#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013


ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ? ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΟΥ

 Συνηθης Υποπτος
Τόσες ταινίες έχουμε δει απο Χόλυγουντ, και είμαστε και φύση συνωμοσιολόγοι εδώ σ΄αυτή τη ταλαίπωρη πατρίδα είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να τσιμπάμε σαν ψάρια τόσο εύκολα?  Εντάξει έχει γίνει τέχνη πλέον η τεχνική του αποπροσανατολισμού της μάζας, της απόσπασης της προσοχής, αλλά τόσο προβλέψιμοι είμαστε?

«Μάθημα» ανατροπής και πολιτικής για τα λαϊκά δικαιώματα

Οι καθηγητές κάνουν πολιτική με τον αγώνα τους, όχι μέσω της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης
του Γιάννη Ελαφρού
H μεγάλη μάχη ξεκινά. Η πρώτη νίκη των μαχόμενων καθηγητών και των άλλων κλάδων που συμπαρατάσσονται είναι ότι η πενθήμερη απεργία πραγματοποιείται (βγαλμένη από τις συνελεύσεις, χωρίς εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ!), ότι το πολιτικό σύστημα συγκλονίζεται από μια μαζική ριζοσπαστική κινητοποίηση (και όχι βέβαια από κάποιο κοινοβουλευτικό διάβημα), ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία έχουν τώρα μια αιχμή στο δόρυ της αγανάκτησης και της οργής, βλέπουν ότι μπορεί «να πάει αλλιώς».

ΣΤΑΖΟΥΝ ΧΟΛΗ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ!! 


Στάζουν χολή σήμερα τα παπαγαλάκια, οι πληρωμένοι από τους μπόμπολες, και τους αλαφούζους, οι εντεταλμένοι από την κυβέρνηση της ανεργίας και της φτώχειας, των απολύσεων και της βίας, τα φερέφωνα των ξενόδουλων υποτακτικών της ιμπεριαλιστικής τρόικα.

Το φασισμό κατάλαβε τον... φίλε μαθητή

 
Το πρωινό κουδούνι θα σε βρει χωρίς κολατσιό στη τσάντα. Και σε λίγο που θα χειμωνιάσει, θα φεύγεις απ' το σπίτι σου και θα είσαι ήδη ένα μικρό παιδί ξεπαγιασμένο απ' το κρύο, γιατί πετρέλαιο δεν θα υπάρχει. Και θα πηγαίνεις και στην τάξη σου. Κι αυτή θα είναι παγωμένη. Πετρέλαιο δεν θα υπάρχει ούτε για το σχολείο.

Η διαλεκτική των «άλλοθι» και των «σκιάχτρων»

 
Πάντα κάθε εξουσία, ιδιαίτερα στις απολυταρχικές της ρυτιδώσεις, κατασκεύαζε τους «διαβόλους» της: Τα αναγκαία άλλοθί της και «σκιάχτρα» της.
Σήμερα αυτή η «διαλεκτική» των «άλλοθι» και των «σκιάχτρων» έχει γίνει επιστήμη, από τον πλανητικό φασισμό και τους μηχανισμούς του (ιδεολογικούς, πολιτικούς, ΜΜΕ, μυστικές υπηρεσίες κ.λπ).

Πορεία ΟΛΜΕ 16/9 (Βίντεο)


Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδεία όταν μάθαιναν από τα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης τα ποσοστά απεργών καθηγητών της δευτεροβάθμιας. Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία είναι τόσο μεγάλο που εκπλήσσει και τους πιο αισιόδοξους.

Colpo Grosso στις δημοτικές εκλογές


Με πονηράδες η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Είναι σίγουρη ότι δύσκολα κάποιος πολίτης θα επιλέξει να ρίξει ψηφοδέλτιο προσκείμενης παράταξης στους μνημονιακούς.

Τι είδους Ελλάδα θέλουμε; Χώρα ή… οικόπεδο;


Σταύρος Χριστακόπουλος
Καθώς η πολιτική λύση στη Συρία παίρνει ανάσα και ελπίδες, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης επαναφέρει, δυστυχώς, πολλά θέματα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος στην ατζέντα. Για τα οποία, μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγει να μιλήσει.

Η αγωνία της Δαμασκού και η αναλγησία των Αθηνών

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
«Το μέλλον είναι ως επί το πλείστον αβέβαιον. Και η αβεβαιότης αυτή, όσο απατηλή και αν είναι, αποδεικνύεται συγχρόνως χρησιμωτάτη. Διότι ένεκα του φόβου τον οποίον εμπνέει εις όλους εξ ίσου, καθείς δυσκολώτερον αποφασίζει να επιτεθεί εναντίον του άλλου…».
Θουκυδίδης, Ιστορίαι, απόδοση Ελευθερίου Βενιζέλου, τ.Α, βιβλίον Δ.
Ο Θουκυδίδης είναι ο πατέρας της «realpolitik» στην σφαίρα των διεθνών σχέσεων και οι διδαχές του για το πώς πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική και να οικοδομούνται στρατηγικές συμμαχίες μελετώνται οπωσδήποτε σήμερα από τα διαφορετικά κέντρα αποφάσεων που σχεδιάζουν τα σενάρια των μελλοντικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή.

