#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

  antigeitonies
Σήμερα 15 Ιουλίου 2013, στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διαδήλωση και πορεία που έχει γίνει στον Πολύγυρο. Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής με πάθος διατράνωσαν για πολλοστή φορά τη θέλησή τους να μην υλοποιηθεί η καταστροφική «επένδυση».
Κυρίως όμως, διαδήλωσαν την διαμαρτυρία τους για την συμπεριφορά της δικαιοσύνης, που με τις ενέργειές της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Αποτελέσματα συνεδρίου Χρυσής Αυγής: Τραυματίσθηκαν δέκα, κατέληξαν επτά

  Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη           Αδεσποτος      
Αυτές είναι εσωκομματικές διαδικασίες, όχι οι φλωριές του ΣΥΡΙΖΑ, ομιλίες, πολιτικά κείμενα, ψηφοφορίες, μειοψηφίες, πλειοψηφίες και άλλα παρωχημένα. Διαφώνησαν μεταξύ τους δύο από τα πέντε μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας, ήρθαν στα χέρια και ο ένας από τους δύο τράβηξε πιστόλι. Αντρίκια πράγματα, παστρικά. Και θα είχαν γίνειπαστρικότερα, αν δεν παρενέβαιναν, όπως λέει το ρεπορτάζ, οι ψυχραιμότεροι να τους χωρίσουν.

Το βάθροΕΛ.Λ.ΑΣ.


Ο κόσμος γέρνει ελαφρά το κεφάλι του πίσω. Τα βλέμματα δεν είναι στραμμένα ίσια μπροστά αλλά κοιτούν προς τα πάνω. Ο διάδρομος είναι ανεπαίσθητα ανηφορικός. Και η πρόσβαση στις μπροστινές σειρές, μόνο για λίγους.
Το βάθρο στέκεται ψηλά. Δεν είσαι σίγουρος αν το λένε όντως “βάθρο”, ή “πόντιουμ” ή “σκηνή”. Δεν σε νοιάζει και πολύ. Το έχεις μάθει από μικρό παιδί ως “το μόνο απρόσιτο σημείο”. Αυτό, που για να ανέβεις πάνω του θα πρέπει να είσαι “πολύ σημαντικός”.

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου: Πολιτικάντικα παιχνίδια για να δημιουργηθεί η αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα έχει μηχανισμούς "αυτοκάθαρσης"

  (Βίντεο)
Πολιτικό πτώμα πια ο άλλοτε πανίσχυρος «τσάρος» της Οικονομίας, «σκιά» του εαυτού του, σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία που έκανε στην βουλή προσπάθησε να εμφανιστεί σαν «εύκολο εξιλαστήριο θύμα», εξαπολύοντας μια ολομέτωπη επίθεση σε Ευάγγελο Βενιζέλο - Διώτη σχετικά με την εμπλοκή του στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

 Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, εμφάνισε τον εαυτό του σαν θύμα πολιτικής δίωξης αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση για την αλλοίωση της λίστας, γιατί την κράτησε στο συρτάρι του για δέκα μήνες. Μάλλον δίκιο έχει ο Λοβέρδος που ισχυρίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός οικονομίας έχουν παραγραφεί.

Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας αποφυλακίστηκε ο Κ. Σακκάς, αλλά…


praxisredΧρειάστηκαν 38 μέρες απεργίας πείνας του Κώστα Σακκά για ν’ αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών την αναστολή της προσωρινής του κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους. Αυτή είναι η είδηση στην οποία πρέπει να σταθούμε. Ενας πολίτης του ελληνικού κράτους, ανεξάρτητα από την πολιτικοϊδεολογική του ένταξη και από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί (ο ίδιος έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα έναντι της κατηγορίας, χωρίς να δηλώνει γενικά κι αόριστα αθώος, όμως με βαση τις διακηρύξεις του ισχύοντος νομικού συστήματος υποτίθεται ότι τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του), χρειάστηκε να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του και τη ζωή του, χρειάστηκε να υποστεί τέτοια ταλαιπωρία και καταπόνηση (μόνο όποιος έχει κάνει απεργία πείνας μπορεί να το καταλάβει), για να κερδίσει αυτό που δικαιούνταν δεκατρείς μήνες πριν.

Financial Times: Ο γιος απολύει τα ρουσφέτια του μπαμπά“ Οι Financial Times αναφέρονται στα πολιτικά «χατίρια» για τα οποία κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες την λέξη ρουσφέτια ”
Με σημερινό άρθρο τους, οι Financial Times «χτυπάνε» τις απολύσεις στο δημόσιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «γιο πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει χιλιάδες ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Μητσοτάκης λέει πως επιδιώκει οριστική ρήξη με το παρελθόν του». Στο άρθρο της Kerin Hope με τίτλο «Η αναγγελία σφαγής στο ελληνικό δημόσιο το χωρίζει από το παρελθόν του», επισημαίνεται πως για πρώτη φορά «μετά από έξι δεκαετίες θα γίνουν απολύσεις στο υπερπλήρες ελληνικό δημόσιο».

