#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πέντε ποιήματα για τιην ανταρσία της ψυχήςΑπό τον δημοσιογράφο και ποιητή Νίκο Πέρπερα λάβαμε και δημοσιεύουμε πέντε ποιήματά του, τα οποία αφιερώνει στο χαμό του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε άγρια από το χέρι φασίστα της "Χρυσής Αυγής". Όπως επισημαίνει στο σημείωμά του «Το αυγό του φιδιού μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το αντιμετωπίσουμε για να μην εκκολαφθεί και μας δηλητηριάσει όλους, αυτόν που προτείνει ο Διονύσης Τσακνής:

Τα σχολεία ως χώρος εκφασισμού της νεολαίας

Της Μαρίας Νικολακάκη*

Είναι κοινό μυστικό ότι αυτήν τη στιγμή η Χ.Α. κάνει στρατολόγηση μεταξύ των μαθητών στα σχολεία. Φαίνεται από τις προσπάθειες κινητοποιήσεων της Χ.Α. ότι λίγοι είναι οι «καθαροί» ναζιστές. Προκειμένου να αυξηθούν οι ναζιστές της χώρας, η Χ.Α. απευθύνεται στη νέα γενιά, μια προσφιλής τακτική όλων των φασιστών.

Γ. Βαρουφάκης: “Μηδενική ανοχή στη Χρυσή Αυγή”

  Κουτι της Πανδωρας
“Μηδενική ανοχή” στη Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ότι είναι η λύση απέναντι στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορει να γίνει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο 2SER του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο κ. Βαρουφάκης αναλύει την στρατηγική της Χρυσής Αυγής και επισημαίνει ότι αποτελεί τον συνδυασμό δύο διαφορετικών αλλά παράλληλων κινήτρων.

ΟΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ...

 
"Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται" διαλαλούν οι άνθρωποι των ίσων αποστάσεων στο φλεγόμενο τοπίο. Ναι είναι πολύ όμορφο να καταδικάζει κανείς οποιαδήποτε μορφή βίας. Το πρόβλημα είναι πως ο διαχωρισμός μεταξύ καταδίκης της βίας και αδιαφορίας για τη βία που συμβαίνει μπροστά μας είναι πολύ θολός. Γιατί η καταδίκη της και η αποστασιοποίηση από τα φαινόμενα που την θρέφουν συμβαίνει συνήθως όταν αυτή δεν έχει μπει σπίτι σου.

Ιστορίες δοσίλογων: «Η γερμανική στολή στη ναφθαλίνη»

  Τι απέγιναν όσοι το 1941 προτίμησαν αντί της αντίστασης να παίξουν το χαρτί των Ναζί;
Η γερμανική στολή στο μουσείο, εκεί όπου διατηρείται καλύτερα από ότι στη ναφθαλίνη (AP Photo/Michael Sohn)
 
Εβδομήντα χρόνια πριν, έξι μέρες μετά την παράδοσή του στον γερμανικό στρατό Κατοχής, ο στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου σχημάτιζε στις 29 Απριλίου 1941 την πρώτη από τις τρεις κυβερνήσεις-ανδρείκελα των Ναζί που θα γνώριζε η Ελλάδα ως την απελευθέρωση. Στη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» που έφερνε το υποτιθέμενα «χιλιόχρονο Ράιχ» κάποιοι βρήκαν ότι απαιτούνταν προσαρμογή, συνεργασία και καλή διάθεση.

Το φίδι που τους κλώσησε

του ΚΙΜΠΙ
Μπα; Εκπλήσσεσθε που οι χρυσαυγίτες έκαναν πρόβες στο Πέραμα και στο Κερατσίνι για τις «νύχτες κρυστάλλων» του μέλλοντός μας; Εξοργίζεστε που έχουν στο ενεργητικό τους επισήμως το πρώτο θύμα (τα άλλα έχουν χαθεί στα αστυνομικά αρχεία, γιατί ήταν μελαψοί, κανείς δεν είδε, κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν αναζήτησε);

Πως ψήφισαν οι μπάτσοι στις περασμένες εκλογές...


τον φασισμό κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον

 Δημήτρης Αργυρός
Δεν γνωρίζω αν στην κυβέρνηση το επιδίωκαν ή αν το πράγμα τους ξέφυγε από τα χέρια, αλλά νομίζω είναι ανόητο να πιστεύει κανείς πως δεν το περίμεναν. Και το άφησαν να συμβεί…. Αναφέρομαι στην ψυχρή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από το μέλος της ΧΑ.

Η λευκή ΤουρκίαΒασίλης Βιλιάρδος
Σύμφωνα με τους προγόνους μας, η μοίρα χτυπάει βάναυσα και ανελέητα τα θύματα της, αφού συμβάλλει προηγουμένως στη απομόνωση τους – κάτι που δυστυχώς δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας

Μέρα με ήλιο θα φύγετε καθάρματα

Tης Δάφνης Σφέτσα
1 Ο Παύλος δολοφονήθηκε. Αντί για σιγή, επιτρέψτε μου για ένα λεπτό να κλάψω, ένα λεπτό να φοβηθώ. Μονάχα ένα λεπτό. Πού φτάσαμε και πού οδεύουμε κύριοι; Ένα λεπτό, μια αιωνιότητα, ένας αιώνας αγώνων, κόκκινων κατακτήσεων, κόκκινων από το αίμα των νεκρών, “ναι σε όλα” και ένας αιώνας σβήνεται από το χάρτη. Ενός λεπτού σιγή για τον αιώνα που πέθανε, για τον αιώνα που πια δεν ζει.