#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ιστορία της ΣΤ’ Δημοτικού: Από δικτάτορας, εθνοπατέρας ο Μεταξάς

Για σοβαρά «ιστορικά ατοπήματα» μιλούν αναφορικά με το περιεχόμενο του νέου βιβλίου Ιστορίας για την ΣΤ' Δημοτικού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο την άμεση αντικατάστασή του. Καταγγέλλουν και τη διαδικασία έγκρισής του. Στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή τονίζεται πως στο βιβλίο «δεν αναφέρεται το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ως δικτατορία».

“Είστε μαλάκες; Πιστεύετε σε καθαρές φυλές, και στον Αδόλφο Χίτλερ; Είστε μέλος της χρυσής αυγής και όλοι γελάνε με τα τατουάζ σας; Κανένα πρόβλημα!

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Σε εποχές που όλοι πια αναγνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα σύμβολα του Ναζισμού είναι ντροπή, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αφαιρέσουν από το σώμα τους τα τατουάζ που είχαν ...εμπνευστεί στο παρελθόν. Δείτε τον ευρηματικό τρόπο που πρόβαλε την αφαίρεση των “χρυσαυγίτικων” τατουάζ γνωστός δερματολόγος.

Γιατί ο Che Guevara δεν νικήθηκε ποτέ

του Παναγιώτη Μαυροειδή
Λένε πως αν τύχει και μια μάνα χάσει το παιδί της, τότε αυτή πεθαίνει κάθε χρόνο τουλάχιστον μια φορά. Στην επέτειο του πρόωρου θανάτου. Και πως δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος και πιο βαριά ισόβια καταδίκη.
Δεν είναι όμως ως φαίνεται πάντα έτσι. Υπάρχει ένας παράξενος θεός που είναι στοργικός με τις μανάδες που έχουν πονέσει πολύ. Σε αυτές που έτυχε να τους σκοτώσουν, να τους αδικήσουν ή να τους πληγώσουν πολλά από τα παιδιά τους, τους χαρίζει κάποιους μοναδικούς γιούς και υπέροχες κόρες. Αυτά τους τα ιδιαίτερα παιδιά, σα χαθούν, όχι μόνο δε γίνονται πηγές δακρύων, αλλά γεννιούνται κάθε χρόνο, ξανά και ξανά. Γλυκαίνοντας τον πόνο της μάνας για τη μεγάλη απώλεια, αλλά και χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους.

Μήνυμα από την Naomi Klein προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής


” Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, στις αρχές του καλοκαιριού πέρασα λίγο καιρό στην Ιερισσό, όπου έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα για τον αγώνα σας ενάντια στην Eldorado Gold. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ισχυρές δυνάμεις, τόσο στη χώρα σας όσο και στη δική μου, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σας φέρουν σε μια κατάσταση σοκ και φόβου, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών και να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Η θεωρία της ισότητας της βλακείας: αντιπερισπασμοί για χρήσιμους και άχρηστους ηλιθίους

Του Πέτρου Αργυρίου
Ενώ ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την εξόντωση του κακού δράκου της Χρυσαυγούλας, το παραμύθι των «μεταρρυθμίσεων» προχωράει, ισοπεδώνοντας κάθε μέρα και μια ακόμα παρτίδα πολιτών.
Ας μην σχολιάσουμε ότι πέρα από τα προφανή εγκλήματα της Χρυσής Αυγής τα οποία ο σιωπηλός εταίρος της, το σύστημα εξουσίας τα είχε στο ψυγείο για να τα αποψύξει εν ευθέτω χρόνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, έσπευσαν να της προσάψουν και εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει κατ εξοχήν και κατ εξακολούθηση το σύστημα εξουσίας, όπως η εθνική προδοσία και η κατάλυση πολιτεύματος.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μπροστά στο φαινόμενο του φονικού φασισμού...


Δημήτρης Πατέλης  Διδάσκων Φιλοσοφία
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ (καθηγητών) του Πολυτεχνείου Κρήτης συνέταξε, κατά πλειοψηφία, την πιο κάτω ανακοίνωση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
"Το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης καταδικάζει απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις δυνάμεις του σκότους, και ζητά την αυστηρή τιμωρία όχι μόνο των φυσικών δραστών αλλά και των ηθικών αυτουργών.

Πεταχτούλικα!!

  ...Γέρασα, μωρό μου κι εσύ ακόμα τα ίδια μου λες...
Ας είναι. 
Ούτε η Φλόγα έσβησε, μήτε Φοβάμαι.
Συνεχίζουμε, μωρό μου...
 .......................................
...ΧΟΥΝΤΑ-ΧΟΥΝΤΑ-ΧΟΥΝΤΑ...
Πόσο πιο δυνατά να το φωνάξω...
 ..................................

Στήνεται προβοκάτσια με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» κυβερνητικοί κύκλοι έχουν στα σκαριά σχέδιο για να στηθεί  πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους.

Η σκοτεινή πλευρά της μετανάστευσης

Της Νικολέττας Ρούσσου.
Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ποσοστά των μεταναστών που εργάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες σε κατασκευαστικά έργα πλούσιων κρατών, με τις διεθνείς οργανώσεις να μένουν ουσιαστικά αμέτοχες.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών ο αριθμός των μεταναστών που προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά, με τις συνθήκες εργασίας των συγκεκριμένων ανθρώπων να προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με σύγχρονων δούλων.

ΓΕΛΟΙΟΙ... ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ... ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ...

 ΑΥΤΟΙ "ΣΚΟΤΩΣΑΝ" ΤΟΝ 40χρονο ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Πατέρας 3 παιδιών με οικονομικά προβλήματα αυτοκτόνησε πηδώντας από γέφυρα

Φιλανθρωπική καμπάνια τραπεζιτών- καναλαρχών


Αποχαλίνωση του φασισμού και ενορχήστρωση της αντιαριστερής αντικομμουνιστικής επίθεσης από την κυβέρνηση Σαμαρά

Την «ανθρωπιά» τους διαφήμισαν τραπεζίτες και καναλάρχες μέσα από μία εθελοντική καμπάνια που διοργάνωσαν EΘNIKH Tράπεζα και ΣKAΪ «όλοι μαζί για το παιδί» προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για παιδιά φτωχών πολύτεκνων οικογενειών.

The Politics of KnivesΚι ενώ η αποπροσανατολιστική Χρυσαυγιάδα & οι απειλητικές θεωρίες “των 2 άκρων” καλά κρατούν, πλήρωνε αποκοιμισμένο (από τα ΜΜΕ) κορόιδο, κι όσο αντέξεις…
Οπωσδήποτε, κάποιοι επιθυμούν να μην αντέξεις.
Να μην αντέξουμε. Κανένας μας. Απολύτως.
Δεν εξηγείται αλλιώς τόσο μίσος προς το λαό.
Τόσο μίσος προς όλους μας.
Πού ήταν κρυμμένο όλο αυτό το μίσος;

Να τί ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια
Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο.
Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε>

“Ελληνικός” Χρυσός Α.Ε. : Η αλήθεια


Διαβάστε προσεκτικά πώς θα ζούμε στη Μακεδονία και τη Θράκη σε λίγα χρόνια. Δεν είναι εικασίες, είναι πραγματικότητα, τεκμηριωμένη από τη μελέτη που κατέθεσε η ΙΔΙΑ η εταιρία.
Την παρουσίασε σε ομιλία του ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Λαζαρίδης (πιο κάτω δίνω και το link), παρουσία πολλών καθηγητών και επιστημόνων: