#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

To γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη μέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου


“ Οι στενές σχέσεις του κ. Αναστασιάδη με την Τράπεζα Κύπρου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελεί πλέον μέτοχό της δημιουργούν μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κύπριο πρόεδρο. ”  
Νέο ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr το δικηγορικό γραφείο του κυπρίου προέδρου εμφανίζεται ως 6ος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, μετά και το κούρεμα, με ποσοστό 1,5%. 

Ο φασισμός σε θέλει δούλο των αφεντικών – τσάκισέ τον!

“Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει....

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα...
.
Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.!”

Μεταξύ “αστικής ευγένειας” και μικροαστικού παραληρήματος.....

Μία τρίτη ματιά* επιφύλασσε το άρθρο της τελευταίας σελίδας της Εφημερίδας των Συντακτών της Πέμπτης 25/07. Σε αυτό, η αρχισυντάκτρια του καλλιτεχνικού τμήματος της συνεταιριστικής εφημερίδας αποφάσισε να κάνει μια πολιτικοκοινωνική παρέμβαση, λέμε τώρα, και να μοιραστεί μαζί μας τη δυσφορία της για ένα σύνθημα σε ένα πανό, σε μια κατά τα άλλα συμπαθητική πορεία, αυτή στην Καλαμάτα στις 20/07.

Ξαναζούμε τη δεκαετία του ’50


Ανατριχιαστική η σύγκριση για ανεργία – εξαθλίωση – μετανάστευση. Τότε o Mαρκεζίνης σήμερα η τρόικα
Τη δεκαετία του ’50, περισσότερο από μισό αιώνα πριν, η Ελλάδα πάλευε – και τότε – να επιβιώσει, ρημαγμένη από τρία καταστροφικά γεγονότα: Τη ναζιστική θηριωδία του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον εμφύλιο σπαραγμό και λίγο αργότερα το τελειωτικό κτύπημα, με το κανόνι της υποτίμησης, στις 9.4.1953.
Τότε, μέσα σε ένα δραματικό οικονομικό σκηνικό διάλυσης, η αναλογία 1 δολάριο=113 δραχμές το 1938 είχε καταντήσει σε 1 δολ.=15.000 δρχ. το 1952, για να γίνει από τον Μαρκεζίνη εν μια νυκτί 1 δολ.=30.000 δρχ. Μόνο λίγοι «ημέτεροι» ήταν, ως είθισται, γνώστες του μυστικού και την επομένη ξύπνησαν με μυθώδεις περιουσίες! Στις 11.4.1953 οι εφημερίδες κάνουν λόγο για… «ανταγωνιστικό περιβάλλον»: «Η Ελλάδα κατέστη από προχθές η φθηνότερη χώρα στον κόσμο!».

«Ο στόχος είναι το μυαλό», από το δημοτικό μέχρι το λύκειο


 Του Χρήστου Κάτσικα
Το θέμα της ταξικότητας της εκπαίδευσης παίρνει νέα χαρακτηριστικά καθώς περίπου 30 χιλιάδες έγραψαν κάτω από τη βάση

Μεγάλο τμήμα των μαθητών αδυνατούν να αρθρώνουν συνεχή λόγο, να ελέγχουν και να λογικοποιούν τις σκέψεις τους ή να κατανοούν γραπτά κείμενα εκτός από τα υποτυπώδη

Τα υψηλά ποσοστά χαμηλών βαθμολογιών που καταγράφηκαν και φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου περίπου το 1/3 των εξετασθέντων (περίπου 30 χιλιάδες) έγραψαν κάτω από τη βάση, όσο και τα βαθμολογικά «ναυάγια» (10 χιλιάδες εξετασθέντες έδωσαν σχεδόν λευκή κόλλα) πριμοδοτούν την ανάπτυξη μιας δημόσιας συζήτησης γύρω από την εξήγηση του φαινομένου, η οποία «φορτώνει» την αποτυχία αποκλειστικά στους ώμους των μαθητών, «που είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι», και των εκπαιδευτικών, που είναι «άσχετοι» ή «τεμπέληδες».

Χρόνια πολλά Μίκη μας!...θα σημάνουν ξανά οι καμπάνες!

Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Αποκάλυψη: Και δεύτερο σχετιζόμενο πρόσωπο με τον Αδωνι στη Λίστα Λαγκάρντ!

 
Νέο σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα ανακύπτει για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ ασχολήθηκε περισσότερο με προσωπικές εμπάθειες σε βάρος εξεταζόμενων μαρτύρων παρά με τη διερεύνηση της αλήθειας. Κι ας είχε τις αρμοδιότητες εισαγγελέα ως μέλος της...
Επιτροπής.

Πουτάνα Εφορία δεν θα πάρεις μία!

Να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε.


Σταύρος Μαυρουδέας           stopeuroee
Στις 10/4/2013 το Open Europe (ένα κριτικά φιλο-ευρωπαϊκό κέντρο μελετών) δημοσίευσε τη είδηση – που αγνοήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ – ότι ο πολύς πρώην επίτροπος κ.Μπόλσκενστεϊν (γνωστός από την περιώνυμη οδηγία του περί κινητικότητας (sic!) των εργαζομένων) ζητά την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ και τη δημιουργία μίας νέας νομισματικής ένωσης των οικονομικά ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών (http://openeuropeblog.blogspot.gr/2013/04/you-know-its-bad-when-even-former-eu.html). 
Σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad υποστήριξε ότι η ΟΝΕ έχει αποτύχει και εμποδίζει την Ευρώπη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της.

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει


Δημήτρης Μηλάκας               το ποντικι

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ. Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες…

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΙΠΑΝΕ ΟΤΗ ΙΜΕ ΕΛΥΝΑΣ

Η δική τους "δημοκρατία"...


Τώρα..Κάλεσμα για προστασία του πομπού της ΕΡΤ στον Υμηττό!

Η Σπίθα καλεί τους πολίτες να ανέβουν τώρα στον Υμηττό να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τον πομπό της ΕΡΤ!

Την περιουσία του ελληνικού λαού!

Στον Υμηττό αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 70 άτομα και όπως πληροφορούμαστε η Αστυνομία βρίσκεται καθ όδόν!

Από το Facebook

Η ΕΡΤ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 21!!!!!!!!
ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ,ΤΟ ΕΠΑΜ,ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!!!!!!


ανεμος αντιστασης

Σημεία των καιρών 28-7-2013

Του Πέτρου Αργυρίου    Αγρια Ζωα
Όταν η πολιτική ζυμώνει, η παραπολιτική οργιάζει.

Έτσι, αυτή την περίοδο που τον Σαμαρά επισκέπτονται διαδοχικά οι υπουργοί οικονομικών των δύο μεγάλων μονομάχων του δυτικού κόσμου , της Γερμανίας και των ΗΠΑ, πετώντας του λίγα κομματάκια πολιτικής φήμης για να κανονίσουν ως αντάλλαγμα τις κομματάρες της Ελληνικής πίττας που θα μοιραστεί, τα παραπολιτικά νέα έρχονται για να κλείσει το γεωπολιτικό παραβάν.
Πήξαμε στην παραπολιτική να χορτάσει η κοινή γνώμη θέαμα στο καλοκαιρινό Κολοσσαίο της : ας δούμε λοιπόν τι είχε το πλούσιο πρόγραμμα των ημερών.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Υπερεκμετάλλευσης

του Θάνου Ανδρίτσου
Το κοινό χαρακτηριστικό των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών από την Ασία μέχρι την Λατινική Αμερική είναι ότι δημιουργήθηκαν μετά τηνκρίση του ’70, δείχνοντας την σημασία που είχε για τον καπιταλισμό η υπέρβαση των προηγούμενων εργατικών διεκδικήσεων, κι επίσης το γεγονός ότι αποτελούσαν μια εξαίρεση απέναντι στα ισχύοντα (εργατικό και φορολογικό δίκαιο, πχ) στη χώρα φιλοξενίας.

Με τις οδηγίες του Μάρτιν Σουλτς
Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από τη συνέντευξη που έδωσε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στο Σπίγκελ, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην οποία παρουσίασε τη θέση του υπέρ της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα, καθώς «οι περικοπές από μόνες τους δε φέρνουν ανάπτυξη».

