#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Σκότωσε τον νεοφιλελέ που από μόδα κρύβεις μέσα σου…


“Γιατί σου άρεσε όπως ήμασταν πριν που ζούσαμε με δανεικά και με σπατάλες;” … με ρωτάνε.
Λοιπόν ακούστε. Όποτε και να με ρωτάγατε από την εποχή που σκέφτομαι, θα σας έλεγα το ίδιο που λέω και τώρα:

Saudi Arabian wahhabi zionist slaves!

Saudi Arabian wahhabi zionist slaves!!!
They are behind all massacres in Syria
ISRAHELL PUPPETS

 

Ξεπουλημένα γουρούνια«Ξεπουλημένα γουρούνια»

«Ξεπουλημένα γουρούνια! Δεν ανήκουν στο γουρουνοστάσιο όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;

Σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου 1942 άρχισε η μάχη του Στάλινγκραντ...


Σαν σήμερα δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti…
Nicola Sacco (Torremaggiore, 22 Aπρίλη 1891 – Charlestown, 23 Αυγούστου 1927) Bartolomeo Vanzetti (Villafalletto, 11 Ιούνη 1888 – Charlestown, 23 Αυγούστου 1927)
Σαν σήμερα, πλήρωσαν με δικαστική απόφαση την ιδεολογία τους και οδηγήθηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα...

ANTIFA GREECE


Αλληλεγγύη και φιλανθρωπία, του Δημήτρη Γληνού

 Ο Δημήτρης Γληνός γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 22 Αυγούστου του 1882. Αναδημοσιεύουμε από το tvxs ένα κείμενο που μοιάζει να γράφτηκε σήμερα
«Μέσα σ’ αυτή τη φοβερή στιγμή της παγκόσμιας κρίσης πλήθυνε το κακό, που ήτανε πάντα πολύ, μεγάλωσε η αθλιότητα των απαθλιωμένων ανθρώπων. Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο υπάλληλος ζούνε μέσα σε μια αδιάκοπη αγωνία. Από τη μια βλέπουνε το πενιχρό τους μεροδούλι να γίνεται κάθε μέρα λιγότερο, τη στιγμή που όλα ακριβαίνουν, ή βλέπουνε τα λιγοστά προϊόντα του ολόχρονου μόχθου τους να μένουν απούλητα ή να πουλιούνται σε τιμές εξευτελιστικές. Από την άλλη, κάθε μέρα κρούει την πόρτα τους το σκιάχτρο της αναδουλειάς με τη συντρόφισσά της, την πείνα. Και σ’ όσα σπίτια μπει μέσα το μεγάλο κακό ρημάζουνε πια.

Ποιος θέλει σούβλισμα;

 Πηγή: "Ριζοσπάστης"
Τώρα που κυβέρνηση και τραπεζίτες βρίζουν σαν μπαταχτσήδες όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες, έρχονται στη μνήμη όλες εκείνες οι μεθοδεύσεις που για μία και πλέον δεκαετία μετέρχονταν οι τραπεζίτες για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους και τα χορηγούμενα δάνεια.

Πού κρυβόταν τόση σκατοψυχιά;Ποιος πολιτισμικός και κοινωνικός βόθρος άνοιξε το 2010; Πόσο φαρμάκι έκρυβε μέσα της η ελίτ του ελληνικού πολιτισμού της δεκαετίας του ’90; Πόσες εμμονές και πόση αυταρέσκεια χωρά σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων; Πόσο παραγωγικός είναι επιτέλους αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός που έχει επιβληθεί.

Κανάλι με άρωμα Βενιζέλου και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ

  Το Κουτί της Πανδώρας

Ως και καναλάρχης μπορείς να γίνεις σε αυτήν τη χώρα, αν είσαι στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και μπορείς να εξασφαλίζεις συμβάσεις με οργανισμούς-ογκόλιθους όπως ο ΟΠΑΠ. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η περίπτωση του τηλεοπτικού παραγωγού και σκηνοθέτη Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος ετοιμάζει θεαματική είσοδο από το Σεπτέμβριο στην τηλεοπτική αρένα με το σταθμό Action24.

Ο Καρλ Μαρξ, οι τράπεζες και οι καπιταλιστικές κομπίνες


Του Θανάση Μπαντέ
Το να συζητάμε τους λόγους καταφυγής στην τράπεζα είναι προφανώς περιττό. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην γνωρίζει ότι οι τράπεζες χορηγούν δάνεια. Δεν υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας που να μην γνωρίζει ότι οι τράπεζες είναι αυτές που θα συμπληρώσουν το κεφάλαιό του ώστε να κάνει την επιχείρησή του λειτουργική, δηλαδή παραγωγική, δηλαδή κερδοφόρα.

Ισχύς και εξουσία. Επανεπινοώντας την επανάσταση

 
του Amador Fernández-Savater
Πώς είναι δυνατόν πενήντα άνθρωποι να μπορούν να σταματήσουν μια βίαιη έξωση; Όχι μόνο μία φορά, αλλά ξανά και ξανά (μέχρι και εξακόσιες φορές). Αυτή την ερώτηση έχω στο μυαλό μου για ένα διάστημα. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων 25-S στη Μαδρίτη1, είδαμε ότι η αστυνομία μπορεί να εκδιώξει οποιοδήποτε αριθμό διαδηλωτών από οπουδήποτε.

Έρχεται το τέλος;

Έρχεται το τέλος; Όχι του κόσμου, αλλά της κυβέρνησης… 

 
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Αυτής των αλήστου μνήμης κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ… Και πώς να τα ξεχάσουμε τα κόμματα αυτά… Και τι δεν έχουν «προσφέρει» σε αυτή την χώρα!!! Μνημόνια, πείνα, δυστυχία, διαφθορά, αυτοκτονίες, διασυρμό, χρηματισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ατιμωρησία, διάλυση της δημόσιας διοίκησης, των θεσμών, του συστήματος υγείας, της παιδείας και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των «επιτευγμάτων»…

Αθήνα: Κοινωνική κατάρρευση

O καθηγητής Δημήτρης Δαλάκογλου, εξηγεί την κοινωνική κατάρρευση που συντελέστηκε στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 ως τον Ιούνιο του 2012 και συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη. Το μικρό ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει βίντεο και φωτογραφίες από τους δρόμους της Αθήνας που συχνά περιέχουν βία και συνεντεύξεις πολιτών που μιλούν για την εκτεταμένη οικονομική δυσπραγία από την οποία υποφέρουν. Το ντοκιμαντέρ είναι μέρος ενός εν εξελίξει ερευνητικού προγράμματος, το οποίο εξετάζει τις ραγδαίες δομικές αλλαγές που υφίσταται η Ελλάδα.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

Γιώργος Ν. Οικονόμου
Δρ Φιλοσοφίας

 [Δημοσιεύθηκε στο συλλογικό, Η άμεση δημοκρατία στον 21ο αιώνα,Νησίδες, Θεσ/κη, 2013]
Aπό τις 25 Μαΐου 2011, που άρχισαν οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις στις πλατείες της χώρας και ιδιαιτέρως στην πλατεία Συντάγματος με αίτημα την άμεση δημοκρατία, γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την τελευταία τόσα όσα δεν είχαν γραφεί από συστάσεως νεοελληνικού κράτους. Γέμισαν ξαφνικά τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από «ειδήμονες» και «ερμηνευτές» της άμεσης δημοκρατίας. Οι περισσότεροι δεν είχαν γράψει πριν κάτι σχετικό ούτε τους είχε απασχολήσει ποτέ το ζήτημα ή είχαν εκφρασθεί αρνητικά. όμως επειδή η άμεση δημοκρατία βρέθηκε στην επικαιρότητα αναγκάσθηκαν να γράψουν γι’ αυτήν. Αρκετά από αυτά ήταν διαστρεβλωτικά, απαξιωτικά, γεμάτα παρερμηνείες, προέρχονταν δε και από τον αριστερό χώρο.

