#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

«...Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας, η πίστη στο δίκιο μας για να μην περάσουν τα σχέδια τους»

Εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή στους σχολικούς φύλακες 
που συνεχίζουν την κάθοδο τους στην Αθήνα με τα πόδια.

Συνεχίζουν την κάθοδό τους προς την Αθήνα με τα πόδια, σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Ξεκίνησαν στις 28 Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσουν τη φωνή των 2.234 σχολικών φυλάκων με τη φωνή όλων των ανέργων της χώρας, για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να απαιτήσουν καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο Ηλίας Πετρόπουλος, το Εγχειρίδιο του καλού κλέφτη, η κλοπή και το σύστημα!Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Το  «εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη» είναι ίσως το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του Πετρόπουλου. Θα λέγαμε ότι ήταν το βιβλίο που τον καταξίωσε ή, ακόμα πιο σωστά, που καταξίωσε την πετροπουλική αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία είναι πάντα αντιστραμμένη σε σχέση μ’ αυτό που ορίζεται ως κοινώς αποδεκτό. Ως εκ τούτου η δεδομένη ειρωνεία δεν λειτουργεί ως φτηνός εξυπνακισμός που εκβιάζει τις εντυπώσεις, αλλά ως μηχανισμός επανεξέτασης των πραγμάτων. Η επανεξέταση αυτή δεν είναι ανατροπή, αλλά επαναπροσδιορισμός μέσα από μια άλλη ανάγνωση. Η ειρωνεία δεν είναι παρά τo κλειδί, ο κώδικας αυτής της άλλης ανάγνωσης.

Σε καθεστώς διάλυσης η ΔΤ μέχρι νεωτέρας

 
Σε καθεστώς διάλυσης η ΔΤ μέχρι νεωτέρας – Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις, δεν βγαίνουν ειδήσεις και εκπομπές το Σαββατοκύριακο
email αναγνώστη από http://www.enimerosi24.gr
Δεν έχει προηγούμενο ο τραγέλαφος που επικρατεί στην ΔΤ του Παντελή Καψή και των συνεργατών του καθώς η μετάθεση για την ερχόμενη Τρίτη της συζήτησης για την τροπολογία που θα περιελάμβανε και τις ανανεώσεις των συμβάσεων όσων δουλεύουν στην ΔΤ ουσιαστικά διαλύει μέχρι νεωτέρας το μόρφωμα του Καψή και της παρέας του.

Η Ε.Ε διολισθαίνει στον αυταρχισμό


Του Λεωνίδα Βατικιώτη - "Επίκαιρα"
Η απειλή Μπαρόζο για χρήση του άρθρου 7 της Συνθήκης της Ένωσης στην ουσία την αποδομεί - Το Βερολίνο επιχειρεί να επιβάλει σιδηρά πειθαρχία, αποβάλλοντας όσα κράτη-μέλη δεν ακολουθούν τις «επιταγές» του!

Βαθιά διχαστική και απρόσμενα ρεβανσιστική ήταν η ετήσια πανηγυρική ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις 11 Σεπτεμβρίου.

3 ημέρες για την οργάνωση της αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους αγωνιστες


Δεμένες οι κατηγορίες κατά Ε.Βενιζέλου για τη σύμβαση του 2010...

Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος εισαγγελέας εκτός "αντιφασιστικού" μνημονιακού τόξου...


Απόλυτα δεμένες θεωρεί τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στα χέρια του τη σύμβαση Neptune II που υπέγραψε το 2010 και η οποία προβλέπει χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 1.321.000.000 ευρώ χωρίς να δεσμεύει στο παραμικρό το νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα να… κόψει λαμαρίνα ή να βάλει μία βίδα στα δύο επιπλέον υποβρύχια Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
Σημειώνεται πώς ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε για το αντίθετο τη στιγμή που αποκαλύπτονταν πώς η Ferrostaal είναι αυτή που έχει δώσει «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους για να πάρουν το συμβόλαιο των υποβρυχίων οι Γερμανοί.

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ"

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 ΟΛΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ


Το ευρώ της νεοφασιστικής τραγωδίας.

 Της Κρυσταλίας Πατούλη  
 Μέσα σε 6 μόλις χρόνια (1η Μαρτίου 2002 δεν καταργήθηκε η δραχμή και... παντρευτήκαμε το ευρωπαϊκό νόμισμα;) από τη στιγμή που άρχισε η συναλλαγή με το ευρώ, η ξεχαρβαλωμένη βάρκα έγειρε, και το κράτος βούλιαξε. Τη λύση, δε, βρήκε η ελληνική κυβέρνηση στο ΔΝΤ, ενώ υπήρχαν πολλές άλλες...

Ν.Δ. καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ

Την παρακάτω ανακοίνωση για την προκλητική δήλωση του Ρήγα Φεραίου μας την απέστειλε σε πανελλήνια αποκλειστικότητα το γραφείο τύπου της ΝΔ. Τη δημοσιεύουμε ευχαρίστως:

"Η παρέμβαση του κ. Βελεστινλή και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος. Έφτασε ο κ. Βελεστινλής στο σημείο να δικαιολογεί διεξαγωγές επαναστάσεων, ένοπλες συγκρούσεις και τιμωρίες τυράννων. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του."
Για την αντιγραφή, SFY

Θα παρελάσει και ο “άνθρωπος του καναπέ”!!


του Πέτρου Ζερβού

Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»
 
Χρήμα με ουρά διαθέτει η ΕΕ και προωθεί στην αγορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.

Κώστας Σημίτης: Ο αρχιερέας του εκσυγχρονισμού της λαμογιάς και της μαζικής εξαπάτησης


Του Γιώργου Αλεξάτου
Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανένας δεν ξεχνάει!

"Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές να τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρημτιστήριο και να αμείβονται".

“Οι Παντογνώστες” Αυτοί που κατέχουν την Απόλυτη γνώση!

Καλημέρα, σήμερα στην θέση της ανάρτησης ετούτη την ώρα αποφάσισα μετά από πάρα πολύ καιρό να γράψω και εγώ δυό λόγια.
“Την αφορμή μου την έδωσε μια αναίτια επίθεση που δέχθηκα εδώ από κάποιον χωρίς συγκεκριμένο λόγο.”
Αν και ξέρω πολύ καλά ότι το γράψιμο ενός άρθρου θέλει πολύ γνώση και ταλέντο, μετά πρέπει ο εγκέφαλος να επικοινωνεί άριστα με το χέρι που κρατάει την πέννα αποτυπώνοντας σωστά τις σκέψεις στο χαρτί,  ειλικρινά δεν τόχα σκοπό, δεν ειναι για μένα εύκολο άλλη ειναι η δουλειά μου μέσα δω,  για πολλά χρόνια αν και το μυαλό μου έβραζε αυτό συντονιζόταν καλά  με τα σκαρπέλα της δουλειάς μου μόνο.

Σέρνουν στα δικαστήρια την εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη» με χρυσαυγίτικη μήνυση!

Ανακοίνωση για την ποινική δίωξη στελεχών της εφημερίδας «εργατική αλληλεγγύη», έδωσε στη δημοσιότητα το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:
«Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες, Κάτω τα χέρια από την Αριστερά.
Στις 12 Δεκέμβρη καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου, ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Πάνος Γκαργκάνας ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

Ο ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Τι συμβαίνει στ΄αλήθεια, μετά, όταν  τα οτοκιου αλλάζουν σελίδα?.. Οταν μια είδηση υποβαθμίζεται στο πρωτάθλημα προπαγάνδας? Μάθατε ποτέ τη συνέχεια? Αναρωτηθήκατε τι απέγιναν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που βλέπαμε στις οθόνες μας να σκοτώνονται σ΄ενα πόλεμο. Εκείνους που βλέπαμε να έχουν κατέβει στους δρόμους για το άλφα ή βήτα αίτημα. Εκείνους που επέζησαν μετά από μια καταστροφή. Τι συνέβη με τα θύματα που ηρωποιήθηκαν και το περιβάλλον τους, όταν έπεσαν οι κουρτίνες της δημοσιότητας. Τι συνέβη με μια απειλή πολέμου που σταμάτησε. Ενα πυρηνικό ατύχημα που προκάλεσε συμφορές. Μια αρρώστια που είχε κυρηχτεί σε πανδημία?...

Φοβάται μην γίνει Βαγγελ - Άκης...

Θανάσης Καρτερός
Όποιος δεν έχει ακόμα καταλάβει τι εστί Βενιζέλος, και τι ζημιά κάνει απ' όπου περάσει, πρέπει να ρίξει μια ματιά στα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τα...
ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ένα σκάνδαλο που κόστισε ως γνωστό στον ελληνικό λαό τα μαλλιά της κεφαλής του και στο οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι χωμένος μέχρι το λαιμό.

Συγκέντρωση- Συναυλία σήμερα στα Προπύλαια


Παλιομαλάκα Ραγιά

 
Τι κρύβεσαι ρε παλιομαλάκα Ραγιά...Σε βλέπω...
...Χεσμένο από ευτυχία.
Για τον Θεριστή πρωθυπουργό που διάλεξες.
Για τους ένδοξους συνεργάτες του.
Τα τρισχαρούμενα Αφεντικά τους. Ξένα και ντόπια.

Εμπρός, σύντροφοι! Πίσω, νεκροθάφτες!

Του Γιώργου Αλεξάτου
Κι όμως! Παρ' όλη μας την ανεπάρκεια και τα κενά, μολονότι έχουμε επίγνωση του πόσο πίσω είμαστε από τις απαιτήσεις των καιρών, ο αντίπαλος δεν μπορεί παρά να ανησυχεί.