#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Και να που τελειώσαμε με το πνεύμα της Μεταπολίτευσης ...


Του Γιώργου Αλεξάτου
Το 1975, με το που θα μαθαίναμε ότι οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση σε κάποια χώρα, θα οργανώναμε αντιιμπεριαλιστικά - αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2013 το πολύ πολύ να σχολιάσουμε το πόσο κακός είναι ο πόλεμος.

Το τέλος της Συρίας και η ανίερη συμμαχία των «ιερών πολεμιστών» του ισλαμισμού με τους πολεμοκάπηλους του ιμπεριαλισμού

 
Γράψαμε από πολύ νωρίς ότι η πολυδιαφημιζόμενη «Αραβική Άνοιξη» ήταν κυρίως ένα προπέτασμα καπνού για να αφήσει καμένη γη η παραπαίουσα αμερικάνικη αυτοκρατορία στη Μέση Ανατολή. Η πρόκληση χάους και η ανάδειξη εξτρεμιστικών ενόπλων ισλαμιστικών δυνάμεων στην περιοχή που ανακόπτει τη διείσδυση Ρωσίας και Κίνας ενώ μακροπρόθεσμα απειλεί και την σταθερότητα σε μια Ευρώπη που σφύζει πλέον ποικίλων μη ενσωματωμένων ισλαμικών πληθυσμών με σημαντικότερη πύλη εισόδου τους πλέον την Ελλάδα, επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν άλλοτε ως εργαλείο αποσταθεροποίησης και άλλοτε ως φόβητρο τον ισλαμιστικό κίνδυνο  προκειμένου να διατηρήσουν τον ρόλο τους ως παγκοσμίου μπάτσου/μπράβου, ρόλο που τις επιτρέπει να συνεχίζουν να κόβουν ανεξέλεγκτους πακτωλούς πληθωριστικών δολαρίων ώστε να επιπλέουν στο χάος που οι ίδιες δημιουργούν.

Αποτυχία και πανικός


Σταύρος Χριστακόπουλος
Οι συνεχείς παλινδρομήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των συμμαχιών της είναι ενδεικτικές της αποτυχίας της, αλλά και του πανικού της. Το καλοκαίρι που εκπνέει ήταν εξόχως αποκαλυπτικό. Ύστερα από τρία χρόνια πρόσδεσης στη γερμανική πολιτική, η οποία επί Σαμαρά μεταβλήθηκε σε απόλυτη εξάρτηση, διαπιστώνουν με…

Αν δεν είχαμε τόσα βάσανα θα φτιάχναμε στομάχι από τα γέλια...

 
Είναι η Ελλάδα του success story. Είναι η Ελλάδα που όπου νάναι θα παρουσιάσει πλέονασμα και ανάπτυξη. Είναι η Ελλάδα που περικυκλωμένη από τις φλόγες του πολέμου, θα γίνει το προπύργιο ασφαλείας, ο επίγειος Παράδεισος.

ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ


Πρωί, γύρω στις 7, πήγαινα στη καθημερινή μου διαδρομή προς μετρό. Σταμάτησα στο περίπτερο και καθώς περίμενα τα ρέστα, άκουγα μια φωνή να έρχεται από κάπου. Μια φωνή που ήταν σαν κλάμα...
Προχωρώντας η φωνή γινόταν δυνατότερη μέχρι που σταμάτησα κάτω από μια πολυκατοικία ν΄ακούσω τι ήταν.

Η Σούδα και τα «Παράσημα»...

 
Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ   
«Από τις 2 Αυγούστου του 1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους (πολεμικού υλικού), εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 λίβρες υγρών καυσίμων, λειτούργησε 24 ώρες το 24ωρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, 300%-400% πιο γρήγορα από τους κανονικούς. Κάθε μέρα η βάση καλούνταν να διατηρεί τον ανεφοδιασμό των γραμμών μας και κάθε μέρα έπραττε το καθήκον της κατά τρόπον άψογο».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ... στις 7:30 μ.μ.Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ.,  η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις και την στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Η Συρία στο στόχαστρο με τα «όπλα» της προβοκάτσιας της «11ης Σεπτέμβρη»!
Επιχειρήσαμε να «αποτοξινωθούμε» για λίγες μέρες από το «ναρκωτικό» της Πολιτικής, αλλά η πλανητική γκανγκστερική θηριωδία δεν μας άφησε…
Προετοιμάζεται πυρετωδώς για πολεμική έφοδο: Αυτή τη φορά εναντίον της Συρίας…

