#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κι αυτοί που κοιμούνται είναι συνεργοί


[...] Μα το λέει και ο Ηράκλειτος: Κι αυτοί που κοιμούνται είναι συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο. Συνεργοί, όπως λέμε «συνεργός στο έγκλημα»! Δηλαδή, κι αυτοί που μπορεί να πουν, εγώ κοιμόμουνα ξέρετε, δεν ήμουν εκεί, σου λέει ο Ηράκλειτος, κι αυτοί φταίνε [...] Ας θυμηθούμε: Όταν βγήκε ο κόσμος στους δρόμους με τους Αγανακτισμένους, έπεσε ο Γιωργάκης και βγήκε ο Παπαδήμος. Θα μου πεις, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Όχι. Έπεσε η κυβέρνηση! Κι όταν βγήκε ο κόσμος στο δρόμο με την ΕΡΤ, έπεσε -επίσης- η συγκυβέρνηση των τριών. Οποτεδήποτε βγήκε ο κόσμος στους δρόμους, έγινε πολιτική αλλαγή [...] Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος μιλά με την Κρυσταλία Πατούλη συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr....

05/10: Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ


Τεμαχισμός της χώρας με "αθώους" νόμους


ΡΑΔΙΟλόγος
Η ελληνική κυβέρνηση απλουστεύει τα πράγματα όχι για τους πολίτες που πληρώνουν φόρους αλλά για όποιον θέλει να αλωνίζει στην Ελλάδα κατέχοντας ελληνικό έδαφος με την βούλα του κράτους. Στις 8 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4179 που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο δίνεται στον οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό από δάση και ακτές μέχρι προστατευόμενες περιοχές αλλά και ολόκληρους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους.

Ε, όχι και το Νίκο!


του Διονύση Τσακνή
Ο Ριζοσπάστης, ο Ρίζος των μετεφηβικών χρόνων, ο καθημερινός σύντροφος. Αυτός με τις ελλεί­ψεις, τα λάθη ενίοτε, τα πρωτοσέλιδα που έμοιαζαν πολλές φορές να μην προσδιορίζουν ακριβώς το χρόνο, αλλά πάντα η εφημερίδα του κόμματος, η φωνή του, η φωνή μας.
Όσοι κρατήσαμε αυτήν την εφημερίδα παραμάσχαλα σε εποχές δυσκολότερες ίσως απ' τη σημερινή και πόρτα- πόρτα τη μοιράζαμε για να φτάσει ο λόγος μας παντού, ξέρουμε καλύτερα πως, πέρα απ' το δίφραγκο ή το τάλιρο, πέρα δηλαδή απ' την οικονομική της επιβίωση, εκείνο που μετρούσε ήταν το δέσιμο της εφημερίδας με τα ίδια τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας.

Αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Αναστασιάδη με φόντο ... χιλιάδες όπλα


Του Γ. Γ.
Η αντιπαράθεση του Κώστα Βαξεβάνη με τον Θέμο Αναστασιάδη, γνωστό και ως «κομιστή», και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχει παρελθόν. Θυμηθείτε ας πούμε τι υπέγραφε, ο Κ. Βαξεβάνης, σε άρθρο του στο «Hot Doc», αναφερόμενος σε συνεκδότη του «μαυρότρυπα», ή πώς αντιμετώπισε την τελευταία έκδοση της βδομαδιάτικης φυλλάδας με την φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο.

Οι ρίζες του μίσους

 
Κορνήλιου Καστοριάδη
Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία«διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.

Περίπου 1,5 χρόνο πίνουν νερό με αρσενικό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής

Τουλάχιστον 1,5 χρόνο πίνουν νερό με αρσενικό οι κάτοικοι του Νεοχωρίου Χαλκιδικής, αφού, όπως υποστηρίζουν, κανένας αρμόδιος δεν τους ενημέρωσε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου δηλητηρίου στο δίκτυο ύδρευσης, παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη κατέδειξαν από το Δεκέμβριο του 2011 ποσότητες αρσενικού υψηλότερες από το επιτρεπτό όριο που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο οι τιμές συγκέντρωσης αρσενικού στο νερό ήταν κατά 180% υψηλότερες από το παραπάνω όριο!

