#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ “ΕΘΝΙΚΟ” ΦΟΒΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ UCK!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα και εξαιτίας της ανεπιτυχώς καταδίωξης των επικίνδυνων κακοποιών που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με αναπάντητα τα κρίσιμα ερωτήματα για την στάση των δεσμοφυλάκων που έθεσαν οι συνδικαλιστικοί τους φορείς- επιχειρείται μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αφενός το επίσημο ελληνικό κράτος ρίχνοντας τις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του στρατού στο κατόπι των δραπετών κάνει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της δράσης του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΕΡΑΣ!
Ξεκίνησε, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που προκάλεσε εκ νέου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας του νομοσχεδίου. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Π.Λαφαζάνη με τη Ντ.Μπακογιάννη και τον Γ.Μιχελάκη.
«Δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» κατήγγειλε, στην επί της διαδικασίας συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος, όπως και των ορίων της αστικής δημοκρατίας».

Μεθόδευση αλλοίωσης της νομικής τάξης

 
Στη νέα νομοθετική σούπα, που είθισται να ονομάζεται Πολυνομοσχέδιο, υπάρχει μια διάταξη, που στο όνομα της καλής λειτουργίας, ευρρυθμίας, και διαφάνειας του ΤΧΣ, απαλλάσσει τα διευθυντικά  στελέχη και τους συμβούλους του από κάθε αστική, ποινική και οποιαδήποτε άλλη ευθύνη.
 
Πριν από λίγο καιρό σε κάποιο άλλο πολυ- ή ολιγο-νομοσχέδιο, δεν έχει σημασία, υπήρχε παρόμοια πρόβλεψη, η οποία αφορούσε στην απαλλαγή από κάθε αστική και ποινική ευθύνη των διευθυντικών στελεχών, και των συμβούλων εκείνων των τραπεζών οι οποίες μέχρι χτες που λέει ο λόγος, δεν προλάβαιναν να διοχετεύουν στα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πακτωλούς δανείων για να έχουν τα τελευταία να πορεύονται, αφ' ης στιγμής είχαν στερέψει οι κρουνοί ευεργετών όπως η Siemens, Mann, Ferrostahl κ.ά. Το ότι μετά από λίγο καιρό έσκασε το μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν γύρω στα 100 εκ. "μέσα" δεν μπορεί να εκληφθεί ως τυχαίο γεγονός.
 

Δημοτικοί σύμβουλοι στις Ράχες Ικαρίας παραπέμπονται σε δίκη γιατί δεν νοίκιασαν παραλίες σε ιδιώτες

Βιομηχανία διώξεων εναντίον εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ικαρία στήνουν μηχανισμοί του αστικού κράτους επειδή οι αγωνιστές αιρετοί αρνήθηκαν να χαρατσώσουν το λαό, να στρώσουν χαλί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κατηγορούνται ότι ως δημοτική αρχή του τότε Δήμου Ραχών δεν εφάρμοσαν κυβερνητική απόφαση, δεν εκμίσθωσαν σε επιχειρηματίες τις παραλίες της περιοχής, τις άφησαν ελεύθερες και δωρεάν για το λαό, εμπόδισαν τη …δραστηριότητα σε ιδιώτη, αποστέρησαν έσοδα από το Δημόσιο!
Στο εδώλιο σύρονται οι Φανούρης Καρούτσος, πρώην δήμαρχος Ραχών, νυν δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ικαρίας, Λευτέρης Φλυτζάνης, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ραχών, Ευγενία Τσαντίρη, πρώην δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ραχών. Η δίκη της Πέμπτης αναβλήθηκε, αλλά έρχεται μπροστά νέα δικάσιμος.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ;


Η ΕΔΤ (πρώην ΕΡΤ) «έφερε» την... περεστρόικα στο ελληνικό «κράτος-Σοβιέτ»…
Όσο και αν κάποιες λέξεις του τίτλου της ανάρτησης «παίζουν» με τα εισαγωγικά και κάποιες άλλες τα διεκδικούν, δυο είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές –και- του νέου τηλεοπτικού «εγχειρήματος» και αποδίδουν το πλήρες... μέγεθός τους: γελοίοι και επικίνδυνοι. Γράφονται και προφέρονται σκέτες, χωρίς εισαγωγικά.

Την εικόνα βρήκα εδώ.

Ιδού η «ανάπτυξη» που μας τάζουν

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της «Λίμαν Μπράδερς» που σήμανε την επίσημη εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Λετονία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, ήδη από το Δεκέμβρη του 2008. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση της Λετονίας, λειτούργησε υβριδικά το «μεικτό» σχήμα που αργότερα, στην περίπτωση της Ελλάδας, βαφτίστηκε «Μηχανισμός Στήριξης», μιας και η «σωτηρία» της Λετονίας ανατέθηκε σε ένα μηχανισμό δανειοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν, εκτός από το ΔΝΤ, και πιστωτές από την Ευρωζώνη.
Ενας από τους πρώτους όρους για τη δανειοδότηση της Λετονίας ήταν η περικοπή των δαπανών στο χώρο της Παιδείας. Το αποτέλεσμα ήταν από τα 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα που διέθετε η χώρα, μετά την έφοδο του ΔΝΤ να κλείσουν πάνω από 100, δηλαδή περισσότερο από το 10% των σχολείων.

Να καλύψουμε την χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκιση του Κ. Σακκά

  Ανάμεσα στους όρους που έβαλε το Συμβούλιο Εφετών που ουσιαστικά αναγκάστηκε ν’ αποφυλακίσει τον Κ. Σακκά είναι και το εξοντωτικό ποσό των 30.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο ηρωικός πρώην απεργός πείνας.

Στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα αναφέρεται και το μήνυμα που μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το οποίο κοινοποιούμε:

Γνωστοποιούμε ότι από σήμερα 11/7, υπάρχει στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ κουτί οικονομικής ενίσχυσης, για την κάλυψη της εγγύησης αποφυλάκισης του συντρόφου Κ. Σακκά.