#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς την αυτοτελή ύπαρξη επαναστατικού ρεύματος της Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία δεν πάμε πουθενά

Του Τάσου Κατιντσάρου
Κατά τη γνώμη μας, ακόμα και κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της προ-δικτατορικής ΕΔΑ, όπως ο Ηλίας Ηλιού ή ο Γιάννης Πασαλίδης (υπεύθυνοι και αυτοί για τον πλήρη αφοπλισμό της Αριστεράς και του εργατικού και του λαϊκού κινήματος και την παράδοσή του στη δικτατορία του '67) δεν θα συντελούσαν με τέτοια ευκολία στην ψήφιση της διάταξης για τη διακοπή χρηματοδότησης των κομμάτων στη βάση ακόμη κι ενός τόσο απαράδεκτου από νομική άποψη άρθρου όπως το 187α του Ποινικού Κώδικα.

Ο καναπές μου!!


Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...
Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.
Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...Ειδήσεις,τούρκικα,Ελένη,Κωστόπουλος,λίγο μπανιστήρι.
Mega,ANT1,SKY,MTV (!!),CNN κλπ.

Η μάστιγα του εθνικισμού

Ότι λάμπει δεν είναι Χρυσός, πόσο μάλλον Αυγή.

 κείμενο του Αργύρη Αργυριάδη
Ο εθνικισμός αποτελεί την συλλογική έκφραση της άγνοιας ενάντια στην λογική, του σκοταδιού ενάντια στο φως , της υποταγής και της σκλαβιάς ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία , της άρνησης της δύναμης και της ομορφιάς ενάντια στην κατάφαση της χαράς και της δόξας της ζωής.

Οι εθνικιστές ανέκαθεν ήταν παραχαράκτες και δηλητηριαστές της ιστορίας των ιδεών. Στην προσπάθεια τους να σκιάσουν την γραμμή μεταξύ αλήθειας και ψέματος, εφευρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στον ιδεολογικό χειρισμό της γλώσσας: Πατρίδα – Έθνος – Φυλή .

Μια ιστορική φωτογραφία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. Διαβάστε το γιατί...

 
Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ηγέτες των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς με το μέντορα και ιδρυτή τους ΑΒΕΡΩΦ.
Αριστερά οι Μιχαλολιάκος και Σαμαράς, δεξιά πίσω από τη κοπέλα ο ακροδεξιός και βασιλικός Μανωλάκος και κάτω αριστερά καθισμένος μετά τη κοπέλα, ένα καινούργιο ακροδεξιό φυντανάκι της εποχής και σπουδαίος επιχειρηματίας σήμερα ο αποκαλούμενος και δημοσιογράφος Χατζηνικολάου.

Έφυγε ο Αντώνης Καρράς

Έφυγε σήμερα (χθες) ο Αντώνης Καρράς. Αγωνιστής και μαχητικός μέχρι και στα γεράματα. Πάντα παρών στους δρόμους, στους αγώνες, στο πλευρό εργατών και φοιτητών.

Είχε ξεκινήσει ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ -φαντάζομαι τα τελευταία χρόνια μετάνιωσε για αυτή του την επιλογή.

Τώρα θα δείτε πλιάτσικο...


Ήδη οι τράπεζες ξεκίνησαν συμψηφισμούς χρεών και αφαιρούν χρήματα από λογαριασμούς - Πως θα ισχύει το ακατάσχετο για 1.500 ως 2.000 ευρώ για τους φορολογούμενους - Δεκάδες οι καταγγελίες πολιτών για κατασχέσεις στον συνήγορο του καταναλωτή ....«Nα προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις καταθετικών λογαριασμών πολιτών για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς τις τράπεζες.

Οι τοκογλύφοι


Aπό το 1844 που υιοθετήθηκε ο τραπεζικός νόμος του Peel στην Αγγλία, φάνηκε πως πίσω από όλους τους ανοδικούς και καθοδικούς οικονομικούς κύκλους, ήταν η αύξηση των πιστώσεων των τραπεζών.
Είναι εύλογη η θέση των υποστηρικτών των μνημονίων (ειδικά αυτών που αιτιολογούν τη θέση τους λόγω της αναγκαιότητας των δανειακών συμβάσεων), σχετικά με το ότι, τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι εξαιρετικά χαμηλά - οπότε δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίζει τοκογλύφους τους δανειστές της, ιδίως δε το ΔΝΤ.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Σύλληψη και επιτόπιο ηλεκτροσόκ σε φοιτητή επειδή έκανε λάθος ερώτηση στον ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, Tζόν Kέρυ !!

 
Φοιτητής, μέσα σε κατάμεστη αίθουσα ομιλίας, ρωτάει τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρι αν ανήκει στην μασονική αδελφότητα Κρανίο και Οστά (Skull n' Bones).

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί -από το 1:45 και μετά- την ΒΙΑ και το ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ που υπέστη μέσα στην ΙΔΙΑ την ΑΙΘΟΥΣΑ και μάλιστα ενώπιον των συμμαθητών του!!!

«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις»!Του Νίκου Μπογιόπουλου
Τους λες ότι τα ναζιστικά αποβράσματα – εκείνα που αν ήταν λίγο «σοβαρότερα» θα τα έκαναν κυβερνητικούς εταίρους (!) – έχουν βγει στους δρόμους και δολοφονούν. Κι εκείνοι σου απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι διαδηλώνουν και παρακωλύουν την κυκλοφορία…

Τους λες ότι η ανοχή τους συνιστά εκτροφείο Ταγμάτων Εφόδου μαχαιροβγαλτών κι εκείνοι απαντούν:  Ναι, αλλά και οι άλλοι «διασαλεύουν τη νομιμότητα» διότι… απεργούν!

Εργαζόμενη Γιατρός Vs Άδωνις


Η βία του συστήματος και το δικαίωμα του λαού στην Αντίσταση


Η κυβέρνηση Σαμαρά και όλα τα κέντρα του συστήματος, μέσα και έξω από την χώρα, γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή – βάρβαρη πολιτική τους, που κλιμακώνεται χωρίς σταματημό, θα βρίσκει όλο και πιο συχνά, όλο και πιο μαζικά, όλο και πιο αποφασιστικά την διογκούμενη λαϊκή οργή, με αγώνες και κινητοποιήσεις.
Με αυτό σαν «δεδομένο», το σύστημα έχει μπει προ πολλού στην φάση της μηδενικής ανοχής στις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις του εργαζόμενου λαού. Η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποταχτούν, να συντριβούν ιδεολογικά-πολιτικά. Πρέπει να διαλυθούν οι οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις που αμφισβητούν το «δικαίωμα» του συστήματος στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, την εξάρτηση, στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου μεσαίωνα σκλαβιάς.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!


Προκαλεί το ξεπούλημα 28 ακινήτων του Δημόσιου: η μνημονιακή κυβέρνηση τα πουλάει για να τα νοικιάσει !


Στην Εθνική Πανγαία και την Eurobank Properties πωλήθηκαν για τα επόμενα είκοσι χρόνια 28 ακίνητα – φιλέτα του Δημοσίου, τα οποία θα επαναμισθώσει το ελληνικό δημόσιο.
Με σκανδαλώδη τρόπο η μνημονιακή κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Το σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease back) 28 δημόσιων κτιρίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Δημόσιο ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 261,31 εκατ. ευρώ.
Τα 28 ακίνητα:

Α. Αλαβάνος: Να φύγουμε από Ε.Ε και ευρώ (Βίντεο)

Είτε συμφωνεί είτε όχι με τις απόψεις που εκφράζει ο Αλέκος Αλαβάνος και η πολιτική συλλογικότητα που εκπροσωπεί δεν θα έπρεπε κάποιος να τις προσπεράσει χωρίς να τις σκεφτεί.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –είναι πολύ μεγάλο. Διαρκεί μια ώρα- είναι όλη η συνέντευξη που έδωσε μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» στην τηλεόραση του Σκάι και στον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο.

Αναφέρεται αναλυτικά στις πολιτικές θέσεις της συλλογικότητας του και στις ουσιαστικές διαφορές που έχει με τα άλλα κόμματα της αριστεράς.