#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

να κάνουμε συντρίμμια τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, έγινε αυτό που η ίδια η ανθρώπινη φύση επιτάσσει μπροστά σε κάθε φαινόμενο επιβολής και καταπίεσης: Οι κρατούμενοι μετανάστες εξεγέρθηκαν. Πέρα από την προφανή αιτία του ξεσηκωμού τους, την ίδια τους την κράτηση δηλαδή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ενέργεια των αστυνομικών που τους φυλάνε να κλείσουν το ρεύμα των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν τα κλιματιστικά στα κοντέινερ που διαμένουν οι μετανάστες. Η πιθανότητα της μετατροπής των κοντέινερ σε ένα είδος φούρνων οδήγησε τους μετανάστες στο να εξεγερθούν.

Rp/ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ


Γυρίζει ο χρόνος, αναστρέφεται και ως πρόσγειος άνεμος εφορμά και παίρνει στο πέρασμά του τα πάντα.
Δεν έχει πλέον τόπους ασφαλείς, αγκυροβόλια απάνεμα. Ούτε Οίκους Θεού και Ανθρώπου, ούτε καταφύγια…
Όλα μοιάζει να παρασύρονται, να αιμορραγούν φθίση , να αιωρούνται, σαν τις παλιές επιγραφές που κρέμονται δαιμονικά από τις σκουριασμένες αλυσίδες του μέλλοντός μας.

Χριστιανός στρατιώτης, ξυπόλητος (από σεβασμό στη θρησκεία των υπολοίπων συμπατριωτών του) πέφτει νεκρός υπερασπιζόμενος τζαμί της πατρίδας του, της αδέσποτης Συρίας!

Λεχρίτες ιμπεριαλιστές, ποιους πάτε να κατακτήσετε; 
 
 
Ο πατέρας του δηλώνει υπερήφανος που ο γιος του έφαγε τη σφαίρα στο στήθος κι όχι στην πλάτη!
Υποκλινόμαστε ευλαβικά σ’ αυτούς τους περήφανους πατεράδες, σ’ αυτό τον αδούλωτο Λαό!

Εμπρός Ξεσηκωθείτε!!

 
Στην αρχή έκοψαν το "λίπος" μας.
Μετά πετσόκοψαν τις σάρκες μας.
Τώρα σπάζουν τα κόκκαλά μας...

Μισόλογα, υπεφυγές, ανοχές τέλος...
Ροζ και κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν...
Ενα κι ένα κάνουν δύο.
Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι μπροστά μας.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.

Ο μύθος της «κακιάς» Μέρκελ και του «καλού» Ομπάμα


ΑΝΑΛΥΣΗ Του ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΡΗ
Πίσω από το πολυδιαφημισμένο ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ομπάμα, στήθηκε ένας μύθος: η Γερμανία και ο Ευρωβορράς αντιπροσωπεύουν τη «λιτότητα», ενώ ο Ομπάμα στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει την «ανάπτυξη».
Τίποτε δεν είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα.
Οι «αντι-μερκελικές» δάφνες που διεκδίκησε ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον δεν κολλάνε πουθενά με το νέο πογκρόμ λιτότητας Σαμαρά-Βενιζέλου στην Αθήνα, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του χρέους.

Πες κάτι καλό κι ας είναι ψέμα…


Σταύρος Χριστακόπουλος
«Το ραντεβού με τα 650 δισ.» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο τιτλάκι του «Έθνους της Κυριακής» για τη συνάντηση Σαμαρά με τα ισχυρά αμερικανικά funds. Ουάου! Τι χρήμα! Και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μαζί του επενδύσεις. Κι όμως, όχι. Τα νέα είναι ακόμη καλύτερα. «Τι υποσχέθηκε ο Σαμαράς στους μεγαλοεπενδυτές των 850 δισ.»αναγγέλλει με υπότιτλο το «Βήμα της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Μανχάταν» και τον υπέρτιτλο «Όλο το παρασκήνιο από την επίσκεψη στις ΗΠΑ».