#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Παίζουμε το φινάλε


Γιάννης Μακριδάκης

Έχω πολύ έντονα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην τελική σκηνή του έργου. Οι υπαίτιοι της καταστροφής της Ελλάδας, πιασμένοι χέρι χέρι για πρώτη φορά, την οδηγούν προς την τελική κατάρρευση, προς την οριστική εκποίηση, κάνοντας πως τσακώνονται κιόλας μεταξύ τους για το ποιος έφταιξε περισσότερο τότε, στο ξεκίνημά τους.
Δεν μπορεί να μην είναι τελευταία σκηνή όταν οι δυο χρόνιοι άσπονδοι εχθροί αλλά κατά βάθος δυο όψεις του ίδιου νομίσματος της αναξιοπρέπειας, βρίσκονται πλέον από κοινού κυβερνήτες.

Τα στοιχεία του φασίστα που τις άρπαξε στο Μοναστηράκι
ονομάζεται Παπακαλοδούκας Κωνσταντίνος του Λουκά. Ο εν λόγω "αντισυστημικός" χρυσαυγίτης τυχαίνει να είναι και Υπαξιωματικός του στρατού.

Υ.Γ.1 Στην τσάντα του είχε 200 ευρώ τα οποία θα καλύψουν ανάγκες φυλακισμένων συντρόφων. Τον ευχαριστούμε για την αυθόρμητη προσφορά του...

Υ.Γ.2 Στην κατοχή μας ήρθαν και τα στοιχεία των δύο κρετίνων που τις άρπαξαν στην Αθηνάς. Να ξέρουν οτι στις εργατικές συνοικίες δε χωράνε φασίστες. Ο λόγος που δε δημοσιεύονται τα στοιχεία τους είναι οτι ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε την κουβεντούλα που είχαμε μαζί τους στην Αθηνάς...


athens.indymedia.org

Για πρώτη φορά από το 1949, οι Ειδικές Δυνάμεις στα βουνά ως Αστυνομική Δύναμη!

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ας ρίξουν μια ματιά σ΄ αυτό:

Αν λοιπόν όπως όλα δείχνουν η εμπλοκή Ειδικών Δυνάμεων στην καταδίωξη είναι δεδομένη τότε κάποιος πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα:
•ποιος είχε την ιδέα χρησιμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις
•ποιος έδωσε την εντολή;

Οι «συνταγές» του κ. Δ. Κουτσούμπα

του Λευτέρη Ριζά
          Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου [Υπάρχει και το ΚΚΕ….ότι ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ, κατά κάποιο τρόπο δεν συνεχίζει απλά να υποστηρίζει όλη την παλιά επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, αλλά τη συμπληρώνει και «εκσυγχρονίζει». Η ομιλία του στην Πάτρα είναι ένα καλό παράδειγμα γι αυτό. Ουσιαστικά εκείνο που κύρια τον απασχόλησε είναι η κριτική, πολεμική καλύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, που για το ΚΚΕ είναι ο υπ’ αριθμ. ένα εχθρός του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με το ΚΚΕ και την ομιλία του γενικού του γραμματέα η ύπαρξη και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΛΜ ανακόπτει την ορμητική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Άρα «όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ – βασικό εκφραστή του οπορτουνισμού στην χώρα μας. Πως εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος; Μα παίζοντας το παιγνίδι του συστήματος: αναδεικνυόμενος ο άλλος πόλος του δικομματισμού, που παγιδεύει για άλλη μια φορά τον λαό και την εργατική τάξη. Αποδεικτικά στοιχεία μπόλικα. Τελευταία σοδειά το άρθρο των Γ.Βαρουφάκη και James Galbraith στους New York Times.

Το μεγάλο κόλπο με τα mini-jobs και τα 1euro jobs


Βάλια Μπαζού
Είναι απλό. Η Γερμανία έφτασε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 6,8%, κάνοντας αόρατους τους ανέργους και πραγματοποιώντας στα μουγκά τη μεγαλύτερη αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν το έκανε τώρα, το κάνει συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Απλώς τότε ήταν παχιές οι μύγες και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνταν με το γερμανικό «θαύμα». Τώρα, όμως, που έσφιξαν τα γάλατα, άλλοι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό όπως το Βέλγιο που πρόσφατα  προέβη σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις γερμανικές «μίνι θέσεις εργασίας», υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού και άλλοι, καλή ώρα εμείς, θα το εφαρμόσουμε για τη «σωτηρία» της πατρίδας.

Stratfor:Η επιλογή του αγωγού TAP και ο ρωσικός δάκτυλος!


Η διαμάχη μεταξύ των δύο στρατηγικών ενεργειακών σχεδίων για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν, έφτασε στο τέλος της. Η κοινοπραξία των εταιρειών που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα της Κασπίας Θάλασσας – στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων η BP, ηTotal και η αζέρικη Socar – ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο αγωγός TAP έχει επιλεγεί ως ο σύνδεσμος προς την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω του Νοτίου Διαδρόμου. Στις 26 Ιουνίου, η κοινοπραξία πίσω από το σχέδιο του αγωγού Nabucco ανακοίνωσε πως δεν ήταν αυτή η «εκλεκτή».

