#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΪΔΙΟΙ Μ' ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ


Νέα κυβέρνηση (24-6-2013) και οράματα στους ουρανούς…


Τα πολλά λόγια είναι άκρως περιττά για τη νέα κυβέρνηση. Η ουσία είναι ότι το έγκλημα σε βάρος της χώρας και των ανθρώπων της, βεβαίως, συνεχίζεται. Φαίνεται όμως ότι θα πάρει νέες φαντασμαγορικές διαστάσεις. Προσέξτε δύο επιλογές:


Ο ρόλος των ιδιωτικών καναλιών στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Του Νίκου Μιχαλίτση         ΕΛ.Λ.Α.Σ.
  
Στις 11 Ιουνίου 2013 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Παρά την διεθνή κατακραυγή, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μανία των «μεγάλων» ιδιωτικών καναλιών της Ελλάδας να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική απόφαση μέσα από τις ειδήσεις τους και τις ενημερωτικές εκπομπές. Δεν στάθηκαν όμως μόνον εκεί.  Προσέφεραν όλα τα τεχνικά τους μέσα για να σβήσουν τη φωνή και την εικόνα της ελεύθερης και ανοιχτής ΕΡΤ που δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί, χάρις στην απόφαση των εργαζομένων να μην την αφήσουν να σιγήσει. Τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών συνόδευαν τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έφοδο στους πομπούς της ΕΡΤ και αφού αρχικά τους έκλεισαν στη συνέχεια βοήθησαν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος με μπάρες που μεταδιδόταν με τη βοήθεια δύο ιδιωτικών φορέων, του ΟΤΕ και της Digea.

Η Ναζιστική επίθεση εναντίον της ΕΣΣΔ


του Γιώργου Πετρόπουλου (*)
                                Εργατικός Αγώνας    via  Σεισαχθεια
«Όταν  στη συνέχεια έστρεψα το βάρος της επιθέσεως στα Ανατολικά και διέρρηξα το κομμουνιστικό απόστημα, έτρεφα την ελπίδα πως μ’ αυτή μου την πράξη θα αναζωπύρωνα κάποιες σπίθες κοινού νου στις δυτικές δυνάμεις. Τους παρείχα τη δυνατότητα, χωρίς να καταβάλλουν το ελάχιστο τίμημα, να συνεισφέρουν σε μια πράξη καθάρσεως, αφήνοντας χωρίς φόβο το καθήκον απολυμάνσεως της Δύσεως και μόνο στα δικά μας χέρια. Το αβυσσαλέο όμως μίσος που νιώθουν οι υποκριτές αυτοί για έναν άνθρωπο καλής βουλήσεως και πίστεως είναι πολύ ισχυρότερο από το αίσθημα αυτοσυντηρήσεως τους»
Αδόλφος Χίτλερ[1]
-----------------------------------------

Στις 21 Ιουνίου του 1941, γύρω στις 9 μ.μ., ένας Γερμανός στρατιώτης, που το όνομά του ήταν Άλφρεντ Λίσκοβ, πέρασε στις σοβιετικές γραμμές. Στους σοβιετικούς αξιωματικούς που οδηγήθηκε μετά τη σύλληψη του είπε πως αυτομόλησε διότι τα γερμανικά στρατεύματα ετοίμαζαν επίθεση κατά της ΕΣΣΔ την οποία και θα εξαπέλυαν σε λίγες ώρες[2]. Ο Λίσκοβ δεν ήταν ο μόνος αυτόμολος που ενημέρωνε τη σοβιετική στρατιωτική ηγεσία για ότι έμελε να γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Υπαρξιακή εξουθένωση


Παναγιώτης Χατζηστεφάνου
Μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες, τα δυσάρεστα γεγονότα συσσωρεύονται αλλεπάλληλα, ως τα παροιμιώδη μύρια κακά που έπονται του ενός. Και το ένα, το γενεσιουργό κακό, είναι η κατάκτηση και κατοχή της Ελλάδας από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, ένα καθεστώς που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μετάλλαξη του Ναζισμού. Οι μυστικιστικοί μύθοι περί ανωτερότητας της Άρειας Φυλής και «ζωτικού χώρου» έχουν αντικατασταθεί από την δογματική ιερότητα της ασύδοτης ελευθερίας των αγορών και του ιδιωτικού συμφέροντος έναντι του δημόσιου – και στις δύο περιπτώσεις απαιτούνται μαζικές ανθρωποθυσίες για την επιβολή των ιδεολογιών αυτών, των οποίων ο αιμοδιψής ανορθολογισμός μοιάζει περισσότερο με θρησκευτικό ζήλο παρά με πολιτική πρόταση.

Κι εμείς ορνιθοσκαλίζουμε…

 
Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά. Από τις γραμματοσειρές των τατουάζ  στα μπράτσα των ηλιθίων, ως την σπουδή για την τελειοποίηση του νομικού μας πολιτισμού στα θέματα ρατσιστικού και κοινωνικού αποκλεισμού (sic), να που κουτσάθηκε τώρα στα μισά και το τρίτο από τα ψοφομούλαρα, σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα, βάλε στα ρούχα σου φωτιά, γιατί αυτήν  την ώρα ο κόσμος καίγεται και το μουτζό χτενίζεται. 
Η Ελλάδα πτωχευμένο μαγαζί, εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά.

Θα προλάβουν την παρέλαση;


Δημήτρης Μηλάκας
Άντε να δούμε (τον ανασχηματισμό) και τι έχει απομείνει από το πολιτικό κεφάλαιο όλων εκείνων που από το 1974 μέχρι και σήμερα κυβερνούν την χώρα. Αυτών που την οδήγησαν εδώ ακριβώς που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στην καταστροφή, και επιμένουν να εμφανίζονται οι μόνοι άξιοι και ικανοί να τη …διασώσουν. Πλάκα έχει… 
Πλάκα έχουν και οι σχετικές διαρροές για τους ικανούς και άφθαρτους οι οποίοι αναζητούνται από τα δύο  κόμματα που μοιράστηκαν την εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια προκειμένου να αναλάβουν όπως θα πουν «την βαριά  ευθύνη της σωτηρίας της χώρας».

Τζογαδοροι της πολιτικης


    Τα ρουχα μας νομιζατε πως ητανε χρυσα
                                                  τα παιξατε στα ζαρια...αλλα θα χασετε ξανα