#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Σέχτα για μια αποτελεσματική προβοκάτσια

του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι η Σέχτα; Είναι η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”; Μήπως είναι μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα αυτοχαρακτηριστεί με κάποιο όρο βγαλμένο από ξεχασμένο θεωρητικό βιβλίο ή ακόμη και απ τα αρχεία του παρακράτους και των ευφάνταστων αναλυτών του; Μήπως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και είναι απλώς τύποι που κάποτε διάβαζαν “Μάσκα” μέχρι που έπεσε στα χέρια τους κάποια ανάλυση του Σεργκέι Νετσάγιεφ και αποφάσισαν πως η βία δεν είναι το μέσο αλλά ο σκοπός ο ίδιος; Δεν έχει σημασία ποιοί είναι. Άλλωστε ακόμη και αν αποκαλυφθούν, ίσως και οι ίδιοι ανακαλύψουν πως δεν ήξεραν ποιοί είναι. Πως άλλοι τους κινούσαν χωρίς να το καταλάβουν.

Αντικειμενικός στόχος είναι το λαϊκό κίνημα


Εργατικος Αγωνας
Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής- και ο τραυματισμός ενός τρίτου- μπορεί να χαρακτηρίζεται ως επαγγελματική επιχείρηση στο επιχειρησιακό της μέρος αλλά είναι εντελώς ερασιτεχνική ως προς τις πραγματικές - αντικειμενικές της στοχεύσεις. Αν την οργάνωσαν και την διέπραξαν οπαδοί της ατομικής τρομοκρατίας, της λεγόμενης άκρας αριστεράς, με στόχο να πλήξουν το φασιστικό μόρφωμα του Ν. Μιχαλολιάκου και να εκδικηθούν για το φόνο του Παύλου Φύσσα, πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο. Αν την διέπραξαν προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία, απλώς ξεσκεπάστηκαν.

Ο φαύλος κύκλος του αίματος


Του Πέτρου Αργυρίου 
 Μια χαρά και τρεις νεκροί. Κι άλλοι στα μαθηματικά του θανάτου. Περάστε κόσμε.
Δε θα γράψω αυτή τη φορά κάποια μακροσκελή ανάλυση. Περιττεύει.
Επαγγελματίες δολοφόνοι καθάρισαν 2 νεαρούς χρυσαυγίτες. Με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στη μπουζού. Με τη δίωξη της ΧΑ εν εξελίξει.
Τώρα έχει και η Χρυσή Αυγή τους δικούς της ήρωες, τους δικούς της αγωνιστές.
Αυτό δεν είναι κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα για να αποκαλύψει κάποιος συγγραφέας το ποιος το κανε.
Ας δούμε όμως το πλαίσιο:

Το κτύπημα στη ΧΑ στέλνει τον κόσμο πάλι στον καναπέ...
Oταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία του ξεπουλήματος της χώρας και εξαθλίωσης του λαού με τα μνημόνια και όταν άρχισε ο κόσμος να βγαίνει στις πλατείες και στις αγωνιστικές διαδηλώσεις, το κτύπημα τότε στην Marfin και η θανάτωση αθώων εργαζομένων, κατά κοινή ομολογία, τρομοκράτησε τους πολίτες και σε συνδυασμό με τη διάλυση του κινήματος των πλατειών, έστειλε ολόκληρο το λαό στον καναπέ του φόβου και της αδράνειας.

Λίγες αναπόφευκτες σκέψεις

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση με την εν ψυχρώ εκτέλεση των 2 μελών της Χρ.Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματός τους στο Ν.Ηράκλειο είναι μια ενέργεια που δεν μπορεί να μην καταδικαστεί και μάλιστα έντονα και για πολλούς λόγους.

Είναι βέβαια ολοφάνερο ότι όσοι παλεύουν κι ονειρεύονται ένα καλύτερο διαφορετικό κόσμο δεν μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τέτοιες πρακτικές.

Πανελλαδική απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων αύριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

10.30 πμ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας επειδή για πρώτη φορά από το 1908 επιχειρείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στο Δελτίο τύπου σημειώνει:


Η Μαφία δεν υπάρχει

Πολλοί από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δήλωναν πως ψήφισαν Χρυσή Αυγή για χαβαλέ. Δεν ξέρω πώς ακριβώς τον εννοούν τον χαβαλέ –και μέχρι πού φτάνει-, αλλά υποθέτω πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την χτεσινή εκτέλεση των δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής θα έχουν αλλάξει γνώμη.
Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά –γιατί επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν- να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» ήταν …σοφή.
Χτες, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, δεν δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά δυο μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Πολύ ωραίο το σχέδιο για φούσκωμα της Χρυσής Αυγής.

Τους... «κουτόφραγκους» της ΕΕ ή εμάς κοροϊδεύει ο Σαμαράς;*

 του Γιώργου Δελαστίκ
Καλά, πριν από δέκα μέρες δεν έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ότι η κατάσταση βελτιώνεται θεαματικά, ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα «γδαρσίματος» του ελληνικού λαού, ότι φρέναρε η ανεργία, ότι ακόμη και το δημόσιο χρέος της χώρας μας απέχει ελάχιστα από του να καταστεί βιώσιμο;

Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία δείχνει εισαγόμενους εκτελεστές

 Για “εισαγόμενους εκτελεστές” που έδρασαν με ψυχρό επαγγελματικό τρόπο ο οποίος είναι σπάνιος αν όχι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα, μίλησε ο αναλυτής θεμάτων ασφαλείας Ιωάννης Μιχαλέτος.
Μιλώντας στο πρωϊνό του Mega ο κ.Μιχαλέτος έκανε λόγο για επιχείρηση που θυμίζει περισσότερο χτυπήματα που έχουν γίνει ανά την Ευρώπη από ομάδες που προέρχονται από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δρουν με σχέδιο οργανωμένο.

Καταδικάζουμε την βία από όποια "υπηρεσία", παρακράτος, παράλληλο "κράτος" και αν προέρχεται...

Αρκεί να εξυπηρετεί την μνημονιακή πολιτική, να τρομοκρατεί τον λαό κι εμείς να διαχειριζόμαστε αυτή την πολιτική, αφού είμαστε η "ομαλότητα"

* Μοντάζ "Το Γρέκι"
 

Ποτέ δουλειά την Κυριακή


Την Κυριακή 3 / 11 / 2013 έχει προκηρυχθεί απεργία για τον κλάδο και τους εργαζόμενους του εμπορίου Απεύθυνση – κάλεσμα για από κοινού συζήτηση και ανάληψη δράσεων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3/11/2013 και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας Το σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Ο υπόδικος Κουρής ανοίγει νέα εφημερίδα χωρίς να δαπανήσει ούτε ευρώ


Η Ένωση καταγγέλλει τη νέα «εκδοτική επιχείρηση», υπογραμμίζοντας πως ο εν λόγω εκδότης, ο οποίος αποφυλακίστηκε με εγγύηση, «βαπτίζει» δημοσιογράφους 5.000 ανυποψίαστους πολίτες.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη νέα «εκδοτική επιχείρηση», που, ήδη, διαφημίζει σε όλα τα ΜΜΕ (!!!) ο υπόδικος για οφειλές στο Δημόσιο, Γιώργος Κουρής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης. Και συμπληρώνει:

Αδιάλλακτος, συκοφαντικός και εριστικός ο Καψής


«Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για άλλη μια φορά προσήλθαν με ειλικρινή διάθεση για διάλογο και εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση... αλλά συνάντησαν ξανά το τείχος της απόλυτης αδιαλλαξίας». 
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, μετά τη συνάντηση με τον Παντελή Καψή, με την οποία κατακρίνουν τον υφυπουργό για τη στάση του, ενώ τονίζουν πως η ΕΡΤ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Αγορά Χρυσού Στα Σούπερ Μάρκετ

Ο Λαδέμπορας Της Κατοχής Ξανάρχεται
Ο λαδέμπορος, ο μαυραγορίτης της Κατοχής ξανάρχεται αλλά μεταλλαγμένος! Τώρα δεν κάνει τη δουλειά του στο ημίφως, αλλά κάτω από το λαμπερό φως των πολυκαταστημάτων, νόμιμα και με ταμειακή μηχανή! Και επιπλέον, οι πελάτες του τον «λατρεύουν» αφού τους εξασφαλίζει ταχύτητα, εξυπηρέτηση και θέση πάρκινγκ.

Όταν παύεις ν' αγωνίζεσαι, καταλήγεις να παρακαλάς...

Από: "padapiomenoss"
 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΗΘΕΛΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΩΕΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ- ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΑΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
"ΤΡΟΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ"

-Απο το Σεπτεμβριο 2013,η αστυνομια και η ΕΥΠ,με διαρροες στα ΜΜΕ,λενε πως περιμενουν μεγαλο τρομοκρατικο χτυπημα.
-Ακολουθουν περιεργα δημοσιευματα,περι εμφανισεων, διάφορων "τρομοκρατων" σε videos απο καμερες ασφαλειας τραπεζων, κατα τη διαρκεια ληστειων.

Καταδικάζω την βία από όποια μυστική υπηρεσία και αν προέρχεται


Οι ατομικές συμβάσεις και οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι χτύπημα στην εργατική τάξη


 Αλέξης Θεοδώρου
Οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου απολύθηκαν ο Νίκος Μπογιόπουλος (με απόφαση της ΚΕ όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ και δεν διαψεύστηκε) και ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Γιάννης Φωτούλας. Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου απολύθηκαν ο οικονομικός συντάκτης Θανάσης Κανιάρης και ο συντάκτης του Αθλητικού Γιώργος Κατζιλιέρης. Όλοι τους με πολύχρονη υπηρεσία στην εφημερίδα του κόμματος, με μεγάλη εμπειρία και τεράστια προσφορά.

Ο υπουργός δεν αστειεύεται


 Οι αστειότητες ταιριάζουν σε ηλίθιους 

- Πολιτικό σε τηλεοπτική εκπομπή σαν τον Άδωνι-Σπυρίδωνα, είχαν καιρό να δουν τα μάτια μας. Τέτοια πυγμή, τέτοιος τσαμπουκάς, τέτοια άνεση! Πώς απειλούσε για απολύσεις!

- Τώρα πάλι δεν το λες και απειλή. Προειδοποίηση ήταν. Για να τους προστατεύσει το έκανε. Μην ξεγελαστούν και χάσουν τη δουλειά τους. Απειλή ήταν αυτό που του είπαν: «Αν τολμάς, έλα να μας απολύσεις».

Ο Α. Μυλωνάκης στοχοποιεί το indymedia (Βίντεο)

Όταν ακόμα και ο υπουργός-τηλέμπορας, Α. Γεωργιάδης επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί για το επεισόδιο με τους δυο νεκρούς χρυσαυγίτες στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή για τρομοκρατική ενέργεια», είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η τοποθέτηση κάποιων δημοσιοκάφρων που έβγαλαν το «πόρισμα» για το ποιοι είναι οι δράστες, φτάνοντας στο σημείο κάποια δημοσιολόγος να πιθανολογεί ότι πρόκειται για την οργάνωση που έχει στήσει ο Ν. Μαζιώτης.