Μεγάλο φαγοπότι έχει στήσει η Ευρωπαϊκή ένωση –συγκυβέρνηση – ΚΕΔΕ (Δήμαρχοι ) για την διαχείριση των απορριμμάτων

 
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συν/σες – Συν/λφοι
  Μεγάλο φαγοπότι έχει στήσει η Ευρωπαϊκή ένωση –συγκυβέρνηση – ΚΕΔΕ (Δήμαρχοι ) για την διαχείριση των απορριμμάτων .
  Υλοποιούν κατά γράμμα τα καλληκρατικά τους σχέδια προωθώντας την επιχειρηματική δράση σε όλες τις αρμοδιότητες (καθαριότητα , πράσινο ,πρόνοια κτλ) παραδίδοντας έργα και υποδομές

Γιατί Το Άρθρο Μου Ενοχλεί

του Γιώργου Δελαστίκ
Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στη κυβέρνηση το άρθρο στο Πριν με τίτλο “ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την δημοκρατία”. Ο λόγος ήταν ότι το άρθρο δεν περιοριζόταν στο προφανές, την ενοχή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. Δεν υπάρχουν αριστεροί ή προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμη και αρκετοί δεξιοί, που να μην γνωρίζουν πως δρουν τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά κόμματα, στα οποία προφανώς ανήκει και η Χρυσή Αυγή.

Γιατί χάσαμε την Επανάσταση;

Ανυπόφορη βώχα και ζέστη. Η πόρτα δεν έχει παραθυράκι να γίνεται ρεύμα και να φεύγει ο βρώμικος αέρας. Οι μύγες κάθονται στη «βούτα», ανεβοκατεβαίνουν στους τοίχους κι όταν αυτός ξεχνιέται ή ξαπλώνει και κλείνει τα μάτια, πέφτουν απάνω του να τον φάνε. Τη νύχτα έχει να κάνει με τους κοριούς και τα ποντίκια. Για να ξεφύγει απ’ το σήμερα, αναπολεί τα περασμένα.

Κι άλλη αλλαγή έρχεται στα βαλκανικά σύνορα

Ο Μακεδών
Ανατρέχοντας κάποιος στα Αρχεία, εντυπωσιάζεται από τα σπουδαία λόγια που ακούστηκαν στο Ελσίνκι, το 1972, όταν όλοι της γης συνυπέγραψαν συμφωνία για το «απαραβίαστο των συνόρων».
Αδικήθηκαν μεν όσοι ήλπιζαν δικαίως ή αγωνίζονταν για την αυτονομία τους, αλλά στερεωνόταν η Ειρήνη, όπως είχε ειπωθεί, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις ανελάμβαναν την υποχρέωση να μη επιτρέψουν αλλαγές συνόρων, διασφαλίζοντας την ειρηνική διαβίωση των λαών.

Από το life style στον αντιφασιστικό αγώνα…


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Όλοι μας παρακολουθούμε πα­γωμένοι τις εξελίξεις. Την κοι­νωνία την πλακώνει μια βαριά μελαγχολία και μια γενικευ­μένη απογοήτευση. Δεν μπορεί να ανα­σάνει, δεν μπορεί να ελπίσει, αδυνατεί να πιστέψει. Από την άλλη, παρακολουθού­με τις προσπάθειες του πολιτικού συστή­ματος, το οποίο καλείται για μια ακόμα φορά να διεκπεραιώσει μια στοιχειώδη υποχρέωσή του για λογαριασμό της κοι­νωνίας: να απαντήσει στη ναζιστική θη­ριωδία – σ’ αυτό το μόρφωμα που όταν εμφανίστηκε, όπως εμφανίστηκε, αντι­μετωπίστηκε με όρους life style από ένα μεγάλο κομμάτι του συστήματος.

Μήνυση του Γκάρντιαν στον Νίκο Δένδια


Η γνωστή βρετανική εφημερίδα που πρώτη έκανε παγκοσμίως γνωστούς τους βασανισμούς συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία, προσανατολίζεται στο να κανει μήνυση στον Νίκο Δένδια.

Μετά τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση μίας σχεδόν ντουζίνας ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, αλλά και τις μετακινήσεις πολλών τους οποίους το σώμα δεν αντέχει να χάσει γιατί κάποιος χρυσαυγίτης πρέπει να μείνει πίσω για να κρατώνται οι παραδόσεις, ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ένοχο παρελθόν του.

Το Μνημόνιο της Ε.Ε εκτρέφει το ναζισμό στην Ελλάδα

 
Συγκλόνισε και φόβισε την Ελλάδα η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη του Κερατσινίου από έναν πασίγνωστο στις γειτονιές του Πειραιά χρυσαυγίτη.
Πέρα από τις βαρύτατες υποψίες ότι ο τρόπος που έδρασε ο δολοφόνος δείχνει πως πιθανότατα εκτελούσε εντολές όχι μόνο να σκοτώσει, αλλά και να φυλακιστεί για το φόνο, γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέπεσαν σαν όρνια για να εκμεταλλευτούν πολιτικά προς όφελος τους τη δολοφονία του αντιφασίστα νέου.

Λιτότητα μέχρι και τριάντα χρόνια


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Του Κώστα Μοσχονά

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε ότι το χρέος της Ελλάδας αντιμετωπίζεται με το… ιαπωνικό μοντέλο

Πειραματόζωο ιαπωνικού τύπου έχει γίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρένγκλινγκ χθες ενώπιον των μελών της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.