#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ενώ όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν πόσο επικίνδυνη είναι η χρυσή αυγή...

...πριν μερικές μέρες η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε ομάδα πολιτών γιατί έσβηνε ναζιστικά συνθήματα σε σχολεία! 

Ενώ όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν πόσο επικίνδυνη είναι η χρυσή αυγή, πριν μερικές μέρες η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε ομάδα πολιτών γιατί έσβηνε ναζιστικά συνθήματα σε σχολεία!
http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/2009-06-10-10-41-19/1122-2013-09-23-07-56-58

Να απορριφθεί το πλαστό δίλημμα ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’...

 Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας
Από το “Μνημόνιο ή Δραχμή” στο “Μνημόνιο ή Φασισμός”
Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.

Ο Σαμαράς ξεριζώνει το Ναζισμό...


Αυλαία στις κινητοποιήσεις στο όνομα του αντιφασισμού

Του Δημήτρη Καζάκη
Η αυλαία έπεσε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των δημοσίων υπαλλήλων και των υπόλοιπων κλάδων. Οι ηγεσίες της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μπορούν να αισθάνονται υπερήφανες. Έπαιξαν ξανά τον γνωστό ρόλο τους. Αφού έπαιξαν με τον πόνο, τα νεύρα και το μεροκάματο των εργαζομένων, αφού εξάντλησαν όλο το ρεπερτόριο των γνωστών σικέ συνθημάτων για κλιμάκωση του αγώνα, τι έκαναν; Τα μάζεψαν όπως-όπως ακριβώς την ώρα που αναδεικνυόταν ως κυρίαρχο το ζήτημα της κλιμάκωσης.

Τόξα και βέλη...


...Εμπρός, λοιπόν, να συγκροτήσουμε το συνταγματικό τόξο!
 
Με τον Σαμαρά, Βενιζέλο και Φώτη. 
 Να πάρουμε και τον Κατατζαφέρετρο, 
το Ροντούλη και τον Αιβαλιώτη..
Το Βορίδη, τον γεωργιΑΔΗ και Λαζαρίδη.
 Το Ρήγα και τη Τζάκρη.
Τον Χρυσοχοίδη και τον Μπίστη.
 Τον Σημίτη και την Αννούλα.

Υπάρχουν φτωχοί στη Γερμανία;Στις αρχές αυτού του μήνα,  ο κ. Τόμσεν με το θράσος που διακρίνει τους ανόητους και τους αμετροεπείς, απαίτησε περαιτέρω μείωση των συντάξεων για το λόγο ότι ένας Γερμανός συνταξιούχος δεν μπορεί να παίρνει λιγότερα από τον Έλληνα ομόλογό του. Και για του λόγου το αληθές μάς έτριψε στη μούρη και το αντίστοιχο αποδεικτικό: 830 ευρώ η μέση σύνταξη στη Γερμανία, 907 στην Ελλάδα.

Με μία ματιά


Kαι ξαφνικά χαρήκαμε. Είδαμε τους φονιάδες Χρυσαυγίτες να παρελαύνουν με βραχιόλια («Μα μ΄ αυτή την τσάντα; Με τέτοια παπούτσια, χρυσό μου;») και χυθήκαμε στο Twitter για τσάμπα αντιφασισμό.
Χλευάσαμε την Ουρανία Μιχαλολιάκου επειδή είναι κοντή, χοντρή και άσκημη, εμείς που μας παρακάλαγαν να ποζάρουμε για πρότυπο της Αρίας Φυλής αλλά…

ΤΟ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Η δημοκρατία δεν συμπεριφέρεται ως λόχος ορεινών καταδρομών που επιτίθεται διά του αιφνιδιασμού. Έχει κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους», (από ένα σφοδρό πολέμιο της Χρυσής Αυγής).
Η πολυήμερη παράσταση της χρυσής αυγής, που έδωσαν και δίνουν τα μεγάλα κανάλια, (αν είναι σωστοί θα πρέπει να της δώσουν και κάποια ποσοστά από τα κέρδη της τηλεθέασης με την παράσταση του σιδηροδέσμιου Μιχαλολιάκου και των άλλων που την δείχνουν από το πρωί μέχρι το βραδύ ), τα οποία ωρύονται μετατρέποντας την δημοσιογραφία σε ανωτάτη δικαστική και πολιτική εξουσία και παράλληλα προβάλλοντας τους «αξιότιμους εκπρόσωπους» του «δημοκρατικού τόξου» να πανηγυρίζουν για νίκη της δημοκρατίας που έχει καταρρακωθεί με τον χειρότερο τρόπο, καθώς για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αρχηγός κόμματος σέρνεται σιδηροδέσμιος στις φυλακές, (ούτε ο Ζαχαριάδης του ΚΚΕ δεν είχε τέτοια «τύχη»), προκαλεί το λιγότερο σκεπτικισμό για το ποιους θα ωφελήσει τελικά.

