#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Σκηνές-σοκ στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού


Η μεγαλύτερη ήττα για την Ελλάδα είναι να εδραιωθεί η αντίληψη στην κοινωνία μας ότι ο άπορος, ο ανασφάλιστος και ο άνεργος, δεν μπορεί να βρει την υγεία του, όπως συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες στις ΗΠΑ. Αυτή την άποψη δεν πρέπει να τη συνηθίσουμε. Αυτή η βάρβαρη κατάσταση δεν είναι το αυτονόητο, που μας παρουσιάζουν όλοι όσοι αφήνουν τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα, χωρίς ιατρική φροντίδα».

Πάντα επίκαιρος ο μεγάλος Τιμονιέρης...


Αυτά τα κτήνη χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και στηρίζει πολιτικά η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση κι από κοντά τα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...


Die Welt: Εάν η Ελλάδα δεν πάρει μέτρα 10 δις Ευρώ, είναι εκτός Ευρωζώνης


Το παραμυθάκι συνεχίζεται για τρίτο χρόνο. Τώρα και η Die Welt “ανακαλύπτει” ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, όταν βέβαια και αλάδωτος πρωτοετής οικονομικής κατεύθυνσης θα μπορούσε εύκολα να το ....
καταλάβει από μία απλή ανάγνωση του πρώτου μνημονίου.

Όπως ακριβώς το “καταλάβαμε”εμείς, από μία απλή ανάγνωση, τον Μάη του 2010.
Στο δια ταύτα τώρα. Βγαίνει ο κωμικός Στουρνάρας και καλεί τον κόσμο να επαναφέρει τα λεφτά του στις τράπεζες, γιατί ο ρυθμός ξεζουμίσματος πρέπει να ενταθεί. Δεν αρκούν τα χαράτσια για να ολοκληρωθεί η αφαίμαξη, πρέπει να γίνει και το κούρεμα σε γεμάτα ταμεία.

Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας: Η υπεράσπιση της Συρίας είναι υπόθεση ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

 
Η "Κομμουνιστική Επανίδρυση", το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλία, άλλαξε τη φιλοΝΑΤΟϊκή θέση τους υπέρ των "εξεγερμένων" (διάβαζε μισθοφόρων) στη Συρία. Κάλιο αργά παρά ποτέ... αν και μετά την ήττα των ιμπεριαλιστών πολλοί θα αλλάξουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στη ΝΑΤΟϊκή γράμμη Δούρου-Alexis; 
Alessandro Leoni: Η υπεράσπιση της Συρίας είναι υπόθεση ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Στο Φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (Rifondazione Comunista) στη Rosignano, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς...

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ


Ιδιωτικές φυλακές ως επενδυτική ευκαιρία!


Με την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Οικονομικών αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου για φορολογικές παραβάσεις και περιπτώσεις φοροδιαφυγής ακόμα και για ένα ευρώ, εύλογα αναρωτήθηκαν οι δικαστές για το πού θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι νέοι παραβάτες, που χωρίς αμφιβολία θ’ αποτελέσουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο σύνολο. Οι ελληνικές φυλακές είναι ήδη υπερπλήρεις, μιας και στα 30 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, συνολικής χωρητικότητας περίπου 6,000 θέσεων, κρατούνται 12,000 άνθρωποι. Χρήματα για ανέγερση νέων δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, οπότε το ερώτημα είναι τι κάνουμε;

Να αλλάξουν όλα, για να μην αλλάξει τίποτε

Του Κώστα Λαπαβίτσα
Ο Γατόπαρδος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα είναι έργο που ανάγλυφα αποδίδει την κοινωνική αναταραχή στην Ιταλία του δέκατου ένατου αιώνα. Σε μια από πιο χαρακτηριστικές του σκηνές ο νεαρός Τανκρέντι λέει στο θείο του Ντον Φαμπρίτσιο, πρίγκιπα Σαλίνας: αν θέλουμε να μην αλλάξει τίποτε, πρέπει όλα ν’ αλλάξουν. Η φωνή του απηχεί τη βαθιά υπεροψία της σικελικής αριστοκρατίας, την καταφρόνια της για τους νέους ισχυρούς του χρήματος και τον ταξικό της κυνισμό. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας υπεροχή, θα πρέπει να δεχτούμε αλλαγές σε όλα, ακόμη και γάμους εξ ανάγκης.

Oύτε στη... Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας


Oύτε στη... Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Το Παρόν" αναφερόμενη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που πραγματοποιήθηκε με λεία αυτή την φορά την περιουσία της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Αρθούρος Ζερβός, μέσα στο κατακαλόκαιρο προχώρησε σε μεθόδευση ώστε να υλοποιηθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικού ομίλου (και φυσικά να πέσουν και οι σχετικές μίζες στους "αρμοδίους", κάτι απόλυτα συνηθισμένο σ' αυτές τις περιπτώσεις).

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΕΑ*
Από το 2009 η Ελλάδα βρίσκετε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής δυστυχώς για τους χειρότερους δυνατούς λόγους. Η κρίση της Ελληνικής οικονομίας θεωρείται ότι επηρεάζει (δυσανάλογα σε σχέση με το μέγεθος της) την πορεία της χειμαζόμενης (μετά την παγκόσμια κρίση του 2007-8) διεθνούς οικονομίας. Το κείμενο αυτό παρουσιάζει τις τρεις βασικές ανταγωνιστικές προσεγγίσεις που έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την ελληνική κρίση:

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι...


Πόσα σκατά μπορεί να χωρέσει ένα ανθρώπινο κρανίο;!

Αν είστε ανθεκτικοί στην αηδία, δείτε αυτό το βίντεο. Δείτε και ακούστε το παραλήρημα ενός θρασύδειλου ανθρωποειδούς «εθνικιστή», που επιτίθεται σε αλλοδαπό οικονομικό μετανάστη βιντεοσκοπώντας (δεν δίστασε να γυρίσει την κάμερα και να «πάρει» και το πρόσωπό του ο νεάντερνταλ!) το «κατόρθωμά» του. Όμως την πάτησε, αποδείχνοντας πως εκτός από πανίβλακας είναι και δειλός:

Παγκοσμιοποίηση ή Ιμπεριαλισμός; (2)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν είναι τυχαίο που Κεϋνσιανοί και «Μαρξιστές» καταφεύγουν σε δόγματα όταν προσπαθούν ν' αγνοήσουν την παγκοσμιοποίηση, εφόσον τόσο τα στατιστικά δεδομένα (που παρερμηνεύουν κατά βούληση), όσο και η ιστορική εμπειρία, τους διαψεύδουν οικτρά, όπως θα δούμε στα επόμενα άρθρα. Όμως, οι συνέπειες δεν είναι απλά θεωρητικές. Έχουν τραγικά αποτελέσματα σε λαούς ολόκληρους, όπως ο Ελληνικός, που αποπροσανατολίζονται συστηματικά, κυρίως από «προοδευτικούς» αναλυτές ―εξαιρουμένων βέβαια των κομουνιστών που απλά προσκολλώνται σε δόγματα του περασμένου αιώνα.

Viva Fidel!


Τα παιδιά ουρλιάζουν

 
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι, όμως όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα παιδιά ουρλιάζουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Ή μάλλον δίχως να νομίζουμε εμείς ότι υπάρχει λόγος, μιας και μιλάμε για περιπτώσεις που δεν μπορούν ακόμη καλά - καλά να πουν “μαμά” ή “μπαμπά”.
Κρίνοντας από το τι παρατηρώ γύρω μου, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς γονιών αφιερώνει όλο και λιγότερο χρόνο ενασχόλησης με το παιδί τους.

Επαναστάτες και μαζάνθρωποι

Σηκωθείτε με γενναία φτερά
Ψηλά πάνω από την εποχή σας
Μακριά χαράζει κιόλας στον καθρέφτη σας
Ο επόμενος αιώνας


Φρίντριχ ΣίλερΜπορούν άραγε οι βράχοι να λιώσουν ή οι λίμνες να στεγνώσουν έτσι, στα καλά καθούμενα; Είναι δυνατόν οι λιμνασμένοι βάλτοι να γίνουν ξαφνικά πηγές κρυστάλλινων καθάριων νερών; Μα και οι καταρράκτες γίνεται να αναστραφούν και να αρχίσουν να κυλούν ορμητικά προς τα πάνω;

Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο


Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο!


Αυτός είναι ο  τίτλος του νέου δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Τelegraph, για την χώρα μας, στο οποίο γίνεται αναφορά στα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!

1943: Οπλίτης των Ταγμάτων Ασφαλείας φυλά απαγχονισμένο Έλληνα
Πηγή: Αρχείο Bundesarchiv, Φωτογράφος: Drehsen. Διατίθεται και από τη Βικιπαίδεια.


