#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Σας θυσιάσαμε για την σωτηρία της ευρωζώνης…H τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) για την Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2013, επισημοποίησε την σοβούσα εδώ και καιρό, διάσταση ανάμεσα στο «υπερατλαντικό» και «ευρωπαϊκό» μπλοκ σχετικά με το ποιός κάνει κουμάντο στην Ευρωζώνη εφαρμόζοντας και τα αντίστοιχα «οικονομικά εργαλεία» θανάτου ολόκληρων κοινωνιών.

STOP arming terrorists in Syria! We will never die... We believe in SYRIA and The Syrian Army

أوقفوا تسليح الإرهابيين في سوريا...! نحنا ما رح نموت... نحنا منآمن بسوريا وبالجيش العربي السوري


ΒΟΥΒΕΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ


Λίπος που καίγεται αργά


Ο εκφυλισμός έχει προχωρήσει σε πολλά επίπεδα και η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία. Άνθρωποι που συνεχίζουν να χαλάνε λεφτά δίχως αρετή (η σημαντική διαφοροποίηση του σπάταλου με αυτού που τα θεωρεί απλώς “χαρτιά”), μαγαζιά γεμάτα και κλάψα για την καταστροφή που όλο έρχεται και συνέχεια είναι στον δρόμο.

Landscapes of emergency / Κατάσταση έκτακτης ανάγκης 
Ντοκιμαντέρ του Ross Domoney για το καθεστώς διαρκούς έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα του μνημονίου.
Την εξαιρετική κινηματογραφική του ματιά για στην αστυνομοκρατία στην Αθήνα, την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης και τη διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρουσιάζει ο Ross Domoney στο μίνι ντοκιμαντέρ με τίτλο Landscapes of emergency.

Σαν σήμερα, στις 22 Αυγούστου 1882 γεννιέται ένας σπουδαίος διανοούμενος, δάσκαλος και κομμουνιστής ηγέτης


«Η θεωρία: το κράτος υπεράνω των τάξεων, τη στιγμή που υπάρχουν τάξεις, είναι καθαρό ξεγέλασμα, για να κρύψει την πραγματικότητα, δηλαδή το κράτος υπέρ της άρχουσας τάξης. Το ίδιο είναι ξεγέλασμα και η θεωρία: η παιδεία υπεράνω των τάξεων, εκεί όπου υπάρχουν τάξεις, για να αποσκεπάσει την πραγματικότητα, δηλαδή η παιδεία όργανο της άρχουσας τάξης...».
Δημήτρης Γληνός

Πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που μιλούσαν για χούντα, μας καλωσόρισαν στο νέο τους κανάλι!


Κανονικό πρόγραμμα ξεκίνησε να εκπέμπει σήμερα η τηλεόραση των Σίμου Κεδίκογλου, Γιάννης Στουρνάρα και Παντελή Καψή, ή αλλιώς ΔΤ.

Πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που είτε βρέθηκαν στις οθόνες μας μετά το μαύρο να μιλούν για την χούντα της κυβέρνησης, είτε εξαφανίστηκαν αμέσως περιμένοντας πότε θα βγουν από τις τρύπες τους, καλωσόρισαν τους τηλεθεατές στο νέο τους κανάλι.

Το νερό... νεράκι. Ιδιωτικοποίηση του νερού

 Αυτά αποφασίζονται «πίσω μας» όταν εμείς βομβαρδιζόμαστε από άλλες ειδήσεις


Η αγάπη σε καιρούς εξορίας (*)


Στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της ταραγμένης Ελλάδας, εμφανίστηκαν το 2012 τα ποιήματα του Χιλιανού Χάιμε Σβαρτ, που έφτασε εκεί σαν εξόριστος της στρατιωτικής δικτατορίας της χώρας του. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Σβαρτ έγινε ένας ακόμα Αθηναίος και αντιστέκεται μαζί με τους συμπολίτες του στις επιθέσεις της άγριας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ένας αχαλίνωτος φιλελευθερισμός, ο οποίος κατάφερε να τορπιλίσει τις οικονομικές και κοινωνικές βάσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Η Βενεζουέλα, ο θηλασμός και ο Τρίτος Κόσμος


Με αφορμή το άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου Αναμνήσεις Υπανάπτυξης άνοιξε μεγάλη συζήτηση. Μια από τις πλευρές αυτής της συζήτησης σχετίζεται με το θέμα του δημόσιου θηλασμού που έχει ανοίξει και στην Ελλάδα. Η Σώτη Τριανταφύλλου αναφέρει:

“Όχι μόνο στη Βενεζουέλα: προ ημερών, στο κέντρο της Αθήνας, είδα μια τσιγγάνα που θήλαζε το μωρό της καταμεσής στο πεζοδρόμιο: ο θηλασμός στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται – τα παιδιά έχουν ανάγκη από στέγη κι όποιος δεν έχει στέγη πρέπει πρώτα να βρει κι ύστερα να γίνει γονιός.”

Αναδημοσιεύουμε ένα σύντομο άρθρο από την Αυγή που δείχνει ότι η εν λόγω συγγραφέας εκτός από αντιδραστική και πουριτανή, απληροφόρητη και κυνική, αποτελεί μια από τις πιο απάνθρωπες υπερασπίστριες των μεγάλων πολυεθνικών και των πιο ισχυρών και δολοφονικών μερίδων του παγκόσμιου κεφαλαίου.


Καλημέρα στην αδούλωτη Συρία! (Good morning Syria!)


Πλειστηριασμοί παντού, εκτός από το Mega με τις ευλογίες επτά τραπεζών, ενώ εχει ενέχυρο μέχρι και το σήμα

Εδώ η Διβάνη δεν έκανε κανένα σχόλιο για τσαμπατζήδες 

Με σύμφωνη γνώμη των τραπεζών Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium και χωρίς καμία ρυθμιστική Αρχή να παρεμβαίνει το MEGA παίρνει δεύτερη περίοδο χάριτος για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ.

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MINTIA


MEGA - STAR - ΝΕΟΣ «902» ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΜΙΝΤΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Εισερχόμαστε σε ένα φθινόπωρο που φέρνει, σχεδόν, μετά βεβαιότητας, πυκνές, ριζικές και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Τίποτα, ίσως, δεν συνηγορεί υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής από τις μεγάλες ανακατατάξεις, που σημειώνονται στο χώρο των μίντια, τα νέα μπλοκ που διαμορφώνονται και τους νέους ανταγωνισμούς που προμηνύουν.

Ξέρεις τι σημαίνει, να φυλάς την Πατρίδα σου έτσι ώστε αυτή να μπορεί απερίσπαστα να ασχολείται για την πρόοδο των πολιτών της, και μετά να ανακαλύπτεις ότι φύλαγες ΛΑΜΟΓΙΑ, ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

Η επιστολή που πραγματικά συγκλονίζει, απευθύνεται προς κάθε πολιτικό των 38 τελευταίων ετών...
 
 
"Σαν Άνθρωπο δεν σε γνωρίζω, σαν Έλληνα αμφιβάλλω, σαν πολιτικό σε γνώρισα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, (σε ένιωσα στο πετσί μου), .... γιατί μου ξύνεις πληγές (ζητώντας την ψήφο μου) που άνοιξες εσύ και οι όμοιοί σου και τρέχει το αίμα μου, το αίμα των παιδιών μου και όλων των συν-Ελλήνων μου.
Ξέρεις τι σημαίνει, να δουλεύεις σε οικοδομές από 12 χρονών παιδί;
Ξέρεις τι σημαίνει, να πετυχαίνεις σε στρατιωτική σχολή με μόνη βοήθεια τη θέλησή σου;

Νεοφιλελευθερισμός, η θρησκεία των χρήσιμων ηλιθίων


Ο κοινωνικός δαρβινισμός, κοινωνική βάση του φιλελευθερισμού, μας λεει πως ο αξιότερος είναι και αυτός που θα ανελιχθεί κοινωνικά, ενώ όσοι αποτύχουν φέρουν οι ίδιοι αποκελιστικά την ευθύνη, ως ανάξιοι για κάτι παραπάνω.
Αυτά βέβαια στη θεωρία και σε ακαδημαϊκά μοντέλα επί χάρτου όπου παίρνεται η υπόθεση εργασίας ότι η κοινωνία φτιάχνεται τώρα: ας φανταστούμε δλδ ένα τεράστιο στίβο με δισεκατομμύρια κουλουάρ όπου όλοι μας στηνόμαστε στην ευθεία και μόλις σημάνει ο αφέτης την εκκίνηση, αρχίζουμε να τρέχουμε.

