#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Φθινόπωρο Ανατροπής


ΤΕΛΟΣ τα μισόλογα.
Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές,Αναστολές,κομματικές ταυτότητες...στην ΠΥΡΑ.
Οι κεφαλικοί φόροι...τα Χαράτσια...

Μαρξισμός, αιτιοκρατία και ελευθερία


Συζητώντας το βιβλίο του Terry Eagleton ‘’Γιατί ο Μαρξ είχε δίκιο’’, (Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ) (Μέρος 3)

 του Παναγιώτη Μαυροειδή
‘’Ο μαρξισμός αποτελεί μια μορφή αιτιοκρατίας. Βλέπει τους ανθρώπους απλώς ως εργαλεία της ιστορίας, κι έτσι τους αφαιρεί την ελευθερία και την ατομικότητα τους. Ο Μαρξ πίστευε σε μια ανυπέρβλητη ιστορική νομοτέλεια, που επιβάλλε­ται αδυσώπητα και την οποία δεν μπορεί ν’ ανα­τρέφει καμία ανθρώπινη ενέργεια.

Giorgio Caber: Κάποιος ήταν κομμουνιστής γιατι...


Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι τα μόνα δεινά που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο κόσμος της δουλειάς σαν συνέπεια της κρίσης του συστήματος.
Την ίδια ώρα που κλείνουν σχολειά και νοσοκομεία και ξανά πετσοκόβονται συντάξεις, οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να βγούμε στο δρόμο και για έναν ακόμη λόγο που επίσης αφορά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι φανερό σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο πως το δικαίωμα της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της περιοχής μας απειλείται θανάσιμα πλέον από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη δολοφονική επέμβαση που εξαγγέλλουν αυτή τη φορά στη Συρία.

Οι Γερμανοί, έχουν πλέον υλικό συμφέρον από μια Ελλάδα που θα βρίσκεται υπό συνεχή χρεοκοπία...


Του Λεωνίδα Βατικιώτη - "Επίκαιρα"
Επίδειξη δύναμης έκανε η Γερμανία ανοίγοντας τη συζήτηση για την τύχη του ελληνικού δημόσιου χρέους, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας. Η ανακίνηση του θέματος από τη μεριά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ ένα σχεδόν μήνα πριν από τις εκλογές δεν αποτέλεσε αμυντική κίνηση που έγινε υπό την πίεση των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι επιδίωξαν έτσι να στριμώξουν τη γερμανική Δεξιά, αποκαλύπτοντας προς άγρα ψήφων τη μετεκλογική ατζέντα, ή υπό την πίεση λαϊκίστικων φυλλάδων όπως η Bild, που κυκλοφόρησε ακόμη και σειρά αφισών υπό το γενικό τίτλο «Ούτε ευρώ για την Ελλάδα».

Robert Kurz: Οικονομική ευθανασίαΣτην ιδεολογία της πολιτικής οικονομίας, το χρήμα είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο για την πιο αποτελεσματική παροχή υλικών αγαθών και υπηρεσιών στην κοινωνία, και για αυτό ακριβώς το λόγο θα έπρεπε να είναι άνευ σημασίας, με την οικονομική έννοια του όρου, δεδομένου ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα απλό “πέπλο” πάνω από την πραγματική παραγωγή και διανομή. Ο Μαρξ, όμως, έδειξε ότι το χρήμα, ως μέσο αξιοποίησης του κεφαλαίου, είναι αυτοσκοπός, ένα φετίχ, και ως εκ τούτου έχει προτεραιότητα σε σχέση με την ικανοποίηση των υλικών αναγκών.

Βάζει ο Μπένι τη στολή του

 
Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε χτες υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα χρήσης χημικών και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα. Χτες το βράδυ, η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

«Τον κόσμο αυτόν να φέρουμε στα μέτρα μας πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του»

Της Τ. Γ.
Να ΄μαστε πάλι εδώ περιμένοντας ένα ακόμα «θερμό» φθινόπωρο, έναν ακόμα «καυτό» χειμώνα. Τέταρτος χρόνος που βιώνουμε την απόλυτη βαρβαρότητα και οι αντιδράσεις πολύ κατώτερες των περιστάσεων.

Ετσι βρέθηκα στα 50 μου να καταφεύγω στην γραφή μη έχοντας άλλη διέξοδο στην οργή που με πλημμυρίζει.
Υγιεινοί περίπατοι οι διαδηλώσεις στην μικρή επαρχιακή πόλη που μένω.