Από τις Εξεγέρσεις και τις …«Εξεγέρσεις» στην επιτακτική ανάγκη πάλης για Παλλαϊκά Μέτωπα Αυτοδύναμων Οικονομιών


Παλεύουμε για την ανάδειξη Κυβέρνησης Λαϊκού Μετώπου

Σήμερα γίνεται παντού λόγος για τις αυθόρμητες, βασικά, εξεγέρσεις που ξέσπασαν πρόσφατα, από την Τουρκία, ως τη Βραζιλία και τώρα την Αίγυπτο, τις οποίες κάποιοι «υπερ-επαναστάτες» αναλυτές ή και κονδυλοφόροι του κατεστημένου, τις παρουσιάζουν ακόμα και ως επαναστάσεις! Όμως τόσο η πρώτη Αραβική «Άνοιξη» όσο και η σημερινή «Δεύτερη» που επεκτάθηκε σε «Τουρκική Άνοιξη» και «Βραζιλιανική Άνοιξη», μετατρέπονται σε «Χειμώνες» για τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, που συνθλίβονται κάτω από τον ζυγό της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης. Σε ό,τι αφορά δε τις προσχεδιασμένες από την Υπερεθνική Ελίτ ένοπλες «εξεγέρσεις» σε Λιβύη και Συρία, που με τη βοήθεια «εξεγερμένων» και μισθοφόρων που καλούσαν το ΝΑΤΟ σε βοήθεια τους (και τους οποίους οι ποικιλώνυμοι «αριστεροί» της Παγκοσμιοποίησης ανέδειξαν σε Επαναστάτες!), μετατρέποντας τις χώρες αυτές σε απέραντα πεδία σφαγής δεκάδων χιλιάδων λαού και εμφυλίων πολέμων, τα λόγια είναι περιττά καθώς ακόμη και δυτικές ΜΚΟ έχουν καταδείξει εδώ και καιρό τι είδους «Άνοιξη» επέφεραν…

Ένας είναι ο δρόμος: Η μετωπική σύγκρουση στο ΔΡΟΜΟ…Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ειρηνοφιλίες, δημοκοπίες, εκλογικά λόγια και κομματικές παρελάσεις…
Δεν γλιτώνουμε έτσι από το ΘΑΝΑΤΟ…

Αυτού του τύπου οι «Γενικές Απεργίες», απεργίες κομματικών και εργατοπατερικών παρελάσεων αποφορτίζουν τη λαϊκή ΟΡΓΗ, γίνονται για το θεαθήναι…

Μια σύνοψη των ημερών που έρχονται…

“αρμόδιοι υπουργοί”, “αναγκαιότητα”, “πολυνομοσχέδιο”…

Γράφει ο Αποστόλης Φωτιάδης

Μα που πάει αυτό το πρόγραμμα;

Το μέλλον της Ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής είναι υπό αμφισβήτηση λένε τώρα τελευταία. Αυτή μάλλον είναι μια αισιόδοξη εκτίμηση εάν κανείς ερμηνεύει ότι τέτοιο μέλλον δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και σχέδιο. Υπάρχει μόνο μια καλοκαιρινή κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της Τρόικα, κατά γράμμα. Δεν διαπραγματεύεται, όπως χαριτωμένα παριστάνει ο Στουρνάρας σε κάθε επίσκεψη της Τρόικα. Απλώς παίρνει τη γραμμή.

Το μυστικό σχέδιο είσοδου ξένων στην Ελλάδα μεσω… Eurobank!
Το πρώτο, μεγάλο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των ξένων δανειστών, για είσοδο ισχυρών ξένων παικτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσω της ιδιωτικοποίησης της Eurobank, στις αρχές του επόμενου χρόνου επετεύχθη. Μάλιστα, έντονες φήμες φέρουν τον καναδικό όμιλο Fairfax Financial να είναι έτοιμος για την εξαγορά του τραπεζικού ομίλου, που έχει συνδέσει την ιστορία του με την οικογένεια Λάτση.Ακόμη και η Λαγκάρντ παρενέβη προσωπικά, προειδοποιώντας:

Κορόιδα Έλληνες!

 Φορολογική ασυλία στην τρόικα και την Task Force, δηλαδή σε αυτούς που επιβάλλουν νέους φόρους και κατασχέσεις στους Έλληνες πολίτεςΦορολογική ασυλία σε τρόικα και Task Force με φωτογραφική διάταξη.

Προστασία από τεκμήρια και "πόθεν έσχες", για τους εκπροσώπους των δανειστών. Τι προβλέπει διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Την ώρα που η μια φοροεπιδρομή, διαδέχεται την άλλη, η κυβέρνηση με φωτογραφική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, παρέχει φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force.

