#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Η κρίση "ακουμπάει" τον πυρήνα της ΕΕ

 


'Εσκασε στην Αυστρία το μεγαλύτερο "κανόνι"
Ολο και μεγαλύτερα είναι τα πλήγματα που καθημερινά δέχονται οι οικονομίες του «πυρήνα» της Ευρωζώνης. Χθες η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Αυστρία κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας αιφνιδιάζοντας αναλυτές και επενδυτές.

συζήτηση για την ΕΡΤ και τα ανεξάρτητα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε στον προαύλιο χώρο της κατειλημένης ΕΡΤ.
Συμμετείχαν μέλη των @omnia_tv , @radiobubble , @dromografos , @mindthecam @dln_gr 
Συντονισμός : @v_vasilopoulosΜια συμφωνία που “μυρίζει” πολύ …Κύπρο

 
του Γιάννη Αγγέλη 
  Μπορεί ότι έγινε στην Κύπρο και στις κυπριακές τράπεζες να επαναληφθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ; Προς το παρόν όχι.
Σε πέντε ημέρες οι υπουργοί οικονομικών θα ξανασυντηθούν (Τετάρτη) αυτή την φορά στις Βρυξέλλες, για να βγάλουν άκρη στην διαφωνία που υπήρξε και δεν ξεπεράσθηκε κυρίως μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας. Την διαφωνία για το κατά πόσο το σύστημα διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμπεριλάβει και θα γενικεύσει ως κανονιστικό πλαίσιο την διαδικασία Bail-in όπως αυτή εφαρμόσθηκε στην Κύπρο.

Ερντογάν και Χρυσή Αυγή θέλουν οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και διπλή ένωση με τις «μητέρες πατρίδες»

Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!

 
Tο γνωστό επεκτατικό-διχοτομικό σχέδιο της Χούντας των Συνταγματαρχών, που εκπονήθηκε μαζί με τις ΗΠΑ και την CIA, το οποίο οδήγησε στο Πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας την απαιτούμενη αφορμή για την εισβολή της Τουρκίας και την πολύχρονη κατοχή σημαντικού τμήματος της Μεγαλονήσου, επαναφέρει η Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αποκαλύπτοντας ότι η ναζιστική ακροδεξιά αποτελεί το πιο επιθετικό, επεκτατικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής πολιτικό φορέα της άρχουσας τάξης, ταυτισμένο με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και πιο συγκεκριμένα των ΗΠΑ. Η Χρυσή Αυγή
υπερασπίζει τις επιλογές της Χούντας των Συνταγματαρχών γιατί πολύ απλά επιχειρεί να τις ξαναφέρει σήμερα στο προσκήνιο, να τις ενσωματώσει στην ατζέντα της κυρίαρχης πολιτικής, στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ...

ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ: ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ!


Περί καριόλας


 
Συμβαίνει καμιά φορά στη ζωή να ερωτευτείς μια καριόλα. Ή έναν καριόλη, για να μην κατηγορηθώ για μισογυνισμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ξέρεις πως είναι καριόλα, αφού η καριόλα δεν κρύβεται ιδιαίτερα. Αλλά εκεί εσύ.
Η καριόλα μπορεί να είναι θεογκόμενα και να μπερδέψεις τις γενετήσιες ορμές σου με την ανθρώπινη ανάγκη για συντροφικότητα.
«Θα την αλλάξω» σκέφτεσαι, «είναι καριόλα αλλά θα την αλλάξω». Σου διαφεύγει πως δεν έχεις καταφέρει να αλλάξεις τον εαυτό σου, οπότε είναι εντελώς αδύνατο να αλλάξεις οποιονδήποτε άλλον.
Επίσης, σου διαφεύγει πως η ανάγκη σου να κουτουπώσεις προϋπήρχε της γνωριμίας σου με την καριόλα. Απλά, βρέθηκε η καριόλα μπροστά σου.

Πόσο κόσμο απασχολεί το BBC;

 
Συζητώντας με μια φίλη τις προάλλες, ήρθε η κουβέντα και στην ΕΡΤ, και στο καυτό θέμα της υπερπληρότητάς της από άποψη προσωπικού. 

"Δεν μπορεί να απασχολεί τόσο κόσμο", σχολίασε εντελώς καλοπροαίρετα. "Εδώ το BBC απασχολεί μόνο 2000, και εξυπηρετεί μια χώρα εξαπλάσια σε πληθυσμό". 

"Πού το ξέρεις;", τη ρώτησα.

"Μα όλοι το λένε". 

"Κι επειδή, το λένε όλοι; Τους πιστεύεις; Δεν θα μπορούσε να είναι προπαγάνδα;"

Εδώ η φίλη στάθηκε σκεφτική. Πήγε λιγάκι ν' υπερασπιστεί την ιδέα ότι δεν μπορεί, για να το λένε όλοι θα είναι και αληθινό, αλλά μετά κοντοστάθηκε και άρχισε να υποχωρεί, ότι μπορεί και να μην είναι έτσι τελικά.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013


Η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας.
Έντεκα ημέρες «μαύρου». Έντεκα ημέρες σιωπή. Φτάνει πια!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:

Η εκπληκτική σειρά που έδειχνε η ΕΤ3, ''Έτσι βλέπω τον κόσμο'', των καθηγητών Μ. Δανέζη και Σ. Θεοδοσίου


"Είμαστε έλληνες,τούρκοι, μεξικάνοι.Δεν έχουμε πατρίδα, είμαστε επαναστάτες"


Ρίο ντε Ζανέιρο
 

Η ΕΡΤ και η σημαδεμένη τράπουλα

του Όθωνα Κουμαρέλλα    
Όταν το απόγευμα εκείνης της Τρίτης 11 του Ιούνη, μάθαμε όλοι ότι πέφτει μαύρο στις οθόνες από την ΕΡΤ, ανάμεικτα συναισθήματα μας κατέλαβαν. Βαθειά συγκίνηση, νοσταλγία για κάποιες άλλες μακρινές εποχές, θλίψη για τον σημερινό ασταμάτητο κατήφορο που ακολουθεί η πατρίδα, οργή για την κυβέρνηση και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, που έχει στείλει τη δημοκρατία στον Καιάδα, ανδραποδίζοντας την κοινωνία.

«Ούτε η χούντα…», μια σκέψη και μια φράση που ήρθε στο μυαλό των περισσοτέρων και πολλοί δεν δίστασαν να εκστομίσουν.

Ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι άρχισε να συρρέει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και σ’ όλες τις πόλεις που υπάρχουν (ακόμα) σταθμοί της ΕΡΤ. Όχι για τους εργαζόμενους που έχασαν στα ξαφνικά τη δουλειά τους. Ούτε για μια κρατική τηλεόραση που από χρόνια είχε πέσει στη πλήρη ανυποληψία ως το επίσημο όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Μνημονιακή μυθολογία


του ΚΙΜΠΙ                       απο   Σεισαχθεια
Αν οι θεοί του Ολύμπου, μαζί και οι ημίθεοι και οι ήρωες που αποτελούν την αυλή ζούσαν σε έναν παράλληλο κόσμο και έριχναν κλεφτές ματιές σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των θνητών, μπορεί και να τα έπαιρναν στο κρανίο. Πώς θα αντιδρούσαν δεν είμαι βέβαιος. Μπορεί να μήνυαν την τρόικα, την Task Force και αρκετούς υπουργούς για αντιποίηση αρχής. Μπορεί να ξεσπούσαν την οργή τους πάνω μας με σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς. Μπορεί κι απλώς να γελούσαν μαζί μας.

Σκληροπυρηνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για αντιλαϊκά όργιατου Γεράσιμου Λιβιτσάνου - "Πριν"            
Nα μετατρέψουν «την (κυβερνητική) κρίση σε ευκαιρία» επιχειρούν μεθοδευμένα τα μνημονιακά συμφέροντα, αντικαθιστώντας την τρικομματική κυβέρνηση με ένα δικομματικό σχήμα, ισχνότερο κοινοβουλευτικά, που όμως θα προωθήσει πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αυταρχικά τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, περιορίζοντας τη ΔΗΜΑΡ σε επικουρική συνιστώσα. Η αποστολή του «σκληρού πυρήνα» της κυβέρνησης –αποτελούμενης πλέον από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ– αναλαμβάνει την εκπλήρωση της αποστολής ενός «καυτού» καλοκαιριού με νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις σε χρόνο μηδέν και χιλιάδες απολύσεις, αρχής γενομένης από την ΕΡΤ.

Εργαστήρι κοινωνικών εξεγέρσεων οι νότιες χώρες της ΕΕ

 
Η καπιταλιστική κρίση στην Ευρώπη μαίνεται, παρά την προσπάθεια των ευρωπαϊκών αστικών τάξεων να δώσουν ένα στίγμα εξόδου από τον κυκεώνα της ύφεσης. Καθώς η ανεργία που αποτελεί κοινωνικό και οικονομικό δείκτη της αδυναμίας και ανικανότητας του καπιταλισμού, να παρέχει έστω ανεκτά επίπεδα εργασίας, είναι που πυροδοτεί την οικονομική κρίση δίνοντάς της αμιγή πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

ΦΡΕΣΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΕΑΣ


 
Έφαγες κανέναν σήμερα; Μα γιατί όχι; Ο κοινωνικός κανιβαλισμός είναι της μοδός αγαπητέ\ή. Όλο και λιγότερο σοκάρεσαι, όλο και πιο ανέξοδα βγάζεις συμπεράσματα, καθώς το πληκτρολόγιο σου δίνει την δυνατότητα να κρυφτείς για να βγάλεις όλα σου τα απωθημένα.

Άνθρωποι μιλάνε εκ του ασφαλούς για θέματα που δεν τα κατέχουν, κάνοντας απλά ένα google search και βρίσκοντας σελίδες που κάνουν μασάζ στην άγνοιά τους. Χαιρέκακα επιτίθενται σε όσους δεν ανήκουν στην\στις ομάδα\ομάδες μέσα στις οποίες έχουν περιχαρακωθεί οι ίδιοι, μέσα στο ψηφιακό τους καταφύγιο. Κακίες, συμπλέγματα, λόγια που λέγονται εύκολα, λες και ο απέναντι δεν είναι άνθρωπος.

Να τερματίσουμε την μιζέρια!Μου φαίνεται ότι το παρακάτω κείμενο αποπνέει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα, σε αντίθεση δηλαδή με την κλεισούρα των πολιτικών χώρων…
Γιατί το μαύρο αυτό ήταν ο βαθύτερος και ουσιαστικότερος συμβολισμός μιας ολόκληρης εποχής, αυτής που διανύουμε, στην οποία βουλιάζουμε σταδιακά, χωρίς αποτελεσματικές αντιστάσεις και χωρίς δεδομένη προσδοκία εξόδου και ανατροπής … όπου οι εξεγέρσεις φαντάζουν οι μόνες λύσεις αλλά ανέφικτες, μεταφερμένες σε ένα αόριστο μέλλον που δεν πιστεύουν πολλοί, όπου η ανατροπή θεωρείται η αυταπάτη και η ουτοπία των οραματιστών και η μικρή οθόνη η μόνη απτή πραγματικότητα.

Τι κι αν κουτσάθηκε το ένα από τα τρία ψοφομούλαρα?


Σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησεογραφία, στη συνάντηση που έγινε προχθές στη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ο διαταραγμένος εγγονός της λογοτέχνισσας, για να κατευνάσει την οργή της, διαβεβαίωσε τη Φράου Καγκελάριο πως εκείνο το ίδιο βράδυ, στο ραντεβού του στην Αθήνα με τους δύο άλλους ολετήρες, όλα θα εξελίσσονταν κατ' ευχήν, χωρίς κανένα πρόσκομμα και της υποσχόταν ότι η Τρόικα Εσωτερικού θα συνέχιζε απερίσπαστη να κυβερνά, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τον προσκυνημένο ελληνικό λαό και αποδιαλύοντας τη ρημαγμένη χώρα.

Ελληνικό προτεκτοράτο, ώρα μηδέν

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
Ενώ η παράσταση στο «θέατρο Μαξίμου» των επαγγελματιών πολιτικάντηδων την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές βρίσκεται στην τρίτη πράξη της, είναι πια φανερό τι παίχθηκε στα παρασκήνια. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν αποτελούσαν επίθεση κατά της δημοκρατίας, όπως ψευδώς παρουσίασε το θέμα η Αριστερά της παγκοσμιοποίησης, στην Ελλάδα και διεθνώς. Και αυτό, γιατί η «δημοκρατία» της κοινοβουλευτικής Χούντας, που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δεν κινδύνευσε ποτέ από το προσωρινό «κλείσιμο» την ΕΡΤ που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα ώστε να περάσουν ευκολότερα: