#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στο νέο λύκειο! Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

Συμμαθητές, συμμαθήτριες

Σαν να μην έφτανε η δυσκολία των θεμάτων των Πανελληνίων, απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς τα νέα μέτρα για το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ έρχονται για να μας αποδείξουν ότι το σχολείο -πόσο μάλλον το Πανεπιστήμιο- δεν μας χωράει όλους.

When does the "bomb Israel" vote come before Congress?


Κάτω τα χέρια από τη Συρία!


 Zητούμε συγγνώμη από τον αγωνιζόμενο Συριακό λαό που στάθηκε πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού…

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Ποιά ζωή, ρε καρντάσια;

  Το ξανα-θυμηθήκαμε, από ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο
ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
04.09.2012
Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ’ αυτή την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξανα-υπάρξουμε ποτέ.

Αντιναύαρχος εξηγεί: Στη Συρία παίζεται ο γεωπολιτικός έλεγχος της Μέσης Ανατολής


Από το Χωνί                via   ramnousia
Ολόκληρος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του με ανησυχία για μία ακόμη φορά στην ασταθή περιοχή της Μ. Ανατολής. Μία νέα φάση διαμορφώνεται αφού σημαντικό μέρος των Δυτικών δυνάμεων περνά από την έμμεση στην άμεση εμπλοκή του στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Η δημοκρατία; Ποιά δημοκρατία;

 
Κατ' αρχάς, επιτρέψτε μου να δηλώσω ευθέως ότι δεν είμαι οπαδός τής "δημοκρατίας", όσο κι αν κάποιοι κραυγάζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως τάχα πρόκειται για το καλύτερο πολίτευμα. Προκαλώ όλους αυτούς να μου δείξουν μια πραγματική δημοκρατία, άσχετα από τόπο και χρόνο. Ας μου πουν, για παράδειγμα, ότι δημοκρατία ήταν αυτό που είχε η Γουαδελούπη το 1378, το Παντζάμπ το 536 ή η Αθήνα το 430 π.Χ. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα δυσκολευτούν να απαντήσουν στην πρόκλησή μου.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ....

 
Ο εθισμένος στη τρομολαγνεία δημοσιοκάφρος (ένας εκ των πολλών) κοιτάζει το συνομιλητή και μ΄εκείνο το γνωστό γουρλομένο μάτι, που εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι το κάνουμε μόνο όταν κοιτάμε ταινίες τύπου "εξορκιστής", και του λέει. Το διανοείσαι? Εχουμε δυο εκατομμύρια συνταξιούχους. Δυο εκατομμύρια άνθρωποι που παίρνουν σύνταξη!

Από καθηγήτρια απεργό… προς επίδοξους απεργοσπάστες…


Λες: δεν μπορώ να απεργήσω γιατί δε μου φτάνει ο μισθός μου. Γι΄αυτό ακριβώς πρέπει να απεργήσεις, γιατί δε σου φτάνει ο μισθός σου! Γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχεις χάσει το 40% των αποδοχών σου.

Συνεχίζεται να εκδηλώνεται η λαϊκή "λατρεία" στα κυβερνητικά στελέχη

 Σήμερα είχε αποδέκτη τον Π. Παυλόπουλο (Βίντεο)

 Την λαϊκή «λατρεία» γνωρίζει κάθε κυβερνητικό στέλεχος που τολμάει να εμφανιστεί σε εργασιακό χώρο, ειδικά σ’ αυτούς όπου οι εργαζόμενοι είναι υποψήφιοι να στελεχώσουν τις τεράστιες στρατιές ανέργων.

Το Μέγαρο χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του και πληρώνουμε εμείς

 
Το ελληνικό Δημόσιο αποπληρώνει δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ (από τα 245 συνόλου χρεών) που έλαβε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη βουλή ο αναπ. Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Oι χρυσάβγουλοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους γερμανοναζήδες... Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική και εκ του πονηρού...