Η Ιρλανδία σε ύφεση ξανά καθώς ολοκληρώνει το πρόγραμμα διάσωσης

 

Η οικονομία της Ιρλανδίας ολισθαίνει σε ύφεση από τα τέλη του περασμένου έτους και συνέχισε να συρρικνώνεται απότομα στις αρχές του 2013, σύμφωνα με νέα και αναθεωρημένα στοιχεία, και μάλιστα λίγους μήνες πριν από την προβλεπόμενη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης ΕΕ/ΔΝΤ.

Μπορούμε να μυρίσουμε τα δακρυγόνα απ’ το Ρίο και την Ταξίμ ως την Ταχρίρ


Ανοιχτή επιστολή απ’ τη συλλογικότητα Αιγύπτιων ακτιβιστών Comrades fr Cairo

Προς όλους εσάς στο πλευρό των οποίων πολεμάμε,

Η 30η Ιούνη σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο της εξέγερσης για μας, που οικοδομείται πάνω σ’ αυτό που ξεκινήσαμε στις 25 και 28 Γενάρη του 2011. Αυτή τη φορά εξεγειρόμαστε εναντίον της κυριαρχίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που δε σημαίνει παρά ακόμη περισσότερη οικονομική εκμετάλλευση, αστυνομική βία, βασανιστήρια και δολοφονίες.

Ο ζητιάνος δημοσιότητας Σαμαράς θα βραβεύσει τον Αντετοκούνμπο τον οποίο δεσμευόταν ότι θα απελάσει

 
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα από εκείνα τα παιδιά που ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόταν ότι θα απελάσει από τη χώρα.

Τα περιέγραφε ως απειλή για την κοινωνική συνοχή και για το ελληνικό έθνος. Η Νέα Δημοκρατία σε κάθε ευκαιρία...


ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ!


“Η ναζιστική βία – Μια ευρωπαϊκή γενεαλογία”Αναδημοσιεύουμε εδώ μια συνέντευξη του Ιταλού ιστορικού, Έντσο Τραβέρσο, σχετικά με τον ναζιστικό ολοκληρωτισμό. Ορισμένες από τις ιδέες του τις έχουμε χρησιμοποιήσει και στη δική μας προσπάθεια να αναλύσουμε το φαινόμενο του φασισμού (βλ. το κείμενό μας, «Η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς και ο δημοκρατικός αντιφασισμός», περ. Πρόταγμα, τ. 5, Ιούνιος 2012, σ. 43 κ. ε.). Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο που οι ιδέες του ιταλού ιστορικού δείχνουν να βρίσκουν μια κάποια διάδοση. Κι αυτό διότι διασώζουν την ευρύτερη θεωρία του ολοκληρωτισμού, δηλαδή τον φιλοσοφικοϊστορικό στοχασμό πάνω σε ένα από τα βασικά και θεμελιώδη χαρακτηριστικά του 20ού αιώνα (αλλά και της νεοτερικότητας συνολικά), από τις δύο σύγχρονες εκχυδαΐσεις της.

Δεν είμαι ρινόκερος!

 
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Υπάρχει κάτι χειρότερο και πιο επικίνδυνο από τη δυστυχία. Να συνηθίσεις τη δυστυχία. Υπάρχει κάτι χειρότερο, έγραψε ο Καμύ στην Πανούκλα, από την πανούκλα. Να συνηθίσεις την πανούκλα. Υπάρχει απειλή μεγαλύτερη ακόμα κι από την τραγωδία που βιώνουμε. Η απειλή, ο ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος, είναι ό,τι ζούμε να μας κάνουν να το συνηθίσουμε. Να μας μάθουν να ζούμε υποκύπτοντας και αποδεχόμενοι πως όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι «κανονικά»…

Ακου βλαμμένο..
Ούτε οι τοκογλύφοι εταίροι πιέζουν,
ούτε η μνημονιακή Συγκυβέρνηση μάχεται.
Οι δύο τρόϊκες συμφωνούν απόλυτα στην Ισοπέδωση της Κοινωνίας και της Πατρίδας.


Ψαλιδίζοντας κι άλλα όνειρα, κι άλλες ζωές...

 
 
Είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δημο(σ)κόποι είναι λίγο μπαγαπόντηδες. Εξάλλου, άμα είσαι καλός στη δουλειά σου κι έχεις και λίγη φαντασία, τους κάνεις ό,τι θέλεις τους αριθμούς. Μπορείς να λες ψέματα, ακόμα και χωρίς να παραποιείς τα στοιχεία, με απλές αναγωγές ή στριμώχνοντας τα νούμερα μέσα σε εξωτικά τεστ στατιστικής σημαντικότητας κι άλλα περίτεχνα, ακατανόητα από τους πολλούς.