#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Σκέψεις κάτω από το αρμυρίκι

Ήρεμα κυλάει το φετινό καλοκαίρι, αν και δεν είμαι βέβαιος πως αυτό οφείλεται στη θερινή ραστώνη. Είναι πολύ πεσμένοι οι τόνοι το φετινό καλοκαίρι και αυτό δεν αφορά μόνο τους Έλληνες.
Στην περιοδεία μου στη νησιωτική Ελλάδα, παρατηρώ πως και οι περισσότεροι τουρίστες είναι κάπως άκεφοι και αμήχανοι.
Οπωσδήποτε, αυτό το μοντέλο μαζικού τουρισμού που έχει επικρατήσει και θέλει τους ανθρώπους να μαντρώνονται σε ξενοδοχεία-γκέτο είναι εντελώς καταθλιπτικό αλλά, αφού το προτιμούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Χαίρε..γλάστρα!!


Παρακαλώ ελεύθερα!!
Κόψτε τους κώλους μας, τα τσουτσούνια μας, τα βυζιά μας.
Δεν τα χρειαζόμαστε!!

Μερικά πράγματα για το νερό που ίσως δεν γνωρίζουμε


 
Νερό, το πολυπληθέστερο στοιχείο της φύσης, καλύπτει τα 2/3 του πλανήτη και μετά το οξυγόνο αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό της ζωής. Η θρεπτική του αξία τεράστια, η θερμιδική του περιεκτικότητα μηδενική. Το 1/2 – 2/3 του ανθρώπινου οργανισμού είναι νερό.
Το νερό σαν πηγή ζωής και σαν αιτία συγκρούσεων και δυστυχίας. Μερικά πράγματα για το νερό που ίσως δεν γνωρίζουμε. Το νερό, η πιο σημαντική πηγή ζωής για τον άνθρωπο, είναι δυστυχώς άνισα κατανεμημένη. Για τις ανεπτυγμένες χώρες αποτελεί δεδομένο αγαθό, ενώ για αρκετούς λαούς ακόμα είναι «αιτία» πολέμου.

Είχε και η Φρειδερίκη επιτυχίες, όχι μόνο ο Σαμαράς

Του Κώστα Βαξεβάνη
Οι βουλευτές και οι υπουργοί, συνηθίζουν να έχουν στα γραφεία τους, σε περίοπτη θέση, μια φωτογραφία τους με τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Η φωτογραφία αυτή, αφού κάνει τον κύκλο της, αφού δηλαδή τον αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό, αντικαταστήσει κάποιος άλλος (πιθανόν ο εσωκομματικός του αντίπαλος), μπαίνει στα συρτάρια και σχεδόν ξεχνιέται. Η χρησιμότητα αυτής της φωτογραφίας γίνεται αναμνηστική. Σε μεγάλη ηλικία δηλαδή, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές, βγάζουν αυτές τις φωτογραφίες για να τις καταγράψει η κάμερα ή έστω κάποιος ιστορικός.

ΚΚΕ: Προς άτακτη χρεοκοπία…


Μέχρι σήμερα τη ΚΚΕ βρισκόταν σε μια κατάσταση «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»…

Φαίνεται ήρθε η ώρα της ανεξέλεγκτης (άτακτης) χρεοκοπίας. Βρίσκεται πλέον προ των πυλών της ΟΛΙΚΗΣ κατεδάφισης και η ηγεσία του ΚΚΕ αρχίζει να βγάζει στο σφυρί τη «δημόσια» («κομμουνιστική») περιουσία της.

Ανανεώσιμες πηγές κοροϊδίας


Η ΕΡΤ έκλεισε με το βασικό επιχείρημα ότι «δε μπορούσε ο λαός να πληρώνει μια επιχείρηση, έστω και δημόσια, που είχε γεμίσει από ρουσφέτια». Σωστόν και ηθικόν. Οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την ηθική τάξη στα πράγματα.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ οι πολίτες πλήρωναν 4,24 ευρώ για «την ΕΡΤ». Ως γνωστόν, δεν πήγαινε ολόκληρο το ποσό στην ΕΡΤ, αλλά το 25% πήγαινε απευθείας στο λογαριασμό του λειτουργού της αγοράς ενέργειας ΛΑΓΗΕ, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί που έχουν τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Το μήνυμα έχει "συγκεκριμένους αποδέκτες".Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!

«Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν είσαι σκυμμένος»


Δημήτρης Μηλάκας
Οι Έλληνες αξιωματούχοι – συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά - μάλλον δεν έχουν υπόψη αυτό που έχει πει ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν είσαι σκυμμένος». Αν είχε υπόψη του τη φράση  και, πολύ περισσότερο, αν είχε  εμπεδώσει την ουσία της, ο Αν. Σαμαράς  θα ήταν πιο προσεκτικός  στον συγχρωτισμό που επιδιώκει  με την εξουσία της Ουάσιγκτον και – σε κάθε περίπτωση – θα προσέγγιζε με μεγαλύτερη προσοχή την αμερικανική πρωτεύουσα…

Οι μισθοφόροι στη Συρία καίνε ζωντανούς 3 Σύριους!