#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Η προηγούμενη φορά που κάποιος μίλησε για Νέα Ελλάδα.


Κώστας Σακκάς: "οδηγείται σε βέβαιο θάνατο"

To πόρισμα της Παθολόγου που εξέτασε τον επί 32 ημέρες απεργό πείνας, Κ. Σακκά

...από το κατάστημα των Χρυσών Αυγών

Τη νεκροκεφαλή Τotenkopf των Ναζιστικών SS φοράει περήφανα και ο Μιχαλολιακος

Η ΝΕΡΙΤ άρχισε να εκπέμπει

 Το πρώτο βίντεο 

της Νίνας Γεωργιάδου

Επιτέλους!
Η Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση άρχισε να εκπέμπει.
Το “μαύρο” φωτίστηκε, οι “μπάρες” έπεσαν. Το παρθενικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Ποιοτικό, ψυχαγωγικό, μορφωτικό και προ πάντων αντικειμενικό, σε πείσμα των κακόβουλων επικριτών της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας και των παρακμιακών υποστηρικτών της αμαρτωλής ΕΡΤ.
Ο ένας Καψής θριαμβεύει στο MEGA και ο άλλος στη ΝΕΚΡΙΤ.
Familia propaganda.Νίνα Γεωργιάδου
alfavita

Κώστας Σακκάς


Δεν ξέρω που βρήκε τη δύναμη μετά από 32 μέρες απεργίας πείνας.
Βγήκε στο παράθυρο και φώναξε δυνατά.
«Μέχρι τη Νίκη. Μέχρι το Τέλος»
Οι σύντροφοι από κάτω ανταπέδωσαν. Μέχρι τη Νίκη, Κώστα. Μέχρι το τέλος.
Ένας κόμπος από το στομάχι μέχρι τα μελίγγια με έπνιξε.
Ο Κώστας, όταν λέει μέχρι το τέλος, εννοεί μέχρι το θάνατο.
Και ο θάνατος για την ελευθερία είναι νίκη. Δεν μπόρεσα όμως να το φωνάξω. Τον θέλω δίπλα μας ζωντανό.
Λευτεριά στον Κώστα Σακκά
Γ.Κ.

(σημείωση του πιτσιρίκου: Παρακαλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να κάνει μια δήλωση, μια παρέμβαση για το δίκαιο αίτημα του Κώστα Σακκά. Πριν να είναι αργά. Είναι κρίμα. Και άδικο.)

''To ευρώ ήταν μία απο τις μορφές εδραίωσης του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη''


«Ο εκδημοκρατισμός της δημοκρατίας μέσω ενός πολύ δυνατού λαϊκού κινήματος μπορεί μερικές φορές να αποβαίνει βίαιος, αν και ποτέ σε βάρος των ανθρώπων, και μερικές φορές παράνομος, γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά των νεοφιλελεύθερων κρατών είναι ότι εφαρμόζουν ολοένα και περισσότερη καταστολή». Συνέντευξη του Μποαβεντούρα ντε Σόουσα Σάντος*, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Δικαίου στην Ανα Πάρντο δε Βέρα για το www.publico.es/

Μπορεί να πει κανείς ότι το όραμα της ΕΕ έχει αποτύχει;

Ναι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα σχέδιο κοινωνικής συμπόρευσης που είχε σκοπό την δημιουργία ενός νέου ισχυρού συνασπισμού δυνάμεων . Ενός οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού μπλοκ με πολύ σημαντικές πολιτικές ομογενοποίησης.

