#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Οι κλέφτρες, οι μαφιόζοι… Και οι μικροί

Του Γιάννη H. Χάρη
Της Κικής Δημουλά τής κατέλαβαν οι ξένοι την Κυψέλη, του Γιάννη Ξανθούλη τού καταλαμβάνουν κάθε Κυριακή την πλατεία Κάνιγγος, όχι οι ξένοι γενικά αλλά «ΟΛΗ η πρώην Σοβιετική Ένωση». Ειδικότερα, μεσόκοπες κυρίες που μιλούν τη γλώσσα, λέει, του Τσέχοφ και του Στάλιν, αλλά και «τα σύγχρονα “πουτανίστικα” ρώσικα», κάτι «κυρίες που συμπτωματικά ΟΛΕΣ γνωρίζουν από νοσηλεία, έχουν διπλώματα φιλοσοφίας και μηχανοδηγών τρένων, άδεια οδήγησης πυραύλων, τελειόφοιτες ωδείων στο...

«ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ….»


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Τι καλοί οι τραπεζίτες! Και πόσο παρεξηγημένοι! Όχι, δε θέλουν να γίνουν κατασχέσεις σπιτιών. Θέλουν το καλό μας. Θέλουν τόσο πολύ το δικό μας καλό που προειδοποιούν πως αν δεν γίνει κάτι θα πλακώσουν οι «ξένοι γύπες των distress funds, που καραδοκούν για να κερδοσκοπήσουν, με υποτιμημένα δάνεια ακινήτων».

Από 902 σε "Ε". Βάλτε όνομα

Tο κανάλι που θα αντικαταστήσει τον τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ θα ονομάζεται E Channel, όπως φαίνεται σε διαφημιστικό σποτ που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό 902tv. Κέντρικό σύνθημα για να αγγίξει και τα μέλη του ΚΚΕ: "αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε κανάλι". Βάλτε και εσεις με ένα σχόλιο το δικό σας όνομα.

Κεραυνός εν αιθρία
Τελείωσα το Πολυτεχνείο το 1989. Πήγα φαντάρος κι αμέσως μετά έπιασα δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία. Πολύ καλά λεφτά, που μέχρι το 1998 είχαν φτάσει σε εξαψήφιο αριθμό ετησίως!

Όπως καταλαβαίνετε, ανάλογα προσαρμόστηκε και η ζωή μου. Το σπίτι φτιάχτηκε από καλό έως πολύ καλό, το αυτοκίνητο της εταιρείας ήταν σούπερ ντούπερ και γενικά χαιρόμασταν με την οικογένεια τα καλά λεφτά που βγάζαμε. Και πού δεν πήγαμε, και τι δεν κάναμε!

Αν είχαν το ελαχιστότατο φιλότιμο, θα είχαν ήδη αυτοκτονήσει!!

Προκάλεσαν μια τεράστια κοινωνική τραγωδία, υποσχόμενοι την επιτυχία των οικονομικών δεικτών. Όταν όμως και αυτοί οι δείκτες, τα ίδια τα δικά τους δηλαδή κριτήρια επιτυχίας, μετρούν αποτυχία επικών διαστάσεων, τότε, αν είχαν το ελαχιστότατο φιλότιμο, ο συνδυασμός της απλής, απλούστατης συναίσθησης του κοινωνικού πόνου που προκάλεσαν και της τεράστιας αποτυχίας τους, θα τους οδηγούσε ασφαλώς στην έντιμη αυτοκτονία.

"Βουλγάρες που πηδιούνται, με παιδιά σιχάματα..."

-Μπαμπά, τι είναι "ευγονισμός";
-Ευγονισμός παιδί μου, είναι να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι διακρίνονται σε ανώτερα, αλλά και κατώτερα όντα, που μπορούν όπως οι μηχανές να "βελτιωθούν". Να θεωρείς δηλαδή και να  κολλάς  ...
ταμπέλες, κυρίως σε ξένους, όπως π.χ. "Βουλγάρες που πηδιούνται", να αποκαλείς τους Ρώσους μετανάστες "ρωσοειδές στοιχείο", μια έγκυο φτωχή μετανάστρια από τη Ρουμανία "χοντροκόλα τσιγγανορουμάνα" και το κοριτσάκι της επειδή είναι όλη μέρα στους δρόμους "παιδί-σίχαμα" και κυρίως, όταν βλέπεις την έγκυο Ρουμάνα, να θέλεις να την... ξεκοιλιάσεις για να "σωθεί" το παιδί και να μη γίνει κι αυτό "παιδί-σίχαμα".
- Μα καλά ρε μπαμπά, υπάρχει άνθρωπος που μιλάει έτσι για τους συνανθρώπους μας, όποιοι κι είναι, όσο φτωχοί και ταλαιπωρημένοι κι αν είναι;
-Ναι παιδί μου, δυστυχώς υπάρχει.
-Ποιός;

ΠΟΡΕΙΑ - Τρίτη 27 Αυγούστου, πλατεία δημαρχείου Περιστερίου, 6:00 μ.μ.

 Για κράτος, μπάτσους, φασίστες και ελεγκτές ένα εισιτήριο κοστίζουν οι ζωές ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!


Ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών

    ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
 
 
Eικόνες που σοκάρουν βλέπει κανείς στις λαϊκές αγορές. Συνάνθρωποί μας, που δε τα βγάζουν πέρα, ψάχνουν για λίγη τροφή στα πεταμένα τελάρα των εμπόρων.
 Εμφανίζονται στη λήξη της λαϊκής αγοράς και περιμένουν υπομονετικά και διακριτικά, να μαζέψουν οι παραγωγοί τους πάγκους τους και λίγο πριν τα σαρώσει όλα το σκουπιδιάρικο, αναμοχλεύουν τα εγκαταλελειμμένα τελάρα.
Με μια άδεια πλαστική σακούλα στα χέρια τους ή και με καροτσάκι, κυρίως συνταξιούχοι, παριστάνοντας τους τυχαίους περαστικούς, σκύβουν και μαζεύουν ότι έχει απομείνει.

Israel is a War Criminal


Πολιτικός γίνεται αυτός που στη ζωή του δεν ήταν ικανός ούτε καν για δημοσιογράφος...


Πολιτικός γίνεται αυτός που στη ζωή του δεν ήταν ικανός ούτε καν για δημοσιογράφος,
 δεν μπορούσε όμως να οδηγεί ώστε να γίνει τουλάχιστον ένας αξιοπρεπής ταξιτζής.
 
   
             

Μια ευτυχισμένη ελληνική "οικογένεια"


Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Εχουμε γράψει τόσο πολλά γ’ αυτή την κάστα των κεφαλαιοκρατών και για τις σχέσεις τους με το πολιτικό αστικό προσωπικό.
«Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια. Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν έχουν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές με τα "σαπάκια" που τα πληρώνουμε πανάκριβα», υπογραμμίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Εισαγγελείς στέλνει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ

 
Ανάλογα τις περιστάσεις το κράτος θα χρησιμοποιήσει το κλομπ του μπάτσου ή την τήβεννο του δικαστή για να υλοποιήσει τις επιλογές του. Στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΡΤ αντί να πάνε τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται –όπως γράφει το «Βήμα» σήμερα- να στείλει τους εισαγγελείς να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (λογικά η κατηγορία θα είναι «κατάληψη δημοσίου κτιρίου) και να λήξει ένας αγώνας που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές.

Παρουσιαστές τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων: Το πολιτικό τμήμα της αστυνομίας

Όταν στο παρελθόν οι αναρχικοί έγραφαν κάποια συνθήματα στους τοίχους του τύπου «μέσα απ’ τα δελτία ειδήσεων, μιλάει η αστυνομία» κάποιοι τα θεωρούσαν υπερβολικά, όπως και τις σχετικές αφίσες που είχαν κυκλοφορήσει.
Φτάσαμε όμως στο σημείο ακόμα και αστικά έντυπα –όπως σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν»- να το παραδέχονται ανοιχτά και να ομολογούν ότι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών, χωρίς μάλιστα να κρατούν ούτε τα προσχήματα.


ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ

 
Για να περιγράψει κανείς το χρέος της Ιαπωνίας που έχει φτάσει σε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πρέπει να βάλει μία μονάδα μπροστά (1) και να αρχίσει να προσθέτει μηδενικά...1,000,000,000,000,000,000,000,000 Αλήθεια μετά το τρισεκατομμύριο πως στο καλό λέμε τον επόμενο γαλαξιακό αριθμό....
*Japan’s Debt Exceeds 1 Quadrillion Yen as Abe Mulls Tax Rise (Bloomberg)

Τζιγκολελέτα

Τέλος στην ομηρία της μονιμότητας των δημοσιών υπαλλήλων βάζει η κυβέρνηση. Πλέον θα είναι ελεύθεροι να απολυθούν όποτε του καπνίσει του κυρ υπουργού.
Επιτέλους η κυβέρνηση της σφουγγαρομπενίας (μια μπουμπούκειος σύνθεση του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη και του Μπένι του μισθοφάγου) απελευθερώνει τον κάθε Έλληνα πολίτη από τα δεσμά της δουλειάς.