Πάνω: Θερμοπύλες 2013.
Κάτω: Νυρεμβέργη, μέσα δεκαετίας '30.
Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική και εκ του πονηρού, καθώς οι χρυσάβγουλοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους γερμανοναζήδες, είναι απλοί έλληνες πατριώτες και απεχθάνονται την... αισθητική και τις τελετές τους.

Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ…

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές
Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή,

Έχει περάσει πια αρκετός καιρός από τότε που αυτές οι μέρες του Σεπτέμβρη ήταν για όλους μας μια γλυκιά επιστροφή στο σχολείο, με τις ανταλλαγές των καλοκαιρινών εμπειριών, με το σχεδιασμό και τις αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά, με την ανανέωση της υπόσχεσης πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ζήσουμε όμορφα.

TPAJAX: Η μητέρα όλων των πραξικοπημάτων

 
O Πιουριφόι, ο «μπάσταρδος» Σ.Βενιζέλος και το πραξικόπημα στο Ιράν που άλλαξε τους μηχανισμούς ανατροπής κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν ορισμένες ειδήσεις που δεν ξαφνιάζουν κανέναν. Η παραδοχή λόγου χάρη, πριν από μερικές εβδομάδες, από τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Μοσάντεκ του Ιράν το 1953 αποτελεί απλώς μια επιβεβαίωση ότι… τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Τρίτο μνημόνιο… μακρύτερο και φαρμακερό


Γιάννης Κιμπουρόπουλος                 Σεισαχθεια
Ο κύβος ερρίφθη. Έρχεται τρίτο πακέτο και μαζί του τρίτο μνημόνιο. Ο λογαριασμός της μέτρησης των μνημονίων μπορεί να έχει χαθεί, λόγω των αλλεπάλληλων επικαιροποιήσεων και επεκτάσεων που έχουν υποστεί τα ήδη ισχύοντα μνημόνια. Αλλά αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσδιορίζουν με ακρίβεια για τι μιλούν: μιλούν για πρόσθετο δανεισμό, ενδεχομένως μαζί με κάποιες διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους, μιλούν επομένως για μια νέα, συμπληρωματική δανειακή σύμβαση η οποία θα συνοδευτεί από ένα και τυπικά τρίτο μνημόνιο.

«Καλή νομοθέτηση»: καλή για ποιον;


Χλόη Πετρίδου
To Μάρτη του 2012 ψηφίστηκε ο νόμος 4048/2012 με τίτλο ‘Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης.’ Ως αρχές της καλής νομοθέτησης ορίζονται η αναλογικότητα, η απλότητα του περιεχομένου των ρυθμίσεων, η αποφυγή αντιφατικών ρυθμίσεων, η διαφάνεια, η δυνατότητα υποβολής προτάσεων κατά την κατάρτιση των ρυθμίσεων, η δημοκρατική νομιμοποίηση και άλλα.

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


Του Νίκου Μπογιόπουλου
Ο Ένγκελς γράφει ότι «στον καπιταλισμό κάθε βήμα προς την άμβλυνση της κρίσης προετοιμάζει την επόμενη φάση της κρίσης». Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτό ακριβώς, με βιωματικό τρόπο, διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας των αστικών κυβερνήσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας.

Πλησιάζοντας επέτειος (κατάρρευση Lehman Brothers)….


 Mωυσής Λίτσης
 Σε λίγες ημέρες κλείνουν πέντε χρόνια από την κατάρρευση του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού Lehman Brothers, που σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης διεθνούς οικονομικής κρίσης από την εποχή της δεκαετίας του ’30.

Η κυβέρνηση των Αθηνών παράγοντας περιφερειακής αποσταθεροποίησης

 
Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι κυβερνώντες γι’ αυτόν τον λαό και τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υποψιασμένο για το τι είναι σε θέση να κάνουν οι κάθε λογής δοσίλογοι που μας κυβερνούν, δεν παύουν να με αιφνιδιάζουν. Δεν παύει να με εντυπωσιάζει το πόσο αδίστακτοι είναι στο έργο που έχουν αναλάβει κατ’ εντολή ξένων κέντρων.

“ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ” ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΗΝ MNHMONIAKH ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!Νόμοι


Μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν τριών ειδών νόμοι:
Οι φυσικοί νόμοι, οι οικονομικοί νόμοι, και οι κοινωνικο-πολιτικοί νόμοι.
Οι φυσικοί νόμοι δεν είναι αυθαίρετοι και δεν αποτελούν ανθρώπινες επινοήσεις.
Δεν αποτελούν ανθρώπινες επινοήσεις επειδή δεν φτιάχτηκαν από ανθρώπους (όσο κι αν, απαραίτητα, ερμηνεύονται από ανθρώπους).

Oμολογία Βενιζέλου


Ο Βενιζέλος στην ομιλία του στην ΔΕΘ ομολόγησε ότι οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε μας κατέστρεψαν προσφέροντας μας την ψευδαίσθηση ότι είμαστε μέσα στο Ευρώ. 

Το μοναδικό επιχείρημα που είχαν ότι εντός του ευρώ υπάρχει σωτηρία έγινε σκόνη με μια ατάκα του αντιπρόεδρου. Ακούστε την απίστευτη ομολογία του αντιπροέδρου της σαμαρικής τροϊκανής κυβέρνησης.

Εξαίρεσαν τους εαυτούς τους, από τον νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος!


Η Γερμανία σκοτωνει και δεν πληρώνει - Απόφαση δικαστηρίου για θύματα βομβαρδισμών

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Γερμανία δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση για τους 10 νεκρούς και 30 τραυματίες αμάχους νατοϊκού βομβαρδισμού στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Το δικαστήριο κρίνει ότι το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει κανόνες γενικής ισχύος που δίνουν τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα να ασκήσουν αγωγή σε βάρος κράτους για καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Γλίτωσε παρά τρίχα το λιντσάρισμα από τους οργισμένους εργαζόμενους!

 Το πανηγύρι θ’ αρχίσει και δεν θα τελειώσει παρά με τη διαφυγή στο εξωτερικό των δωσίλογων!


Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν

Μόνο και μόνο η εικόνα του Παναγιώτη Ψωμιάδη αγκαλιά με τον Άδωνι Γεωργιάδη στην ΔΕΘ σε κάνει να κόβεις μαχαίρι όλες τις πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις. 
Χώρα κάφρων που ψηφίζουν. 
Κι έχουν και άποψη κιόλας. 
Και πιστεύουν πως αξίζουν κάτι καλύτερο. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! 

Οι καθηγητές αποφάσισαν απεργία διαρκείας! – Σήμερα στις 18.30 συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Θα ήθελα προκαταρκτικά να σχολιάσω ότι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η έκβαση του αγώνα των καθηγητών έχει τεράστια πολιτική σημασία.

Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του διαρκούς απεργιακού αγώνα

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας, 72 από τις 85 ΕΛΜΕ που συμμετείχαν ψήφισαν υπερ της πρότασης για τη διεξαγωγή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου.

3 μήνες μαύρο στην ΕΡΤ, 3 μήνες παρανομία, 3 μήνες ασυδοσίαΑυτά που γίνονται με την ΕΡΤ δεν έχουν προηγούμενο. Όχι σε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα αλλά ούτε σε πλήρως ελεγχόμενες δικτατορίες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η λειτουργία της Δ.Τ, με ανύπαρκτη εταιρεία, με συμβάσεις που υπογράφει ένας ειδικός διαχειριστής που αναφέρεται σε μια προϊστάμενη στο υπουργείο Οικονομικών (!), με έναν υπουργό αρμόδιο μόνο για αυτό το ανυπόστατο κανάλι, η σιωπή των ΜΜΕ για αυτές τις πράξεις, το μεγάλο ξεπούλημα του δικτύου εκπομπής της ΕΡΤ, οι μαζικές απολύσεις 2.500 ανθρώπων, οι μαζικές και κατά συρροή παράτυπες πράξεις, δεν μπορούν να σταθούν στην κοινή λογική.