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

 Η υφαρπαγή γης και ακινήτων στην Ελλάδα των Μνημονίων

Χαντς Μέμιντορφ, «Σπίτι κεφάλι» 

Τα Mνημόνια και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβληθεί κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το ξεπούλημα της δημόσιας γης και των ακινήτων, ως λύση στο δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Τρόικας, στην Ελλάδα υπάρχει «καθυστερημένη κινητικότητα» των αξιών γης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και απαιτείται «ομαλοποίηση» της «ελληνικής εξαίρεσης».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ

Ζήσαμε τελικά και την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ο μπράβος του συστήματος ξέφυγε από τον έλεγχο κι έπρεπε να μπει στην άκρη. Αν δε, η Δικαιοσύνη (που έδειξε τρομερή ταχύτητα την τελευταία εβδομάδα) δεν τιμωρήσει το ναζιστικό μόρφωμα όπως θα έπρεπε και θα ήθελε κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο.

Με τις συλλήψεις αυτές το «πολιτικό» σύστημα προστάτεψε (κυρίως) τον εαυτό του…

Με τις συλλήψεις αυτές το «πολιτικό» σύστημα προστάτεψε (κυρίως) τον εαυτό του…
Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…

Αν ήθελε να προστατέψει τους Έλληνες δεν θα είχε επιλέξει ούτε μνημόνια, ούτε δανειακές, ούτε λιτότητα…

Δεν θα έκρυβε τις λίστες Λαγκάρντ…

Δεν θα έφτιαχνε Βατοπέδια…

Γνωρίζουν από ιεραρχία και σεβασμό... Γνωρίζουν άλλωστε καλά σε ποιον χρωστάνε και πόσο...


μια πρώτη πιο ολοκληρωμένη θέση για τις συλλήψεις στην ΧΑ

Γράφει το wikipedia: Ως Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών (γερμ. Nacht der langen Messer) νοείται το τριήμερο μαζικών δολοφονιών από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934 στη Γερμανία, όταν εκκαθαρίστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ ολόκληρη η ηγεσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Sturmabteilung. Με την ευκαιρία θανατώθηκαν επίσης άλλοι δεξιοί πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με τα SA, αλλά και διάφοροι αντίπαλοι του Χίτλερ.( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD)
Πρόκειται για την αιματηρή εκκαθάριση των SA και της ηγετικής ομάδας της «αριστερής» πτέρυγας των Ναζί που ζητούσαν να  ολοκληρωθεί η  ναζιστική επανάσταση από εθνική σε σοσιαλιστική. Με τον όρο σοσιαλιστική η πτέρυγα των SA και του Ε. Ρεμ εννοούσε να περάσει όλη η εξουσία στα χέρια των λούμπεν τραμπούκων και δολοφόνων των ταγμάτων εφόδου, δηλαδή στα χέρια των παραστρατιωτικών SA.

Η απειλή των νεοναζί


Στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας η Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου εξασφαλίζει την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο με 18,01%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει στην ιστορία της η ακροδεξιά παράταξη. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή να περνάει για πρώτη φορά την πόρτα της Βουλής. Η λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννά η οικονομική κρίση, μέσα σε ένα σκηνικό ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής και ανασφάλειας οδηγεί στην σταθερή άνοδο της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ταξιδεύει στη Γερμανία, τη χώρα που έχει στιγματιστεί από τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά και από φαινόμενα ακροδεξιάς βίας επί δεκαετίες και αποκαλύπτει την «απειλή των νεοναζί»

Για την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας

 Κείμενο Χριστόδουλου Ξηρού
 Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια κίνηση πανικού του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Αφού εξέθρεψαν τα ναζιστικά αποβράσματα τόσον με την καταστροφική πολιτική τους αλλά και ανοιχτά με το προκλητικό αβαντάρισμα των ΜΜΕ και των «δημοσκοπήσεων» ξαφνικά διαπιστώνουν με τρόμο ότι πλέον απειλείται η δική τους υπόσταση και σπεύδουν να το περιμαζέψουν. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και λοιποί κολαούζοι) είναι και παραμένουν ο πραγματικός κίνδυνος για τον λαό, είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της χώρας.

Δεν τσιμπάμε στον κάλπικο (αντι)φασισμό της αστικής πολιτικής


Μίκης Θεοδωράκης: «Πως ανέχονταν αυτά τα καθάρματα μέσα στον ναό της Δημοκρατίας;»“ Συγκλονιστικός ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Έλληνες του κόσμου», στο Ηρώδειο, όπου και παρενέβη για να δώσει το στίγμα του, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και αποκαλύψεις γύρω από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. ”

Απίστευτες ατάκες από το Twitter με πολύ γέλιο για την χρυσή αυγή


Εξαιρετικά αντανακλαστικά επέδειξαν οι χρήστες των social media. Απίστευτες οι ατάκες από το Twitter.
Δείτε….

@Ο Λαγός πήγε να το σκάσει αλλά του έπαιξαν τα φώτα με το περιπολικό και κοκάλωσε.
@Τελικά δεν έκανε πλάκα χτες ο Κασιδιάρης που είπε έξω από τον Άρειο Πάγο “Ήρθαμε να παραδοθούμε”. Κακή συνεννόηση ήταν.
@Τον Μπαρμπαρούση θα τον συλλάβει ο Κιουταχής

Απλά και ξεκάθαρα πράγματα για το τσίρκο των τελυταίων ημερών, από αυτούς που τα έλεγαν για χρόνια, αλλά όταν τα έλεγαν... ήταν "ανθέλληνες"