#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή είναι σήμερα η διάταξη των δυνάμεων ΗΠΑ & Ρωσίας στην περιοχή...


Η Βρέμη δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα

Το φτωχότερο κρατίδιο της Γερμανίας απέκλεισε διά νόμου τις ιδιωτικοποιήσεις για να μην πέσει η περιουσία του στα χέρια των πλούσιων 


Η πόλη-κρατίδιο της Βρέμης είναι η πρώτη σε γερμανικό επίπεδο που βάζει φρένο στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας της και μάλιστα η απόφαση αυτή θα γίνει μέρος του τοπικού Συντάγματος.

Έθνος, κράτος, «έθνος- κράτος» και Αριστερά

Μια συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει από τη ζωή και σπάει αλλοτινές «βεβαιότητες»


 Του Νίκου Λάιου
Τον τελευταίο καιρό ξυπνάει στο εσωτερικό της Αριστεράς η συζήτηση γύρω απ’ το έθνος. Υπάρχει και μια συζήτηση μέσα στη συζήτηση, σύμφωνα με την οποία το ανασκάλεμα αποδίνεται σε διαφορετικούς λόγους: από ψηφοθηρία και συστημική στροφή τμήματος της Αριστεράς, μέχρι σταυροφορία της αστικής προπαγάνδας και συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.

Εκλογικά σενάρια και «ισορροπία τρόμου»


Σταύρος Χριστακόπουλος
Δεν πρόλαβε να μπει ο Σεπτέμβριος και άρχισαν τα εκλογικά σενάρια: ποιος θέλει τώρα βουλευτικές εκλογές, ποιος την άνοιξη και ποιος… ποτέ. Αλήθεια, υπάρχει κλίμα εκλογών; Ποιος τις θέλει «πρόωρα», ποιος όχι και ποιος μπορεί να τις επιβάλει; Κατ’ αρχάς εκλογές δεν θέλουν οι δύο συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί, για πολλούς λόγους – και… διαφορετικούς ο καθένας.

Φτηνό κρέας-Για το λαό!


Τί εντυπωσιακό Νέο! Ποιά ζωτική ανάγκη των εργατών βρίσκει την ικανοποίησή της! Φτηνό κρέας για το Λαό - πού; τί; πώς;

Του Βλαδίμηρου Ίλιτς Λένιν 

Στα δημοτικά σφαγεία της Μόσχας άνοιξε ένα "φράιμπανκ", δηλαδή ένα μαγαζί για την πώληση φτηνού, ακίνδυνου, σχετικά κατάλληλου κρέατος. Αυτά έγραψε η  "Ρούσκογε Σλόβο".

Επέτειο ίδρυσης της "σοσιαλιστικής" δεξιάς

Βίντεο

 Επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και περίσσεψαν τα έντυπα και ηλεκτρονικά αφιερώματα στο κόμμα του Βενιζέλου. Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του Σκάι- θυμόμαστε κάποιες στιγμές της πολιτικής διαδρομής του πάλε πότε «κινήματος» που σήμερα δεν έχει καταντήσει παρά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.

Κομμουνιστές!


Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow"
Την εποχή των δωσίλογων, των μαυραγοριτών, των χιτών, των γερμανοτσολιάδων, πριν απ' αυτούς και αρκετά μετά απ' αυτούς, το κράτος, που τότε λειτουργούσε με Ούλεν και Πάουερ και σήμερα λειτουργεί με Siemens και Cosco, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα που τότε έφτιαχνε «ιδιώνυμα» και αργότερα έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, διατείνονταν ότι: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»...

Το βρωμερό πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας...


Ο ΟΜΠΑΜΑ, Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο ‘Ασαντ κατελήφθη προφανώς από κρίση ανίας. Κέρδιζε τον πόλεμο, όταν όλοι περίμεναν ότι θα χάσει. Σου λέει λοιπόν, τι να κάνω για να ξεβαρεθώ, παίρνει τα χημικά του και, άνευ αποχρώντος λόγου ή πιθανού κέρδους, τα ρίχνει σε μια γειτονιά της Δαμασκού, γεμάτος περιέργεια να δει αν θα του κάνει τίποτα η υπερδύναμη.

Το πασοκ απέθανεν!!


