#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΚΕΡΔΗ...Τα λόγια του Πάπα αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για τον Καθολικό κόσμο και όχι μόνο. Ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις του για την Συρία προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά την χθεσινή ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να επανέλθει σήμερα στον κίνδυνο επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μεσόγειο.

Τώρα είσαι συνένοχος!!

 
Ενα μήνα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009,
η χώρα άρχισε να...βουλιάζει!!

Ξαφνικά, από το "λεφτά υπάρχουν" και
τη επιλογή των εκλογέων υπέρ...σοσιαλισμού (!),
ήρθαν τα πάνω κάτω.

Έγινε μπούρμπερη και κουρνιαχτός!


Διάβαζα ότι αυτοί οι απίθανοι τύποι της κουστωδίας της αλήθειας, οι συμβουλάτορες της κυβέρνησης των Ολετήρων, «απειλούν» πάλι, όπως και στις αρχές του καλοκαιριού, με πρόωρες εκλογές, πιθανές τον ερχόμενο Μάιο. Όμως, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί, απειλώντας (sic) με εκλογές. Δεν απειλεί βέβαια εμάς τους ψηφοφόρους. Ξέρει πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να τον στείλουμε με πρώτη ευκαιρία και χωρίς περιστροφές στον αγύριστο της οριστικής λήθης. 

Ανοικτή επιστολή σε γονείς και πρωτοετείς φοιτητές ΕΜΠ από Καθηγητές και Εργαζόμενους στο ΕΜΠ


Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2013
Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,
Εμείς, καθηγητές και εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σας καλωσορίζουμε στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας. Σας συγχαίρουμε, φοιτητές, φοιτήτριες και τους γονείς που σας στήριξαν, καθώς γνωρίζουμε καλά, πόσο κοπιάσατε για να κάνετε πράξη το όνειρο σας, να σπουδάσετε σε ένα καλό δημόσιο, διεθνούς κύρους, ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο της σύγκρουσης στη Συρία


της Karin Leukefeld
Εισαγωγικό σημείωμα του μεταφραστή
Ο ιμπεριαλισμός για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται να βομβαρδίσει, πιθανώς και να εισβάλει, σ΄ ένα κυρίαρχο κράτος, τη Συρία. Το πρόσχημα γνωστό: χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης.

Μια θαυμάσια ευκαιρία για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή

 
του Δημήτρη Καζάκη
Σε απεργιακό πυρετό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς δεν είναι μόνο το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και κλινικών του δημοσίου, αλλά και η επερχόμενη κατάργηση πολλών από τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ. Ο ΕΟΠΥΥ άλλωστε βρίσκεται στο καναβάτσο και επιβιώνει μόνο και μόνο για να καταστρέψει κάθε έννοια πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το λαό. Μαζί με όλους αυτούς έχουμε τους εργαζόμενους στα εργοστάσια που κλείνουν, βάζουν λουκέτο, ή ξεπουλιούνται όπως π.χ. το σύνολο της υφιστάμενης αμυντικής βιομηχανίας.

Τρίτο και θανατερό πακέτο «βοήθειας» για την Ελλάδα

Κουρέλια κάνουν το όραμα Σαμαρά περί «απομνημονιοποίησης» οι πρόσφατες δηλώσεις δύο κορυφαίων παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Oλλανδού Γερούν Ντέισελμπλουμ, επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, και του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και οι δύο ανακοινώνουν ότι το 2014 θα έρθει το τρίτο και θανατερό πακέτο «βοήθειας», που θα εξασφαλίσει την ολοκλήρωση της λεηλασίας, του εξευτελισμού του πλουτοπαραγωγικών πηγών και του εργατικού δυναμικού της χώρας.

ΕΡΤ: Ελάτε όλοι στη συναυλία της χρονιάς 11/9


Η μετάλλαξη της κοινής λογικής

Αφού το “Success story” κατέρρευσε επικοινωνιακά, ήταν επιτακτική η ανάγκη κατασκευής μιας “κοινής λογικής”, μιας ρητορικής που θα απευθυνόταν στην υποτιθέμενη ανάγκη για το κοινό καλό. Κάτι που θα φάνταζε αναμενόμενα αποδεκτό από την πλειοψηφία. Χαρακτηριστικό πεδίο γι’ αυτό, αποτέλεσαν οι “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” και ο απαραίτητος “εκσυγχρονισμός”.

Η Κυριαρχία επιτίθεται

  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

O τοίχος κραυγάζει!


Οι στόλοι ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας απέναντι στον Ρωσικό στόλο... στην Ανατολική Μεσόγειο...


Συνέδριο στη Βιάννο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και με διεθνείς συμμετοχές


Πολίτης προς ΜΑΤ: Είστε επίορκοι εξυπηρετείτε επίορκους δικαστικούς! Όταν θα δικάζουν Λαϊκά Δικαστήρια, με λαϊκούς δικαστές, δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου έκανα τη δουλειά μου!


H μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας και άλλες τέτοιες βλακείες

 του Νίκου Σαραντάκου 
Eγώ να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη ανοησία διακινείται εδώ και χρόνια από ακροδεξιά και νεοναζιστικά ιστολόγια, ενώ αυτές τις μέρες την αναδημοσίευσαν οι χουντικοί και στρατόκαβλοι του “έγκυρου” defence.net
***
Ένα καινούργιο παραμύθι κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό Διαδίκτυο, ένα κείμενο που διατείνεται ότι “Μιλώντας ελληνικά