#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Έλληνες στρατιώτες ενάντια στον πόλεμο

 
193 ΜΟΙΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ
Στρατιώτες υπογράφουν κείμενο ενάντια στον πόλεμο
Με αφορμή τα σχέδια για επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας
Σε κείμενο που συνυπογράφουν, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τουςστην193 ΜΠΕΠ (Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων), στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σημειώνουν:

Ο θαυμαστός βομβαρδιστής!


Ο Ομπάμα θα κάνει λέει… «δημοκρατικό» βομβαρδισμό της Συρίας μετά από απόφαση του Κογκρέσου! Κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει ή ζητάει συλλογική ενοχή του Κογκρέσο;

Εθνικό χρέος, χρεοκοπία και η παρά φύσιν φύσις του καπιταλισμού

 
Η διαφθορά έλεγε ο Έκο ξεκινά όταν διαφθείρονται τα νοήματα και οι λέξεις και η εξουσία (ΜΜΕ, κυβερνήσεις και κεφάλαιο) έχει φροντίσει να διαφθείρει τα νοήματα και τους ορισμούς σε τέτοιο βαθμό που μας έχουν (σχεδόν) όλους πεπεισμένους για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους.

Η ελληνοφωνία στο Λίβανο και στη Συρία


 
Ο ορθόδοξος ελληνισμός του Λιβάνου χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και ενισχύθηκε κατά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής (από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη) και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ


 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καταδίκασε το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών στη Συρία, υποστήριξε ότι η χώρα καλείται να παίξει ρόλο σταθερότητας και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα. Ο υπουργός άμυνας Δ. Αβραμόπουλος μίλησε για τον ξεκάθαρο ρόλο της Ελλάδας και για την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε στις διεθνείς συμβατικές μας υποχρεώσεις, το οποίο μεταφραζόμενο σημαίνει να χρησιμοποιηθούν οι Βάσεις για την επέμβαση στη Συρία.

Ληγμένο είναι το σύστημά τους, όχι το φαΐ του εργάτη! 
Από την πρώτη του Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με απόφασή της ρίχνει στην αγορά τα τρόφιμα που έληξε η καταλληλότητά τους για να καταναλωθούν, τα λεγόμενα «ληγμένα».

Αφέντες ... και δούλοι


Ενώ το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, υπό κυβέρνηση Συντηρητικών, ψηφίζει ενάντια στην επέμβαση στη Συρία - δυνατότητα επιλογής που δεν δόθηκε ποτέ στον ελληνικό λαό, έστω διά της Βουλής- ενώ ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση κομπιάζει αναμένοντας -τάχα- τις εκθέσεις των επί τόπου εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ• ενώ οι Γερμανία....

Την περιουσία του πατέρα σας ξεπουλάτε;Στην αρχή, όταν άκουσα την είδηση της πώλησης του τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του Κόμματος, παρόλο που ανέμενα μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, τα συναισθήματα που κυριάρχησαν ήταν κυρίως θλίψη και απογοήτευση για το γεγονός. Αναλογίσθηκα την αξιοποίησή της από τα υπόλοιπα κόμματα, τις δυσάρεστες παρενέργειες που θα έχει στην προπαγάνδα του ΚΚΕ, τη δυσάρεστη θέση στην οποία ήδη έχουν  βρεθεί τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ.

Όταν οι αναλύσεις περιττεύουν


Υπάρχουν φορές που οι πιο περισπούδαστες αναλύσεις μπορούν να φανούν φλύαρες ίσως και περιττές. Αυτό συμβαίνει σε δυο περιπτώσεις: όταν ένα ποίημα μπορεί να περιγράψει μια κατάσταση με εύστοχο, συμπυκνωμένο και γλαφυρό τρόπο ή όταν οι κρατούντες και οι υπηρέτες τους αποφασίζουν να μιλήσουν ανοικτά.

Το δικαίωμα στη δυστυχία

 
του ΚΙΜΠΙ
«Οι ευτυχισμένες οικογένειες όλες μοιάζουν μεταξύ τους. Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, ωστόσο, είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο». Κακοποιημένη, σπαταλημένη και παρεξηγημένη, η φράση με την οποία ο Τολστόι ξεκινά την «Άννα Καρένινα» παραμένει ένας γρίφος. Ακόμη κι όταν κανείς ολοκληρώσει την ανάγνωση των χιλίων και πλέον σελίδων του ερωτικού (;) έπους. Αναρωτιέμαι αν το απόφθεγμα του μεγάλου αφηγητή μπορεί να ισχύσει όχι μόνο για οικογένειες, αλλά και για κοινωνίες ολόκληρες. Εντάξει, οι κοινωνίες δεν είναι οικογένειες, οι αντιθέσεις που τις διαπερνούν είναι συντριπτικά περισσότερες από τους δεσμούς που τις συνθέτουν, αλλά μπορούν να είναι ευτυχισμένες ή δυστυχισμένες με τον τρόπο των οικογενειών;

ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ....

 Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΟΣ
Η παρέα  στο γραφείο συζητούσε για τα χαράτσια και τις ουρές στις εφορίες. Μίλαγαν όλοι μαζί οργισμένα, η συζήτηση είχε μετατραπεί σ΄ενα βουητό που δεν έβγαζε πουθενά. Ολοι αυτοί οι οργισμένοι είχαν περάσει με τη σειρά τους ένας ένας από κάποια ουρά.

"Εγώ δεν ξέρω από αυτές τις ουρές τους είπα. Γιατί δεν έχω πληρώσει την εφορία και δεν έχω ακίνητο για να ανακατεύομαι με χαράτσια." Σιωπή... Πως βλέπουμε σε κάτι ταινίες να γίνεται το χάος και ξαφνικά κάποιος πυροβολεί στον αέρα κι απλώνεται μια μουγγαμάρα ξαφνικά, κάτι τέτοιο έγινε.

Oι λαϊκές μάζες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια του;

 Πήραν από σούπερμαρκετ σχολικά είδη και τα μοίρασαν σε φτωχούς μαθητές
 
 
Περισσότεροι από 200 αριστεροί συνδικαλιστές κατάφεραν να εισέλθουν στα Carrefour της Σεβίλης και να αφαιρέσουν σχολικά είδη προκειμένου να τα μοιράσουν σε φτωχούς μαθητές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Εσωτερική υποτίμηση: Η αλήθεια που δεν λέγεται

Του Γιώργου Παπανικολάου 
 Ενόσω οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ομιλούν περί της ανάπτυξης (που προς το παρόν παραμένει κρυμμένη πίσω από την επόμενη… γωνία), στην οικονομία συνεχίζεται η σκληρή διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης, διαδικασία της οποίας οι βαθύτερες συνέπειες θα φανούν τα επόμενα χρόνια.
Όταν γίνεται λόγος για εσωτερική υποτίμηση η σκέψη των περισσοτέρων πηγαίνει αυτόματα στις τρέχουσες τιμές των ακινήτων και των αγαθών, ή και στη συντελεσθείσα συμπίεση του επιπέδου των μισθών.

3ο συνέδριο ΝΑΡ

Νέο αντιηλιακό, μόνο για τον ελληνικό ήλιο, στα μαγαζιά της Χρυσής Αυγής


Ένα νέο προϊόν, απαραίτητο για κάθε «χρυσαυγίτικη κατασκήνωση» με αθλοπαιδιές, άρχισε να διατίθεται από τα ειδικά καταστήματα του κόμματος και από τα super market, στα ράφια με είδη για χρυσαυγίτες,
γράφει ειρωνικά το Moufanet, στο Facebook.

«...ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και να απαιτήσει τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο»

Σφαγείο  (εικ. ART EKRAN)
 Επίθεση στη Συρία, αλλά «περιορισμένης έντασης» λέει ο Ομπάμα.*

Απόλυτα προσηλωμένες στα σχέδια για επικείμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία παραμένουν οι ΗΠΑ.  Σε δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες απέναντι στην συριακή κυβέρνηση περί χρήσης εκ μέρους της χημικών όπλων, ανέφερε πως «απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και πως επίσης «απειλούνται και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία» και ξεκαθάρισε ότι η επέμβαση θα γίνει. 

Η ζωή στους βράχους

 η συμμετοχή των γυναικών στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα


Syria (l) killers


Του Κώστα Βαξεβάνη                 Κουτι της Πανδωρας

Κάθε Παρασκευή, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, (φαντάζομαι οι περισσότεροι από αυτούς Αμερικανοί), μπορούν να παρακολουθήσουν ακρωτηριασμούς και, αν είναι «τυχεροί», και εκτελέσεις. Με μια ιεροτελεστία που περιλαμβάνει φρικιαστικές λειτουργίες για το ευαίσθητο και δημοκρατικό στομάχι κάποιου Δυτικού, ο δήμιος σηκώνει το τσεκούρι του και το αφήνει να πέσει με δύναμη στο άκρο αυτού που κατηγορείται ότι έκλεψε. Μια σπαρακτική κραυγή ακούγεται πριν το αίμα αρχίσει να ρέει παντού, φτάνοντας μερικές φορές ως το πλήθος που παρακολουθεί την παραδειγματική μεσαιωνική τιμωρία.

Ο χειμαζόμενος λαός της Συρίας τα 'χει δει όλα από τους μισθοφόρους της δύσης, από την Αλ Κάιντα... Τώρα προστέθηκε και το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο κτήνος από την Ελλάδα που θέλει αίμα!


Πόλεμος και Ειρήνη...


Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β. Χαλκιδική


"Δημοκρατικός" φονιάς!


Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ κι οι ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιογράφοι

Tεράστια διαδήλωση στην Άγκυρα... αλληλεγγύη στον Λαό της Συρίας κι εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης!


Σάββας Μιχαήλ: «Ενσαρκώνω τη φαντασίωση του κάθε φασίστα»

 Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
 →Στις 3 Σεπτεμβρίου δικάζεται μετά από μηνύσεις τής Θ. Σκορδέλλη της Χρυσής Αυγής ο Σάββας Μιχαήλ, που ευχαρίστησε προχθές όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα του. «Είμαι τροτσκιστής, Εβραίος και αντιφασίστας. Ενσαρκώνω τη φαντασίωση του κάθε φασίστα. Έπρεπε να ήμουν και ομοφυλόφιλος, όχι φυσικά ότι έχω κάποιο πρόβλημα, για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα», τόνισε στην ομιλία του χθες το μεσημέρι, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ο Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, ο οποίος δικάζεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 (δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 9, αίθουσα 7) για «συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης», ύστερα από μηνυτήρια αναφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Κώστα Χαραλάμπους: Δεμένη Κόκκινη Κλωστή

 Ολόκληρη η ταινία

Υπόθεση:
Το 1945 σε ένα ορεινό ελληνικό χωριό που δεν κατονομάζεται εξελίσσεται η ταινία του Κώστα Χαραλάμπους. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, μια συμμορία από απομεινάρια των ταγματασφαλιτών τρομοκρατεί το χωριό, έχοντας στόχο να εξαφανίσει όσους αριστερούς δεν έχουν σκύψει το κεφάλι. Μπαίνουν στα σπίτια, δέρνουν, βιάζουν, απειλούν τα μικρά παιδιά. Ζητάνε λεφτά για να μην κλιμακώσουν τη βία, αναγκάζουν τους ανθρώπους να πουλήσουν τις μικρές περιουσίες τους, τα ζώα και τα σπίτια τους. Δεν είναι μόνοι τους. Συνεργάζονται με το σταθμό της Χωροφυλακής, η οποία τους αναθέτει όσα εγκλήματα διστάζει να κάνει η ίδια.

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!


 
Η πρόσφατη εκλογή «ευρωσκεπτικιστών» στην κυβέρνηση της Ισλανδίας ερμηνεύθηκε από συνταγματολόγους ως «σημάδι» για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας στην ΕΕ.

Είναι ο Ιμπεριαλισμός, ηλίθιε!


Του Νίκου Μόττα.               
Η επικείμενη στρατιωτική εισβολή ξένων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας επαναφέρει στο προσκήνιο τη θηριωδία του Ιμπεριαλισμού. Οι μεθοδεύσεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για μια νέα αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν ότι τα συμφέροντα που οδηγούν το άρμα του Ιμπεριαλισμού δε γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε πρόσωπα.

Γιατί η Αμερική δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πολέμους

Θέλοντας να συμβάλλουμε στο διάλογο και την ενημέρωση για την επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αλλά κυρίως αναζητώντας τη μάχιμη συμβολή σε ένα διεθνές αντιπολεμικό κίνημα που θα την αποτρέψει, ξεκινούμε από σήμερα τη δημοσίευση σειράς κειμένων πάνω στο θέμα. Τα κείμενα είτε μεταφράζονται από τη Λέσχη και συνεργάτες της, είτε αναδημοσιεύονται από αλλού, εκφράζοντας τις απόψεις των συγγραφέων τους και αναδεικνύοντας διαφορετικές πλευρές και προσεγγίσεις.
 του Chidanand Rajghatta


Σε μια ημέρα που σηματοδοτεί την 50η επέτειο της ομιλίας ” I Have A Dream ” για τα πολιτικά δικαιώματα, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εξαπολύσουν έναν άλλο εφιάλτη περίπου 10.000 χλμ μακριά στη Μέση Ανατολή . Η πολεμική μηχανή της Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για «περιορισμένες » αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας , επειδή η Δαμασκός , πέρασε φαινομενικά μια κόκκινη γραμμή με τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του πληθυσμού της , δεν πειράζει βέβαια , που πολλά καθεστώτα προκαλούν σε όλο τον κόσμο φρικαλεότητες εναντίον του ίδιου του λαού τους με άλλους τρόπους .