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16/7


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Εθνικοσοσιαλισμός εν δράσει

Γιατί όχι εθνικοσοσιαλιστές;αναρωτιέται δήθεν αφελώς ένα κατακάθι.

Όπως και να τους πεις, παραμένουν οι πιο εγκληματικές φιγούρες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΘΗΝΑ: Ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο


ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ολοι στην απεργία την Tρίτη 16/7/2013

Απεργιακή Συγκέντρωση Μουσείο 10 π.μ

Σύντροφοι και συντρόφισσες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, ταξικά αδέρφια μας μετανάστες. Με ένα νέο νομοσχέδιο, συνέχεια και συνέπεια των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων με την Tρόικα, η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου προχωράει στις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Μετά την γενική δοκιμή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που απολύθηκαν όλοι, αλλά και την μεγαλειώδη συμπαράσταση των εργαζομένων που τους οδήγησε σε οξεία κυβερνητική κρίση, τώρα προσπαθούν να ολοκληρώσουν την βρώμικη δουλειά διάλυσης της EPT. Όμως, η EPT ήταν μόνο η αρχή. Kαθώς τα μέτρα τους αποτυχαίνουν, παρά την κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν, οι διεθνείς δανειστές δίνουν με δόσεις την «δόση», και απαιτούν νέα δυσβάστακτα αντεργατικά μέτρα – νέες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.

Τη νύφη θα την πληρώσετε εσείς που δεν θα προλάβετε να την κοπανήσετε... Λεχρίτες!

Από "ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ", μοντάζ "Το Γρέκι"

Bloomberg: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, για να γίνουν σερβιτόροι με 500 ευρώ


Αποκαρδιωτικό είναι το άρθρο του Bloomberg για την Ελλάδα, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν για την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας.

"Για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά τα απτά σημάδια ανάκαμψης στη χώρα είναι οι τουρίστες που κατευθύνονται προς Αθήνα από τα κρουαζιερόπλοια και τα αεροπλάνα. Την ευφορία αυτή, ωστόσο, δεν συμμερίζονται οι περισσότεροι πολίτες", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναγκαία η έξοδος από το ευρώ, όμως δεν αρκεί


L. Vasapollo , R. Martufi , J. Arriola
1. Η κρίση του καπιταλισμού όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά  γίνεται όλο και πιο έντονη εξαιτίας της αδυναμίας του κεφαλαίου να αναπτύξει ένα νέο εφικτό μοντέλο συσσώρευσης, τονίζοντας έτσι – όλο και πιο ξεκάθαρα – το συστημικό της χαρακτήρα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εδώ και πολύ καιρό μιλάμε για  μία συστημική κρίση (σε δομικό και παγκόσμιο επίπεδο), κι αυτό διότι η κρίση αυτή καθιστά σαφή   την πτωτική τάση του ποσοστού  κέρδους στις πιο ανεπτυγμένες χώρες ή όπως εμείς συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε, στις χώρες του ώριμου καπιταλισμού.

Ο κλεμμένος πλούτος των offshore δραστηριοτήτων. Στην καρδιά, όχι στα όρια του συστήματος

Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι στην καρδιά, όχι στα όρια του συστήματοςO Μπάρακ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον στη σύνοδο του Λοχ Ερν

του Θάνου Ανδρίτσου  

Η διαρκής επικαιρότητα της φοροδιαφυγής και η υποκρισία της εξουσίας.
Στις 18 και 19 του Ιούνη, σε ένα καταπράσινο θέρετρο στις λίμνες Λοχ Έρν της Βόρειας Ιρλανδίας συναντήθηκαν οι ηγέτες των G8, οι ισχυρότεροι πολιτικοί στον κόσμο. Την πρώτη μέρα εξέδωσαν την διακήρυξη της Λοχ Έρν. Πρόκειται για ένα δεκάλογο μέτρων που στόχο έχουν, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα για τη φετινή χρονιά, πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον να χτυπήσουν τη «μάστιγα της φοροδιαφυγής».

Περί λαϊκισμού (Βίντεο) - Ενα πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη το 1931 που υπέγραφε ο Αρης Βελουχιώτης

Εντελώς λαϊκίστικο, θα μπορούσαν να εκτιμήσουν αρκετοί αναγνώστες μας, ότι είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Extra3, το οποίο μας λέει πώς «αξιοποιούν» τώρα τον χρόνο οι πρώην πρωθυπουργοί..

Με υπότιτλους του τύπου «ΟΙ Ελληνες πεινάνε και τρεις πρώην πρωθυπουργοί κάνουν διακοπές .. κροίσων», «σε πεντάστερα παλάτια οι καλοκαιρινές διακοπές των ..τριών εθνοσωτήρων πρώην πρωθυπουργών» και «7 στους δέκα Ελληνες δεν πάνε σε διακοπές και αυτοί … ξεκουράζονται σε βίλες και σουίτες», αναφέρεται στην τωρινή διαβίωση των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή.