#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Τι ειρωνία να μιλάμε για την Υγεία σε μια χώρα που πλέον, νοσεί από τα θεμέλια μέχρι το ταβάνι,  σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Η κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της στα κανάλια της, πλασσάρει ελπίδες στον ελληνικό λαό, ένα λαό που επίσης βρίσκεται σε τερματικό στάδιο απελπισίας Λες και δεν ζει ο καθένας μας στο πετσί του το φόβο,  τον υπέρτατο φόβο, μη τυχόν και μας συμβεί κάτι γιατί χαθήκαμε.

Κάτσε, να δεις τι έρχεται…


Ζούμε ημέρες σουρεαλιστικής τραγωδίας. Οι αιώνες συμπτύχθηκαν και ήρθαν οι μεγάλοι Τραγικοί να συναντηθούν με τον Αντρέ Μπρετόν και την παρέα του.
Θαρρείς, κάθονται τώρα μαζί στο καφέ Βολταίρ. Από κοντά, ο Δάντης, ο Κάφκα και πολλοί άλλοι. Πιο κει, παλαιός θαμώνας του καταστήματος ο …Λένιν, τους παρακολουθεί σαστισμένος να ρουφούν το καφεδάκι τους, και να γράφουν έργα από κοινού. Ρίχνω μια κλεφτή ματιά στις σημειώσεις τους, και διαβάζω:

Γ.ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΕΦΗΕΜΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Ιδιαίτερα διδακτική είναι η εμπειρία που βγαίνει από τη δημιουργία και δράση φασιστικών ομάδων και εθνικιστικών - ρατσιστικών κομμάτων σε χώρες της ΕΕ και της Ευρώπης, που στηρίζει σε διάφορες φάσεις το κράτος των μεγάλων αφεντικών και με τη συνδρομή των ιδίων των μεγαλοκαρχαριών, ως έναν ακόμα μηχανισμό για το χτύπημα όποιων εργατών οργανώνουν την αντίσταση τους ενάντια στα συμφέροντα των αφεντικών.

Δήλωση της μικρής Μαρίας για τον Αντώνη Σαμαρά

 
Μετά τις δηλώσεις που έκανε χτες για την μικρή Μαρία ο Αντώνης Σαμαράς από την Ιταλία, η μικρή Μαρία ανταπέδωσε σήμερα, κάνοντας δηλώσεις για τον πρωθυπουργό. Η μικρή Μαρία δήλωσε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά.

Ederlezi (εκτέλεση Goran Bregoviç / από την ταινία του Emir Kusturiça “Ο Καιρός των Τσιγγάνων” & άλλες ερμηνείες-εκτελέσεις)


Οι τσιγγάνοι είναι περήφανος & πανέμορφος λαός!
Αφήστε τους επιτέλους στην ησυχία τους & μην τους ενοχλείτε! Έλεος πια!

Οντως... πάλιωσε ο μαρξισμός ....

Του Γιώργου Αλεξάτου
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ! ΟΝΤΩΣ, ΠΑΛΙΩΣΕ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ...
Πόσες φορές δεν χρειάστηκε να παρέμβω σε κουβέντες για να αντικρούσω απόψεις ανθρώπων που είχαν επίγνωση αυτής της μεγάλης αλήθειας! Έπρεπε να φτάσω στα 57 για να καταλάβω κάτι που τόσος και τόσος κόσμος υποστήριζε -κι απ' όσο θυμάμαι, από τότε που θυμάμαι- ήξερε κι εγώ του έκανα τον εξυπνάκια:

Νίκος Κηπουργός: “Τσιγγάνο είναι ωραίο να σε λένε-Τσιγγάνος δεν είναι εύκολο να είσαι”


Οι τσιγγάνοι είναι περήφανος & πανέμορφος λαός!
Αφήστε τους επιτέλους στην ησυχία τους & μην τους ενοχλείτε! Έλεος πια! 

Νίκος Κυπουργός: Το τραγούδι της τσιγγάνας


Οι τσιγγάνοι είναι περήφανος & πανέμορφος λαός!
Αφήστε τους επιτέλους στην ησυχία τους & μην τους ενοχλείτε! Έλεος πια!

«Σοσιαλφασίστες» και «κομμουνιστικός όχλος». Η γερμανική Αριστερά στα 1928-33

Όταν τον Σεπτέμβριο 1928 το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το ιστορικό SPD, πανηγύριζε για την εκλογική του επιτυχία, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έδειχνε σταθερότερη παρά ποτέ και τίποτε δεν προμήνυε όσα έμελλε να συμβούν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Με το 28,9%, το SPD όχι μόνο παρέμενε η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, αλλά και διεύρυνε την απόσταση από τα άλλα κόμματα και κυρίως από τον ανταγωνιστή του στην Αριστερά, το ΚPD, το Κ.Κ. Γερμανίας.
Το 10,6% των κομμουνιστών (οι οποίοι στις εκλογές του Μαΐου και Δεκεμβρίου 1924 πήραν 12,6% και 9%, έναντι 20,5% και 26% του SPD) αντιστοιχεί στο 35% των σοσιαλδημοκρατικών ψήφων, αντί του 60% του Μαΐου 1924.

«Δεν θα υπάρξει λύση στην Ε.Ε. μέχρι να διαλυθεί το ευρώ»


ΤΖΟΝ ΓΚΡΕΪ, Βρετανός φιλόσοφος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Τάσο Τσακίρογλου
«Είναι ένας φιλόσοφος εξειδικευμένος στο να θέτει ενοχλητικές ερωτήσεις για τις δημοκρατικές-καπιταλιστικές φαντασιώσεις, επομένως τώρα είναι ο καιρός του». Με αυτά τα λόγια εισάγει την ανθολογία των κειμένων τού Τζον Γκρέι ο καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Ντέιβιντ Ράνσιμαν. Ο Γκρέι, ο οποίος έχει διανύσει όλο το πολιτικό φάσμα –από την Αριστερά στα φοιτητικά του χρόνια, σύμβουλος της Θάτσερ και από εκεί στους Νέους Εργατικούς, και πάλι πίσω στον πολιτικό φιλελευθερισμό– χαρακτηρίζει «μύθο» την πίστη στην ατέρμονη και χωρίς πισωγυρίσματα πρόοδο και ενστερνίζεται ουσιαστικά μια κυκλική θεώρηση της Ιστορίας.