#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 Συνήθης Ύποπτος
Μια φορά κι ένα καιρό,  ένας  άνεμος της αλλαγής έσπειρε υποσχέσεις στα κεφάλια όλων των μεθυσμένων κατοίκων αυτής της χώρας. Ενας άνεμος που θα σάρωνε τα πάντα και που τελικά θα αποδεικνυόταν πως δεν ήταν αλλαγής αλλά η κάθοδος της λαίλαπας. Μια λαίλαπα που είτε σαν ανεμο την μεταφράσουμε, είτε σαν μυθολογικό τέρας, η ουσία είναι η ίδια. Πείναγε. Πείναγε πολύ.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΝΧ (ΖΩΗ ΝΑ ‘ΧΟΥΜΕ)

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ  
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ. Αυτό θεωρείται μέγιστη επιτυχία από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γ. Στουρνάρα.

Βίντεο της ΚΝΕ για τη Χρυσή Αυγή


Ισπανία: Οι κατασχέσεις καταστρέφουν τα νοικοκυριά και εξοργίζουν την κοινωνία


 Αργύρης Παναγόπουλος
Η ισπανική κοινωνία αντιδρά με κάθε τρόπο στις κατασχέσεις κατοικιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει στη χώρα μια ανεξίτηλη διαχωριστή κόκκινη γραμμή από τις δεκάδες αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων ανάμεσα σε εκατομμύρια νοικοκυριά και τις κυβερνήσεις των σπεκουλαδόρων του τσιμέντου και τους τραπεζίτες.

Κάτι λείπει από το “κάδρο”

Νίκος Μπογιόπουλος
Παρατήρηση πρώτη: To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο«πραξικόπημα της μπυραρίας». Ο Χίτλερ συνελήφθη αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή – σε υπερπολυτελές κελί – μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα πρόστιμο, και αφέθηκε ελεύθερος. Δέκα χρόνια αργότερα και αφού είχε αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες της(αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαιμάρης, ο Χίτλερ διορίστηκε Καγκελάριος.

Γ. Κοντογιώργης: Προβληματισμοί για τη Δημοκρατία

 από ΒlackΜediterraneanPirate
http://wp.me/pPn6Y-h5r
“Η δια ψήφου εκλογή καλείται Ολιγαρχία.
Η δια κλήρου εκλογή καλείται Δημοκρατία”.
Αριστοτέλης
[...] τι είναι Δημοκρατία >>>
[...] Η μετονομασία της Ολιγαρχίας σε Δημοκρατία έγινε κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού [...]
[...] Είναι ενδιαφέρον πως ενώ όλοι μιλούν για τη Δημοκρατία και εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ υπερήφανοι που στον τόπο μας γεννήθηκε αυτή, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται πως το σημερινό μας πολίτευμά δεν έχει ίχνος δημοκρατικότητας.

Ένα μεγάλο ριάλιτι...

Συνήθης Ύποπτος
Κάποιος είχε πει πως "ο άνθρωπος είναι η φύση που αποκτάει συνείδηση". Κοιτάζοντας γύρω μας, πιστεύω πως αν όντως είμαστε έτσι, ίσως θα ήταν καλύτερα η φύση να είχε παραμείνει ασυνείδητη
Επειδή όμως αυτό μου φαίνεται πολύ ψωνισμένο να το σκέφτεται ένας κόκκος άμμου για το αέναο σύμπαν, προτιμώ να σκέφτομαι πως ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι απλά το ριάλιτι που η φύση επιθύμησε για να ξεδίνει τις ώρες που ξεκουράζεται από τις εργασίες της.

Κορνήλιος Καστοριάδης: Μια κοινωνία που παραπαίειΚαταγγέλλατε από το 1979, με την ευκαιρία των «Νέων Φιλοσόφων», την άνοδο της χυδαιότητας, την απουσία του κριτικού πνεύματος, της αληθινής πολιτικής σκέψης. Λοιπόν, αυτές οι τάσεις είναι σήμερα πανταχού παρούσες…
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ: Αυτό που συμβαίνει στη σφαίρα της διανόησης είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με το συνολικό μετασχηματισμό των δυτικών κοινωνιών. Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο, όταν συγκρίνει κανείς την παρούσα φάση με τις προηγούμενες φάσεις της ιστορίας αυτών των κοινωνιών, είναι η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση της σύγκρουσης, είτε πρόκειται για οικονομικο-κοινωνική, είτε για πολιτική ή «ιδεολογική».

Μνήμη στρατηγού Γκιάπ

 Η πραγματικότητα της ιστορίας μας διδάσκει ότι ούτε και η πιο ισχυρή οικονομικά και στρατωτικά δύναμη δεν μπορεί να ξεπεράσει μια αντίσταση ενός ενωμένου λαού
Στις 4/10/2013 και σε ηλικία 102 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Βιετναμέζος Βο Νγκουέν Γκιαπ, στρατάρχης στους νικηφόρους πολέμους εναντίον των Γάλλων αποκιοκρατών και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Ο Γκιαπ υπήρξε δεξί χέρι του Χο-Τσι-Μινχ και θεωρείται αρχιτέκτονας της νικηφόρας έκβασης μερικών εκ των σημαντικότερων μαχών στους απελευθερωτικούς πολέμους του Βιετνάμ. Εδώ σε μια συνέντευξή του στην ιστοσελίδα www.pbs.org μιλάει για τη μάχη του Ντιεν Μπιν Φου, τα μυστικά του ανταρτοπολέμου και τη σημασία της ήττας των ιμπεριαλιστών της Δύσης στο Βιετνάμ.