#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Ο Αρης κάνει πόλεμο


ΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ


Τι είναι η ελεύθερη οικονομία...


Εδώ!


Σε αυτό τον τόπο έτυχε να ανοίξω τα μάτια μου. Σε αυτόν τον τόπο οι πρόγονοι μου γεννήθηκαν, έζησαν, αγάπησαν, δημιούργησαν, μόχθησαν, πολέμησαν, αντίκρισαν αυτό το ίδιο φως, πάτησαν το ίδιο χώμα, ατένισαν την ίδια θάλασσα, ερωτεύτηκαν, κέρδισαν, γέλασαν, δάκρυσαν. Άλλες εποχές τότε διαφορετικές. Θυμάμαι τον παππού μου να μας εξιστορεί ιστορίες για τους Γερμανούς και την πείνα στην Κατοχή. Στα παιδικά μου μάτια αυτά δε μπορούσαν να έχουν υπόσταση.  Σε μια άλλη εποχή είχα γεννηθεί.  Πάντα με σύνεση και οικονομίες μεγαλώσαμε, ποτέ δεν ζήσαμε υπερβολικά, όμως είχα την αίσθηση ότι ζούσα στο πιο όμορφο σημείο της γης, στην πιο φιλόξενη και ειρηνική γωνιά.  Οι αφηγήσεις του παππού, μού φαίνονταν παραμύθια, τόσο μακρινά που δεν ταίριαζαν στον τόπο και στην καθημερινότητα μου.

Κείμενο του Κ.Σακκά σχετικά με την απεργία πείνας

((i)) Indymedia
Στις 4/6 αποφάσισα να προχωρήσω σε απεργία πείνας αντιστεκόμενος στην πραξικοπηματική-φρονηματική παράταση της προφυλάκισης μου από 30 σε 36 μήνες.
Όπως είχα γράψει και στην επιστολή που ανακοίνωσα την έναρξη της απεργίας, η συγκεκριμένη επιλογή δεν αποτέλεσε κίνηση απελπισίας αλλά επιλογή συνέχισης του αγώνα. Η απόφαση μου να δώσω τον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν μια συνειδητή επιλογή κλιμάκωσης της αντίστασης μου απέναντι στον κατασταλτικό ολοκληρωτισμό.

Προσφορές και πρόσφορα


ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ

Ο καταναλωτής ζει μιαν ανυποψίαστη σκλαβιά πολλές φορές τόσο εκλεπτυσμένη που τον μετατρέπει σε εχθρό, του ίδιου του εαυτού του.
Η μηχανή επιβάλει στους χειριστές της την έλλειψη κρίσης και συνείδησης που δεν διαθέτει, αλλά και τον επαναλαμβανόμενο υπνωτικό ρυθμό της λειτουργίας της.
Ο καταναλωτής χειραγωγείται απ’ τις αυξομειώσεις στις οποίες υπόκειται η διάθεσή του.

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ...


της Τουτουντζίδου Μαριάνθης

Ήταν αναμενόμενο ότι από τη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών δε θα γλύτωναν ούτε οι ανήλικοι μαθητές, πόσο μάλλον που αυτοί θα είναι η επόμενη γενιά ενηλίκων η οποία θα βιώσει περισσότερο από την τωρινή, τις συνέπειες ενός εργασιακού μεσαίωνα σε ένα κράτος - άθλιο προτεκτοράτο των δανειστών και των «σωτήρων» μας.
Ήδη οι πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο μέσα σε τρία χρόνια κρίσης ανέδειξαν τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου, κάνοντας τον ανταγωνισμό για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών ακόμη μεγαλύτερο.

Μια ακόμη επιβεβαίωση γιατί οι έλληνες δημοσιογράφοι είναι Αλήτες Ρουφιάνοι, χυδαίοι χαφιέδες ΝΑΤΟπεοθηλαστές


Τράπεζες στέλνουν κάρτες για να παγιδεύσουν τους δανειολήπτες


Του Σάκη Αποστολάκη
Οι τράπεζες στέλνουν καινούργιες πιστωτικές κάρτες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες που έχουν έρθει σε διακανονισμό, με σκοπό να τους παγιδεύσουν και να ακυρωθεί ο διακανονισμός.
Την καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδος, στον οποίο προσέφυγαν μέχρι τώρα τέσσερις δανειολήπτες, στους οποίους πρόσφατα οι τράπεζες έστειλαν νέες κάρτες, με πιστωτικό όριο από 1.000 ευρώ και πάνω.
Σύμφωνα με την καταγγελία, μία δανειολήπτρια, μαζί με τις τρεις διαταγές πληρωμής που της έστειλε η τράπεζα έπειτα από το διακανονισμό, της έστειλε και μία πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης χρημάτων τα 1.200 ευρώ.

Ισόβια σε τρεις νεοναζί δολοφόνους Ρομά στην Ουγγαρία


Την Τρίτη, το δικαστήριο της Βουδαπέστης επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε τρεις νεοναζί οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει μια σειρά δολοφονιών εις βάρος της Ουγγρικής μειονότητας των Ρομά το 2008 και το 2009. Παρόλο που οι οικογένειες των θυμάτων κάνουν λόγο για δικαίωση, ταυτόχρονα μιλούν και για αργοπορία στις έρευνες από τις Αρχές. Δυνατόν είναι, δε, να παρατηρηθούν κοινοί τόποι και παράλληλες γραμμές της υπόθεσης με την αντίστοιχη των νεοναζί του NSU στην Γερμανία.

“Δειλού γαρ αντρός δειλά και φρονήματα.”

  Και μια που με το ‘σακσές στόρυ’ του Αντωνάκη η ανεργία έφτασε στο 27.5, καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως πρώτα γίνεσαι φτωχός, και μετά μετανάστης
Δειλού γαρ αντρός δειλά και φρονήματα.
Μένανδρος
Τρίτη, στις δώδεκα το μεσημέρι παρακαλώ, πέντε άντρακλες γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, επιτέθηκαν πισώπλατα σε έναν εργάτη Πακιστανικής καταγωγής και του άνοιξαν το κεφάλι (φωτο).
Περισσότερα...

Εντονα πολιτικό το περιεχόμενο του κηρύγματος από τον παπά-Ανδρέα στην εκδήλωση για την τιμή της μνήμης των ηρώων που έπεσαν στο Σφακάκι...Μίλησε για τους "συνεχιστές και εκφραστές των ιδρυτώντων ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων"... για ένα νέο ΕΑΜ
Με μηνύματα στους Κρητικούς και όλους τους Ελληνες το κήρυγμα του παπα Ανδρέα Κεφαλογιάννη, στην εκδήλωση μνήμης στο Σφακάκι.
Το κήρυγμα:

Γιούργκεν Χάμπερμας: «Η Γερμανία να αναλάβει την ευθύνη της για την αδικία στην Ελλάδα»

 Βασιλικής Τζεβελέκου
Ο σταρ του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας ζήτησε μια άλλη Ευρώπη, της συνεργασίας, της υποστήριξης των αδύναμων οικονομιών και της πληροφόρησης, για να νικηθούν οι ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο σταρ του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας ζήτησε μια άλλη Ευρώπη, της συνεργασίας, της υποστήριξης των αδύναμων οικονομιών και της πληροφόρησης, για να νικηθούν οι ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Η βαθιά γνώση μετουσιώνεται σε ευγένεια και γλυκύτητα; Στην περίπτωση του Γιούργκεν Χάμπερμας η απάντηση είναι θετική. Ο θρύλος της σύγχρονης ευρωπαϊκής διανόησης, ο 84χρονος Γερμανός φιλόσοφος, στοχαστής και ανανεωτής της ευρωπαϊκής σκέψης, ήρθε τελικά στην Ελλάδα. Και παρά τις αντιρρήσεις του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας έκανε δεκτό το πιεστικό αίτημα των διοργανωτών. Λίγο μετά την εισήγησή του, με τίτλο «Ο κοσμοπολιτισμός σήμερα» στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, συνομίλησε για μία και πλέον ώρα με Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους.Της

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ IFO: ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 
ΤΑ ΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕYΡΩ!


 
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν διαφωνεί με την πολιτική της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα προβληματικών τραπεζών και αποκαλεί «παυσίπονο» τους τρόπους διάσωσης των χωρών σε κρίση.

Ο Πέτρος Κροπότκιν και οι Λαϊκές Εξεγέρσεις από την Παρισινή Κομμούνα μέχρι την Εξέγερση της KwangjuΤου George Katsiaficas via Βραχόκηπος

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την συνεισφορά του Πέτρου Κροπότκιν θα είμαστε απρόσεκτοι εάν δεν προσπαθήσουμε να συνταιριάξουμε την σκέψη του στην εποχή μας. Με την προσοχή μας στην τύχη της Μπολσεβίκικης επανάστασης ένα τέτοιο καθήκον είναι ειλικρινές. Ο Κροπότκιν από μόνος του ήταν ικανός να αναλύει την ανάπτυξη της επανάστασης και την οπισθοδρόμησή της. Πάντως, είναι λίγο πιο δύκσολο να εφαρμόσουμε την σκέψη του Κροπότκιν στην ανάπτυξη των επαναστατικών κινημάτων στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού


Ξάνθη: Εισβολή αστυνομίας στο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό UNDERGROUND RADIO 100.3. Σταμάτησε η λειτουργία του

Ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός UNERGROUND RADIO 100,3, μετά από 7,5 χρόνια λειτουργίας, έχει κλείσει ύστερα από επέμβαση της ασφαλείας. Έχει ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ο εξοπλισμός και ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΑΥΤΟΦΟΡΟ.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο (ως είθισται), την ώρα που λείπουν όλοι οι φοιτητές, το κράτος και οι μηχανισμοί του βρίσκουν το χρόνο και τον τόπο να χτυπήσουν ξανά. Στο στόχαστρο τους ο ραδιοφωνικός σταθμός του πολιτιστικού συλλόγου φοιτητών Ξάνθης "ΓΕΦΥΡΑ".

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ η Κυβέρνηση της Αναπτυξης των Σαμαρά-Βενιζέλου!


1.381.088 "επισημους" ανέργους!
 

Yes, we can’t

 
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η  συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, αφού έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την θετική είδηση πως η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έσπασε όλα τα ρεκόρ και έφτασε στο 27,6%, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ανέβει ακόμα περισσότερο.


9 Αυγούστου 1944 – Η λύσσα του καταχτητή στο Δουργούτι


Οικοδόμος
Ο Αύγουστος του 1944 είναι ο πιο τραγικός μήνας που γνώρισαν οι Αθηναίοι στα χρόνια της σκλαβιάς. Οι Γερμανοί καταχτητές με τα όργανά τους, τους Ταγματαλήτες, τους Παπαγεωργίου, Πανολιάσκους κτλ. έχουν αναπτύξει μια πρωτοφανή σε μπλόκα, εκτελέσεις, εμπρησμούς, λεηλασίες δραστηριότητα που κατέληξαν στην εξόντωση χιλιάδων αγωνιστών της υπόθεσης της Λευτεριάς. Όλοι οι Αθηναίοι ζούσαν το μήνα αυτό τις πιο δραματικές μέρες.