#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διαιτητής σφύριξε, η σαιζόν ξεκίνησε και η ανάπτυξη έρχεται


Όλοι τους έχουν γυρίσει σε θέση μάχης απο τα τέλη του Αυγούστου. Από τον Άρη, τον Μπάμπη και τα άλλα τα παιδιά του ΣΚΑΙ, μέχρι τους κρατικούς Μποτώνη, Δούκα, Χριστοφιλέα, οι οποίοι δικαίωσαν όσους "κακοπροαίρετους" -σαν και εμάς- που μιλούσαν για τυφλοπόντικες (κατα την αμερικάνικη αργκό) μέσα στην ΕΡΤ.

Να τελειώνουμε με τους δολοφόνους της γενιάς μας


 Του Δημήτρη Καραμάνη
Η ιστορία του «νέου λυκείου», δεν είναι καθόλου νέα. Από τον Κοντογιαννόπουλο, μέχρι τον Αρσένη και τη Διαμαντοπούλου, η ιστορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι γεμάτη από «καινοτόμες» μεταρρυθμίσεις, οι οποίες κατέληξαν σε πεθαμένες πολιτικές καριέρες.

Στη ζωή του καθένα μας έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει!


Άννα Μπαχτή
Πρόεδρος Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής
4-5 Σεπτέμβρη οι καθηγητές στις Γ.Σ για άλλη μια φορά αποφάσισαν απεργία διαρκείας .
Η ώρα της προσωπικής ευθύνης του καθένα έχει  φτάσει.
  Τον ύπνο μας δεν πρέπει άλλο να τον χαλάει  ο φόβος και το άγχος για το που θα βρεθούμε την επόμενη μέρα ,αν θα είμαστε οι επόμενοι της διαθεσιμότητας-απόλυσης, αν θα πάρουμε το βαλιτσάκι μας για άλλη γη γι άλλα μέρη, αν σήμερα μπορούμε να διδάξουμε το ένα μάθημα και αύριο όχι,  αν  σήμερα διδάσκουμε σε ένα σχολείο και αν αύριο διδάσκουμε σε δύο ή και τρία γιατί ξαφνικά μειώνονται τα τμήματα και πλεονάζουμε.

Η ωρολογιακή βόμβα των κατασχέσεων ακινήτων

Οι οφειλέτες δεν συνειδητοποιούν ότι, κινδυνεύουν αφενός μεν να χάσουν το σπίτι τους, αφετέρου να μείνουν χρεωμένοι με μεγάλα ποσά, ευθέως ανάλογα της πτώσης των τιμών των ακινήτων - ποσά που θα συνεχίσουν να «παράγουν», μέσω των τόκων, νέα χρέη.

Απ' την απεργία στην γενικευμένη εξέγερση

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, ώστε ο αγώνας να αποκτήσει έναν επικίνδυνο χαρακτήρα για τον φασιστικό κρατικό μηχανισμό. Ένας αγώνας συγκρουσιακός, πολιτικοποιημένος και μετωπικός, που έρχεται σε αντίθεση με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ αλλά και με τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Οι απεργοί θα νικήσουν!

Οι πολιτικό-οικονομικοί διαχειριστές του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού διέλυσαν τις δυνάμεις της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιβάλλοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για χιλιάδες εργαζομένους, αποφάσισαν την πλήρη διάλυση και των δημόσιων υπηρεσιών με πρόφαση τον «εκσυγχρονισμό» τους. Οι χρηματοοικονομικές ελίτ διευρύνουν συνεχώς την υποταγή των καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων στη λογική του κεφαλαίου, ποντάροντας στην ενεργοποίηση των συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας.

Η πραγματικά αξιομνημόνευτη "11η Σεπτέμβρη"

 teddygr.blogspot
Σήμερα ο Σεπτέμβρης έχει 11. Βάζω στοίχημα ότι η αστική ενημέρωση θα μας πιπιλίσει το μυαλό με το χτύπημα στους "δίδυμους πύργους" τής Νέας Υόρκης το 2001, μια μέρα σαν σήμερα. Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ότι σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από μια άλλη, σημαντικώτερη "11η Σεπτέμβρη". Εκείνη του 1973, όταν η αμερικανοκίνητη χούντα τού στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ κατέλυε την ελευθερία στην Χιλή, δολοφονούσε τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαλβαδόρ Αγιέντε και εγκαθιστούσε μια από τις πιο σκληρές δικτατορίες που γνώρισε ποτέ η πολύπαθη Νότια Αμερική.

Το μόνο νεκρό σε αυτόν τον τόπο είσαι εσύ ύαινα, εσύ και οι μισελληνικές ιδέες σου!

 Άντε μαζέψου επιτέλους, ανώμαλη! 

Επίσης, θα ήθελα επιτέλους να μάθω πόσα παίρνει η Ρεπούση από τη Χρυσή Αυγή για να λέει αυτές τις μαλακίες!

Κάτι άκουσα πώς είπε πάλι η Ρεπούση, κάτι για τα αρχαία ελληνικά ότι είναι "νεκρή γλώσσα". Ας εξηγήσει κάποιος στην ΗΛΙΘΙΑ ότι τα νέα ελληνικά είναι εξέλιξη των αρχαίων και ως τέτοια τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι ολοζώντανη γλώσσα.

