#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Δική μας είναι η ευθύνη

 
Εντάξει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αυτοί που αποτελούν τον “εθνικό” κορμό και τις παραφυάδες του πολιτικού μας συστήματος, είναι αήθεις ελεεινοί και τρισάθλιοι: αμέτρητα χρόνια κλέβουνε, αγοράζοντας  με δανεικά, στο όνομα του Ελληνικού Λαού, οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίζονται, ανάλογα με τη συγκυρία, ο εκ του βορρά ή ο εξ ανατολών κίνδυνος.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Τριάντα εννιά χρόνια μετά την πτώση της χούντας και ουκ ολίγες φορές έχει κηρυχθεί το τέλος της μεταπολίτευσης. Είναι φανερό ότι το πολιτικό σύστημα και τα νεοναζιστικά του παρακλάδια θέλουν να τελειώνουν με τις παρακαταθήκες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ριζοσπαστισμό και τις αξίες που πυροδοτούν τους κοινωνικούς αγώνες μέχρι σήμερα παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διεύρυνση των πολιτικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων.

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα στις ΗΠΑ για την συμπερίληψη γραπτών του Τσε στα ντοκουμέντα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
Σε ένα ακόμη αντικομμουνιστικό, αντικουβανικό παραλήρημα προέβησαν συντηρητικοί κύκλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμη την απόφαση της UNESCO να συμπεριλάβει γραπτά του Τσε Γκεβάρα στα ντοκουμέντα παγκόσμιας κληρονομιάς του διεθνούς προγράμματος Memory of the World Register.

Η Επανάσταση στην Κούβα: Παρελθόν και μέλλον

Επ. καθηγητή του Παντείου πανεπιστημίου
Στις 26 Ιουλίου 1956 ο Φιδέλ Κάστρο, επικεφαλής μιας ολιγάριθμης ομάδας επαναστατών, επιχείρησε ανεπιτυχώς να καταλάβει το στρατόπεδο της Μονκάδα. Αυτή ήταν η πρώτη πράξη της ένοπλης αντιδικτατορικής επανάστασης στην Κούβα που έληξε με τη θριαμβευτική είσοδο των ανταρτών στην Αβάνα την 1 Ιανουαρίου 1959[1].

“El pueblo unido”: Μνήμη Σαλβαδόρ Αλιέντε

Στις 26 Ιουνίου του 1908 έρχεται στη ζωή μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, που χάραξε με τρόπο ανεξίτηλο την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς. Στην πόλη του Βαλπαραΐζο γεννιέται από μια προοδευτική μεγαλοαστική οικογένεια ο Σαλβαδόρ Αλιέντε: ο άνθρωπος που εξήντα δύο χρόνια μετά θα εκλεγεί πρόεδρος της χώρας του, εγκαινιάζοντας μια λαμπρή σελίδα για τη Χιλή αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
 
 
Του Τάσου Ξένου                               Σεισαχθεια    
Ο Αλιέντε σπουδάζει Iατρική γιατί θέλει να βοηθά ανήμπορους και φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν καμιά δυνατότητα περίθαλψης στο ανάλγητο αμερικανόφιλο καθεστώς που κυβερνά τη χώρα από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα. Ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια μυείται στον μαρξισμό και ασπάζεται τα προτάγματα και τις αξίες του. Το 1933, σε ηλικία 25 ετών, ο Αλιέντε συμμετέχει στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Χιλής. Παλεύει από τη πρώτη στιγμή για τον κοινωνικό εκδημοκρατισμό και την πολιτική χειραφέτηση της χώρας του.

Η Γλώσσα της ΕΕ: Χειραγώγηση και «doublethink»


Γρηγόρης Σουλτάνης
Ταυτόχρονα με την προσφυγή της Ελλάδας στον «ευρωπαϊκό μηχανισμό» στήριξης (23/4/2010), ξεκίνησε μια πρωτοφανής γλωσσική τρομοκρατία ενάντια στην κοινωνία. Το κομματικό προσωπικό των δύο μεγάλων κομμάτων, με την συνεπικουρία ανθρώπων που σιτίζονται από την τραπεζική ελίτ και την ΕΕ, και του μεγαλύτερου μέρους των ΜΜΕ, άρχισαν να χρησιμοποιούν μια «Νέα Γλώσσα» με σκοπό την ιδεολογική κυριαρχία, την νομιμοποίηση των πολιτικών λιτότητας και την χειραγώγηση των πολιτών.

Εάν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της blackrock, πολλοί τραπεζίτες θα φάνε ισόβια.

