#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Κράτος-παρακράτος: Βαθιές οι ρίζες της διαπλοκής


Η ιστορία είναι μπούσουλας. Για να εξηγήσουμε τα όσα αλλόκοτα και παρανοϊκά συμβαίνουν σήμερα πρέπει να ξετυλίξουμε τον ιστορικό Μίτο της Αριάδνης. Ξετυλίγοντας αυτό το ιστορικό νήμα θα διαπιστώσουμε το εξής: Τη στενή διαπλοκή Κεφαλαίου-κράτους-παρακράτους.
Μετά τη γερμανική κατοχή και την ήττα (συντριβή) του εθνικό-απελευθερωτικού κινήματος στον Εμφύλιο (προδοσία του ΚΚΕ), συντελέστηκε η εξής ιστορική διαπλοκή:

Μην …παραμυθιάζεστε για ανάκαμψη στην ευρωζώνητου Wolfgang Münchau
Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης έχουν αναγάγει την πρώτη ανάκαμψη στους ευρωπαϊκούς οικονομικές δείκτες σε απόδειξη ότι οι πολιτικές τους αποδίδουν. Καλά, πώς το σκέφτονται;
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης διευρύνθηκε 0,3% στο β΄ τρίμηνο του έτους. Πιθανόν να αυξήθηκε ξανά στο γ΄ τρίμηνο. Οπότε, αν καθορίζετε τη λήξη μιας ύφεσης ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα θετικής ανάπτυξης, ίσως μπαίνετε στον πειρασμό να κάνετε την πρόβλεψη ότι η ύφεση θα τερματιστεί ακριβώς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τη λήξη του τριμήνου.

Νίκος Πουλαντζάς. Υπερβαίνοντας την ιδεαλιστική και οικονομίστικη ανάγνωση του μαρξισμού


Του Γιώργου Αλεξάτου
Τριάντα τέσσερα χρόνια από την 3η Οκτωβρίου 1979, όταν ο Νίκος Πουλαντζάς έφευγε για πάντα από κοντά μας και τα τρέχοντα γεγονότα αυτών των ημερών ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το έργο του και τις αναλύσεις του σχετικά με δύο καίρια ζητήματα: το κράτος και τον φασισμό. Δυο ζητήματα στα οποία η συμβολή του στην ανάπτυξη της μαρξιστικής θεωρίας ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποτέλεσε τομή και υπέρβαση των μέχρι τότε κυρίαρχων αντιλήψεων.

Έκο: Τα σημάδια του πρωτο-φασισμού

«Ο αρχέγονος φασισμός μπορεί να επιστρέψει με το πιο αθώο προσωπείο. Είναι καθήκον μας να τον αποκαλύπτουμε και να καταδεικνύουμε οποιαδήποτε από τις νέες εκφάνσεις του…»

New York Review of Books, 1995. (…) Παρά την ασάφεια αυτή, νομίζω πως μπορούμε να σκιαγραφήσουμε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά αυτού που ονομάζω «πρωτοφασισμό» ή «αρχέγονο φασισμό». Αυτά τα χαρακτηριστικά δε μπορούν να οργανωθούν σε ένα ενιαίο σύστημα -πολλά απ’ αυτά αλληλοαναιρούνται, και είναι επίσης αντιπροσωπευτικά και άλλων μορφών δεσποτισμού ή φανατισμού. Η παρουσία ενός και μόνο απ’ αυτά, όμως, αρκεί για να επιτρέψει στο φασισμό να συμπτυχθεί γύρω του.

Υψώνουμε τις γροθιές μας απέναντι σε κράτος και παρακράτος !


Αντικρατική – Αντιφασιστική πορεία
Σάββατο 5 Οκτώβρη, 12πμ Θησείο


Δεν πέσαμε από τα σύννεφα… Έχει ξαναειπωθεί αμέτρητες φορές. Τον φασισμό τον βιώνουμε καθημερινά.
Τον ζούμε στη δουλειά, αλλά κυρίως στις ατέλειωτες ουρές του ΟΑΕΔ
- μέσα στα σχολεία, αλλά και έξω από αυτά με τον εισαγγελέα και τους μπάτσους αντάμα, να περιμένουν το οκ από τον διευθυντή και κάποιους γονείς για να μακελέψουν το κατειλημμένο σχολείο

Ο θάνατος σήμερα

Ο θάνατος, ο αθόρυβος, χωρίς πιστόλια και μεγάλα όπλα, ο θάνατος σήμερα κάνει κρότο. Ταράζει τα δεδομένα, ταράζει την σιωπή, ταράζει τους δεσμούς. Γιατί, ο θάνατος σήμερα, δεν επιλέγεται, δεν σε βρίσκει στο τέρμα της ηλικίας, δεν είναι αργός ή γρήγορος, είναι αιώνιος, είναι καθημερινός. Ο θάνατος σήμερα, έχει χρώμα, έχει όνομα και πρόσωπο, έχει καταστατικά και λίστες, ξέρει ποιον θα επιλέξει και πότε θα βγει στο κυνήγι.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον...δεν θα πεθάνει στη ΓΑΔΑ!