Στις 20 Ιουλίου 1944 έγινε ανεπιτυχής απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ στο κρησφύγετό του στην Πολωνία από ομάδα αξιωματικών του ναζιστικού στρατού οι οποίοι εφάρμοσαν το σχέδιο Βαλκυρία.[1]

Άμεσα ο Διονύσιος Παπαδόγκωνας έστειλε στον Χίτλερ το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα εκφράζοντας την ικανοποίηση του ιδίου και 5.000 Ταγματασφαλιτών του Μοριά, για τη «διαφύλαξη του Χίτλερ από τον Θεό». Στις 13 Αυγούστου 1944 έφθασε και η απάντηση του Χίτλερ.[2,3]

Eξέγερση μεταναστών με νεκρούς (;) στην Αμυγδαλέζα μετά από ρατσιστικές κτηνωδίες αστυνομικών

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ- Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

ΝΑΙ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΝΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ 10 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ 1.22,11-8-2013)

Η κτηνώδης αντιμετώπιση των αστυνομικών φυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας έκρηξη οργής των κρατουμένων. Έκοψαν το ρεύμα εδώ και τρεις μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά! Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε  η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου.

Κρεμασμένοι στα μανταλάκια


Τον Αύγουστο δεν υπήρχαν ειδήσεις.O σκοτωμός μεταξύ αρσενικών και θηλυκών ημίζωων για μια ξαπλώστρα και η μετέπειτα κορύφωση του καλοκαιρινού δράματος στα χριστιανικά πολυκαταστήματα της Παρθένου, μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον λίγο πριν μπει ο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» Σεπτέμβριος. Η ρουτίνα της ακολουθίας:γέννηση, σχολείο, δουλειά, θάνατος ,διακόπτονταν κάθε καλοκαίρι μόνο από την ταλαιπωρία των επιβατών ,τις ουρές στα διόδια ,τον μεταγραφικό πυρετό και τα δάκρυα της Παρθένου. Τίποτα έξω από τα συνηθισμένα.

Η αδυσώπητη δημογραφική μας αποσάθρωση!

Ως ακατάσχετη διάβρωση πληθυσμιακών δεδομένων


ΕΝΑ καθαυτό πρόβλημα αιχμής, που ενώ συνιστά βραδυφλεγές εκρηκτικό μίγμα για τους Έλληνες, εντούτοις δεν διεγείρει άμεσες ανησυχίες, είναι το δημογραφικό.
Που εξελίσσεται σιωπηρά ως ακατάσχετη πληθυσμιακή (και όχι μόνο) αιμορραγία, καθώς στην πρώτη γραμμή των ελληνικών προτεραιοτήτων, ιεραρχούνται κυρίως όσα βαναύσως δυναστεύουν την εθνική καθημερινότητα. Οπόταν και οι αυτόδηλοι κίνδυνοι από την αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά τους δημογραφικούς αριθμούς και τις αναπαραγόμενες συνέπειες, περιθωριοποιείται. Ό,τι χειρότερο.

οι Υποτελείς ως ανθρώπινη ασπίδα στα χέρια του Κυρίου


Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
    Οι Υποτελείς Παραγωγοί των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών κοινωνιών της Ευρώπης, με πυρήνα τη Γερμανία και των συμμάχων της (Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Φιλανδία – και όχι Φινλανδία, μιας και το συμφωνηεντικό σύμπλεγμα  νλ δεν υπάρχει στη νεοελληνική γλώσσα παρά μόνο σε μία λέξη [Καραμανλής!]) έχουν προσανατολιστεί να συνδέσουν το μέλλον τους με το μέλλον του ισχυρού Κυρίου τους, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια πολυπληθή ανθρώπινη ασπίδα που προστατεύει τον Κύριό τους, τον καπιταλιστή της παραγωγής και του χρήματος. Είναι βέβαιο ότι η σύνδεση αυτή, ο σχηματισμός της ανθρώπινης ασπίδας ενθαρρύνεται από τον Κύριο και το Κράτος συνειδητά και προγραμματισμένα. Αποτελεί μια πολύ σημαντική πτυχή της προετοιμασίας του Κυρίου εν όψει των κοινωνικών αναταραχών και αναστατώσεων του παρόντος, που δεν είναι παρά μέλλον που γίνεται παρελθόν.