#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

«Τελειωμένη υπόθεση» η ελληνική οικονομία


του Ν.Γ. Δρόσου
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το κράτος κατά 3 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους και κατά 20 δισ. ευρώ συνολικά, στη διάρκεια της «μνημονιακής» τριετίας 2010-2012, αποτυπώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Ιδιωτικοποίηση ζωής και θανάτου


Δήμητρα Ευθυμιάδου
Επεμβάσεις έπειτα από έγκριση επιτροπής ιδιωτών ελεγκτών και φάρμακα με… το σταγονόμετρο θα δίνονται πολύ σύντομα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τόσο σε δημόσια νοσοκομεία όσο και σε ιδιωτικά.
Στο χειρουργείο μόνον ύστερα από έγκριση ιδιωτών, ακόμη και αν ο γιατρός κρίνει αλλιώς…

Ο αρχιεπόπτης είναι εδώ


Δημήτρης Μηλάκας
E… ε… έρχεται… ο εξολοθρευτής. Και πώς τον υποδέχε­ται η ελληνική κυβέρνηση; Με πολυνομοσχέδια, με κόκκινα χαλιά και… με τα κεφάλια μέσα, φυσικά! Τι έρχεται να κάνει, αλήθεια, ο Γερμανός υπουργός Οι­κονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα; Χάλασε το τηλεχειριστήριο και υποχρεώθηκε να ξεκουνηθεί από το Βερολίνο; Όχι βέβαια. Απλώς, επειδή πλησι­άζουν επικίνδυνα οι γερμανικές εκλογές, ο Σόιμπλε – όπως εξάλλου και όλοι οι συνάδελφοί του – έχει ένα και μοναδικό πράγμα κατά νου: την επανεκλο­γή του. Γι’ αυτό και δεν προτίθεται να αφήσει τίποτα στην τύχη.

Η (νεο)Φιλελεύθερη Ουτοπία.


Γρηγόρης Σουλτάνης
Ο «υπαρκτός φιλελευθερισμός».
Ο (νεο)φιλελευθερισμός, δεν είναι παρά ο «υπαρκτός φιλελευθερισμός» . Είναι η φυσική συνέπεια των ιδεών του κλασσικού φιλελευθερισμού, στις σύγχρονες ιστορικές συνθήκες. Ο πολιτικός και ο οικονομικός φιλελευθερισμός αποτελούν συμπληρωματικές και αδιαχώριστες όψεις της φιλελεύθερης ιδεολογίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός της επέκτασης της ελεύθερης αγοράς με την μορφή της αρνητικής παγκοσμιοποίησης, από την επέκταση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και του κρατικού θεσμού.

Οι τράπεζες ζόμπι της Ευρώπης

 
Ποιο είναι το πρόβλημα με τις τράπεζες στην Ευρώπη; Η σύντομη απάντηση είναι ότι ο τομέας είναι πολύ μεγάλος, έχει πολύ λίγα κεφάλαια, και περιέχει υπερβολικά πολλούς «παίκτες» οι οποίοι δεν έχουν μακροπρόθεσμα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Ο συνδυασμός των τελευταίων αυτών δύο παραγόντων –της υπεραφθονίας των τραπεζών και της απουσίας βιώσιμου μοντέλου για την παραγωγή κέρδους- είναι αυτός που αποτελεί το πιο σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα.

Γιατί βρίζεις ρε αρχίδι, στην πιτσαρία νομίζεις πως βρίσκεσαι;


Ηλεία: Η ελληνογαλίδα εκπαιδευτικός που συγκλόνισε - ''Η φωτιά θα κάψει και το δικό σου σπίτι''!


Ανατριχίλα και συγκίνηση, προκάλεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο χαιρετισμός της Λειλά Ελ Αλαουι Κλάδη, εκπροσώπου του Οργανισμού Υποτροφιών που διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ και η οποία κατάγεται από την Γαλλία, έχει όμως πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ζει στην Γαστούνη.

Χωρίς εκπτώσεις!!