Τριάντα εννέα έτη παρήλθαν από την, εν Ελλάδι, εμφάνιση του...σοσιαλισμού!!
Ηρθε...μας είδε...μας έστειλε!!
Το Πασοκ από "φορέας αλλαγής" κατέληξε
Νεοφιλελεύθερο πτυελοδοχείο.
Το ζιβάγκο τόφαγε ο σκώρος κι εμάς το σκότος.

Στους πιστωτές η δημόσια περιουσία, όρος για το νέο κούρεμα το 2014

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πηγή : εφ. Πριν 1/9
Για τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτέμβρη τα πάντα εδώ και καιρό είναι γνωστά και προβλέψιμα: Πρώτο κόμμα θα είναι οι Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 41 έως 42%, οι Σοσιαλδημοκράτες θα υποστούν μια ακόμη ιστορική ήττα κερδίζοντας γύρω στο 22% ως ανταμοιβή της δεξιάς τους μετατόπισης που ως κορυφαία έκφραση είχε την συγκυβέρνηση με την Δεξιά, οι Πράσινοι θα πάρουν γύρω στο 11%, η Αριστερά στο 7%, οι Φιλελεύθεροι στο 5% παραμένοντας έτσι άγνωστο αν θα καταφέρουν να ενταχθούν στη Βουλή και το νεοϊδρυθέν κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία που ως σημαία του έχει την έξοδο της Γερμανίας από την ευρωζώνη θα κερδίσει γύρω στο 3%, χωρίς να καταφέρει να εκλέξει βουλευτές, μιας και δεν θα περάσει το όριο του 5%.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

 
Η γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι.  Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε  ένα κατάλογο τις  πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και  τον κολούσαμε  στο τοίχο μας για  να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Το κόστος της ΤρόϊκαςΟι Ιρλανδοί φορολογούμενοι, μεταξύ των ετών 2010 και 2012, κατά τη διάρκεια των οποίων δραστηριοποιείται η Τρόικα στη χώρα τους, επιβαρύνθηκαν με 224 εκ. €. Το ποσόν αυτό δεν αφορά τους τόκους του δανείου των 67 δις €, με το οποίο ενισχύθηκε η Ιρλανδία, αλλά το «κόστος διαχείρισης» – τα δικαιώματα καλύτερα (fees), για τη χρήση του συγκεκριμένου ποσού (πηγή: Independent), καθώς επίσης για τις «υπηρεσίες» που είναι συνδεδεμένες μαζί του (τρίμηνοι έλεγχοι, γραφείο του ΔΝΤ κλπ.).

Δεν ξέρεις; Καιρός να μάθεις!ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ "Δεν ξέρω" - "τόση τεχνολογία υπάρχει" - "δουλειές ρε παιδιά;"
Ακριβώς επειδή δεν είστε γνώστες του θέματος, ενώ εμείς πλέον είμαστε (δυστυχώς) σας ζητούμε να κάνετε δύο πράγματα:
α) να μάθετε ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα βγαίνει στο μεταλλευτικό σφυρί: Χαλκιδική, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες είναι ήδη σε διάφορες φάσεις. Μετά θα ακολουθήσουν Δράμα και Καβάλα. Τι σας κάνει αυτό να φαντάζεστε; Γιατί αν φαντάζεστε κερδη και ανάπτυξη αναλογιστείτε γιατί η Αφρική δεν είναι έτσι αφού αποτελεί από τα μεγαλύτερα εξορυκτικά σημεία. Αντιθέτως αυτό που έχουν στην Αφρική είναι 32 νεκρούς μεταλλορύχους γιατί ζήτησαν το μισθό τους (πριν μερικούς μήνες)

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό

Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης
1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ"Περισσότερο απ' όλους θα σε πιστέψουν οι πλούσιοι. Γιατί είναι ξύπνιοι. Υπάρχει αληθινότερος θεός από κείνον που τους επιτρέπει να ναι πλούσιοι, δηλαδή να κλέβουνε τους φτωχούς; Απ' όλες τις αρετές βάζεις πρώτη και καλύτερη την πίστη. Κι απ' όλες τις αμαρτίες πρώτη και χειρότερη την απιστία. Έτσι ο θεομπαίχτης που πιστεύει από εξυπνάδα, είναι καλύτερος από τον άθεο, που δεν πιστεύει από γνώση."

Κώστας Βάρναλης


 aliatas

Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη: εκδήλωση τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλαμαριάς (13/8/1944)