Οι προστάτες των φτωχών


Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν χτες και αποφάσισαν μερική άρση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν πως θα πρέπει να προστατευτούν οι αδύναμοι πολίτες, όπως, άλλωστε, προστατεύονται τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ντοκυμαντέρ Food Inc (Ελληνική Υπότιτλοι) Η Βιομηχανία Τροφίμων…Αν ξέραμε τι τρώμε ΔΕΝ θα το τρώγαμε

 Ένα ισχυρό ντοκιμαντέρ που μας δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της παραγωγής τροφίμων. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν έως ότου οι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή!
Η ταινία εξετάζει την εταιρική γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αγροτική βιομηχανία παράγει τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά, με έναν τρόπο που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και κακοποιή τόσο τα ζώα όσων και τους εργαζόμενους.
Σκηνοθεσία του βραβευμένου με Emmy σκηνοθέτη Robert Kenner

Χωρίς επαναστατική πρωτοπορία

Φοβάμαι τις λιτανείες
τα μαυσωλεία, τον θαυμασμό
τα αγάλματά του, μην πάει και πνίξουν
κάτω απ’ την γλυκειά γιορτή 
τον Λένιν και την απλότητά του
Β. Μαγιακόφσκι
Ο επαναστατημένος άνθρωπος δεν μοιάζει με τους άλλους. Πλείστες φορές δεν μοιάζει καν με τον προηγούμενο εαυτό του, αυτόν πριν ξεκινήσει την μεγάλη πορεία προς την άλλη όχθη. Ο επαναστατημένος άνθρωπος έχει φτιαχτεί για εποχές σαν αυτή που ζούμε. Μια εποχή που είτε σαρώνει είτε ενσωματώνει στο πέρασμά της, τους έμμισθούς επαγγελματίες της έλλογης αμφισβήτησης.

Η προφητεία του αστεριού

Δημήτρης Αργυρός (μέλος της ΣΟ του Π.Κ. – Γιάννενα)
Η θεά ιστορία πάντα επιστρέφει, φορώντας νέα ρούχα, απαντώντας στα ίδια πανάρχαια ερωτήματα που το σύμπαν μας βάζει, ερώτημα που συσχετίζονται με τις έννοιες της ευτυχίας και της ελευθερίας. Ένα ανοικτό συμπαντικό παιχνίδι που τα στοιχεία του μέρους αντανακλούν την πολυμορφία του όλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μορφές και στάδια να εμφανίζονται ως ίδια, μα έχουν μια άλλη διαφορετική σύσταση κάθε φορά…..

Ολα τα φιλέτα μοιράζονται ... "μεταξύ μας"

 
Ίσως, όμως, το χειρότερο από τα μαθήματα των αποκρατικοποιήσεων να είναι ότι, σε αντίθεση με το διεθνές ενδιαφέρον που αναμενόταν, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας γίνεται... μεταξύ μας. Με δυο λόγια, ό,τι προχωρεί, προχωρεί επειδή υπάρχουν εγχώρια συμφέροντα τα οποία εποφθαλμιούν την περιουσία που αναγκαστικά ξεπουλιέται. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους:

...και τα σκυλιά ξεχύθηκαν στους δρόμους...

(Απλά μαθηματικά: 1,40+1,40=2,80 ευρώ τη μέρα να πηγαινοέρχεσαι απ'τη δουλειά σου-αν έχεις-όπου πληρώνεσαι τόσο όσο να αδυνατείς σχεδόν να επιβιώσεις! Τις 25 ημέρες= 70 ευρώ. Τους 12 μήνες= 840 ευρώ! Στη χώρα της ανεργίας, της εργασιακής δουλείας, της ακρίβειας σε καύσιμα και προϊόντα, της φοροληστρικής επιδρομής, της ύφεσης με "μέτρα" που ξευτυλίζουν την επιστήμη των Οικονομικών κι οδηγούν σε κοινωνική γενοκτονία...Στη χώρα που και οι μετακινήσεις αποτελούν μέσο οικονομικής αφαίμαξης των...μελλοθάνατων σκλάβων!