#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Γιατί μπορώ !

 

Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα; Ο Κώστας Σακκάς έμεινε  φυλακισμένος, παρόλο που έκανε απεργία πείνας για παραπάνω από έναν μήνα. Το συγκεκριμένο ακροδεξιό-ναζιστικό καθεστώς, δεν πρόκειται να συγκινηθεί, ακόμα κι αν ένας άνθρωπος πεθάνει. Αν πεθάνει για την άδικη στέρηση της ελευθερίας του. Αν πεθάνει για την ίδια την ελευθερία.
Τελικά ευτυχώς αφέθηκε ελεύθερος (;), μετά από συμπαράσταση, αλληλεγγύη και κατακραυγή. Βέβαια τον χρόνο που έχασε ως φυλακισμένος κανείς δεν θα του τον επιστρέψει. Και βέβαια εντελώς εκδικητικά ως λύτρα, του ζήτησαν εγγύηση 30.000 ευρώ.

Αυτή θα είναι η «Νέα Ελλάδα»;

 
Η τρόικα επανήλθε στη χώρα μας για το συνηθισμένο, πλέον, έλεγχο στην εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου. Διάφοροι πολιτικοί σχολιαστές μας είχαν  προειδοποιήσει ότι οι τροϊκανοί είχαν φροντίσει να στείλουν τα σχετικά τους μηνύματα, πριν την άφιξή τους, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία έκπτωση» από την πλευρά των δανειστών για τη χώρα μας. Ότι θα επιμείνουν στην υλοποίηση του μνημονίου και ότι εφόσον παρατηρούνται αποκλίσεις από την εφαρμογή του συμφωνημένου προγράμματος θα πρέπει να υπάρξουν αυτόματα συμπληρωματικά μέτρα.

Καλύπτουν τα νώτα τους


Τελικά πόσο ίσοι είμαστε όλοι απέναντι στο νόμο; Τόσο όσο επιτρέπει η οικονομικοπολιτική και κοινωνική μας θέση, είναι η σωστή απάντηση. Και για να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, έρχεται η κυβέρνηση να επιβάλει διά νόμου την ποινική ανισότητα, προκειμένου να προστατέψει και νομικά τους πιο πιστούς και πολύτιμους συνεργάτες της.

Στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφισθεί, υπάρχει διάταξη που δίνει στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ασυλία, απαλλάσσοντάς τα εις το διηνεκές από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους.

Πορεία διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο


Η καταστροφή της Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα παρανομούν έχοντας την υποστήριξη της «Ελληνικής» κυβέρνησης, τη συστράτευση της «Ελληνικής» Αστυνομίας, και πρόσφατα τη συνεργασία της «Ελληνικής» δικαιοσύνης.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται, καταπατούνται ασύστολα με τις παράνομες λήψεις DNA, τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς της ΕΛ.ΑΣ. και τις αντισυνταγματικές προφυλακίσεις των συναγωνιστών μας.

Χ. Παπουτσής: Οι υπηρεσίες του στο πολιτικό σύστημα ανταμείβονται (Βίντεο)

Η είδηση είναι γνωστή. Ο υπουργός του Σαμίνα διορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια τράπεζα.
 Η θητεία του θα είναι πενταετής και όπως γράφτηκε ο μισθός του είναι 12.500 ευρώ, τον μήνα, συν τα «έξτρα» που υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο πρώην υπουργός μπάτσων και καταστολής ζήτησε επιτακτικά αυτό το πόστο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος την εμπειρία από την εποχή που ήταν επίτροπος της Ελλάδας στη Κομισιόν, ο Βενιζέλος έχοντας ανάγκη από εσωκομματική στήριξη το πρότεινε στον Σαμαρά και το «κομπρεμί» έκλεισε. (Τα κυβερνητικά συνεταιράκια συνήθως τα βρίσκουν σε τέτοιες περιπτώσεις).

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
Περίπου μια βδομάδα πριν οι κυβερνώντες κλείσουν την ΕΡΤ ο Κ. Σακκάς είχε αρχίσει την απεργία πείνας. Κάποια συνθήματα στους τοίχους ενημέρωναν για την απόφασή του καθώς χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν για την ΕΡΤ.

Ένα μήνα σχεδόν μετά η ΕΡΤ παραμένει κλειστή, με νομικά τεχνάσματα απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και η απεργία του Σακκά συνεχίζεται περισσότερο από ένα μήνα, ενώ οι κινητοποιήσεις για συμπαράσταση συνεχίζονται. Όσοι συμπαραστέκονται και διαμαρτύρονται τονίζουν την καταστρατήγηση νόμων από μέρους των κυβερνώντων. Στην περίπτωση του Κ. Σακκά, δικηγορικοί σύλλογοι όπως της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την παραβίαση των ανώτατων ορίων προσωρινής κράτησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, κάνοντας αναφορά στο άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 288 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καταγγέλλοντας για ευθεία παραβίαση της θεμελιώδους αρχής του τεκμηρίου αθωότητας.

Προς Ελεύθερη ΕΡΤ: Ο Κώστας Σακκάς μπορεί να απελευθερωθεί με ένα σας κάλεσμαΗ ελληνική “δικαιοσύνη” αποφάσισε ότι ο Κώστας Σακκάς πρέπει να πληρώσει 30.000 ευρώ για να “αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους”. Χρήματα που κανείς δεν μπορεί να βρει. Χρήματα που μπορούν να μαζευτούν με ένα δικό σας κάλεσμα.
Η ΝΕΤ και η ΕΡΤ3 διοργανώνουν εδώ και ένα μήνα συναυλίες και δρώμενα στους προαύλιους χώρους τους.
Καλώ τους ανθρώπους της Ελεύθερης Τηλεόρασης, όπως σωστά οι ίδιοι την έχουν ονομάσει, να μην κάνουν τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνουν κάθε βράδυ. Με τη μόνη διαφορά ότι για μία και μοναδική βραδιά, σκοπός της θα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά.

Η Ελλάδα ως ωρολογιακή βόμβα: από το success story στην πλήρη αποτυχία


Γιώργος Μαλούχος
Επιτέλους! Οφείλουμε να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα όπως είναι: τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά από την έναρξη της κρίσης, ο συνολικός ευρωπαϊκός – κι όχι απλώς ο ελληνικός – απολογισμός δεν αφήνει πια περιθώρια για αυταπάτες ούτε και σε εκείνους που επέμεναν ως τώρα φανατικά σε αυτές.
Η Ιρλανδία, η «χώρα θαύμα» των μνημονίων, μπήκε ξανά στην ύφεση. Στην Πορτογαλία, η κυβερνητική κρίση προς στιγμή ξεπεράστηκε, αλλά η κοινωνική και η πολιτική σοβεί, με τη χώρα να προετοιμάζεται για το δεύτερό της μνημόνιο. Στην Κύπρο η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και η κυβέρνηση αθόρυβα αναζητά ουσιώδη αντισταθμίσματα προς το μνημόνιο (και πολύ καλά κάνει) στις ενεργειακές και γεωπολιτικές συμφωνίες της χώρας, ενώ, στην Ιταλία και την Ισπανία, χώρες εκτός μνημονίων για καθαρά πολιτικούς λόγους συνδυασμένους με τα μεγέθη των οικονομιών τους, η κατάσταση επίσης χειροτερεύει διαρκώς– η Ρώμη είδε προχθές τη νέα της υποβάθμιση, ενώ οι δύο κοινωνίες βρίσκονται σε συνεχή αναταραχή.