Ο μεγάλος κίνδυνος!


10η και 11η Σεπτεμβρίου: Δύο εντελώς διαφορετικές επέτειοι

    Του Πέτρου Αργυρίου            Αγρια Ζωα
  Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος. Σαν σήμερα, 12 χρόνια πριν, ο κόσμος άλλαξε για πάντα.
Το τρομοκρατικό χτύπημα που έριξε τους δίδυμους πύργους στην καρδιά της Νέας Υόρκης αποτέλεσε το άλλοθι για να απενδυθούν οι ΗΠΑ τα όποια έστω προσχηματικά δημοκρατικά χαρακτηριστικά τους και να γίνουν μια ανεξέλεγκτη αυτοκρατορία τρόμου με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα ανά τον πλανήτη, καταστέλλοντας ατομικά δικαιώματα στο εσωτερικό και εκμηδενίζοντας τα στο εξωτερικό, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ανάμεσα σε άλλα αυτό που υποτιθέμενα πολεμούσε:

Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, δημαγωγοί και βίζιτες, το παζλ μιας κοινωνίας σε κρίση – Της δικιάς σου κοινωνίας!

  Στέφανος Μυτιληναίος

Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, βίζιτες, δημαγωγοί και φτηνοί πολιτικοί απατεώνες συνθέτουν το παζλ μιας κοινωνίας -και όχι «απρόσωπα» χώρας- σε βαθιά κρίση. Γιατί η κρίση που μας μαστίζει είναι πρωτίστως πολιτισμική – πολιτική, τα άλλα, τα οικονομικά, είναι απλώς παράγωγα της ολοκληρωτικής παρακμής.

Κλείσιμο εδώ και τώρα όλων των εφοριών μέχρι να πέσει η χούντα

 Δη­μή­τρης Κα­ζά­κης
Θέ­λε­τε να μά­θε­τε την αλή­θεια για το που πη­γαί­νει η χώρα και πώς δη­μιουρ­γεί­ται το ει­κο­νι­κό πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα του Σταϊ­κού­ρα; Πη­γαί­νε­τε να κα­θί­σε­τε για 20 με 30 λεπτά στην ουρά του δι­κα­στι­κού τμή­μα­τος μιας ΔΟΥ και τότε θα αντι­λη­φθεί­τε πολλά. Από 1/9 έχει δοθεί η εντο­λή να κα­τά­σχο­νται μι­σθοί, συ­ντά­ξεις, ενοί­κια και οτι­δή­πο­τε άλλο κα­τα­τί­θε­ται σε τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό οφει­λε­τών της εφο­ρί­ας.

Εθνικά σκανδαλώδης πώληση


Κασσιανή Παττακού*
Στον ταχέως αναπτυσσόμενο δήμο της Έγκωμης, προάστιο της Λευκωσίας, μετεγκαταστάθηκαν και στεγάζονται σε σύγχρονα και λειτουργικά κτήρια οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Αιγύπτου, καθώς και πρεσβείες και προξενεία άλλων χωρών.

Μια ιστορία καθημερινής τρέλας


Υπολογίζω! Τέσσερα χρόνια τώρα μόνο λογαριασμούς και υπολογισμούς κάνω…Υπολογίζω πως θα βγάλω τον μήνα. Τι θα κόψω για να πληρώσω την εφορία. Ήρθε και η άλλη δόση για το χαράτσι. Μην ξεχάσω το φροντιστήριο του παιδιού… δεν γίνεται να μην πληρώσω και την δόση του δανείου. Αν μου πάρουν και το σπίτι, πάει δεν μου έμεινε τίποτα. Και αυτή η τράπεζα να μην κάνει διακανονισμό. Τόσα χρόνια ήμουν πάντα τυπικός στις δόσεις, ένα σωρό λεφτά τους έχω δώσει! Υπολογίζω τις μέρες…πότε θα ξανά πληρωθώ;

Με έβαλα στην κατάψυξη!

 
Δεν είναι και...δύσκολο!!
Μπαίνεις σήμερα σ΄ένα καλό ψυγείο, καταψύχεσαι
και...ξυπνάς του χρόνου, τέτοια εποχή!!

11 Σεπτέμβρη 1973...

 Oι ελεύθεροι όλου του κόσμου δεν ξεχνούν!

11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!

Όξω Ρεπούση απ’ την παράγκα!

  pitsirikos
Μετά από την πρότασή της να γίνει προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, πρότεινε να γίνουν προαιρετικά και τα Αρχαία Ελληνικά επειδή είναι νεκρή γλώσσα. Η είδηση πως τα αρχαία ελληνικά έχουν πεθάνει προκάλεσε σοκ στους πιστούς που προσδοκούν ανάσταση νεκρών.


Η (αν)αποτελεσματικότητα των αγώνων

 
Συχνά τελευταία, πιο συχνά από ό,τι παλαιότερα, γίνεται λόγος από φίλους και εχθρούς της ανάπτυξης των λαϊκών αγώνων για την αναποτελεσματικότητά τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι, παρότι θέλουν να αντισταθούν, θέλουν να υπερασπίσουν το δίκιο τους και τη ζωή τους, πολλές φορές διστάζουν.