Αποκαλυπτική Ζωή Κωνσταντοπούλου για την λίστα Λαγκάρντ (και άλλα θέματα - 2 video)

Συγχαρητήρια στο papaioannou-giannis.net ( και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, φυσικά / ευχόμαστε να συνεχίζουν & οι 2 έτσι δυναμικά). Γεμάτο ζουμερά άρθρα, πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις της επικαιρότητας και του Πολέμου που βιώνουμε (Κατοχή ξανά, γμτ…), δυνατές απόψεις & θάρρος γνώμης. Μπήκα στο μπλογκ & δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.
Από papaioannou-giannis.net & excavationsGR-YouTube (ρίξτε μια ματιά σε εισαγωγή & σχόλια).


Μέσα σε 5 λεπτά αναλύει όλα αυτά που επί 3 χρόνια “δεν κατάφερε” το ελληνικό πολιτικό σύστημα, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ!

Κώστας Γρηγοριιάδης: Γιατί αποχωρώ από τον ¨Ριζοσπάστη".


Μέσα από την σελίδα του στο facebook ο Κώστας Γρηγοριιάδης  "μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευης γελοιογραφιών στο "ριζοσπάστη" όπως  γράφει, αποχωρεί από το όργανό της Κ.Ε του ΚΚΕ γιατί αρνείται "να κοροδεύει το κόμμα του και τον εαυτό του"

Το πλήρες κείμενο με το οποίο δηλώνει την αποχώρησή του:


Αποχωρώ από το "Ριζοσπάστη"

ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ


Οι δύο όψεις της χρεοκοπίας

 
praxisred
 Πλερέζες έχουν κατεβάσει στην Κουμουνδούρου. Τόσους ύμνους έχει ψάλει ο Τσίπρας στο κεϊνσιανό μοντέλο που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ομπάμα, τόσες σπονδές έχει καταθέσει στην αναπτυξιακή διάσταση της αμερικάνικης οικονομικής πολιτικής (καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να απεγκλωβιστούν από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και ν’ ακολουθήσουν το αμερικάνικο παράδειγμα) και έρχεται η χρεοκοπία του Ντιτρόιτ, ιστορικού συμβόλου του αμερικάνικου καπιταλισμού, να σκορπίσει στους πέντε ανέμους ολόκληρη αυτή την προσπάθεια. Ευτυχώς που έγινε μες στο κατακαλόκαιρο, με το πεσμένο ενδιαφέρον για τη διεθνή (και όχι μόνο) ειδησεογραφία.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ


Πουτανιές...


"Νέα συμφωνία με την τρόϊκα" !! Αυτός είναι ο νέος "στρατηγικός" σχεδιασμός της κυβερνητικής Συμμορίας!! 

Μετά το χειμερινόν grecovery, το εαρινόν success story,  ήρθε και η ώρα του θερινού new deal !!
Τρίχες, δηλαδή. Μαλακοπιτουριές.
Νέα "στρατηγική" πουτανιάς σχεδίασαν...

Food Inc (Ελληνική Υπότιτλοι) Η Βιομηχανία Τροφίμων: Ένα ισχυρό ντοκιμαντέρ που μας δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της παραγωγής τροφίμων.Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν έως ότου οι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή!

Η ταινία εξετάζει την εταιρική γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αγροτική βιομηχανία παράγει τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά, με έναν τρόπο που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και κακοποιή τόσο τα ζώα όσων και τους εργαζόμενους.

Σκηνοθεσία του βραβευμένου με Emmy σκηνοθέτη Robert Kenner.


Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗΣ
ΜΠΟΡΕΙ η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα βοήθεια εφ’ όσον οι Ελληνες τηρούν την υποχρέωσή τους να… αυτοκαταστραφούν, όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις


Διατηρείται και το 2014 το χαράτσι σύμφωνα με το νέο μνημόνιο. Τι προβλέπει για τις απολύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, η Eurobank.

Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο προβλέπει διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ και το 2014, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 

Ή Βιώσιμο χρέος ή βιώσιμος λαός

Του Νίκου Μπογιόπουλου – “Unfollow”
Οι χώρες-ωφειλέτες δεν δανείζονται γιατί έχουν χρέη. Εχουν χρέη επειδή δανείζονται. Και δανειζόμενες παραμένουν αιώνια δεσμευμένες στους πιστωτές τους, προς τους οποίους οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τόκους και χρεολύσια. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές ρους για την πληρωμή παλαιότερων χρεών το διάστημα 1984-2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρις. δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι συνέπειες για τους λαούς ήταν, είναι και θα είναι δραματικές.

Υπάρχουν φτωχοί στη Γερμανία;


Στις αρχές αυτού του μήνα,  ο κ. Τόμσεν με το θράσος που διακρίνει τους ανόητους και τους αμετροεπείς, απαίτησε περαιτέρω μείωση των συντάξεων για το λόγο ότι ένας Γερμανός συνταξιούχος δεν μπορεί να παίρνει λιγότερα από τον Έλληνα ομόλογό του. Και για του λόγου το αληθές μάς έτριψε στη μούρη και το αντίστοιχο αποδεικτικό: 830 ευρώ η μέση σύνταξη στη Γερμανία, 907 στην Ελλάδα.

Καπιταλισμός και ηλίθιοι


Πολλοί σήμερα διαμαρτύρονται γιά τά ὅσα τραβᾶνε λόγω τοῦ μνημονίου. Νά μέ συγχωροῦν πολύ οἱ πολλοί, ἀλλά εἶναι παντελῶς ἠλίθιοι. Οἱ λόγοι εἶναι ἐπίσης πολλοί καί θά προσπαθήσω νά κάνω μιά μικρή ἀνάλυση.

Αὐτό πού βιώνουμε στήν Ἑλλάδα σήμερα εἶναι ὁ ἄκρατος καπιταλισμός, ὁ ὁποῖος στήν Εὐρώπη καί τήν Ἀμερική -μετά ἀπό αἰῶνες ἐφαρμογῆς- θεωρεῖται ἀπό τούς πολίτες-σκλάβους τοῦ «ἀναπτυγμένου» κόσμου σάν κάτι φυσιολογικό.

ΔΕΗ: Να Πέσουν Οι Μάσκες…

 Μεγαλοοφειλέτες Με Ονοματεπώνυμα..! 

Ήρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!

Υπο διωγμό οι τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες φυτών


Νίκος Κατσαρός  π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Συμφωνα με απόφαση των 14 επιτρόπων της Ε.Ε. που ελήφθη 6 Μαϊου μπαίνουν τέτοιοι όροι και περιορισμοί στην καλλιέργεια των τοπικών παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών ώστε πρακτικά καθιστούν πολύ δύσκολη εως αδύνατη την καλλιέργεια τους.Ετσι η συστηματική εξαφάνιση των τοπικών ποικιλιών συνεχίζεται τώρα και με την σφραγίδα της ΕΕ και θα οδηγήσει σύντομα να μήν έχουμε αλλη επιλογή παρά μόνον υβριδισμένους ή μεταλλαγμένους σπόρους.Ο Henry Kissinger ειχε αναφέρει <αν θελετε να ελεγξετε τα έθνη ελεγξτε το πετρελαιο,αν θέλετε να ελεγξετε τους λαούς ελέγξτε τα τρόφιμα>.

ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΔΙΑΡΙΚΑ....

 
Αυτη η φράση από το παλιό τραγούδι τριγυρίζει στο μυαλό μου αυτές τις μέρες....

Δεν μου αρέσει να λέω οι παλιοί καλοί καιροί γιατί είναι πολύ γενικόλογο. Προτιμώ να λέω απλά "εκείνοι οι άλλοι καιροί" Κουβαλάω ενοχές για εκείνους τους καιρούς.  Όχι μόνο για όσα πράγματα θα μπορούσα να είχα κάνει κι εγώ κι η γενιά μου για να μη φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα, αλλά για όσα τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να γνωρίσουν έστω κι αν τα απορρίψουν μετά.

Ε..αγαμήσου!!

Είσαι υπνωτισμένος, ρε;;
Λοβοτομημένος;; Ηλίθιος Μαλάκας;;
Καναπεδάτος, φραπεδάτος, μπυρόβιος;;
Στα πα-πά-ρια μου!!