#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΕΥΡΩ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΣΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ!


Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΕΥΡΩ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!
Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, σήμερα Τετάρτη (24/7), την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της!

Δεν θα ξανακοιμηθώ!!
Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Εργαζόμενος.
 ή συνταξιούχος. ή μικρομεσαίος εμποράκος.
Οταν ξύπνησα ήμουν Ανεργος.
ή με μισή σύνταξη. ή κλειστό μαγαζί.

Οι Κούρδοι έτοιμοι να χαράξουν νέα σύνοραΤου Κώστα Ράπτη
O φυλακισμένος στη νήσο İmralı της Προποντίδας ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) Abdullah Öcalan δέχθηκε την Κυριακή την επίσκεψη του συμπροέδρου του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Selahattin Demirtaş και της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής του ομάδας Pervin Buldan.

Δικαιοσύνη με ονοματεπώνυμο: Ιδιωτικά Συμφέροντα


Tην Τετάρτη 10/07 η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακίσει άλλους δύο αγωνιστές από την Ιερισσό για την υπόθεση των Σκουριών, θέλοντας για άλλη μία φορά να αποδείξει ότι δεν είναι παρά ένα κομματάκι στο πάζλ της διαπλοκής και των συμφερόντων. Με προφανή στόχο την τρομοκράτηση και την διάλυση του αγώνα διάλεξαν τα νέα θύματά τους, όπως είχαν κάνει τρεις μήνες πριν με τον Γιώργο και τον Βασίλη.

Τα εγκλήματα της Mekorot που διεκδικεί την ΕΥΑΘ


Όπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες, μια από τις διεκδικήτριες για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ (αλλά και της ΕΥΔΑΠ), είναι η ισραηλινή εταιρία ύδρευσης Mekorot σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ και τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.

Διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκ. πολιτών

 Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η έκταση αλλά και οι ένοχοι της μεγαλύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανθρώπων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα θύματα είναι περίπου 6 εκατ. πολίτες, το σύνολο δηλαδή του ενεργού πληθυσμού.

ΔΣΑ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ


Η Δημοκρατία οδηγείται στην αυτοκατάργησή της, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τιμά την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και όλους όσους αγωνίστηκαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη θέσπιση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου Συντάγματος, στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και στην καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Tα πρόσωπα μιας διαδήλωσης (22 Ιούλη 1943)

Όχι, τα πρόσωπα δεν είναι αποξηραμένες πεταλούδες για να καρφιτσώνονται στην συγκυρία της αμφιταλαντευόμενης στάσης. Τα πρόσωπα δεν υποχωρούν στην εξιδανίκευση της οδύνης, τα πρόσωπα δεν θάβονται από την γλίτσα της θρησκείας του ψεύδους, που υμνεί την ηθικότητα των αφεντάδων και αποκαθαίρει ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, φασιστικά αποβράσματα για να εξιδανικεύσει τους θηριώδεις νόμους των εν Ελλάδι μετακατοχικών parvenus.

Γι’ αυτά τα θύματα της μοναρχίας κανείς δεν μιλάει! Πανηγυρίζουν τη γέννηση ενός ακόμη λύκου


Μοναδική λύση... μοναδική ελπίδα του λαού και της πατρίδας!


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Ακόμα και πριν από μια πενταετία πιστεύαμε, η πλειοψηφία, ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει μια στρατηγική που θα στόχευε, έστω και μερικά, στον παραμερισμό των κατεστημένων θεσμικών συστατικών του κοινωνικού κράτους, πολύ δε περισσότερο στην ίδια την καταστροφή του. Κι όμως οι πολιτικές δυνάμεις που θα προξενούσαν τέτοια δραματική μεταβολή στο κοινωνικό κράτος βρέθηκαν, και δεν ήταν μόνο τα μέχρι πρότινος κόμματα εξουσίας αλλά και ένα φάσμα πολιτικών δυνάμεων που περιλαμβάνει και ένα τμήμα που αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερό, πολύ ευκολότερα από ό,τι πιστεύαμε. Είναι μάλιστα αξιοθαύμαστη η σύγκλισή τους μεταξύ της γενικής ιδεολογικής τους προοπτικής και της ετοιμότητάς τους να καταργηθούν επιδοτήσεις και θεσμοί κοινωνικών ασφαλίσεων.

Το λίκνο της δημοκρατίας κλονίζει την Ευρώπη

Παρέμβαση στις εξελίξεις στην Ελλάδα κάνει με άρθρο του στους “New York Times” ο Mark A. Mazower. Ο γνωστός Βρετανός ιστορικός και φιλόσοφος, με ειδίκευση στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Ιστορίας του Columbia University.
Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο όλων των εξελίξεων που διαμόρφωσαν την ιστορία της Ευρώπης. Ο M. Mazower υποστηρίζει ότι και σήμερα η χώρα μας καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της Ε.Ε.

Οι Αναρχοαυτόνομοι και οι Μάου-Μάου


Θα σας παρακαλέσω όλους να διαθέσετε τον χρόνο και να το διαβάσετε αξίζει να το κάνετε Σίγουρα αξίζει γιατί αν συμφωνείτε μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία
Αλήθεια στο άκουσμα αυτών των λέξεων ποιες έννοιες τις προσδιορίζουν στο κόσμο των Νοικοκυραίων η καλλίτερα στο κόσμο των δημοκρατικών ( χαρακτηρισμός που αρέσει στους κονδυλοφόρους της κοινοβουλευτικής εξουσίας) πολιτών αυτού του τόπου;

Τρεις πετυχημένες ιστορίες (success stories κατά Σαμαρά)

 
Παναγιώτης Μαυροειδής                  αριστερο blog

‘’Μου δίνεις 10 πεντόβολα, σου δανείζω μετά τα 5 από αυτά, άρα μου χρωστάς αυτά τα 5 πεντόβολα.  Μου είχες δώσει 10 συνολικά, σου έχω επιστρέψει (μέσω δανεισμού) τα 5, συνεπώς σου χρωστάω άλλα 5 πεντόβολα, πατσίζουμε τα χρέη μας και είμαστε εντάξει. Σύμφωνοι;’’

Η Αναγνώριση Προπολεμικών Χρεών


2 Άρθρα για την προέλευση της Δουλοπαροικίας Χρέους

1.Η Ελλάδα πάντοτε πλήρωνε, έστω κι αν δεν χρωστούσε…


Του Τάκη Κατσιμαρδου
«Η Ελλάς απεκατέστησε και τυπικώς την πίστιν της εις το εξωτερικόν πλήρως και απέδειξεν δι΄ άλλην μίαν φοράν ότι παρά τας οικονομικάς δυσχερείας της γνωρίζει να σέβεται την υπογραφήν της και τις διεθνείς υποχρεώσεις της…». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Οικονομίας Κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ανήγγειλε (16/7/1964) τη συμφωνία για τη ρύθμιση των προπολεμικών ελληνικών δανείων. Μ’ αυτή συμπληρωνόταν η «αναρρύθμισις», που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή πριν από δυο χρόνια, όπως έχουμε δει το περασμένο Σάββατο.