Μετά τις  συλλήψεις μόνο δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: ή τους ξεφτιλίζεις ή τους κάνεις κυβέρνηση με το που τους αφήνεις ελεύθερους.

 Η λεπτή γραμμή που χωρίζει το να διώξεις τον φασισμό από το να τον "εξυψώσεις" είναι πολύ μικρή.

Ο Παναγιώταρος δεν το είπε τυχαία, ούτε και πολύ έξυπνα, αλλά το είπε: «ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χ.Α, είτε ως Χ.Α είτε ως άλλο όνομα...».

Βενιζελωμένη Σαμαρική Δεινοκρατία...


Νέα Ελλάς
  * Πολίτευμα: Βενιζελωμένη Σαμαρική Δεινοκρατία
  * Θρήσκευμα: Μνημονιακό
  * Νόμισμα: Ανβρώ
  * Πληθυσμός: Φθίνων
  * Έκταση: ‘Ο,τι αφήσουν απούλητο

και που πάει ο φασισμός όταν σβήνει η Χρυσή Αυγή;


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι με τηλεοπτικούς όρους «ραγδαίες και καταλυτικές». Αν προσπαθήσει κάποιος να σταθεί –για να βγάλει κεντρικό συμπέρασμα- σε μια αποσημειολόγηση καίριων σημείων της ρέουσας αφήγησης των γεγονότων μάλλον θα οδηγηθεί σε μια διαθλασμένη -από τη φαινομενικότητα των πραγμάτων- και όχι συνεκτική αποτύπωση της συγκυρίας.

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ...


ΖΗΤΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, Η "ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ("EXTREME OPPOSITION") ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤO NATO, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ»

Υπάρχει πιο φασιστική δήλωση από αυτήν;

Κλείνουν τα σύνορα για άνεργους Έλληνες που αναζητούν εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕE: Κλειστά σύνορα σε άνεργους Έλληνες - Να μπει πλαφόν στον αριθμό των μεταναστών προς την Ε.Ε. για αναζήτηση εργασίας.

H Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών....

Ψωμί ΚΑΙ δημοκρατία ή μνημόνια ΚΑΙ φασισμός

Παναγιώτης Μαυροειδής
‘’Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο και ειδικά αυτούς που μιλάνε για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ’’. Πρόκειται για δήλωση του Πρωθυπουργού, από την αυλή του υπερ-ατλαντικού αφεντικού του, στις ΗΠΑ, στις 1/10/2013.
Σε ποιούς αναφέρεται άραγε ο Πρωθυπουργός;

Οι συλλήψεις, ο φασισμός και η Αριστερά του Νικόλα Σκούφογλου
  Είναι πραγματικά εξοργιστική η υποκρισία κυβέρνησης, αστυνομίας, δικαιοσύνης και ΜΜΕ που καμώνονται, με αφορμή τη σύλληψη των κορυφαίων μελών της ΧΑ, πως τώρα συνειδητοποίησαν τι πραγματικά έκανε και αντιπροσώπευε η ναζιστική συμμορία. Οι εξελίξεις, μετά και την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων είναι πραγματικά ραγδαίες και πολύπλοκες.

Το φιδάκι ο Διαμαντής…

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή». Αυτά τα δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς χτες από την Ουάσινγκτον. Σήμερα, οι εικόνες στην Ελλάδα δείχνουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν «δικαιωμένοι» και «τροπαιοφόροι» από τα ανακριτικά γραφεία…

Του Νίκου Μπογιόπουλου  
Τι να υποθέσουμε με βάση τα λόγια του πρωθυπουργού; Ότι ο ναζισμός δεν συνιστά τελικά «εξτρεμισμό»; Ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τελικά την «πολιτική βούληση» να τον αντιμετωπίσει; Ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι ανεκτικά στον ναζισμό; Ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, ο ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν είναι τελικά ναζισμός;

Μέσες-άκρες: Πέρα από τη θεωρία των δύο άκρων

Εφαρμόζοντας την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» στην ελληνική κοινωνία και την κοινή γνώμη της, το παραπαίον σύστημα εξουσίας έπαιξε την προπαγάνδα των δύο άκρων, τοποθετώντας στα άκρα του φάσματος όλο το αντιμνημονιακό μπλοκ, με άλλα λόγια τις πολιτικές δυνάμεις που επιχειρούν να εκφράσουν τα εύλογα αντιμνημονιακά συναισθήματα του ρημαγμένου ελληνικού λαού.  

Στην φυλακή οδηγούνται Μιχαλολιάκος και Πατέλης


Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν ο αρχηγός της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος και ο "πυρηνάρχης" της Τ.Ο Νίκαιας, του ναζιστικού μορφώματος Γ. Πατέλη οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές.
Περιμένουμε  τώρα να δούμε την απόφαση για και για τον υπαρχηγό της χ.α Χ. Παππά.

Τέλειωσε το σόου του φασισμού;


Toυ paket
Οι Queen τραγουδούσαν πριν από δεκαετίες πως το σόου πρέπει να συνεχιστεί, εμείς όμως βλέπουμε πως το σύστημα ρίχνει άρον ,άρον την αυλαία στην παράσταση που έστησε με τις διώξεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζοντας όλους τους κατηγορούμενους πλην ενός (για το ξεκάρφωμα).