Το Τρίτο Μνημόνιο, οι Επερχόμενες Εκλογές και το Μαγείρεμα των Στοιχείων

“Μαγείρεμα” που κρατάει στομάχια άδεια, ενώ κάποια άλλα γεμίζουν ασύστολα… και τσέπες γεμίζουν… ακόμα…
[...] το σύνολο των κύριων οικονομικών δεικτών, πάνε από το κακό στο χειρότερο και οι κυβερνητικοί εκλογομάγειροι, ισχυρίζονται ότι η ύφεση εμφανίζει τάσεις επιβράδυνσης και η εθνική οικονομία σύντομα θα εισέλθει σε φάση ανάκαμψης. [...]
[...] Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ψηφοθηρικές και αποσκοπούν με το κατάλληλο μαγείρεμα των εθνικολογιστικών μεγεθών, ο αναπτυξιακός ρυθμός να διαμορφωθεί σε -4,2%, όσο δηλαδή προβλέπεται και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016. [...]

Επειδή και οι λέξεις έχουν την σημασία τους (Βίντεο)


«Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών, χωρίς μάλιστα να κρατούν ούτε τα προσχήματα», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.
Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega την επίθεση που δέχτηκαν με χημικά από τους μπάτσους οι σχολικοί φύλακες δεν μπορεί παρά να αναφωνήσεις: «Είναι απίστευτοι κάποιοι δημοσιοκάφροι».

Απεργία των καθηγητών: Η μητέρα όλων των μαχών και η Αριστερά

aperg

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές ξεκινάνε τις 5θήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στις 2500 χιλιάδες υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων τους από την τεχνική εκπαίδευση, στην βίαιη κατάργηση ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις ή μετατάξεις, στο νέο λύκειο που μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο από την A’ Λυκείου.

Πλήρης επιτυχία της απεργίας των καθηγητών – Αναλυτικά στοιχεία – Ο αγώνας συνεχίζεται!

Τα ποσοστά συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία είναι εξαιρετικά υψηλά.
Από την συνεχή ενημέρωση που έχουμε από όλη την Ελλάδα τα στοιχεία μέχρι στιγμής σε σχέση με την συμμετοχή στην απεργία είναι τα εξης: 
ΑΘΗΝΑ
Γ’ ΕΛΜΕ Δ. Αθήνας – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
ποσοστά συμμετοχής 92%!
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
17ο Γυμνάσιο Περιστερίου: συμμετοχή 100%

Aπεργία καθηγητών και δημοσιογραφικό βραβείο χολής

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα επιστρατεύσει τους απεργούς καθηγητές(σχόλιο δικό μας : αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο).
Όμως πολλοί δημοσιογράφοι και επιφυλλιδογράφοι στα φιλομνημονιακά ΜΜΕ έχουν καταταχθεί στην άτυπη στρατιά που δίνει τη μάχη της προπαγάνδας κατά των εκπαιδευτικών. Εθελοντικά ή επ’ αμοιβή, δύσκολο να διακρίνουμε.

Διάλυσαν την κοινωνία, ξεπούλησαν την πατρίδα κι αξιοθρήνητοι εργατοπατέρες ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ... υπάκουα γερμανοτσογλάνια για να εκτονώσουν την κατάσταση


Χρυσαυγίτες: Αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν απλώς γελοίοι (βίντεο)

Αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν απλώς γελοίοι οι σημερινοί θαυμαστές των ληστών, βιαστών, πλιατσικολόγων, των γερμανοντυμένων δολοφόνων του λαού μας, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Τώρα να βλέπεις τον Κασιδιάρη –στο βίντεο που παραθέτουμε- να αναλαμβάνει ρόλο «λοχαγού» και να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα, μόνο γέλια μπορεί να σου δημιουργηθούν, για όλο αυτό τον περιφερόμενο θίασο των ναζιστών.

Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς

Γράφει η Τ. Γ.
Συνάδελφε/ισσα σε όποιον τομέα του δημοσίου κι αν εργάζεσαι, πριν ξεκινήσεις για δουλειά τις μέρες των απεργιών σκέψου:

Σε κυβερνά μια κλίκα ανήθικων, ανεύθυνων, ασυνείδητων, άτιμων, χυδαίων, προκλητικών, ξετσίπωτων, δωσίλογων, ρεμπεσκέδων που σου απομυζούν την ζωή και ξεπουλούν την πατρίδα σου. 

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εκαπιδευτικών από ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών και συμμετέχουμε με μπλοκ στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη στο Αγ. Βενιζέλου στις 11.30.
Απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση- μαθητικές καταλήψεις παντού.
Για το σχολείο της ελευθερίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας.
Αυτοοργάνωση σε όλους τους χώρους δουλείας.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης.