#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Ελεγκτές και χωροφύλακες


Πολλοί φίλοι αναγνώστες μου έχουν ζητήσει να γράψω για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη, μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Αρκετοί μου έχουν στείλει βίντεο με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, για να τα ανεβάσω στο μπλογκ. Τώρα που έγινε η κηδεία του Θανάση Καναούτη, μπορώ να γράψω.

Πρώτα απ’ όλα, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Θανάση Καναούτη. Είναι άδικο να χάνεται ένας νέος άνθρωπος. Είναι ακόμα πιο άδικο να χάνεται με αυτόν τον τρόπο.
Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα να γίνεται έλεγχος εισιτηρίων από εθελοντές που παίρνουν …bonus.
Εκείνο που ξέρω είναι πως γίνεται μια συστηματική και συστημική προσπάθεια να στραφούν οι Έλληνες πολίτες ο ένας εναντίον του άλλου.
Ξέρω ακόμα πως αυτή η προσπάθεια αποδίδει.

Μια κοινωνία σε οριακό σημείο

Της Αντας Ψαρρά
Λίγα δεδομένα: Στην Ελλάδα οι νέοι είναι άνεργοι. Η διαφυγή των εσόδων από τα εισιτήρια λειτουργεί πλέον σαν απειλή για τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτές. Το ποσοστό του προστίμου χρειάζεται στον ελεγκτή για να συμπληρώσει το μηνιάτικο. Η διοίκηση του οργανισμού από την αρχή προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον νεαρό, ενώ είναι σαφές ότι προηγήθηκαν λογομαχία και απειλή για «περαιτέρω» συνέπειες για το απλήρωτο εισιτήριο. Ο ελεγκτής δεν είναι αστυνομικός και επομένως έχει συγκεκριμένο «εύρος» κινήσεων απέναντι στον κάθε «τζαμπατζή».

Θρήνος και οργή στην κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση (Βίντεο)


Θρήνος και οργή στην κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση. Συνθήματα όμως "Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει" συνόδεψαν τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία. Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του Extra 3, ενώ μέχρι αυτή την ώρα (23,00) διεξάγονται αψιμαχίες μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ που ζητούν επιτακτικά να διαλυθεί ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος διαμαρτυρόμενος για τον θάνατο του Θανάση αποδίδοντας τον σε δολοφονία.

Απ' την εφημερίδα των Συντακτών παραθέτουμε το ρεπορτάζ για τα όσα είχαν προηγηθεί.

16 Αυγούστου 1943 - Κομμένο Άρτας: ολοκαύτωμα από τους ναζί

16 Αυγούστου 1943. Κομμένο Ἄρτας. Τό “άγνωστο” ολοκαύτωμα από τά γερμανικά στρατεύματα. Ορισμένα πράγματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν ακόμη και στην εποχή που στις ελληνικές παραλίες κυκλοφορούν πια αγκυλωτοί σταυροί σε φουσκωμένα μπράτσα. Για όσους με το ζόρι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το βίντεο.

ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Σ΄ έναν πόλεμο και ακόμη περισσότερο σ΄ έναν εμφύλιο η αξία της ανθρώπινης ζωής εκμηδενίζεται. Στην Αίγυπτο ο εμφύλιος είναι επί της ουσίας σε εξέλιξη. Το βίντεο αποδεικνύει την διαπίστωση για την αδιαφορία των απωλειών. Ένας άνδρας προσπαθεί να μεταφέρει ένα τραυματισμένο παιδί. Κατορθώνει να κάνει μερικά μέτρα με το παιδί στον ώμο του. Ένας πυρβολισμός ακούγεται και ο άνδρας σωριάζεται στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


"Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο "Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας" ανεβάζουμε σε μορφή pdf.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου αντιγράφουμε:

Η ιστορία της μακρόχρονης πορείας του ΚΚΕ απέδειξε τετραγωνικά ότι Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να νοηθεί δίχως το ΚΚΕ, ότι προκοπή και ανόρθωση στην πατρίδα μας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τους κουκουέδες.

Αυτό είναι το ιστορικό πρόσταγμα, η ιστορική αποστολή για το ΚΚΕ, αυτό είναι το θεμελιακό δίδαγμα της ιστορικής του περιόδου. Και από δω αμείλιχτα απορρέει το καθήκον για όλους τους κουκουέδες: Να ξεσηκώσουμε το ΚΚΕ ολοζώντανο, ακατανίκητο και αμείλικτο, να ξαναστήσουμε το αγωνιστικό φλάμπουρο του στα πολύβαθα της λαϊκής ψυχής στα κατάμεσα του καινούργιου αγώνα. Και για να ξεκινήσουμε σωστά και για να προχωρήσουμε τελεσφόρα και γοργά, πρέπει πρώτ' απ' όλα να βάλουμε τάξη στο ίδιο μας το σπίτι. Γι' αυτό το σκοπό το ατράνταχτο θεμέλιο είναι μονάχα έναν μοναδικό, κουκουέδικη ενότητα, θεωρητική ιδεολογική πολιτική οργανωτική ενότητα, στηριγμένη στη μαζική επαναστατική δράση.

Νίκος Ζαχαριάδης 

Η Συρία στην πρώτη γραμμή του ανιιμπεριαλιστικού αγώνα!


Πρέπει να εντοπίσουμε τους φασίστες της ασφάλειας


Ο,τι ξέχασαν να σας πουν από τον Ιούνιο του 2012 για τις "σωτηρίες" των τραπεζών...

 
 Το bail-in προβλέπεται από μία πρόταση για ευρωπαική τραπεζική οδηγία που ισχύει από 6.6.2012.
Η οδηγία με στοιχεία COM(2012) 280 final 2012/0150 (COD) δίνει υπερεξουσίες στην Ευρωπαική επιτροπή για την αναδιάρθρωση τραπεζών ή ομίλων υπό κατάρρευση.

Τι ακριβώς είναι αυτό που “κοιμήθηκε” μέσα μας;Όταν ήμουν παιδί πάντα με μπέρδευε η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Δε μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι γιόρταζαν με χαρά τη μέρα που μια Μάνα ξεχωριστή έφυγε από αυτόν τον κόσμο.

Μεγαλώνοντας, είδα την αλληγορία: Κοίμηση αντί για θάνατος, Μάνα αντί για αγάπη, ελπίδα για κάτι καλύτερο αντί για πένθος. Απόψεις, όλα. Αλλοι υπέρ, άλλοι κατά, λίγη σημασία έχει – άλλωστε στις μέρες μας κατάντησαν οι πεποιθήσεις να είναι η μόνη προσιτή πολυτέλεια.

Εχθροί απέναντι. Επίθεση!!


Εχθροί απέναντι...
...οι πατριώτες, φίλοι των τοκογλύφων.
...οι εκποιητές εθνικής περιουσίας.

Εχθροί απέναντι...
Τα τσιράκια των Ξένων...
Οι υπάλληλοι της Ολιγαρχίας...
Τα Αφεντικά...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ
Γερμανικής παραγωγής 17λεπτο video, που αφορά στην εξέλιξη της ΕΕ, τον ΕΣΜ στον οποίο ενταχθήκαμε πρώτη Ιουλίου. Οι τεχνοκράτες που είχαν αναλάβει την προώθηση του εγχειρήματος της ενοποίησης καθε άλλο παρά δημοκρατικούς ή κοινωνικούς σκοπούς είχαν.
Στόχος η δημιουργία ενός υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που ελέγχει το χρήμα στην Ευρώπη, τροφοδοτείται απο τις χώρες, δηλαδή τους εργαζόμενους αλλά που δέν μπορεί να βάλλεται απο τους λαούς και τους νόμους. Οσο κερδίζει έχει καλώς. Αν όμως χάνει ή άν υπάρχει υπεξαίρεση, απάτη, ή χασούρα δέν επιτρέπεται ο έλεγχος ενώ τα λεφτά τα πληρώνουν οι λαοί χωρίς συζήτηση.
Ο Χάρης Ευθυμιάδης έκανε μεταγλώτιση.

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΝΤΕΟ! Κι όμως αυτούς χρηματοδοτεί, εξοπλίζει, στηρίζει πολιτικά η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση…

 Δύο ανήλικα παιδιά δολοφονούνται από την ομάδα «εκδημοκρατισμού» της Συρίας με την επωνυμία “Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε”, δυτικά της πόλης Χαλέπι.
Η «κατηγορία» που τους απευθύνεται από τα ανθρωπόμορφα κτήνη στην υπηρεσία της «πολιτισμένης» δύσης είναι ότι είναι προκαλούν με την εμφάνισή τους, υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας, είναι απροσάρμοστα (στην αραβική "shabbiha").

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

 
Κανένα μνημονιακό έκτρωμα δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν υπάρχουν "οι φύλακες", οι άνθρωποι που θα κάνουν πειθήνια τη δουλειά τους, τις περισσότερες φορές εισπράττοντας πενταροδεκάρες για τις υπηρεσίες τους. Υπάρχει μια στρατιά εργαζόμενων αυτή τη στιγμή που το καθήκον τους είναι ακριβώς αυτό. Να παριστάνουν τους νταβατζήδες των μνημονιακών επιλογών και να κλείνουν τα μάτια στη φρίκη που έχει απλωθεί παντού.

Ξεπουλάνε την ΕΥΔΑΠ στο 5% της αξίας της!

Του  Λεωνίδα Βατικιώτη
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να προωθήσει το επόμενο διάστημα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (Εταιρεία ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), όπως υποδηλώνουν μια σειρά εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων: από την τροπολογία που ενσωματώθηκε σ’ ένα άσχετο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, στην οποία προβλέπονται ο συμψηφισμός των χρεών μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δημοσίου και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ώστε η ΕΥΔΑΠ να δοθεί στο νέο αγοραστή χωρίς τα «βαρίδια» ακόμη κι αυτών των σημερινών εργατικών αμοιβών, μέχρι την απόφαση τροποποίησης του καταστατικού της που έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, ώστε πλέον να είναι δυνατή η πώληση ακόμη και ποσοστού άνω του 49% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Μπροστά στον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας!!

Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε γίνει θεατές ενός εφιάλτη που δε λέει να τελειώσει. Οι ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για κλεισίματα νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι ανακοινώσεις για διαθεσιμότητα- κινητικότητα εκατοντάδων υγειονομικών έχουν πάρει το ρυθμό χιονοστιβάδας. Στη Θεσσαλονίκη η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Παναγία, στο Αφροδισίων Νοσημάτων και στο Λοιμωδών τίθεται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα. Ανάλογες διεργασίες πραγματοποιούνται και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

‹το τσακμάκι των συμφορών.›


lostbodies:
«Ο λαός στερημένος, από το σπίτι του διωγμένος, κυνηγημένος και φοβισμένος, αναγκαστικά έγινε ριψοκίνδυνος, ξεχνώντας πως υπάρχει φόβος, τους συνέδεσε όλους το κοινό μίσος για τα αρπακτικά που είχαν σπείρει το φόβο και την καταστροφή. Αυτή η εκδήλωση ξεπετάχτηκε από τους κόλπους του λαού, από το τσακμάκι των συμφορών.»
Νικολάι Γκόγκολ

via Untitled.
http://padapiomenoss.tumblr.com/post/53258511671/lostbodies

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-πορεία


“Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για σένα αγόρι μας, είναι να γκρεμίσουμε τον κόσμο των ελεγκτών και του φόβου”

(γραμμένο μήνυμα στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Θανάση Καναούτη)

Για την πώληση του 902: Μια βαθειά πληγή που θα μείνει ανοιχτή...


Η συχνότητα του 902 ‘’ανήκει’’ σε αυτό που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κομμουνιστική ή αριστερή δύναμη. Ανήκει στον αντίλογο των εργαζομένων, των ανθρώπων χωρίς φωνή, των κυνηγημένων αυτής της κοινωνίας. Στον αγώνα τους και την αγωνία τους. ίναι τραγικό ότι αυτή η λογική είναι έξω από την οπτική του ΚΚΕ, όταν επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα. Μιλάει σαν κλασσικός ιδιοκτήτης, για τις σκοτούρες του μαγαζιού του, με ιερό μάλιστα θυμό του τύπου ‘’μα θα μου πείτε τι θα κάνω εγώ στην περιουσία μου;’’.

Θα καταπιούν τώρα την γλώσσα τους όσοι/ες βιάστηκαν να βγάλουν "ετυμηγορία" απαλλάσσοντας οδηγό και ελεγκτή για τον θάνατο του 19χρονου; (Βίντεο)

Αλήθεια τι έχουν να πουν τώρα όσοι βιάστηκαν να απαλλάξουν από τις ευθύνες τους ελεγκτή και οδηγό του τρόλεϊ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Θανάσης στο Περιστέρι. Και καλά η διοίκηση του ΟΑΣΑ, αλλά κάποια «δημόσια πρόσωπα» σαν την Λένα Διβάνη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο, που βιάστηκαν να βγάλουν «ετυμηγορία» και να αποδώσουν τον θάνατο του νεαρού σε ένα απλό δυστύχημα απαλλάσσοντας από τις ευθύνες τους, ελεγκτή και οδηγό, τι έχουν να πουν τώρα;

Τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής

Θυμάμαι πως όταν πρωτομπήκα στη σχολή δημοσιογραφίας, ούτε μπορούσα να ορίσω τι είναι, ούτε ποιος είναι ο ρόλος ενός δημοσιογράφου. Τότε ένας καθηγητής μου μέσα σε μερικές αράδες μου έδωσε έναν ορισμό που θα κουβαλάω πάντα σαν φυλαχτό αλλά και σαν θηλιά στο λαιμό μου. Ο δημοσιογράφος, είναι πιστός υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου, πάντα σε επιφυλακή για την ενημέρωση και την υπεράσπιση του, πιστός στην αλήθεια, πάντα αξιοπρεπής, αλληλέγγυος και αγωνιστής του δικαίου.