, σεβαστοί καθηγητές,

Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη για να τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73,την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου,ενάντια στην δικτατορία,ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών,ενάντια στην Απριλιανή Χούντα η οποία ήταν δημιούργημα και κατασκεύασμα ,όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι,των Αμερικανών και

Φασισμός: Αναζητώντας τη φωλιά του φιδιού


Παναγιώτης Μαυροειδής*
Πολλά τα έργα ιστορικών που αποτιμούν την πορεία της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Στα περισσότερα από αυτά, αναφερόταν σχεδόν μονότονα μέχρι πρότινος, ότι η Ελλάδα και οι χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, αποτελούσαν εξαίρεση στην τάση ανάδυσης και ισχυροποίησης ειδικά των νεο-φασιστικών και νέο-ναζιστικών ρευμάτων.

Σήμερα, η ελληνική κοινωνία, με τρόμο, έκπληξη, ανησυχία ή υποκρισία κατά περίπτωση, διαπιστώνει την εφιαλτική και ισχυρή παρουσία της πλέον αντιδραστικής και βίαιης εκδοχής του νέο-ναζισμού που εμφανίστηκε ποτέ στις χώρες της Ευρώπης.

Ας «ανοίξουμε την εικόνα» χρονικά και κυριολεκτικά.

Αν υπήρχε MEGA το ’73…


Μα για ποιο ψωμί, ποια παιδεία και κυρίως ποια ελευθερία μιλούν...
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973, ώρα 20:15
- Όλγα, είναι φανερό ότι οι καταληψίες του Πολυτεχνείου- όπως κι αυτοί της Νομικής πριν λίγο καιρό- είναι αργόσχολοι, αιώνιοι φοιτητές, αναρχικοί και μπαχαλάκηδες που δεν αφήνουν τους σωστούς φοιτητές και νοικοκυραίους να σπουδάσουν.