 
Τα μάθατε τα νέα;; ΄Αρχισαν οι εκπτώσεις! 
Και 60% να σου πω! Και 70%. Τις Κυριακές 100%!!
Καλά...ψώνια!!

Οι χτεσινές αγορεύσεις των κυβερνητικών στη βουλή 
για το πολυνομοσχέδιο, δεν θύμισαν ΕΦΙΑΛΤΕΣ...
...αλλά ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

Με το νόμο


Δημήτρης Μηλάκας
Η μια άποψη λέει πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Κατά μια άλλη άποψη  νόμος είναι αυτό που κινείται εντός του συνταγματικού πλαισίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι νόμοι γράφονται από αυτούς που κυριαρχούν σε μια δεδομένη συγκυρία, δεν πέφτουν από τον ουρανό. Αυτοί που, στην προκειμένη περίπτωση, πέφτουμε από τα σύννεφα είμαστε όλοι εμείς βλέποντας μπροστά στα μάτια μας τους πρόσκαιρα κυρίαρχους να «νομιμοποιούν» τη παρανομία (τους).
Η κυβερνητική πλειοψηφία λοιπόν, έτοιμη να ψηφίσει ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο που συνοψίζει απαιτήσεις δανειστών και …εξομαλύνει το ελληνικό δίκαιο με το δίκαιο των τοκογλύφων, αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία αντισυνταγματικότητα:

«Κι εσείς κακό χειρόβολο κι αυτοί κακό δεμάτι» ανιστόρητε κ. Πρετεντέρη…


Γράφει ο askordoulakos
«Είμαι αποφασισμένος, να επιτύχω την εκτέλεσιν των σκοπών, οι οποίοι μου ανετέθησαν από την Κυβέρνησίν μου. Εάν αυτό δεν γίνει, το νόμισμα δεν θα κρατηθεί σταθερόν κι ο λαός δεν θα τραφεί».
Στρατηγός Ρόναλντ Μακένζι  Σκόμπι. Δεκέμβρης 1944, Αθήνα.  
_________________
Όπως έλεγαν κι οι παλιοί, «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας»!
Πανικός κι ομίχλη απόψε στο κεντρικό δελτίο του MEGAλου κωλοχανείου, μετά την αναφορά του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντόπουλου στη γνωστή έκφραση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Περί ΣΥΡΙΖΑ & κριτηρίων ταξικού προσδιορισμού, περί ΕΕ & ΕΚΤ. Επικίνδυνες συγχύσεις εθνικισμού, κοσμοπολιτισμού και διεθνισμού…


Σημείωμα στο πλαίσιο διαλόγου
Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εν πολλοίς “κερδίσει την πλειοψηφία της εργατικής τάξης. Της πραγματικής (και όχι ιδεοτυπικής) εργατικής τάξης, με τις συγχύσεις και καθυστερημένες απόψεις της αλλά πάντως της εργατικής τάξης”.
“Η κρίση ιδεολογικοπολιτικής εκπροσώπησης οδηγεί σε πρωτοφανή για τη νεώτερη ιστορία της χώρας δρομολόγηση μιας απεμπλοκής συνειδήσεων και ανθρώπων από τη “σιωπηλά πλειοψηφία”, από την κυρίαρχη ιδεολογία και τα καθεστωτικά κόμματα, από την υπακοή, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝΈχω αναρωτηθεί, έχω διαβάσει, έχω συζητήσει, ΤΙ ακριβώς συμβαίνει και οι Έλληνες είναι αραχτοί σε κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, κι εσχάτως σε ξαπλώστρες; Οι υποθέσεις πολλές. Ας απαριθμήσω μερικές, μήπως μας βοηθήσει να καταλήξουμε κάπου.
Κάποιοι πιστεύουν ακόμα σ’ αυτό το σύστημα, περιμένοντας ευλαβικά ν’ αλλάξουν οι συνθήκες. Σκέφτονται ότι όλες οι πιθανές λύσεις περνάνε μόνο μέσα από αυτό. Σενάριο που αντιπροσωπεύει τους αιώνια βολεμένους ή τουλάχιστον τους ανόητους. Αυτούς που φοβούνται τις αλλαγές.