Αυτοκτόνησε ο Ασλάνης για οικονομικούς λόγους

 τα όρνια της δημοσιογραφίας δεν χάσανε ευκαιρεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες αστικές φυλλάδες αυτοκτόνησε πίνοντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκων ο σχεδιαστής ρούχων Μιχάλης Ασλάνης για οικονομικούς λόγους.
Πρόκειται για άλλο ένα θύμα της κρίσης που μαζί με πολλούς και πολλές ακόμη διάλεξαν να ξεφύγουν με αυτό τον τρόπο.

Σαν σήμερα το 1949 "πέφτει" ο Γράμμος


Του Γιώργου Αλεξάτου
Όταν στις 29 Αυγούστου 1949 έπεφτε ο Γράμμος και τα τελευταία τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας περνούσαν το Κάμενικ και έπαιρναν τον δρόμο της πολύχρονης πολιτικής προσφυγιάς, δεν επήλθε ειρήνη στον τόπο.
Κι ας λένε οι ανιστόρητοι.

Οι εκτελέσεις συνεχίζονταν μέχρι το 1955. Χιλιάδες στέναζαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια του Αιγαίου. Ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες βρέθηκαν μετανάστες στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, στην εικοσαετία που ακολούθησε.

Ληγμένα τρόφιμα και μια ληγμένη ζωή; Αντισταθείτε…

Βήχος Παναγιώτης
Θα μας δηλητηριάσουν; Δεν φτάνουν όλα τα άλλα θα μας ταΐζουν τώρα χαλασμένα, σκουλικιασμένα τρόφιμα; Τέτοια κτηνωδία και τόσο θράσος; Και όμως.

Από 1ης Σεπτεμβρίου στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ θα υπάρχουν προς πώληση Ληγμένα τρόφιμα. Για να τρώει η πλέμπα και ο φτωχός κοσμάκης. Για να κερδίσουν οι επιτήδειοι ακόμα και δηλητηριάζοντας τους φτωχούς ακόμα περισσότερα χρήματα! Η απόφαση, αυτή, της κυβέρνησης δεν αποτελεί βέβαια μόνο ελληνική πρωτοτυπία. Στην Αγγλία εφαρμόζεται ήδη με μειωμένη τιμή έως και 70% και σε προϊόντα ευαλλοίωτα 1-2 μέρες πριν λήξουν!

Η Συρία δεν είναι μόνη της!...

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
Η Συρία δεν είναι μόνη της! Αυτή τη φορά θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως για τους γιάνκηδες και τα τσιράκια τους! Η Ελλάδα διάλεξε στρατόπεδο: την Αλ Κάιντα και υπηρέτης των ιμπεριαλιστών!
Αυτή τη φορά οι ιμπεριαλιστές δεν βρίσκουν έναν λαό μόνο του! Η Συρία έχει στο πλευρό της τους Ελεύθερους Ανθρώπους όλης της γης, παρά το χυδαίο πόλεμο προπαγάνδας από ΜΜΕ, δημοσιογράφους, αλλά και τα «παιδιά του Σόρος» που σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φόρεσαν τον φερετζέ: «Ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με τον Άσσαντ ή Ναι στη δημοκρατία όχι στις εξωτερικές επεμβάσεις»!

Οι ΗΠΑ και τα τσιράκια τους θέλουν να «σώσουν και να προστατεύσουν την ανθρωπότητα» από τη Συρία… Το έχουν ξανακάνει… Θυμάστε;


Μπουρδέλο

Όσοι ισχυρίζονται πως ο Φασίστας έκανε την Υγεία μπουρδέλο, κάνουν λάθος. Το μπουρδέλο δεν είναι επιχείρηση αλλά κοινωφελές ίδρυμα που προσφέρει άμεσα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όταν και σε όποιον τις χρειαστεί, χωρίς να χρειάζεται να το πληρώνεις μια ζωή.

Οι δοσίλογοι της κατοχής, δίκες παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες)

Ο πρωτ-Αγών μου

 Του Κώστα Βαξεβάνη
Με ξύπνησαν φίλοι για να μου πουν γελώντας, πως στο site του Σταύρου Θεοδωράκη protagon.gr, έχω την τιμητική μου. Υπήρχε ένα σατυρικό δημοσίευμα με τίτλο «Ο Κώστας Βαξεβάνης αιτία που χώρισε η Μόνικα Μπελούτσι». Ποιός στη χάρη μου. Έστω και σατυρικά να σε τοποθετούν δίπλα στη Μόνικα. Διάβασα το δημοσίευμα και μου έκανε εντύπωση. Το protagon, που κανένας από τους πρωταγωνιστές του δεν έχει γράψει μιαν αράδα, έστω συναδελφικά, για τις νομικές περιπέτειες που ήταν το αποτέλεσμα της αποκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ, να σπαταλά τον πολύτιμο χώρο του για να γράψει μια φανταστική ιστορία γέλιου; Για μένα ειδικά που η προσωπική μου ζωή δεν ήταν ποτέ στα μανταλάκια; Περίεργο.

η αριστερά και το εργατικό- λαϊκό κίνημα ως πολεμικές μηχανές

 argiros.net/
Τρία χρόνια τώρα ολομέτωπης επίθεσης για την συνολική υποτίμηση της εργασιακής δύναμης, της κατάργησης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και για τον εξανδραποδισμό του εργαζόμενου λαού, υπήρξαν πρωτόγνωρες μορφές αντίστασης.
Υπήρξε μια μαζική αντίσταση, δεκάδες γενικές απεργίες που έριξαν 2 κυβερνήσεις.  Και όμως τα μέτρα πέρασαν και  φαίνεται πως δεν έχει πάτο ο κατήφορος. Με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχει διαμορφωθεί μια ηττοπαθή συνθήκη από ένα κουρασμένο αγωνιζόμενο λαό.

Γερμανία: κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας

 
Λεωνίδας Βατικιώτης
Όταν οι άλλοι έρχονταν, αναζητώντας τρόπο να ξεφορτωθούν τους ιδιώτες από την διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, εμείς πηγαίναμε, θεωρώντας ως την τελευταία λέξη του οικονομικού εκσυγχρονισμού την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ρεύματος και του δικτύου μεταφοράς του. Και ποιοι είναι οι άλλοι; Οι Γερμανοί πολίτες!

3 χρόνια μνημόνιο 26/08/13 ΕΡΤ


Λαπαβίτσας στον Guardian: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο, αλλά έξοδο από το ευρώ για να σωθεί

Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αρθρογραφεί ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας στον Guardian, όπου υποστηρίζει πως «εάν η Γερμανία συνεχίσει τις απειλές, η Ελλάδα τότε θα πρέπει να σώσει την οικονομία της και να αποχωρήσει από το ευρώ».
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρεται στη φημολογία περί νέου πακέτου προς την Ελλάδα , αλλά και τις πιέσεις του ΔΝΤ για «κούρεμα» του χρέους και υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να επαναξετάσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, ο γνωστός οικονομολόγος χαρακτηρίζει ως μοναδική ελπίδα τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «επαναφέρει την λογική στη χώρα» και να αλλάξει την πορεία της Ευρώπης, πριν επανέλθουν τα φαντάσματα του ναζισμού.

Η Χρυσή Αυγή στην ΔΤ


Εμπάργκο στην Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισαν να κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ. Από δω και μπρος καμία δραστηριότητα τους δεν θα προβάλλεται από το κανάλι του Σίμου Κεδίκογλου και του Παντελή Καψή.
Τα κόμματα διεμήνυσαν ότι δεν θα στείλουν κανένα εκπρόσωπο τους στις ενημερωτικές εκπομπές της ΔΤ. Δηλαδή στη μία εκπομπή της Σταυρούλας Χριστοφιλέα και της Οντίν Λιναρδάτου.