«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (25/8) ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠ. ΚΑΡΑΛΗ

Ερ.: Κύριε Λαφαζάνη, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε σε τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο. Εσείς εκτιμάτε πώς δεν θα είναι παρά ένα ακόμη μνημόνιο και ομολογία αποτυχίας των δύο προηγούμενων;

Η συμφέρουσα κατοχή


Η βιομηχανία οπλικών συστημάτων ανθεί όσο ποτέ στο Ισραήλ, όπως και οι διεθνείς εξαγωγές αμυντικού υλικού, μαζί με την εμβάθυνση της πεποίθησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αποτελεί μία άκρως συμφέρουσα μπίζνα για το εβραϊκό κράτος.
Το θέμα παρουσιάζεται ιδιαζόντως σε ένα ντοκιμαντέρ 60 λεπτών, το οποίο προβλήθηκε προσφάτως και στις ΗΠΑ, αφού είχε ωστόσο βραβευτεί στο τελευταίο DocAviv, το μεγαλύτερο ισραηλινό φεστιβάλ ταινιών ντοκουμέντων. Ο αγγλικός τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «The Lab» («Το Εργαστήριο») και τη σκηνοθέτησε ο Ισραηλινός Γιόταμ Φέλντμαν, πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας «Haaretz».

Ποιοί μιλάνε για ζωή και ελευθερία;Εξεγέρσεων και επανα-στάσεων …καμώματα

[Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο φύλλο 109 (Οκτώβριος 2011) της μηνιαίας αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Παρ’ ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε θεωρούμε πως η δημοσίευσή του αυτή την εποχή έχει σχέση με την λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και τα όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή
Ιδιαίτερα τα τελευταία γεγονότα στην Αίγυπτο, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο τα όσα αναφέρονται στο κείμενο και δείχνουν πως η επιπόλαια, μηχανιστική και πολιτικού τρόπου χρήση τέτοιων γεγονότων και ονοματοδοσιών –παπαγαλίζοντας εξουσιαστικές αριστερές ρετσέτες, συνθηματολογίες και προπαγανδίσεις–  αποπροσανατολίζουν και δεν συνεισφέρουν στο ελάχιστο στον αναρχικό απελευθερωτικό αγώνα.
Το κείμενο αναφέρεται σε μεγάλο μέρος του στα τεκταινόμενα σε σχέση με τη Λιβύη και τα οποία δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως παρωχημένα. Ας σημειωθεί, επίσης, πως δεν πέρασαν είκοσι μέρες από την δημοσίευση του άρθρου και ο Καντάφι δολοφονούνταν με αποτρόπαιο τρόπο, από κάποιους «εξεγερμένους».]

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ!!!

Οι χθεσινές (Α.σ.Γ.: της Παρασκευής) δηλώσεις στο ΜEGA του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου αναδεικνύουν το μόνο που η κυβέρνηση και τα τροϊκανά αφεντικά της φοβούνται, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Για αυτό εξαπολύουν συκοφαντίες, απειλές, τρομοκρατία ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

ΛΑΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕ, μην ακούς την προπαγάνδα οτι το χρέος μεγάλωσε...

Αυτά τα λένε οσοι θέλουν το κακό σου. ΕΣΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ…

Όλοι είμαστε κλέφτες, εκτός από τους υπουργούς, τους βιομηχάνους και τους εφοπλι(η)στές!!! ......

Το ξεπούλημα του δημοσίου που εμείς έχουμε πληρώσει, τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται παράλληλα με δήθεν αποκαλύψεις για την διαφθορά.
Γνωστή τακτική πλέον.
Το ξεπούλημα στο χώρο της υγείας έπρεπε και αυτό να έχει το άλλοθι του. Το σύστημα υγείας το έριξαν έξω οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί λέει ο θρασύτατος επιχειρηματίας-εκδότης-βιβλιοπώλης- υπουργός.
Θα μπει κόσμος στη φυλακή λέει το φερέφωνο των φασιστοειδών κυβερνητών.

Δεν χρωστάω ρε!!!


Στην εκπνοή του Αυγούστου, με τα νοσοκομεία να εκκενώνονται, τους καθηγητές να ετοιμάζονται για την μητέρα των μαχών,τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να παγώνουν και να ξεπαγώνουν ανάλογα με τα κέφια των τραπεζιτών και του Θεού Σαμαρά και όλες τις διατάξεις-νόμους-απειλές σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου, αποφάσισα ΕΓΩ για μένα τα εξής μοναδικά καταπληκτικά ΔΙΚΑ μου βήματα, ενάντια σε όλους αυτούς που από το 2009 προσπαθούν να με στείλουν στον άλλο κόσμο.

Σύνθημα και Εξουσία: Μονοπώλιο της Βίας και Μονοπώλιο του Λόγου.


Η ιστορική εμπειρία, δείχνει ότι το πολιτικό σύνθημα που εκφέρεται από την κατεστημένη εξουσία, είναι ικανό να μεταστρέψει και να καλύψει, να προτρέψει και να μεταλλάξει, να παραπλανήσει και να ντύσει την πραγματικότητα με ένα υπνωτικό πέπλο, έτσι ώστε αυτή, να φαίνεται σαν κάτι που δεν είναι ή έστω να γίνεται δυσδιάκριτη, σαν σε μισοσκόταδο.

ΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1975
το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με πρόεδρο τον Γιάννη Ντεγιάνη εκδίδει την απόφασή του στην δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου. Θάνατος για τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Νικόλαο Μακαρέζο. Οκτώ κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ισόβια, 7 σε ποινές πρόσκαιρης καθείρξεως και δύο αθωώνονται. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση Καραμανλή μετατρέπει τις θανατικές ποινές σε ισόβια.

H Συρία δεν είναι Ιράκ! Θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!

Άρης Βελουχιώτης: κάπου στη Ρούμελη λένε πως ζει ακόμα...


Να θυμηθούμε κι άλλον αστό πολιτικό ... "Σωτήρα" και "Ευεργέτη" της πατρίδας..


Του Γιώργου Αλεξάτου
"Σωτήρ" και "Ευεργέτης" της πατρίδος ανακηρυσσόταν στις 25 Αυγούστου 1920 ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, ως δημιουργός της "Μεγάλης Ελλάδος των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών".

Μόνο που ο ελληνικός λαός, τον οποίο είχε σύρει στο σφαγείο του πολέμου, είχε διαφορετική γνώμη. Λίγους μόλις μήνες μετά, στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Σωτήρ και Ευεργέτης καταποντιζόταν.

Υδατικοί πόροι, υποδομές και υπηρεσίες νερού: Ιδιωτικοποίηση ή κοινωνικοποίηση;

Παρουσιάσεις της επιστημονικής εσπερίδας του ΕΜΠΠαραθέτουμε τις παρουσιάσεις της επιστημονικής εσπερίδας “Υδατικοί πόροι, υποδομές και υπηρεσίες νερού: Ιδιωτικοποίηση ή κοινωνικοποίηση;” που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Πρόκειται για μια σημαντική συμβολή γενικά αλλά και ιδιαίτερα στον πολιτικό αγώνα κόντρα στην πολιτική ξεπουλήματος της χώρας και του φυσικού της πλούτου.


Η μυθολογία για την κρίση


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ οι σημερινές «προστάτιδες δυνάμεις» και οι εδώ υποτακτικοί τους συζητούν τώρα με ποια νέα μέτρα θα ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και θα αγοράσουν σε τιμή ξεπουλήματος όχι πια μόνο τον κοινωνικό πλούτο —που ήδη εξαντλείται— αλλά ακόμη και τη μοναδική κατοικία τους (σε αντίθεση με τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα που ξένοιαστα απολαμβάνουν τις βίλες, πισίνες και κότερά τους) η αποπροσανατολιστική μυθολογία για την κρίση εντείνεται. Και η μυθολογία αυτή δεν στηρίζεται τόσο στην προπαγάνδα της κοινοβουλευτικής Χούντας και των ΜΜΕ που ελέγχει, αλλά στον δήθεν «εναλλακτικό» λόγο και προτάσεις μιας αναξιόπιστης αντιπολίτευσης που ουσιαστικά σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα στην απάθεια και τον αγώνα επιβίωσης.