#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Λεονάρδο Παδούρα: Αν ο άνθρωπος πάψει να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο, τότε είναι εντελώς ηττημένος


Συνέντευξη στην Π. Κρημνιώτη

Γράφει κατά κανόνα αστυνομικό μυθιστόρημα. Μέσα απ' αυτό τον γνωρίσαμε και στην Ελλάδα. Όμως είδε τη φήμη του να εδραιώνεται εκτός των κουβανικών συνόρων με τον "Άνθρωπο που αγαπούσε τα σκυλιά" (εκδ. Καστανιώτης), ένα μυθιστόρημα-ελεγεία για τα επαναστατικά κινήματα του 20ού αιώνα που αντλεί έμπνευση από τη δολοφονία του Τρότσκι και του Ραμόν Μερκαντέρ. Βεβαίως δεν γράφει ιστορικό μυθιστόρημα, όμως η ιστορία έχει πάντα τη θέση της στα βιβλία του Λεονάρδο Παδούρα. "Η ιστορία πάντα μας βοηθά να κατανοήσουμε το παρόν. Τουλάχιστον, μας διδάσκει τα λάθη που διαπράχθηκαν προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Όμως, όπως λέει μια ισπανική παροιμία, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη που σκουντουφλάει δυο φορές στην ίδια πέτρα".

Προ θανάτου...Κρίση...Μέρες ΄60...
Καταχνιά...Τρόμος....
Σήμερα χωρίς Αύριο...Ελπίδα...Προοπτική.


Αναδουλειές, ελάχιστοι παράδες, τζίρος απελπιστικός.
Μαγαζιά νεκροταφεία.
Επαγγελματίες-εμφραγματίες σε πτώχευση. Υπάλληλοι, συνταξιούχοι σε διάλυση.
Παιδιά, γέροντες,άνεργοι,άστεγοι στα συσσίτια.
Ανασφάλεια και Φόβος στα μάτια.
Φάτσες Απελπισμένων. Πεθαμένων.
Στόματα κλειστά.

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”

 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”.

Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”
Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η δύναμη της επαναστατικής βίας του R. Mineiro, αναφερόμενο στην εξέγερση της Βραζιλίας.


Σχολιαστες Χωρις Συνορα


Η αύξηση του κόστους ζωής (φόροι, ιδιωτικοποίηση των “δημοσίων αγαθών/υπηρεσιών”-”διαφθορά”, “ανταγωνιστικοί” μισθοί πείνας) που συμβαδίζει με την οικονομική ανάπτυξη, την κερδοφορία και τη συγκέντρωση του τεράστιου πλούτου της χώρας σε ολοένα και λιγότερα χέρια, την καθιστά φυσικά ολοένα και περισσότερο αβίωτη για τους φτωχότερους και όσους ξεπέφτουν, για τους οποίους δεν μένει παρά το συνεχές στρίμωγμα απ’ την αστυνομία.

Ο αγώνας στην ΕΡΤ: Η ρωγμή να γίνει ρήγμα για την ανατροπή


Γιώργος Κρεασίδης

Βαριά τραυματισμένη βγαίνει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Είναι ώρα για κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων, για «μοντέλο ΕΡΤ» με στόχο την ήττα της κυβέρνησης

Με τη σιγουριά δημοσκοπικών ευρημάτων για απαξίωση της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα φάση στην πολιτική της με το κλείσιμό της, στέλνοντας μήνυμα ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν με τον πιο αδίστακτο τρόπο. Υποτίμησε η κυβέρνηση ότι η απαξίωση της ΕΡΤ χρεώνεται στην ίδια, αλλά και την εμπειρία πια των εργαζομένων ότι κάθε νίκη της κυβέρνησης σε ένα μεμονωμένο κλάδο ανοίγει το δρόμο για το χτύπημα στον επόμενο, ότι κάθε απώλεια για το δημόσιο σημαίνει παροξυσμό εργοδοτικής επιθετικότητας στον ιδιωτικό.

Αν υπήρχε μια τηλεόραση της αριστεράς.... (Βίντεο)


Του Γ. Γ.
 Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερή η αναγκαιότητα ενός αριστερού τηλεοπτικού καναλιού.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Υπάρχει η τηλεόραση του «902» που όμως για μια σειρά λόγους δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει μαζική τηλεθέαση και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μιλούμε για μια τηλεόραση της αριστεράς αλλά για έναν κομματικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ακόμα κι’ έτσι όμως οι ειδήσεις του –παράδειγμα το βίντεο που παραθέτουμε- απέχουν έτη φωτός απ’ ότι μας σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ.

ΚΚΕ: Κάλιο με τους απέναντι, παρά με τους δίπλα;


''Τώρα όλοι μαζί, να βάλουμε τέρμα στον εκφυλισμό και στην υποταγή του ΕΚΑ (Εργατικού Κέντρου Αθηνών) στους μεγαλο-εργοδότες και τις πολυεθνικές''. Έτσι τιτλοφορήθηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου της οργάνωσης που συνενώνει το μεγάλο όγκο των συνδικαλισμένων εργαζομένων στην Αττική. Τι θα καταλάβαινε κανείς από αυτό το κάλεσμα; Μάλλον ότι η πρωτιά του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ (βοηθούσης και της διάσπασης και του εκφυλισμού της ΠΑΣΚΕ), δίνει ένα αέρα στο ΚΚΕ να πάρει πρωτοβουλίες εργατικής αντεπίθεσης και συστράτευσης δυνάμεων. Μάλιστα αυτό το ''όλοι μαζί'', μπορεί να δίνει και την εντύπωση μιας υπερβολής...


Η απάντηση του συγγραφέα Πέτρου Αργυρίου στη μαζική προσβολή μνήμης νεκρών από τον Πάγκαλο

 
Πάγκαλε.
Κάθε φορά που το σύστημα χρειάζεται κάποιον να τραβήξει τα πυρά από πάνω του για να κάνει απερίσπαστα τις βρωμοδουλειές του, εμφανίζεσαι εσύ ως αναπόφευκτος αντιπερασπισμός.
Αμετανόητα κυνικός, με μια αναισθησία που σου δίνει τη δύναμη να τσαλαπατάς ευαισθησίες.
Με κάθε δυνατό τρόπο και όποτε χρειαζόταν, ξεφτίλισες τους ζώντες Έλληνες αφού πρώτα οι σύντροφοι σου τους εκμαύλισαν. Τώρα ξεφτιλίζεις και τους νωπά νεκρούς, τα θύματα του δικού σου συστήματος, τους αυτόχειρες της κρίσης αφού πρώτα οι σύντροφοι σου τους οδηγήσαν στην απόγνωση.

Κάλεσμα για συζήτηση στην ΕΡΤ, 3/7 στις 7μμ

Επειδή στην ΕΡΤ συντελείται σήμερα ένα κοινωνικό και πολιτιστικό έγκλημα,

Επειδή το μαύρο στις οθόνες είναι μαύρο στη δημοκρατία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό,

Επειδή η «μάχη της ΕΡΤ», την οποία δίνουν οι εργαζόμενοί της και χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσες μέρες τώρα, συγκλονίζει την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη,

Επειδή η κατάργηση της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα τρόπος για να περιοριστεί ο τομέας των δημόσιων αγαθών προς όφελος των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων,

Ευτυχώς που είμαστε στο €


Συζήτηση για την κυβέρνηση της Αριστεράς (περ. Μαρξιστική Σκέψη, τ.9)

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Ο κίνδυνος σήμερα αφορά τη συντριβή των εργατικών κατακτήσεων και επιστροφή σε έναν σύγχρονο Μεσαίωνα

ΕΡ.: Τον Ιούνιο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε οριακά να αναδειχτεί πρώτο κόμμα, σήμερα όμως είναι διάχυτη η εντύπωση ότι θα υπερισχύσει στις επόμενες εκλογές και θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Για τον απλό κόσμο που πλήττεται από την κρίση αυτό αποτελεί μια ελπίδα και ένα βήμα εμπρός. Ποιοι όμως είναι οι όροι ώστε αυτό το βήμα να μη μείνει μετέωρο και να οδηγήσει σε ουσιαστικές ριζοσπαστικές αλλαγές;

Ο μεγάλος θυμός

 του ΚΙΜΠΙ
Οι Βραζιλιάνοι ξεσαλώνουν με σάμπα. Οι Αιγύπτιοι χορεύουν raqsharqi (το γνωστό οριεντάλ). Οι Πορτογάλοι είναι καθολικοί, οι Τούρκοι μουσουλμάνοι. Οι Ισπανοί βρίζουν στα ισπανικά, οι Μαροκινοί στα αραβικά. Οι Ιταλοί γράφουν τις προκηρύξεις και τα πανό τους από αριστερά προς τα δεξιά. Οι Αλγερινοί αντίστροφα. Οι Σουηδοί πυρπολούν αυτοκίνητα. Οι Τυνήσιοι αυτοπυρπολούνται οι ίδιοι. Οι Έλληνες αυτοκτονούν μοναχικά. Οι Μεσανατολίτες ζώνονται με εκρηκτικά και παίρνουν καμπόσους μαζί τους.

Ένα λεπτό Αριστερά

 pitsirikos
Στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε -μεταξύ άλλων- πως στην ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία διόριζαν, αλλά κυρίως αριστερούς. Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτήν την φράση είναι πως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν Αριστερά.
Το δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει από την φράση του Αντώνη Σαμαρά είναι πως, εν έτει 2013, πάμε πάλι για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Επιστροφή στο ’50. Η Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά.
Βέβαια, με την Νέα Δημοκρατία του ακροδεξιού Σαμαρά συγκυβέρνησε και η ΔΗΜΑΡ. Και διόριζε κι αυτή. Αριστερούς.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ,λοιπόν, διόριζαν αριστερούς. Και όχι μόνο στην ΕΡΤ. Αλλά γιατί τους διόριζαν;

Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων

Ένα ντοκιμαντέρ της ΠΟΕ ΟΤΑ ενάντια στην κατασκευή τεσσάρων φαραωνικών εργοστασίων που θα ακυρώσουν στην πράξη την ανακύκλωση. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και απόλυσης εργαζομένων από την κυβέρνηση και την Τρόικα.


Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των... von infowar

Ο Αλέκος Αλαβάνος στην ΕΡΤ - 28/06/2013


Τι κάνουμε τώρα; (8) ― Η πραγματική επιλογή

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όπως είδαμε στα προηγούμενα άρθρα της σειράς αυτής, καμιά χωρα, που  είναι πλήρως ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) ως υποτελής χώρα, δεν μπορεί να έχει οικονομική και εθνική κυριαρχία εάν δεν αποκτήσει την οικονομική αυτοδυναμία της στο πλαίσιο ενός νέου πραγματικού διεθνισμού που θα στηρίζεται στις αρχές της αυτονομίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας βοήθειας των λαών.
Φυσικά, η οικονομική αυτοδυναμία είναι μόνο η αναγκαία συνθήκη για την αυτονομία των λαϊκών στρωμάτων από τις ξένες ελίτ οι οποίες, σε αγαστή σύμπνοια με τις ντόπιες, τα καταδυναστεύουν στη ΝΔΤ.