Άρα; όποιος έχει την έκθεση στα χέρια του, κυβερνά την Ελλάδα.

…Αφού οι τραπεζίτες ελέγχουν τα ΜΜΕ που πλέον εξαρτώνται αποκλειστικά από τα θαλασσοδάνεια…
…και τα ΜΜΕ ελέγχουν το πολιτικό σύστημα πλασάροντας από πολιτικούς μέχρι Παπαδήμους.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για όσους αναρωτιέστε για τον Προβόπουλο.

Κανείς δεν θα πάει ποτέ πιο µακριά από τον Αισχύλο - Kορνήλιος Καστοριάδης


Ο όρος "πρωτοπορία" συνδέεται συνήθως με καλλιτεχνικά ή πολιτικά κινήματα. Όμως γίνεται επίσης λόγος για "τεχνολογική πρωτοπορία", για "επιστημονική πρωτοπορία", για "επιστημονική έρευνα αιχμής". Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα σε όλα αυτά τα διαφορετικά πεδία;

Tι σημαίνει "πρωτοπορία";
KΟPNHΛIΟΣ KAΣTΟPIAΔHΣ: Θα κάνω πρώτα απ' όλα μια ιστορική παρατήρηση σχετικά με τον όρο "πρωτοπορία". Δεν πιστεύω ότι ο Σοφοκλής, ο Σαίξπηρ, ο Mπαχ ήταν πρωτοπόροι στην εποχή τους. Aυτό δεν σημαίνει ότι τα έργα τους τύγχαναν καθολικής αποδοχής. Yπήρχαν ασφαλώς διενέξεις, διαφορές απόψεων, γούστου, αισθητικής. Aλλά όμως τότε δεν υπήρχε η έννοια της "πρωτοπορίας".

Όταν οι φασίστες μετρούν τους πεινασμένους

     Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/FosPhotos

της Άντας Ψαρρά
Η ρατσιστική διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ήταν ένα απόλυτο φιάσκο. Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του αρχηγού της, επιλέχτηκε σκόπιμα η επέτειος της μεταπολίτευσης, για να υποδηλωθεί η αντίθεση της οργάνωσης στη δημοκρατία.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της Εmine

Η Εμινέ είχε ζητήσει και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα με το όνομα Gilmaz Gonul από το 2001. Ηδη ανακλήθηκε το πολιτικό της άσυλο καθώς διαπιστώθηκε έπειτα από στοιχεία τα οποία έστειλε η Τουρκία ότι το αληθινό της όνομα είναι Havva Suicmez, πράγμα το οποίο η Ηavva (Εμινέ) αποδέχθηκε και προτίθεται να καταθέσει εξ υπαρχής αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου με τα πραγματικά της στοιχεία, καθώς οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητήσει και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι. 
 

26 Ιούλη 1953 - 26 Ιούλη 2013: Η Κούβα ζει στις καρδιές των ελεύθερων του κόσμου και δεν είναι μόνη της!


Καλόπαιδα (Το πρώτο «α» με «ωμέγα»)

Του Νίκου Μπογιόπουλου – “Unfollow”
Πρώτον, σύμφωνα με το ΦΕΚ (αριθμός 35) της 30ης Ιανουαρίου 2013, το οποίο υπογράφει ο κ. Στουρνάρας, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΤΑΥΠΕΔ, του ταμείου που ξεπουλάει τη χώρα δηλαδή, αμείβονται με τα εξής ποσά:
Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Διευθύνουσα σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ.

Πρόσφυγες και ναζί

του Σπύρου Μαρκέτου                 η Λεσχη
Περισσεύει εδώ η ιστορία που οδήγησε στη σύλληψη του Μπάμπη Κουρουνδή και τη δική μου (αν ενδιαφέρεστε, ορίστε σύνδεσμοι:  http://tinyurl.com/l25u6oo,http://tinyurl.com/nynhc4whttp://www.efsyn.gr/?p=76520http://tinyurl.com/mu7sk7u).  Σημειώνω απλώς κάποιες πρώτες σκέψεις σχετικά με το πολιτικό νόημα όσων συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στον Μπάμπη και σε μένα, και φυσικά και στη Σαμπρίνα, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους αυτά προσλήφθηκαν.

Εσύ τι αισθάνεσαι;

 
Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, μόνο το 31% των Ευρωπαίων έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι υπόλοιποι εμπιστεύονται περισσότερο την Μπαρτσελόνα και το βασιλικό μωρό. Στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι Έλληνες είναι πρώτοι στις αρνητικές απαντήσεις, αφού το 56% των Ελλήνων απάντησαν πως δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ούτε και πολίτες, γενικότερα.