#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Tα δύο χαμένα “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ - To ένα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!!!Επειδή είναι γνωστό ότι ζούμε στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" με τους ανάλογους φαιδρούς πολιτικούς αυτό που διαβάσαμε στο σημερινό "Πρώτο Θέμα" δεν μας άφησε και ιδιαίτερα έκπληκτους.

Η είδηση αφορούσε τα γνωστά σε όλους "βαλιτσάκια" παρακολούθησης της ΕΥΠ...

Αντιμνημονιακό και εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο

Ψηλώνουν οι φράχτες της αποικίας χρέους,
                         πρέπει να βελτιωθούν κι οι άλτες

Των Γιώργου Καραμπελια & Γιώργου Ρακκά
από τη Ρήξη φ. 97
Μέσα στο Σεπτέμβριο που μας πέρασε, το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση. Σε αυτήν, υπολογίζεται ότι το σωρευτικό κόστος της κρίσης για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους αγγίζει τα 40+δισ. €, με το 1/3 των βαρών να κατευθύνεται προς τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα 2/3 στους μισθωτούς. Τούτο αντιστοιχεί σε μέση μείωση των εισοδημάτων κατά 30%, πράγμα που σημαίνει, βέβαια, ότι για κάποιους ήταν από 0%-5% και για κάποιους άλλους από 55% μέχρι… 60%!

Κορνήλιος Καστοριάδης: Ο παιδαγωγικός έρωτας (video)

Για να υπάρξει πραγματική εκπαίδευση με την αυστηρή έννοια του όρου υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αντικείμενο επένδυσης και πάθους και από τους εκπαιδευτές και από τους εκπαιδευόμενους. Και για να τα πω καθαρά, αν δεν υπάρχει έρωτας με την εκπαίδευση, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.


Δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Για τον απλούστατο λόγο ότι, αν μαζί με τους προγόνους μου καταδικάζαμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, σήμερα θα ήμουν γιουσουφάκι, και πιθανόν να την απολάμβανα κιόλας τη βία που θα ασκούσε επάνω μου ο κάθε πασάς. Υπερήφανος όμως που δεν είμαι γιουσουφάκι, δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, εξίσου απλούστατα διότι δεν καταδικάζω, ας πούμε, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Νεοναζισμός: η θυγατρική του Καπιταλισμού


Οι ναζιστές του ντόπιου και ευρωπαϊκού καπιταλισμού αποκηρύττουν τώρα τους νεοναζί της Ελλάδας και κάνουν πως δεν θα τους ανεχτούν άλλο επειδή αυτοί δολοφονούν με όπλα συμβατικά, παλαιάς αντίληψης και τεχνολογίας, ντεμοντέ, ακόμα και χειροκίνητα όπλα, που αφήνουν ίχνη, που ξεσηκώνουν τα πάθη και τα πλήθη.

Νομιμότητα, "νομιμότητα" και Αριστερά

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Πολλές φορές σημειώσαμε ότι το γελοίο κυνηγάει το τραγικό και ανάποδα σε αυτή την έρημη χώρα, που οι δυνάμεις της δεν μοιάζουν μέχρι τώρα, μακάρι να διαψευστούμε, ικανές να τη σώσουν από τη φοβερή τραγωδία που της ενέσκηψε.

Αυτό είναι το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με την … εσχάτη προδοσία επί τη οποία διαβάζουμε ότι καταδιώκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι, πριν την τελική μας καταστροφή, αποφασίσαμε να εξευτελίσουμε όσο μπορούμε και όλες τις έννοιες, της δικαιοσύνης και της σοβαρότητας περιλαμβανομένων.

Να φτιάξουμε την Αριστερά που φοβούνται Σαμαράς και σύστημα


του Γιάννη Ελαφρού

Aπό την άλλη πλευρά (σ.σ. βρίσκεται) μια ακραία αντιπολίτευση, που ζητεί έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», είπε ξεκάθαρα ο Σαμαράς στις ΗΠΑ, περιγράφοντας στην πραγματικότητα όχι το αριστερό «άλλο άκρο» (με την Χρυσή Αυγή να είναι το εκ δεξιών «άκρο»), αλλά την Αριστερά την οποία ο ίδιος φοβάται. Είναι η Αριστερά που βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντεργατική πολιτική και τη βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, αντιμέτωπη με την κυβέρνηση...

New York Times: Θα είχε αποτραπεί η ύφεση αν υπήρχε δραχμή

 
Εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα
Όπως τονίζεται, οι ΗΠΑ μπορούν και δανείζονται σε δικό τους νόμισμα, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και υπό την αμερικανική νομοθεσία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προοπτική μιας αναγκαστικής χρεοκοπίας.

Θέλουν αριστερούς στη φυλακή!


του Γιώργου Δελαστίκ
Υπέρτατος πολιτικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι η παραμονή του στην πρωθυπουργία με κάθε μέσο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Βαγγέλη Βενιζέλο – να παραμείνει υπουργός του Σαμαρά πάση θυσία. Η ΝΔ του Σαμαρά έχει πετύχει τα δύο χειρότερα αποτελέσματα της ιστορίας της. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου βρίσκεται επίσης στο απόλυτο εκλογικό ναδίρ. Το 12,28% που πήρε στις εκλογές πέρυσι τον Ιούνιο είναι χειρότερο ακόμη και από το 13,58% που πήρε το ΠΑΣΟΚ πριν από …σαράντα χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Η ΕΕ αποδείχτηκε εχθρός των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων

Συνέντευξη του Κώστα Λαπαβίτσα
στην εφημερίδα Αυγή, 13 Οκτωβρίου 2012
1.Άνοδος της ακροδεξιάς στην Αγγλία και τη Γαλλία, ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ουγγαρία, συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση της Νορβηγίας. Ποιες είναι οι οικονομικές και κοινωνικές αιτίες που τροφοδοτούν τη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο;
Το υπόβαθρο της ανόδου της άκρας δεξιάς έχει να κάνει με τις ρατσιστικές εντάσεις που φέρνει η μετανάστευση, τη διάσπαση των κοινωνικών δεσμών από την πολύχρονη κυριαρχία της αγοράς, τη φθορά των κοινωνικών αξιών από το θρίαμβο του χρήματος, την απαξίωση του πολιτικού συστήματος που ανοιχτά λέει ότι ο ρόλος του είναι να εξυπηρετεί το ιδιωτικό κεφάλαιο.