#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ


Miguel de Unamuno, περ. 1925
«Όλοι περιμένετε τα λόγια μου. Με γνωρίζετε και ξέρετε ότι δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός. Μερικές φορές, το να μείνεις σιωπηλός σημαίνει να πεις ψέματα. Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί ως συγκατάβαση. […]

ρουφιανοκρατία και δεσποτοκρατία…

Παπα – Ηλίας Υφαντής
Μία απ’ τις νοσηρότερες εστίες  της εκκλησιαστικής κακοδαιμονίας είναι η διαπλοκή ρουφιανοκρατίας και δεσποτοκρατίας.
Οι ρουφιάνοι είναι καλλιτέχνες του «γλειψίματος» και του «καρφώματος». Κι αν το δεσποτικό περιβάλλον είναι ευάλωτο σ’ αυτού του είδους τις δοσοληψίες, τότε ουαί και αλίμονο στη Μητρόπολη. Που την χορεύουν οι ρουφιάνοι, κατά πως ο διάβολος τους τσαμπουνάει….

Ευρώ ή Δραχμή; Υποδούλωση ή Ελευθερία;

 
Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που επιμένουν ότι το δίλλημα Ευρώ ή Δραχμή, όπως έχει πολιτογραφηθεί στην κοινή διάλεκτο το αληθινό δίλλημα κοινό νόμισμα, ή εθνικό κρατικό νόμισμα, είναι ένα ψευδοδίλλημα και τέλος πάντων δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Αυτό μπορεί να το ισχυρίζεται μόνο όποιος είτε διακρίνεται για την άγνοιά του, είτε για την σκοπιμότητά του στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Κι ενώ η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα και συγχωρείται, η σκοπιμότητα όχι.

Γιατί σοσιαλισμός;

 
 
 Albert Einstein, 1949
Τον Μάϊο του 1949 δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος της αμερικάνικης επιθεώρησης Monthly Review το κείμενο του Einstein με τίτλο ” Why Socialism? “. Στο κείμενο αυτό ο Einstein εκθέτει απλά και με σαφήνεια την άποψή του για την αναγκαιότητα μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας (disclaimer: όπου με τον όρο σοσιαλιστική δεν εννοούμε οτιδήποτε κοντά σε αυτό). Κατά την προσωπική μου άποψη το κείμενο αυτό αξίζει και πρέπει να διαδοθεί όσο γίνεται περισσότερο καθώς είναι πιό επίκαιρο από ποτέ.

Υποχρεωτικές μετατάξεις: διαβατήριο ανασφάλειας, δουλείας, απόλυσης, ανεργίας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει κατακαλόκαιρο να υλοποιεί έναν από τους βασικούς του στόχους, την παραγωγή -με διάφορους τρόπους και μορφές- πλεονάσματος εκπαιδευτικών. Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση χαρακτηρίζει πάνω από 6000 καθηγητές πλεονάζοντες και μετατάσσει υποχρεωτικά 4962 στην Α/θμια και σε διοικητικές θέσεις (Δ/νσεις - ΙΕΚ), καλώντας μέχρι την Παρασκευή 23/8 από συγκεκριμένες ειδικότητες αιτήσεις προτίμησης.

Ξε-παλουκώσου ρεεεε!!

Τη βρίσκεις καργιόλη!!
Σ΄αρέσει! Το ποθείς! Γουστάρεις!
Εκστασιάζεσαι!!

Δεν εξηγείται αλλιώς...
Τρισήμισυ χρόνια το δουλεύεις σύννεφο.
Σου χώνουν κάθε τρίμηνο ένα παλούκι κι εσύ μούγκα.

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας* είναι παγκόσμιοιCarlo Cipolla 1922-2000

Πάνε 4 χρόνια πια που μία ολόκληρη χώρα και ένας λαός (και μιλάμε για την Ελλάδα μόνο), προσπαθεί να κατανοήσει το τι έχει συμβεί και έχει υποστεί μία τόσο βίαιη φτωχοποίηση, μία τρομερά επώδυνη υποβάθμιση της ζωής του της ίδιας πρωτευόντως και κατά δεύτερο λόγο, της ποιότητας της. Γιατί δεν είναι το ίδιο. Όταν υποβαθμίζεται η ζωή η ιδια, εξαφανίζεται. Όταν μειώνεται η ποιότητα της, τότε μιλάμε για εξαθλίωση. Απλά;

Άθλιοι και Ιαβέρηδες του 21ου αιώνα

Πολύ κατατοπιστικό το παρακάτω άρθρο για το τι έρχεται για τα παιδάκια μας ….
Ομοιότητες πολλές και διαφορές μόνο στο χρόνο και τον τόπο…
Μαζί με το νομοσχέδιο για τη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση έρχονται και δένουν όλα…

Άρης Χατζηστεφάνου
Το πνεύμα του Ιαβέρη αναβιώνει στις κοινωνίες της Δύσης, που εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους Αγιάννηδες των γκέτο και των προαστίων
Μη φοβάστε τους ληστές και τους δολοφόνους. Οι προ­καταλήψεις είναι ο αληθινός ληστής. Η κακία είναι ο πραγματικός δολοφόνος»

Γερμανία: Όφελος 40,9 δισ. λόγω κρίσης

Ελληνικό τμήμα της Ντόιτσε Βέλλε
Τεράστιο είναι το έμμεσο οικονομικό όφελος της Γερμανίας από την ευρωκρίση. Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού απέφεραν στο Βερολίνο επιπλέον έσοδα ύψους 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ
Λόγω των χαμηλών επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αλλά και της μεγάλης ζήτησης που έχουν τα γερμανικά ομόλογα εν μέσω κρίσης, το γερμανικό κράτος θα έχει μεταξύ 2010 και 2014 επιπλέον έσοδα ύψους 40,9 δισ. ευρώ.

Άνθρωποι των τεχνών και των αγραμμάτων

Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα απορίας, δισταγμού και σπαρταριστών σκετς (κυρίως στα σόσιαλ μίντια), ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε μια καινούργια, ηγέτιδα φουρνιά της ελληνικής διανόησης, που θα πάρει τη χώρα απ’ το χεράκι για να την οδηγήσει στη νέα εποχή: ο Χρήστος Χωμενίδης ως καναλάρχης, ο Πέτρος Φιλιππίδης ως θεατρική πρωτοπορία, ο Σάκης Ρουβάς ως τραγωδία, χωρίς να λείπουν και κάμποσοι άλλοι μπαλαντέρ ως συγγραφείς, σκηνοθέτες ή αρθρογράφοι με ειδίκευση στις βαρύνουσες απόψεις που έπονται εγκεφαλικών εκκενώσεων. Ας πιάσουμε λοιπόν στασίδι κι ας απολαύσουμε τις τελευταίες στιγμές ενός μαγευτικού ταξιδιού προς την οριστική, αμετάκλητη και άκρως ανακουφιστική λοβοτομή μας.

Η υπονόμευση του ελληνικού παραγωγικού ιστού

του Κώστα Λαπαβίτσα
Την άνοιξη του 2010 η Ελλάδα αντιμετώπισε ένα στρατηγικό δίλημμα: παραμονή στην ΟΝΕ και συνακόλουθη «εσωτερική υποτίμηση» ή έξοδος από την ΟΝΕ, με άρνηση πληρωμής του χρέους. Χωρίς ουσιαστική συζήτηση και με εντυπωσιακή σύμπνοια όλων των πολιτικών κομμάτων – μη σας μπερδεύουν οι μετέπειτα φραστικές κορόνες, αριστερές ή δεξιές- η χώρα μπήκε στον πρώτο δρόμο.
Η καταστροφή που ακολούθησε επιβεβαιώνει ότι έγινε ιστορικό σφάλμα, που θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Στην Φραγκφούρτη, την πόλη της Mercedes και Porsche, έκθεση για την RAF (Rote Armee Fraktion) Φράξια Κόκκινος Στρατός‎…

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φραγκφούρτης άναψε φωτιές στη Γερμανία.
 
Μια φωτογραφική έκθεση για την επαναστατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός‎ (Rote Armee Fraktion), γνωστή ως Μπάαντερ-Μάινχοφ, το αντάρτικο πόλεων που έδρασε στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του '70 και τελικώς όλα τα φυλακισμένα στελέχη της δολοφονήθηκαν (η αστυνομία ανακοίνωσε αυτοκτονίες, στις τότε ασφαλέστερες φυλακές του πλανήτη), προκαλεί αντιδράσεις.

ΨΟΦΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ


Μολών Λαβέ κι ελάτε να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…


Θρίαμβο για την αμερικανική και την ισραηλινή πολιτική συνιστά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο...

Η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντεπιτίθεται 

Του Γιώργου Δελαστίκ
Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος με τα ογδόντα εκατομμύρια κατοίκων της είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη αραβική χώρα ο εκ νέου έλεγχός της από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενισχύει θεαματικά την επιρροή της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Πληθαίνουν τα σοβαρά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο που αποδεικνύουν, πέρα, φυσικά, από την αυτοτελή σημασία τους, ότι βρισκόμαστε σε φάση ανακατατάξεων πολύ σημαντικών στο διεθνή συσχετισμό δυνάμεων. Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από την...

Στιγμές από την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος

Η Κομμούνα της Θεσσαλονίκης (1342-1350)[1]


Γράφει ο Κώστας Λάμπος[2]

“Δεν έχει σημασία που ο πατριωτισμός είναι τόσο συχνά καταφύγιο
για αχρείους. Η διαφωνία, η εξέγερση και ένας γενικός χαλασμός του
κόσμου παραμένουν τα πραγματικά καθήκοντα των πατριωτών”.
Μπάρμπαρα Έρενράιχ
Στο ύστερο Βυζάντιο παρατηρείται μια σταδιακή μετακίνηση της εξουσίας από τον αυτοκράτορα προς τους μεγαλοφεουδάρχες, οι οποίοι συνδύαζαν την υποστήριξή τους προς τον αυτοκράτορα με αντάλλαγμα την παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων κρατικής γης, πράγμα που

Ανακοίνωση της «Α-Orizon Media Ltd»

A-ORIZON MEDIA LTD    

Λεμεσός 18 Αυγούστου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κύριοι,
Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα σε ελληνικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και σε αυτήν που διευθύνετε, αναφορικά με την αγορά, από την εταιρεία μας "A-ORIZON MEDIA LTD", της ελληνικής "Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.", ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού  "902 Τηλεόραση" και του ραδιοφωνικού σταθμού "902 Αριστερά στα fm".

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών και κακοήθειας και προσβάλλουν το κύρος της νόμιμης κυπριακής-ευρωπαϊκής εταιρείας μας, καθώς επιχειρούν, με ψεύδη και συκοφαντίες, να την εμφανίσουν ως δήθεν σκοτεινής υπόστασης και σκοπών, ως δήθεν εμπλεκόμενη σε παράνομες δραστηριότητες ( π.χ. σκάνδαλο κρέατος αλόγου στην Ευρώπη ) κ.τ.τ.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα αυτών των δημοσιευμάτων ούτε καν ως υπερβολική, ανάρμοστη - και μάλιστα προκαταβολική - απειλητική εκδήλωση ακατανόητου ανταγωνισμού, για μια διαδικασία νόμιμης αγοραπωλησίας. Και για μία σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία.

Είναι προφανές και αυτονόητο αλλά το αναφέρουμε προς διάλυση κάθε σύγχυσης, ότι η εταιρεία μας, θα κάνει λεπτομερείς και υπεύθυνες ανακοινώσεις. Θα προσκομίσει και θα πράξει τα κατά νόμων προβλεπόμενα, ενώπιον κάθε αρμόδιας ελληνικής αρχής. Και ειδικά ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είμαστε βέβαιοι, ότι θα κρίνει και θα αποφασίσει απροκατάληπτα, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του.

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
πληρεξούσιος δικηγόρος της "A-ORIZON MEDIA LTD"  

Πηγή: 902.gr  

Αυτό το σπίτι είναι δικό μας


Οι άνθρωποι δεν κατάσχονται
Θέλαμε για χρόνια να έρθουμε και να μείνουμε μόνιμα στην Ελλάδα. Κάθε φορά που επισκεπτόμασταν αυτόν τον ευλογημένο τόπο για διακοπές, γινόταν όνειρό μας να βρούμε ένα σπίτι όμορφο, κοντά στη θάλασσα, για να περάσουμε σε τούτη την πανέμορφη χώρα το υπόλοιπο της ζωής μας. Να έρχονται και οι καλοί μας φίλοι τακτικά να μας βλέπουν και να απολαμβάνουμε όλοι μαζί την ατέλειωτη μαγεία του ελληνικού τοπίου.

Η Τρόικα ζητάει να ασφαλίσουν οι Έλληνες τα οπίσθιά τους

πιτσιρικος
Η Τρόικα ζητάει να υπάρξει υποχρεωτική ασφάλιση σε όλα τα ακίνητα για φυσικές καταστροφές, ενώ απαιτεί να γίνει και ένας σεισμός 10 Ρίχτερ, ώστε να εξαφανιστεί η Ελλάδα από τον χάρτη και να πάψει να χρειάζεται βοήθεια.

Ντοκιμαντέρ GolfLand?, της Νέλλης Ψαρρού


«Μια χάρη που δεν μπορείς να αρνηθείς»


Σταύρος Χριστακόπουλος
Η «αιφνίδια» παραίτηση (εκδίωξη, στην πραγματικότητα) του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη έχει μια αξιοσημείωτη αλληλουχία. Τουλάχιστον αξιοσημείωτη, την οποία κρατήστε στη μνήμη σας για όσα ενδεχομένως θα μας απασχολήσουν την επόμενη περίοδο. Κατ’ αρχάς ο διορισμός του άρτι παραιτηθέντος Σταυρίδη στο ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είχε διαφημιστεί ως επιλογή – κλειδί για την… επιτυχία του όλου εγχειρήματος.