Βαρουφάκης: Αστειότητες ότι το χρέος μας θα είναι βιώσιμο το 2020
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ο φιλόσοφος παράγει ιδέες, ο ποιητής ποιήματα, ο πάστορας κηρύγματα και ούτω καθεξής. Ο εγκληματίας παράγει εγκλήματα. Αν προσέξουμε καλύτερα πώς σχετίζεται αυτός ο τελευταίος κλάδος παραγωγής με το κοινωνικό σύνολο, θʼ απαλλαγούμε από πολλέςπροκαταλήψεις.
Ο εγκληματίας δεν παράγει μόνο εγκλήματα, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τον καθηγητή που διδάσκει ποινικό δίκαιο και, συνάμα, το αναπόφευκτο σύγγραμμα με το οποίο ο ίδιος καθηγητής ρίχνει στη γενική αγορά τις παραδόσεις του εν είδει «εμπορεύματος». Έτσιπολλαπλασιάζεται ο εθνικός πλούτος. Για να μην αναφέρουμε τηνατομική απόλαυση που παρέχει το χειρόγραφο του συγγράμματος στο δημιουργό του, όπως μας λέει ένας πολύ αξιόπιστος μάρτυρας, ο καθηγητής Roscher. [1]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΣΟΥ; ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΚΕΣΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;Από τη μια το κράτος αποφασίζει να σου δίνει επίδομα εάν γεννήσεις στο σπίτι, από την άλλη εάν το κάνεις κοίτα τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Διαβάστε την πολύ σοβαρή και επώνυμη καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Ξεπουπουλιασμένοι δοσίλογοι παπαγάλοι εναντίον του Κινήματος Δεν Πληρώνω και όσων αντιστέκονται

 
Δεν είναι τυχαία η στιγμή που διάλεξαν οι παπαγάλοι του συστήματος , των μεγαλοεργολάβων της παραπληροφόρησης , να προσπαθήσουν να "χτυπήσουν" με διάφορες συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Η πολιορκία της Σεβαστούπολης - Οι επικές μάχες σ΄ ένα βίντεο

 Η πολιορκία της Σεβαστούπολης από τα γερμανικά στρατεύματα σ΄ ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό ντοκιμαντέρ. Το Σεπτέμβριο του 1941, τα γερμανικά στρατεύματα κατάλαβαν το Σμολένσκ και το Κίεβο και πολιορκούσαν το Λένινγκραντ. Η Κριμαία είχε στρατηγική θέση καθώς αποτελούσε δίοδο στις πετρελαιοφόρες περιοχές του Καυκάσου και ήταν και βάση της Ερυθράς αεροπορίας της ΕΣΣΔ .

Είναι η κοροϊδία ηλίθιε (όπου υπάρχουν πολλές πόρνες υπάρχουν και πολλοί προστάτες)


Γυρίζοντας το μυαλό μου πίσω... Τότε με το που ξεκίνησαν τα γεγονότα με την ΕΡΤ για τις απολύσεις, το κλείσιμο... Το μαύρο... Που έπεσε για να δένει με την μαστούρα...

Κάθομαι και σκέφτομαι... τι άλλαξε; Τι έγινε από τότε; Που πήγε όλος αυτό κόσμος που διαδήλωνε υπέρ της ΕΡΤ;

Το μεγάλο ψέμα περί «κράτους-Σοβιέτ» και η Ελλάδα του Καπιταλισμού


Του Νικόλαου Μόττα *
«Ένα ψέμα», έλεγε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, «κάνει το γύρο του κόσμου πριν η αλήθεια προλάβει να φορέσει το παντελόνι της». Ως πολιτικός εκφραστής της βρετανικής αστικής τάξης, ο Τσώρτσιλ γνώριζε αν μη τι άλλο πολύ καλά την χρησιμότητα του ψέματος στην χειραγώγηση των μαζών. Όπως πολύ καλά την γνωρίζουν και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της καθ’ ημάς αστικής τάξης και οι ιδεολογικοί τους υπερασπιστές και υπέρμαχοι.