Το πρόβλημα του στερεότυπου και η χεγκεελιανή ανάλυση της γνωστικής διαδικασίας


Νεκτάριος Λιμνάτης                   


Κομμουνιστικη Επαναθεμελιωση

Σκοπός της παρούσας εργασίας δεν είναι τόσο η σύνδεση κοινωνικής ψυχολογίας και φιλοσοφίας, όσο η σύνδεση της τελευταίας με ζητήματα της καθημερινής ζωής, μέσω ενός παραλληλισμού επιστημολογικής προσέγγισης και καθημερινής ζωής, μέσω της αντιπαραβολής κάποιων δομών της πρώτης και της δεύτερης.
Στο πρώτο μέρος, η αναφορά σε ζητήματα και κατηγορίες με τις οποίες ασχολείται πρωτίστως η ψυχολογική επιστήμη είναι περισσότερο λειτουργικής φύσης και σκοπό έχει να διασαφηνίσει μερικά προκαταρκτικά ερωτήματα, τα οποία αλλιώς θα φαίνονταν αστή­ρικτα. Οι κατηγορίες της κοινωνικής ψυχολογίας συνιστούν την «πρώτη ύλη», η οποία υποβάλλεται στη συνέχεια σε φιλοσοφική ανάλυση. Η παραπάνω επισήμανση εγείρει, για άλλη μια φορά, το ζήτημα της οργανικής προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων από το σύνολο των επιστημών του ανθρώπου, κάτι που σήμερα στα πλαίσια του «υποδουλωτικού καταμερισμού της εργασίας» (Μαρξ) φαίνεται όλο και πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Το πρόβλημα αυτό, βέβαια, δεν είναι δυνατό να λυθεί στα πλαίσια της παρούσας εργασίας.

H Αίγυπτος σε δρόμους που καίνε


Παναγιώτης Μαυροειδής                αριστερο blog
Τι έγινε στην Αίγυπτο τελικά;
Στρατιωτικό πραξικόπημα που σηματοδοτεί μια αντιδραστική νίκη των πιο συντηρητικών και φιλο-αμερικανικών δυνάμεων; Ή μήπως μια δεύτερη λαϊκή επανάσταση συνέχεια αυτής του Γενάρη-Φλεβάρη του 2011, για την οποία η αριστερά πρέπει να πανηγυρίζει;

Η ιστορία της ταξικής πάλης και του βάσανου των λαών θα βαδίσει για άλλη μια φορά με τα δικά της καπρίτσια. Βάζοντας δύσκολα σε κάθε απλουστευτική προσέγγιση, που επιμένει να βλέπει τα πράγματα ως μονόχρωμη εικόνα και όχι στην βασική τους ουσία που βρίσκεται ακριβώς στην αντίθεση που τα συγκροτεί.

Αστυνομία παντου, δικαιοσύνη πουθενάΜε μία από τις κλασσικές πολιτικές αποφάσεις του τελευταίου χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παύσει την δημοτική αστυνομία και να αναθέσει στην σκέτη αστυνομία όλες τις αρμοδιότητες της πρώτης.
Μέχρι σήμερα, οι δημοτικόμπατσοι ήταν υπεύθυνοι να κόβουν κλήσεις και να κόβουν κλήσεις, εκτός από μερικούς που κυνηγούσαν μικροπωλητές επειδή η πραγματική αστυνομία τούς είχε δώσει εντολή να μην πλησιάζουν τις πιάτσες των ναρκωτικών, γιατί θα τους χαλάσουν τις εισπράξεις.

Ο δεκάλογος καταστροφής του ασφαλιστικού τομέα

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πριν απ’ οτιδήποτε άλλο η μείωση στις συντάξεις που φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση θα αποτελέσει κοινωνικό δράμα, δείχνοντας ότι η επιλογή των Μνημονίων είναι σαν τον δρόμο με τις λεύκες: Εφιάλτης δίχως τέλος. Ταυτόχρονα όμως θα ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη κωλοτούμπα που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσο σήμερα θα ήταν πρωθυπουργός αν πριν ένα χρόνο δεν τον είχαν ψηφίσει μαζικά οι συνταξιούχοι, που είχαν επιδείξει μια ασυνήθιστα συμπαγή εκλογική προτίμηση, προς το κόμμα του.

Τρελοελλάς

 
 
Η κυβέρνηση των δύο εταίρων, υπό την αυστηρά 
παρακολούθηση του τρίτου -άνευ χαρτοφυλακίου- μάχεται!!

Μάχεται εικονικά, διαπραγματεύεται προσχηματικά.
"Στημένο κι από πριν ξεπουλημένο" το ματς.