#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Anglo Irish Bank Ιρλανδία: Κασέτες με τραπεζικά όργιαK. Σαρρής                    inprecor
Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει στην Ιρλανδία ηχογραφήσεις τραπεζιτών που διέρρευσαν από το εσωτερικό της Anglo Irish Bank, η οποία χρεοκόπησε το 2008 και “διασώθηκε” με τα λεφτά του δημοσίου.
Το γεγονός επιτείνει την οργή του κόσμου που πληρώνει το μάρμαρο των χρεοκοπιών, όχι μόνο στην Ιρλανδία αλλά σε όλη την ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Επόμενες «ΕΡΤ» είναι οι ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒτου Ηλία Μπενέκου                            inprecor
Στη σκιά των εξελίξεων στην ΕΡΤ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση των επόμενων δεξαμενών προς απόλυση υπαλλήλων. Αλλωστε μπορεί, σύμφωνα με όσα είπε η ελληνική πλευρά στην τρόικα, να «καλύφθηκε» η απαίτηση για τις πρώτες 2.000 απολύσεις, ωστόσο ακολουθούν άλλες δύο χιλιάδες μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 15 χιλιάδες έως το 2014. Με δεδομένο ότι η περίφημη «λίστα Σταμάτη» τελικώς μόνο μικρούς φορείς θα περιλαμβάνει, με πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων, το «μοντέλο» ΕΡΤ αναμένεται να επανέλθει στο προσεχές διάστημα.

Γιατί να μην κλείσει η ΕΡΤ;


Πάμε στον Άδωνι για τσεκ απ... Ήταν μια πανέξυπνη απόφαση που θα κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται υγιείς!


φυλακίσεις και λουκέτα στα σαβουροεστιατόρια McDonalds

     
H McDonalds βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση στην Ελλάδα καθώς η διοίκηση της πολυεθνικής δεν θα μπορέσει να αποφύγει πληρωμές άνω των 15 εκατ. ευρώ σε πρώην franchisees της. Αυτή τη στιγμή έχει μείνει με 20 καταστήματα, οι franchisees της αποψιλώθηκαν ενώ η πολυεθνική δεν έχει καν γραφεία στην Αθήνα και στεγάζεται σε χώρο της Pricewaterhousecoopers. …

‘’Χτενίζοντας’’ το βιογραφικό ενός γελωτοποιού της εξουσίας!-Αφιερωμένο στον Παντελή Καψή

    Παναγιώτης Μαυροειδής  
Με απόφαση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (που δεν τον έχει κρίνει ποτέ, όχι ο ελληνικός λαός, αλλά ούτε ο μπακάλης της γειτονιάς του), ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’, ορίστηκε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από το πουθενά; θα ρωτήσει κάποιος....

Δηλαδή η ‘’τέταρτη εξουσία’’ του τύπου που ''ελέγχει την εξουσία'', ορίζεται σε μια νύχτα όχι απλά μέρος της, αλλά εκπρόσωπός της!

Ένα ατέλειωτο horror story…


Tου Γιάννη Κιμπουρόπουλου            
«Οι εκλογές θα ήταν μια καταστροφή» ομονοούν οι αγορές, η επιχειρηματική ελίτ και οι κυβερνητικοί εταίροι. Οι εκλογές καταστροφή, η λαϊκή ετυμηγορία περιττή, η δημοκρατία κλινικά νεκρή. Γύρω από αυτό το μότο εκτυλισσόταν μέχρι την Πέμπτη το βράδυ το παζάρι των τριών εταίρων, με αιχμή το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σκουριές-ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ: μια αλυσίδα ισοδυναμίας για τη Δημοκρατία
 Του Αντώνη Γαλανόπουλου                  η Λέσχη
«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ». Με αυτά τα λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοινώνει, την Τρίτη 11 Ιουνίου, την πρόθεση της κυβέρνησης να τερματίσει λίγες ώρες αργότερα την επι 75 συνεχή χρόνια λειτουργία του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Στις 23:15 έπεσε το σήμα της ΕΡΤ τη στιγμή που στον αέρα μεταδίδονταν εκπομπή των εργαζομένων. Η κυβέρνηση προβαίνει σε μια βαθιά αντιδραστική αλλά και αυταρχική πράξη καθώς δεν διεκδικεί καν την νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η ΕΡΤ κλείνει με άλλη μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου από αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις που κλήθηκαν να εφαρμόσουν το Μνημόνιο.

Ακρως επικίνδυνη εξέλιξη


Μιχάλης Βασιλάκης - Γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

Ο μικρόνοας μανιοκαταθλιπτικός Βοναπαρτίσκος της φασίζουσας ακροδέξιας και ο υπόδικος « πλήρους» ευθύνης (ποινικής ;) εταίρος!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

* Η φασιστική μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ εύλογα κυριάρχησε στην εσωτερική πολιτική ζωή, αποδεσμεύουσα εξελίξεις και έγινε πρώτο ζήτημα στην παγκόσμια επικαιρότητα .

* Αποσύνθεσε την τρικομματική κυβέρνηση και με την σχεδόν βίαιη εκπαραθύρωση Κουβέλη οδήγησε εσπευσμένα σ’ ένα νεοπλασματικό κυβερνητικό μόρφωμα της φασίζουσας ακροδεξιάς και του ενοχικού Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ.

Αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά