#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή σφαγή

 
Πώς τα κατάφερες πάλι, ρε Νεοέλληνα, να καταπιείς ακόμα ένα ωραία φτιαγμένο χάπι αποβλάκωσης; Σ' έπιασαν οι ανατριχίλες σου -οι εθνικές και δημοκρατικές - και την πατάς για άλλη μια φορά από τους εξουσιαστές σου. Κοίτα τώρα τι έκανες εσύ που νόμιζες ότι εχθρός σου είναι τα καθυστερημένα με τις ασπίδες παριστάνοντας τους Σπαρτιάτες με κυτταρίτιδα.

40 χρόνια από το γκρέμισμα των ονείρων μας


του Χάιμε Σβαρτ
(μετάφραση: Άννα Καράπα)
Ναι… πέρασαν κιόλας 40 χρόνια από τότε που η Χιλιανή ολιγαρχία μαζί με τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον Κίσσιγγερ, το Νίξον, τα «παιδιά του Σικάγου» Μίλτον , Φρήντμαν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με τους στρατιωτικούς του Πινοτσέτ, τερμάτησαν εκείνη την ωραία προσπάθεια να καταληφθεί με επιδρομή ο ουρανός και να δημιουργηθεί ένας κόσμος πιο δίκαιος και αλληλέγγυος στη χώρα μου… τη Χιλή.. μακριά λωρίδα γης μακρινής… τοποθετημένης στην άκρη του κόσμου… στη Λατινική Αμερική.

Νόμος- έκτρωμα "ξεπατώνει" τα δάση


Οι εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force για αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας των δασών και...
των δασικών εκτάσεων εισακούστηκαν με ευλάβεια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που με ένα σχέδιο νόμου – έκτρωμα, που ανατρέπει κάθε έννοια συνταγματικότητας, παραδίδει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας στις ορέξεις κάθε πικραμένου.

Ξεσκεπάστε το ναζιστικό παρακράτος


Σταύρος Χριστακόπουλος
«Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα (σ.σ.: στη Βουλή). Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. (…) Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».
Ν. Μιχαλολιάκος, Θερμοπύλες, 25.8.2012.

ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΦΑΒΑ, Ο ΛΑΚΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...


Συνηθης Υποπτος
Ξέρετε πως πολλές φορές χρησιμοποιώ σκηνές από ταινίες για να περιγράψω τα γεγονότα της καθημερινότητας. Κι αυτό γιατί έτσι κι αλλιώς έχω την πεποίθηση πως ζούμε συνεχώς σ΄ενα θέατρο όπου μας έχουν μοιράσει καποιους ρόλους κι ο σκηνοθέτης βαράει το βιολί και χορεύουμε.

εκδήλωση - συζήτηση


Εκδήλωση: "Να τσακιστεί η Χρυσή Αυγή, να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα ως εγκληματική οργάνωση" 26-9-13
Η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19:30 εκδήλωση με θέμα: "Να τσακιστεί η Χρυσή Αυγή, να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα ως εγκληματική οργάνωση".

 Για το θέμα θα μιλήσουν οι: 
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - ΚΠ Άρδην, 
  Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,
 Νότης Μαριάς, βουλευτής ΑΝΕΛ
 και ο Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος. 
Συντονιστής Γιάννης Ξένος, Κίνηση Πολιτών Άρδην. 
Στον χώρο του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος,
στην πλατεία Συντάγματος

Σ’ αυτό το θέατρο σκιών, τι περιμένεις?


Alexandros Raskolnick

 Δουλεύει με τη γνωστή του δεξιοτεχνία το ξίφος, ο Μαυροντυμένος Τιμωρός, χαράζει το «Χι», χαράζει και το «’Αλφα» στην μπλούζα του αταίριαστου∙ και μετά, ξεπερνώντας σε αποφασιστικότητα τον χάρτινο ήρωα των παιδικών χρόνων, του καρφώνει το ξίφος στην καρδιά∙ κρεμάει και τη φωτογραφία του ανδραγαθήματος στα μανταλάκια. Δεν είναι πια αστείο, αποφαίνονται οι ψιττακοί της τηλεδημοκρατίας μας –μέχρι χθες, φαίνεται, ήταν αστείο- ανάβουν και τα τηλέφωνα των δημο(σ)κόπων…