#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η Συρία καίγεται. Γιατί;


Του Περικλή Κοροβέση
Η Συρία είναι μια χώρα που έχει έκταση 185.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 21,1 εκατομμύρια κατοίκους. Από αυτούς τους ανθρώπους, τα 6 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες. Τα 2 εκατομμύρια κατά κύριο λόγο βρίσκονται στις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο και Αίγυπτο) και οι πιο τυχεροί μπόρεσαν να μπουν στο κάστρο της Ε.Ε., όπου δεν τους υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, αν και είχαν όλες τις προϋποθέσεις του πολιτικού πρόσφυγα – υποχρέωση κάθε χώρας που ανήκει στον ΟΗΕ. Τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια είναι εσωτερικοί πρόσφυγες και ξεριζώνονται για να πάνε εκεί όπου υπάρχει λιγότερος πόλεμος.

ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

EKTAKTO - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Από το "ΚΑΛΑΜΙ ΗΠΑ"

Ο Πάπας και το Βατικανό τάχθηκαν εναντίον της επέμβασης...

 Ο Βαρθλομαίος κι ο Ιερώνυμος συνεχίζουν ακόμη και τώρα στη γραμμή των δωσίλογων Αβραμόπουλου-Βενιζέλου;
Κατάντια... στήριγμα των Ελληνορθόδοξων της Συρίας ο Πάπας!
Το Φανάρι κι η Αθήνα συνεχίζουν στη γραμμή Αβραμόπουλου-Βενιζέλου...

Ο Ομπάμα και οι γυμνοσάλιαγκες…

 Δεν υπάρχει πιο γλοιώδες παράδειγμα καθεστωτικής μαϊμούς, στην ελληνική ιστορία, από τον Ανδρουλάκη...
 
Ο Μίμης Ανδρουλάλης, ο διαβόητος αυτός γυμνοσάλιαγκας που δεν έχει αφήσει κατουρημένη ποδιά που να μην την έχει γλείψει, «κτύπησε» ξανά:
«Μερικοί κορυφαίοι το έχουν πιστέψει: οι μεγάλες καριέρες στην Ελλάδα απαιτούν να είσαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς».

Το δωσίλογο γερμανοτσογλάνι δήλωσε χωρίς ντροπή ότι "η κυβέρνηση αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό"!

 
Σε σημερινή του συνέντευξη ο φερόμενος ως πρωθυπουργός δηλώνει πως "η κυβέρνηση αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με τρόπο που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε".
 

Είμαστε έτοιμοι! - We are Ready!


Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπεύθυνη για νέο 1922 της ελληνοορθόδοξης κοινότητας Συρίας

ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Το 1922 και η ολοκληρωτική καταστροφή των χριστιανικών πληθυσμών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν το ολέθριο αποτέλεσμα της Μεγαλοιδεατικής επεκτατικής πολιτικής του Βενιζέλου και του βασιλιά Κωνσταντίνου, πολιτικοί εκφραστές της ελληνικής άρχουσας τάξης που ήθελε την κυριαρχίας της να επεκτείνεται σε μια «Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών»!
Σήμερα, η νέα «Μεγάλη Ιδέα», με βασικά επίδικα την αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο, την ανακήρυξη ΑΟΖ, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων που αποκτούν γεωστρατηγική σημασία, απειλεί με νέα Καταστροφή τους Ελληνοορθόδοξους της Συρίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ σε Ομπάμα

Δεν έγινα στρατιώτης για να πολεμάω για την Αλ Κάιντα


diktiospartakos

Ένας αμερικανός στρατιώτης αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ντυμένος με την στολή του πολεμικού ναυτικού φωτογραφήθηκε κρατώντας ένα χαρτί στο οποίο έχει γράψει: «Δεν πήγα στο Πολεμικό Ναυτικό για να πολεμήσω για την Αλ Κάιντα σε ένα συριακό εμφύλιο».

Κρεμάστε τα κομμούνια!!

 
Αθλια κομμούνια!!
Κυβερνάτε 40 χρόνια!!

Διαποτίσατε  θεσμούς με τις αντιλήψεις σας!!
Mοιραστήκατε bonus και οφφίτσια!!
Κονομήσατε μίζες!!
Στήσατε Siemens, Βατοπέδια,Χρηματιστήριο και ομόλογα!!
Τακιμιάσατε με βιομήχανους,εφοπλιστές,καναλάρχες!!
Αθλια κομμούνια!!

