#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Να ενωθούμε, να επιτεθούμε. Τις αλυσίδες να μη δεχτούμε


Η δικομματική συμμορία ΠΑΣΟΚ/ΝΔ προχωρά σε ένα ακόμα μέτρο που εξαθλιώνει τις ζωές μας. Μέχρι το τέλος του 2013, θέλει να απολύσει 2.500 εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας. Αυτό και πολλλά άλλα επιβάλλουν τα μνημόνια που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, προκειμένου δήθεν να μειωθεί το χρέος. Αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης/Ευρωπαϊκής Ενωσης/ΔΝΤ;; Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η απελπισία, εξαπλώνονται διαρκώς.

Ονομάζομαι Ed Snowden«Γεια σας. Ονομάζομαι Ed Snowden. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, είχα οικογένεια, ένα σπίτι στον παράδεισο και ζούσα με μεγάλη άνεση. Είχα επίσης τη δυνατότητα, χωρίς κανένα ένταλμα, να έχω πρόσβαση και να διαβάζω τις επικοινωνίες σας. Την επικοινωνία του καθενός ανά πάσα στιγμή. Μια εξουσία που μπορεί να αλλάζει τη μοίρα των ανθρώπων.
Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του νόμου. Οι Τροποποιήσεις 4 και 5 του Συντάγματος της χώρας μου, το άρθρο 12 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και πολυάριθμα καταστατικά και συνθήκες απαγορεύουν τέτοια συστήματα μαζικής, διάχυτης επιτήρησης. Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ χαρακτηρίζει αυτά τα προγράμματα ως παράνομα, η κυβέρνησή μου υποστηρίζει ότι μυστικές δικαστικές αποφάσεις, που ο κόσμος δεν επιτρέπεται να δει, νομιμοποιούν με κάποιο τρόπο μια παράνομη πράξη. Οι αποφάσεις αυτές φθείρουν απλά την πιο βασική έννοια της δικαιοσύνης – την έννοια της διαφάνειας των πράξεων. Κάτι ανήθικο δεν μπορεί να γίνει ηθικό μέσω ενός μυστικού νόμου.

Μας χαλάν τα όνειρα και τις ζωές μας. Ας τους χαλάσουμε τον ύπνο!

Πηγή: Ανυπότακτος Μαθητής
Με ένα νέο μίνι Μνημόνιο, μέσα στο καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με την Τρόικα, συνεχίζει την πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας που καθημερινά τσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια.

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ βγάζοντας σε διαθεσιμότητα – απολύοντας δηλαδή – 2.500 εκπαιδευτικούς και πετώντας έξω από την τεχνική εκπαίδευση 20.000 συμμαθητές μας, που έχουν ήδη διαλέξει (φετινή Α’ Λυκείου) ή και φοιτήσει (σημερινή Β’ και Γ’ Λυκείου) σε αυτές τις κατευθύνσεις. Με μια ανακοίνωση «εξπρές» καταργούνται ολόκληροι τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και μάλιστα οι πιο μαζικές ειδικότητες!

Πόσα καρκινογόνα φυτοφάρμακα φάγατε σήμερα;Πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Εάν ρωτήσετε τους υπευθύνους επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα σας απαντήσουν ότι σίγουρα έχετε φάει ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτης και τουλάχιστον 27 ακόμα εξαιρετικά τοξικές ουσίες που θεωρούνται ύποπτες για καρκινογενέσεις.
Εάν ρωτήσετε τους αρμοδίους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σας απαντήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή, αρκεί τα υπολείμματα των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο. Μάλιστα, δεν τρέχει τίποτα ακόμα και εάν μαζί με τα μήλα φάγατε και flufenoxuron – ουσία που τώρα πια έχει άδεια χρήσης μόνο ως συντηρητικό ξύλων –, εάν τα μήλα ήταν περσινής εσοδείας, του 2012!

Απάντηση του Ευτύχη Μπιτσάκη στον “Ριζοσπάστη”


Στις 28 Ιούνη ο Ριζοσπάστης είχε άρθρο που υπέγραφε συντάκτης του με τα αρχικά Κ.Π το οποίο με τίτλο  «Στο μίξερ του οπορτουνισμού» σχολίαζε τα γραφόμενα του Ευτύχη Μπιτσάκη στο τελευταίο του βιβλίο «Ανθρώπινη φύση- Για ένα κομμουνισμό του πεπερασμένου».
Ο καθηγητής φιλοσοφίας έστειλε απάντηση στον «Ριζοσπάστη» την οποία το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ δεν θεώρησε σκόπιμο μέχρι τώρα να δημοσιεύσει.  Το ίδιο κείμενο που απευθύνεται κύρια στον «Ριζοσπάστη» ο Ε. Μπιτσάκης έστειλε και στο «Πριν», το οποίο αναδημοσιεύουμε:
Σύντροφε Διευθυντή,

Θα μας κάψει αυτός ο Τσελεμεντές


Του Κώστα Βαξεβάνη
Η Αστυνομία κατέσχεσε «βιβλία αναρχικού περιεχομένου» , όπως ανακοίνωσε μετά από επιχείρηση που έκανε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη που ανήκε σε ύποπτους για τρομοκρατία. Καταλαβαίνω γιατί ίσως προχώρησε σε κατάσχεση των βιβλίων όπως και άλλων αντικειμένων. Θα προσπαθήσει μέσα από την ανάλυσή τους, να προχωρήσει σε συμπεράσματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί ανακοινώνει το περιεχόμενο των βιβλίων: «αναρχικού περιεχομένου».
Σε παρόμοιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε άλλες «γιάφκες», δεν θυμάμαι να υπήρξε ανακοίνωση στην οποία να λέει ότι κατασχέθηκαν βιβλία φασιστικού περιεχομένου όπως «ο Αγών μου» του Χίτλερ. Ή το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» που έχει βρεθεί σε πολλά από τα ορμητήρια των τραμπούκων που συλλαμβάνει συχνά από το χώρο της «δεξιάς τρομοκρατίας». Άσε που αυτοί με βόμβες, όπλα, και εκρηκτικά δεν είναι τρομοκράτες αλλά εγκληματικές ομάδες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

Κοίταζε τη χούφτα της


Με πλησίασε μια γυναίκα λίγο πριν τα σκαλάκια της εξόδου του μετρό. Τελευταία, διάφοροι άνθρωποι ζητάνε χρήματα όχι καθισμένοι όπως παλιά στην άκρη κάποιου πεζοδρομίου, αλλά κατεβαίνοντας στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό. Στέκονται δίπλα σου καθώς εσύ βάζεις τα κέρματα στο μηχάνημα. Έτσι, γρήγορα σκέφτεσαι ότι αυτό το εξωπραγματικό για την τσέπη σου 1,40, θα έπιανε περισσότερο τόπο αν αντί για εισιτήριο, γινόταν κουλούρι, καφές, τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ή θέλει αυτός ο άνθρωπος. Η γυναίκα λοιπόν με πλησίασε, άρχισα να σκέφτομαι αν και πόσα ψιλά έχω, αν και πόσα θέλω να δώσω. Η γυναίκα όμως μόλις έφτασε μπροστά μου ζήτησε απλά αν έχω ένα εισιτήριο για να πάει σπίτι της. Τα ρούχα της έμοιαζαν με κουρέλια, το πρόσωπό της ήταν σε άσχημη κατάσταση και οι λέξεις της αν και κανονικά τοποθετημένες αντηχούσαν μόνο τη γενικευμένη απόγνωση. Θέλω ένα εισιτήριο να πάω στο Περιστέρι, σπίτι μου.

Η ΡΑΤΣIΣΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΜΠΑΤΣΟ-Οργή στις ΗΠΑ για την αθώωση του Ζίμερμαν

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Κυριακής στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης μετά την απόφαση σώματος ενόρκων δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα να απαλλάξει τον Τζορτζ Ζίμερμαν από τις κατηγορίες για τη δολοφονία του έφηβου μαύρου Τρέιβον Μάρτιν. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον, την Ατλάντα και το Σαν Φρανσίσκο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως εξετάζει αν μπορεί να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον Ζίμερμαν, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τραγωδία για ολόκληρη την Αμερική τον θάνατο του Τρέιβον Μάρτιν, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να σεβαστούν την ετυμηγορία.

ΒΙΑΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
Έχω πει ένα σωρό φορές πως είναι περιττό να γράφω πλέον τα ίδια και τα ίδια. Όμως αυτά τα ίδια που γράφω κι επαναλαμβάνομαι δεν είναι ιστορίες θεάτρου, σενάρια, φανταστικές ιστορίες ώστε να είναι επιθυμητή μια ποικιλία.  ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Η ζωή η δική μου, η δική σας, η δική μας. Μέσα στην ατομικότητα μας, στα επί μέρους προβλήματα που έχει ο καθένας, στις ιδιαιτερότητες ανάλογα με τη προσωπιικότητα, τις εμπειρίες, το επίπεδο μόρφωσης ή αντίληψης, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ που δεν επιτρέπουν σε οποιοδήποτε άνθρωπο έχει ακόμα λίγη πέτσα επάνω του να πει , δεν με νοιάζει.  Γιατί αυτές οι συνισταμένες είναι τυλιγμένες γύρω μας σαν ατσαλένια νήματα που κάποιοι έχουν βρει παιχνιδάκι να τα τραβάνε για να κοιτάζουν το πόσο πονάμε, το πως αντιδράμε στο πόνο, το πόσο πόνο μπορούμε να αντέξουμε ακόμα. Σαν τα πειραματόζωα στα χέρια ψυχοπαθών επιστημόνων.

«Αν ο φασισμός ήταν φρούτο, θα ήταν σάπιο!»

Κυβέρνηση πολιτικών αποβρασμάτων!