#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα: Θα πείτε τη δουλειά-δουλίτσα κερατάδες!

Μην αγχώνεστε. Ξέχασαν το "δεν" μπροστά από το "ζητείται"

Επιτέλους ευχάριστα νέα: Σύμφωνα με "προφητεία" της ΙΝΕ-ΓΣΣΕ δεν θα χρειαστούμε ούτε 30 χρόνια, εκεί γύρω στα είκοσι, για να δούμε το ποσοστό ανεργίας να αγγίζει πάλι το 10%.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

  Βαρβιτσιώτης: Όσοι δεν έχουν για το χαράτσι να πουλήσουν το σπίτι τους 

Η λύση που πρότεινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ήταν ότι «όποιος δεν έχει να πληρώσει για το ακίνητό του, να το πουλήσει».

Η μηχανική του τρόμου


Η έκφραση “το κάνει μηχανικά” σημαίνει ότι το κάνει χωρίς να σπαταλήσει ούτε μία σκέψη πάνω σε αυτό, ότι είναι άριστα εκπαιδευμένος να το κάνει, το κάνει αυτόματα.

Eric van Ree-"Πρόδωσε" ο Στάλιν "την παγκόσμια επανάσταση"; (Ι)

 
Eric van Ree
Η πολιτική σκέψη του Ιωσήφ Στάλιν
Μτφρ.: Lenin Reloaded
[...]
Ο Τρότσκι ισχυρίστηκε πως η λογική του "σοσιαλισμού σε μια χώρα" ανάγκασε τον Στάλιν να προδώσει την παγκόσμια επανάσταση. Αν ο σοσιαλισμός μπορούσε να απειληθεί μόνο με την εξωτερική επέμβαση, τότε η σοβιετική εξωτερική πολιτική μπορούσε να περιοριστεί στην πρόληψη της επέμβασης, στόχος που μπορούσε καλύτερα να επιτευχθεί σε συνεργασία με τον αστικό κόσμο.

Οι ακροδεξιές κορώνες και η συστημική κάλυψη των χιτλερικών αποβρασμάτων δεν μας τρομάζουν


Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ όταν αναφέρονται στη Συρία μιλάνε για «καθεστώς» ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα για κυβέρνηση;

Οικοδόμος
Γιατί τα ΜΜΕ στη χώρα μας όταν αναφέρονται στη Συρία χρησιμοποιούν τη λέξη «καθεστώς» («το καθεστώς Άσσαντ») ενώ όταν αναφέρονται στην Ελλάδα τη λέξη «κυβέρνηση» («η ελληνική κυβέρνηση»). Τι σημαίνει καθεστώς;

Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη


Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, πρώην υπάλληλος αδερφού Σαμαρά, πουλάει ληγμένα και σκοτώνει!

  Οπου πήγε εξυπηρέτησε συμφέροντα με το αζημίωτο, και τα γάμησε όλα!
 
ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, πρώην υπάλληλος αδερφού Σαμαρά, πουλάει ληγμένα και σκοτώνει.

Ότι δεν θα δείξουν τα ΜΜΕ και δεν θα αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, από την Αδούλωτη Δαμασκό! Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας…

 
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λαϊκές μάζες της Συρίας,
Αδελφές κι αδελφοί,
Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας απευθύνει έκκληση, αυτές τις δύσκολες μέρες, για κάθε προσπάθεια απάντησης στην αποικιοκρατική χυδαία επίθεση.

Η σχεδόν άγνωστη ιστορία του ταγματασφαλΗτη Ζαχαράκη και η απόδοση δικαιοσύνης από την ΟΠΛΑ


Μια ιστορία για το πως ο λαός πληρώνει τους προδότες του….
Από την δράση της ΟΠΛΑ (Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών)
Το 1943, στην πόλη του Πειραιά η Γκεστάπο καμάρωνε για ένα νέο της απόκτημα, που είχε σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την περιοχή. Ο λόγος για τον κατάπτυστο ταγματάρχη των ταγμάτων ασφαλείας Ζαχαράκη που δρούσε ως βασανιστής της Γκεστάπο του Πειραιά. Ο Ζαχαράκης, όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν ειδικός στο “πάστωμα” των θυμάτων του, τα οποία αφού διάνοιγε με ξυράφι, τους έριχνε στις πληγές χοντρό αλάτι της θάλασσας. Τόσο μεγάλο ήταν το πάθος του για αίμα, που στο λαιμό του κρέμαγε σε μια χρυσή αλυσίδα ένα ξυράφι. Οι Γερμανοί φίλοι του τον φώναζαν χαϊδευτικά “φλάισερ” (χασάπης).

Να πως θα βρείτε δουλειά!

Απαραίτητο είναι να ξέρετε να φτιάχνετε φανουρόπιτα την οποία θα καταθέσετε στην εκκλησία…

Σχολιαστες Χωρις Συνορα

 

Είκοσι χρόνια ακόμη

 
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα χρειαστούν 20 μόλις χρόνια για να πέσει η ανεργία στην Ελλάδα κάτω από το 10%.
Όπως αναφέρει η έρευνα, απαιτούνται τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να εξαφανιστούν.

Και για μούντζα ο λαός και για λιβάνι…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
O λαός ξεπροβάλει για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα από τους αγώνες του εναντίον της τυραννίας και του δεσποτισμού κατά τον 18ο αιώνα. Δεν υπήρχε πριν σαν ανεξάρτητο ιστορικό υποκείμενο. Ο λαός συνδέεται από την πρώτη στιγμή με την διεκδίκηση της πατρίδας του. Για πρώτη φορά η ενότητα και η συνοχή της πατρίδας, του έθνους και του κράτους δεν εξαρτάται από τις εκάστοτε εξουσίες, τους εξουσιαστές και τους νόμους τους, αλλά από αυτόν καθαυτό τον λαό που διεκδικεί να πηγάζουν απ’ αυτόν όλες οι εξουσίες και να ασκούνται υπέρ του.

Τούρκος βουλευτής: "Εμείς προμηθεύουμε με χημικά τους αντάρτες στη Συρία"


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
  Άλλη μια επιβεβαίωση ότι από την Τουρκία ή μέσω Τουρκίας γίνεται ο εφοδιασμός των ανταρτών της Συρίας και των μισθοφόρων που πολεμούν   μαζί τους: Όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, ο βουλευτής Ικονίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( κόμμα CHP), κ.  Ατίλλα Καρτ, είπε ότι εξασφαλίζονται πολεμοφόδια στους αντιπολιτευόμενους στη Συρία, μέσω του αεροδρομίου Εσένμπογα της Άγκυρας και ότι αυτό είναι ισόβαθμο με την προδοσία.  Ο κ. Καρτ τόνισε ότι είναι ολοφάνερο ότι τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δε μεταφέρουν επιβάτες και ανθρωπιστική βοήθεια.

Με ένα διήμερο μνημόσυνο, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει φέτος το ΠΑΣΟΚ την επέτειο της ιδρυσής του...


Καλή ψυχή!

Με ένα διήμερο μνημόσυνο, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει φέτος το ΠΑΣΟΚ την επέτειο της ιδρυσής του. Το φετινό μνημόσυνο αναμένεται να είναι το τελευταίο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Έξαλλος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου, για να ξεκινήσει η στρατιωτική επίθεση στη Συρία...

Επίθεση της Ελλάδας στη Συρία
Έξαλλος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου, για να ξεκινήσει η στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ο Ομπάμα και ο Κάμερον είναι κότες και πως είναι έτοιμος να αναλάβει δράση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal -που αναδημοσιεύεται από τους New York Times, τον Guardian και το Spiegel-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελλάδα θα επιτεθεί στη Συρία.

40 χρόνια μετά τον Πινοσέτ: Χιλή 1973 – Η αυταπάτη του κοινοβουλευτικού δρόμου προς το Σοσιαλισμό


Της Κατερίνας Παρδάλη
Στις 11 Σεπτέμβρη του 1973, στη Χιλή, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε ανατράπηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Πινοσέτ. Ο Αλιέντε πέθανε «με το όπλο στο χέρι» και μια απίστευτη κτηνωδία ξετυλίχτηκε ενάντια στο λαό της Χιλής.

Μια μαρτυρία από το ολοκαύτωμα στο Χορτιάτη


Σαν σήμερα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, ταγματασφαλίτες και ναζί σκότωσαν 149 ανθρώπους στο Χορτιάτη, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το tvxs.gr παρουσιάζει τη συγκλονιστική μαρτυρία της Ελένης Νανακούδη, που κατάφερε να επιβιώσει από τη σφαγή και μίλησε στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Αποσπάσματα της συνέντευξης προβλήθηκαν στην εκπομπή του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα με τίτλο «η Ελλάδα του Χίτλερ».

Κεράστε τον Άδωνι νερό Νεοχωρίου


Νερό γεμάτο με αρσενικό, ακατάλληλο για να το πιει ο άνθρωπος, έχει πλέον το Νεοχώρι Χαλκιδικής, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Πάχτα, του ανθρώπου που εκλέχθηκε για να κάνει τις Σκουριές “Παρίσι της Βορείου Ελλάδος”.

Ο τέταρτος μνημονιακός χειμώνας έρχεται


Ποτέ άλλοτε η φράση «και από Αύγουστο χειμώνα» δεν είχε τόση ισχύ όσο φέτος. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο δριμύς, ο πιο αμείλικτος της μεταπολίτευσης ενώ η πιο εμφανής διαφορά του από τον φονικό κατοχικό χειμώνα του 1941-42 είναι ότι στους δρόμους δεν θα βλέπουμε στρατιώτες με γερμανικές στολές…

Μαζί με τον Σάββα Μιχαήλ και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη δικαζόμαστε όλοι μας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει για άλλη μια φορά την αυτονόητη και απόλυτη συμπαράστασή της στο σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη που παραπέμπονται σε δίκη από μια πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.