Εχθρικό στους φτωχούς το νέο λύκειο

 
Γιώτα Ιωαννίδου, Γιώργος Κρεασίδης
Επιδίωξη των προωθούμενων αλλαγών είναι ένα εργατικό δυναμικό που θα γνωρίζει από την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση τα λεγόμενα «βασικά» (ανάγνωση, γραφή, αριθμητική) ενισχυμένα με στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής και αγγλικών. Για το γενικό λύκειο των πολλαπλών εξετάσεων που θα διασφαλίζουν τη χειραγώγηση όσων πετύχουν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προορίζεταιο πλέον μια μειοψηφία.

Ο χρυσός ναρκοθετεί το μέλλον της Βόρειας Ελλάδας


Του Emmanuel Haddad
Στις 3 Αυγούστου, η Niki Ashton, καναδική βουλευτής ελληνικής καταγωγής, στηρίζει τους διαδηλωτές ενάντια στο σχέδιο εξόρυξης χρυσού και τον βασικό μέτοχό του, την καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold.

O πόλεμος στη Συρία ή ο πόλεμος για τη Συρία

Του Σωτήρη Ρούσσου
Ένα πολύ διαφωτιστικό κείμενο για την ιστορία της Συρίας και το τι διακυβεύεται στην περιοχή. Αλιευμένο από το online περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ.

Από το 1949 ώς το 1970 η Συρία ήταν ίσως η πιο ασταθής χώρα στον κόσμο. Ισχνά κοινοβουλευτικά διαλείμματα παρεμβάλλονταν ανάμεσα σε συνεχή στρατιωτικά πραξικοπήματα, περίπου ένα κάθε χρόνο. Μια χώρα μωσαϊκό εθνοθρησκευτικών ομάδων: Άραβες σουνίτες μουσουλμάνοι (περισσότεροι από το 50%), αλαουίτες (κλάδος των σιιτών μουσουλμάνων με πολλά στοιχεία όμως συγκρητισμού, περίπου 10%), χριστιανοί (ορθόδοξοι, Συροχαλδαίοι, καθολικοί, 10% του πληθυσμού), Κούρδοι (οι περισσότεροι σουνίτες μουσουλμάνοι, επίσης 10%), Δρούζοι και Αρμένιοι.

Ο φαντασμένος πολιτικάντης που έγινε αδιάφορος εξολοθρευτής


Σε λίγες ημέρες, ένα μήνα το πολύ, θα τελειώσει η τουριστική περίοδος ακόμα και στο πιο άνυδρο νησί της Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό θα προστεθούν στους καταλόγους των ανέργων, και το επίσημο 27,6% της Eurostat θα μεταβληθεί επί τα χείρω. Παρ’ όλα αυτά, για να εμφανίσει ο Σαμαράς ότι η Οικονομία πάει καλά, δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «η ανεργία έχει φρενάρει». Για να επαληθευθεί, θα πρέπει, πριν μπει ο Οκτώβριος, να ενταχθεί άμεσα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η εκτροπή του Αχελώου, με τη διευκρίνιση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους χωρίς να χρησιμοποιηθούν καθόλου μηχανήματα. Η εφημερίδα γνωρίζει ότι αυτό δεν γίνεται, ωστόσο του δημοσιεύει την καταφανώς εξωπραγματική του διαπίστωση αδιαμαρτύρητα.

Άρχισε ο πόλεμος στο δολάριο από την Ινδία !!


Όπως πληροφορούμαστε από τους Times της Ινδίας  ο υπουργός Πετρελαίου Veerappa Moily ζήτησε να εισάγει πετρέλαιο αξίας 8,5 δις δολαρίων από το Ιράν τον κύριο προμηθευτή  σε ποσοστό 80% της Ινδίας σε πετρέλαιο και να το αποπληρώσει σε Ινδικές ρουπίες !!

Τότε που οι Αμερικάνοι, ως εκφραστές του ελεύθερου κόσμου, είχαν αναλάβει να σώσουν έναν ακόμα λαό...


Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών


Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών
Να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία, τα δάση και τους εργαζόμενους σε αυτά
Να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία, τα δάση και τουςεργαζόμενους σε αυτά

Εθνικό χρέος, χρεοκοπία και η παρά φύσιν φύσις του καπιταλισμούΗ διαφθορά έλεγε ο Έκο ξεκινά όταν διαφθείρονται τα νοήματα και οι λέξεις και η εξουσία (ΜΜΕ, κυβερνήσεις και κεφάλαιο) έχει φροντίσει να διαφθείρει τα νοήματα και τους ορισμούς σε τέτοιο βαθμό που μας έχουν (σχεδόν) όλους πεπεισμένους για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους.

Φτιάχνοντας μια Χώρα με τις Λέξεις: «Νέα Ελλάδα»

 Γρηγόρης Σουλτάνης
«Εμπρός για μιαν Ελλάδα νέα, εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά….», Ύμνος της ΕΟΝ. Δύο λέξεις είναι αρκετές για να φτιάξεις μια χώρα· κάτι παρόμοιο με το «Σουσάμι άνοιξε» ή το «Άμπρα-κατάμπρα».
Η «Νέα Ελλάδα» είναι το όραμα των νεοφιλελεύθερων μετα-εκσυγχρονιστών, σε αντίστιξη με τη «Νέα Ευρώπη» των ευρωγραφειοκρατών.

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κηρύττουν τον πόλεμο εναντίον της Συρίας; των David North and Alex Lantier
Στον απόηχο της υποτιθέμενης επίθεσης  με χημικά όπλα την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους κινούνται γρήγορα για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο ενάντια στη Συρία. Ίσως τις επόμενες ημέρες  ξεκινήσουν επιθέσεις με πυραύλους που θα βομβαρδίσουν τη χώρα για να την υποτάξουν Η εκστρατεία προπαγάνδας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία αποσκοπεί στο ‘καμουφλάρισμα’ ενός ακόμη αντιδημοφιλούς για το κοινό πολέμου, βρίσκεται στο απόγειό της.

Μεσιτική Εταιρεία ''Η Κυβέρνηση'' Α.Ε.Ως τώρα δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση διάψευσης από μνημονιακή κυβέρνηση, που να μην έγινε πραγματικότητα μετά από λίγους μήνες.

Έχουν βεβαίως την εντύπωση πως ο "χαχόλος λαός" ξεχνάει, καταπίνει αμάσητες όποιες διαψεύσεις, και μετά από έντονο "μασάζ προπαγάνδας", αποδέχεται τελικά τα πάντα!

Γερμανική εφημερίδα του 1897 περιγράφει την Ελλάδα του σήμερα


Το απόσπασμα που ακολουθεί αποτελεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Schlei-Bote στις 17 Μαϊου 1897 και αναφέρεται στην τότε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Συρία γερά! Φωτιά κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών!


Ηχήστε τις Σάλπιγγες!

«Φέρνω στις πλάτες μου
βαρύ χρέος το Νέο
στα χέρια
παιάνες για μάχες και ξεσηκωμό.»

«ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», Μαρία Λαέρτη

Η σημερινή Ελλάδα έχει τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυνατότητες να μην υπάρχει ούτε ένας στη χώρα φτωχός, ούτε ένας δυστυχισμένος, ούτε ένας καταπιεστής.

Ένοχος δεν είναι ο Σάββας Mιχαήλ Ενοχοι είναι το κράτος και οι ναζί


Τώρα και με τη βούλα


 (*το πρώτο σύνθημα που ανέβηκε στο Σύνταγμα, το έγραψα με τα υλικά που έφερε ο Σπύρος,
ένα παλικάρι στο ένα καράβι για τη Γάζα. Πήγε και φέτος. Ελπίζω να είναι καλά.) 
Έφτασε η ώρα να μεταφέρουν την διαχείριση του ξεπουλήματος στο εξωτερικό, σε μια εταιρία στο Λουξεμβούργο. Αφού βάλαν τον κάθε Σταυρίδη να αποτύχει(ή επιτύχει) ώστε να έχουν δικαιολογία τώρα ο φερόμενος ως πρωθυπουργός θα δώσει και τύποις την διαχείριση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΣΙΑΣ στους τοκογλύφους. Μην νομίζεις ότι δεν έχει ξαναγίνει… και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο!!!

Η γκανγκστερική Υπερεθνική ελίτ και η Συρία


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Την στιγμή που θα διαβάζονται οι γραμμές αυτές είναι πιθανό η γκανγκστερική Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), η οποία διαχειρίζεται τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) να έχει ήδη ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έγκλημα στη καριέρα της. Δηλαδή, την εγκληματική καριέρα που άρχισε με τoν πόλεμο στον Κόλπο, συνεχίστηκε με τους μαζικούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, την επίθεση στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια την εισβολή στο Ιράκ και τελικά την σφαγή στη Λιβύη. Η διαδικασία αυτή βασικό στόχο είχε πάντα την πλήρη ενσωμάτωση κάθε αντιστεκόμενου λαού στη ΝΔΤ, η οποία ορίζεται στο οικονομικό επίπεδο από την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, στο πολιτικό από την κοινοβουλευτική Χούντα και στο πολιτιστικό από την πολιτιστική ισοπέδωση που φέρνει η παγκοσμιοποίηση της υποκουλτούρας που προωθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις.